Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Elf tolvaj vs. Fél-Elf tolvaj (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1186)

Loxhero007 12-12-2006 18:30

Elf tolvaj vs. Fél-Elf tolvaj

Sziasztok. Lenne egy nagy kérésem. Tudnatok-e adni egy par jo tanácsot az Elf vs. Fél-Elf. Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené. Szeretném ha hozzáfuznétek véleményeteket es ha lehetséges egy 200 hekire való épitkezési listát is. Mi az elönye ill. hátránya az egyik fajnak a másikkal szembe ill. más fajokkal szembe.
Nem tudom eldönteni melyiket válasszam.

Elörre is köszönöm válaszaitokat.

UI.: Ha már itt vagyunk akkor mi a helyzet a mágia es a hadugy terén, melyik a jobb.

Croissant 12-12-2006 18:33

Quote:

Originally Posted by Loxhero007 (Post 54447)
Sziasztok. Lenne egy nagy kérésem. Tudnatok-e adni egy par jo tanácsot az Elf vs. Fél-Elf. Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené. Szeretném ha hozzáfuznétek véleményeteket es ha lehetséges egy 200 hekire való épitkezési listát is. Mi az elönye ill. hátránya az egyik fajnak a másikkal szembe ill. más fajokkal szembe.

UI.: Ha már itt vagyunk akkor mi a helyzet a mágia es a hadugy terén, melyik a jobb.

Az 5. szinten nincs jobb tolis a tudós fél-elfnél.

Dragi 12-12-2006 18:36

Quote:

Originally Posted by Loxhero007 (Post 54447)

nos nézzük :)

Fél-elf:
5. szinten teljesen jól elél 4. szinten is
Előnyei: Árnyak überrelhetetlen a lopáshoz :) Sokat tud egyszerre lopni ami pl. egy vari gyilkolásánál jól jöhet a hadügyi védelme elmegy kategória

hátrányok: ha egy varis levsizi a készülijét tehetetlen :) tudom miről beszélek voltam tolis

elf. 3,4,5 szinten is lehet vele tolist játszani hadügyileg nagyon jó a faji varija is nagyon el van találva :) Imádtam elf tolis lenni előny nem látják az egységeid nehezen ütik be ha jó a védelme

hátrány: ha elmész szabira akrva akaratlanul meglátják mid van

ember mint tolis a tükörvari miatt lehetetlen beártózni és a varik helyére húzhat fel kocsmákat vagy toronyokat védelemnek :) de ember tolis sztem ugyanúgy mint az elf 3,4,5. szinten él meg bár a 3. szint már eléggé necces :)

Hátránya : védelem ügyileg : kacat

Szecsa 12-12-2006 18:39

Szia :)

Bar lehet van ilyen vagy hasonlo topic, azert hozzaszolok :)
Szoval, attol fugg, hogy milyen pl. a szovifellallasotok :)
3 hadis melle siman mehet egy elf :) fel-elf nem igazan.
Az fel-elffel aktivabban lehet lopkodni, sokkalta tobbet, viszont az elf hadugyi vedelme joval nagyobb :)
En a tudos szemelyiseget ajanlom mindkettore.
5. szinten a fel-elffel ellehet jatszogatni, nagy esellyel egy szovi haboruba Te leszel a legkonnyebben kicsinalhato tag a szovibe, es fel-elffel en nem ajanlom az mf létet. Elffel viszont mf-ként is el-el boldogulgatsz, mert olcsobban fedezel és mf elfet ha jol van felepitve, akkor nem nagyon piszkalnak, hacsak nem kotsz bele egy erosebb szovibe.
Magia es hadugy teren az elf a jobb mindenkeppen, hiszen az elf vedobonuszai eleg jok mar 5. szinten is.
Adok ket eplistat, mindkettohoz egy kicsit aktiv lét és folyamatos lopkodás kell, hogy a kajaszuksegletet tudd magad finanszirozni az ellopott majd eladott tekercsekbol :)
A fel-elf jobban ki van elezve, annak 200 hekin nem erdemes szerintem tanyat tartania, viszont 8-9 koronkent meg kell etetni.

Félelf
Ház 36 18% 2520 lakos
Barakk 20 10% 0 Elit / Lovas
Tanya 0 0% 0 Bála/kör
Raktár 20 10% 7,85 körre elegendő
Őrtorony 20 10% 1120 Íjász
Templom 39 20% 5460 Varázsló
Kocsma 65 33% 3640 Tolvaj
Bank 0 0% 0

Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
200 hektár
Érték 9504 pont

Ételfogyasztás: 2 548
Foglalkoztatottság: 98%

Az elfet pedig eloszeretettel hasznalom en is a kovetkezo felepitessel :)

Elf
Ház 39 20% 2535 lakos
Barakk 20 10% 0 Elit / Lovas
Tanya 0 0% 0 Bála/kör
Raktár 20 10% 8,37 körre elegendő
Őrtorony 20 10% 1040 Íjász
Templom 40 20% 5200 Varázsló
Kocsma 61 31% 3172 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
200 hektár
Érték 9507 pont

Ételfogyasztás: 2 389
Foglalkoztatottság: 95%

Croissant 12-12-2006 18:45

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54455)
hátrányok: ha egy varis levsizi a készülijét tehetetlen :) tudom miről beszélek voltam tolis

Ez mindegyik fajra igaz, nem csak a fél-elfre

Dragi 12-12-2006 18:46

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54467)

nem éppen :) Mivel egy óriásnak leszokták vinni a készülijét ?:) vagy egy embernek ?:)

Croissant 12-12-2006 18:50

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54470)
nem éppen :) Mivel egy óriásnak leszokták vinni a készülijét ?:) vagy egy embernek ?:)

Mintha tolisról szólna a topic...

Amúgy egy ember tolisnak is leviszik a készülijét elhiheted... csak előtte varit kell nyírni nála... És ezt röhögve megteszi a fél-elf...

Dragi 12-12-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54473)
Mintha tolisról szólna a topic...

Amúgy egy ember tolisnak is leviszik a készülijét elhiheted... csak előtte varit kell nyírni nála... És ezt röhögve megteszi a fél-elf...

Hát attól függ mennyire vannak kiélezve azok az orik :) mert ha az ember élezve van a fél-elf nincs akkor a fél-elf soha nem lopja át az ember ha a Fél-elf van élezve akkor átlopja az embert stb. stb.

Dragi 12-12-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54467)

És te írtad hogy mindegyik fajra igaz :) szal a mindegyik fajba még a hulla óriás ork gnóm stb. is benne van :)

Steve 12-12-2006 18:58

Offolok:D
életképes ember tolis 200hekin

200 hekin
Ház 38 19 %
Barakk 20 10 %
Kovács 0 %
Tanya 30 15 %
Könyvtár 0 %
Raktár 2 1 %
Őrtorony 20 10 %
Kocsma 70 35 %
Templom 20 10 %
Kórház 0 %
Bank 0 %

Ijász 1040
Tolvaj 3640
Varázsló 2600
Lakosság 2470

Foglalkoztatottság 98,4 %
Ennyi van Ennyi kell
Gabonatermelés 1950 1950

Ezt sztem nemigen ártózzák át és lopni is tud. Nem egy sztár ori de mondom, sztem fontosabb hogy életképes:)

All times are GMT +1. The time now is 21:37.