|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-20-2008, 13:52
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Jah, csak, hogy a hullának azért adunk egyre jobban növekvő bónuszt, mert egyre nagyobb hektáron, egyre gyengébb...ha ez a növekedés megállna, akkor megint elkezd egyre jobban gyengülni ahogy haladunk felfele területileg...
|
De az ég szerelmére mitől lenne gyengébb 10000hektáron, mint 3000-en?  A %-ok szamítanak, azok meg ugyanazok.
Quote:
Jó, ez így rendben van, de sztem nem kéne elmenni 300% bónuszig, mert ott már elég nagyot üt akkor 2000 hekin (nekem legalábbis ez esik le abból amit csináltál)...monnyuk legyen 240 vagy 260%-on maximalizálva, vagy valahogy így...
|
Egy szóval nem mondtam, hogy el kell menni 300-ig, csak bele vettem azt is, hogy látni lehessen miről is beszélünk...
Quote:
VAGY:
2000 heki fölött megint el fog kezdeni gyengülni a hulla, úgyhogy lehet olyat csinálni mondjuk, hogy így növekszik ahogy Te most leírtad, de ha fellép 1/A-ba, akkor ez a növekedés a felére csökkenne...Ez egyáltalán nem bonyolult és megoldva, hogy túl erősre növekedjen, de az is megoldva, hogy ha megáll a növekedés, akkor egy idő (terület) után, megint gyengül a hulla...
Vagy inkább ne 1/A-ba lépés határozza meg, mert akkor ha nagyobb hekiről lép, több bónusza lenne!
Hanem legyen mondjuk a 3. szint maximum földjétől felfele, ez a növekedés a felére csökkenjen...azaz 1700 hektártol fele annyival növekedjen tovább...
Ez sztem nem bonyolult...Ahogy Te mondanád, nem bonyolultabb mint kiszámolni a tornyok adta plusz védelmet!
|
Fölöslegesnek látom, A-ban 2000hekin is találkozunk élezett orival az ember, akik lenyomnák ezt a hullát is. Tehát ha ott eléri a maximumot, az szerintem nem gond.
|

05-20-2008, 13:55
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Druida
Remi, itt az emberek nagyrésze egy játszhatatlan fajt akar játszhatóvá tenni. ha te nem akkor, mint előttünk is mondták mellőzd a témát és ne olvasd. és persze ne hurrogj le így mindenkit 
|
Nem jatszhatatlan.
Csak feljebb...
Ez alapjan adjuk az embernek es a felelfnek 60% hadivedelmert, mert nem jatszhato magasabb szinten...

05-20-2008, 14:02
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nem jatszhatatlan.
Csak feljebb...
Ez alapjan adjuk az embernek es a felelfnek 60% hadivedelmert, mert nem jatszhato magasabb szinten...
|
butaság...
a hulla lent is csak azért játszható mert lent sok a kezdő, a félelf az egy jó faj, ha jól irányítják. az ember az egy nagy sz*r mindenhol ez ok. de nyithatunk egy topikot ember erősítése miatt is  
|

05-20-2008, 14:13
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nem jatszhatatlan.
Csak feljebb...
|
Igazad van.
Eddig is kapott, feljebb: 10,20,30,40%-ot. Ami igazából viccnek jó.
Vagy kapjon rendeset, vagy akkor inkább ne is kapjon semmit.
Mert mit ér ez a 30-40%, ha B-ben alig van hulla, A-ban meg még annyi se?
|

05-20-2008, 18:49
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
De az ég szerelmére mitől lenne gyengébb 10000hektáron, mint 3000-en?  A %-ok szamítanak, azok meg ugyanazok.
|
OK, igaz, ezt én néztem el, bocsi
Akkor ha a %-ok számítanak, miért nem egy fix bónuszt adunk neki és akkor máris el van intézve az egész... 
|

05-20-2008, 18:52
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
OK, igaz, ezt én néztem el, bocsi
Akkor ha a %-ok számítanak, miért nem egy fix bónuszt adunk neki és akkor máris el van intézve az egész... 
|
Mert a hulla ott játszható, ahol kevés az élezett ori, egy kezdő kezébe inkább ne kerüljön egy felturbózott hulla. (Valósznűleg ez az alapötlete a mostani szintenkénti bónusznak, csak sajnos szerintem ez nem az igazi  )
Abban a magasságban nehéz most vele játszani, ahol már kevés a rosszul felépített ország.
Tehát ahol most is jó, nem kell, sőt nem is szabad erősíteni. Ahol most nem jó ott kell rajta segíteni, és az én képletem szerintem pont ezt csinálja 
Last edited by Valezius; 05-20-2008 at 18:56..
|

05-20-2008, 20:02
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Mert a hulla ott játszható, ahol kevés az élezett ori, egy kezdő kezébe inkább ne kerüljön egy felturbózott hulla. (Valósznűleg ez az alapötlete a mostani szintenkénti bónusznak, csak sajnos szerintem ez nem az igazi  )
Abban a magasságban nehéz most vele játszani, ahol már kevés a rosszul felépített ország.
Tehát ahol most is jó, nem kell, sőt nem is szabad erősíteni. Ahol most nem jó ott kell rajta segíteni, és az én képletem szerintem pont ezt csinálja 
|
Tehát most (ahogy már 1x írtam) 3. szinten a legkritikusabb, hiszen azért ott már kevesebb jóval az amatőr...
Azért az vicces lenne, ha 3. szinten nehezebben lehetne vele játszani mint A-ban  ...
Jó, oké, meg lettem győzve, hogy esetleg némi finomításokkal jó lenne az ötleted...Nehezen ment, de oké 
|

05-21-2008, 08:01
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
kellene vmi szavazás, hogy kinek melyik ötlet tetszene, és hogy egyáltalán tetszene-e neki...
|

05-21-2008, 11:06
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
A hullával az a különös eset áll fent, hogy nagyon könnyű belőle a maximum közeli erősségét kihozni, azaz nem igényel különösebben magas szintü játéktudást. Így ha meg lenne erősítve, akkor egy kezdő számára is nagyágyú lenne a hulla és a tapasztaltabb, de más fajjal játszó játékosoknak is ellenfélnek bizonyulnának, ami nem lenne korrekt. Vannak fajok, amelyekkel jó játszani az alsóbb szinteken (ember, fél-elf, hulla), más fajok viszont a fentebbi szinteken jobbak (elf, ork), és vannak, amelyek minden szinten beválnak (gnóm, óriás). Ez hozzá tartozik a játék változatosságához. Nem látom értelmét felturbózni a hullát.
|
Az elejével maximálisan egyet értek, éppen ezért nem szabad alacsony hektáron megerősíteni.
Viszont én nem látom be, miért változatosabb, ha mindenki elf, ork, gnóm
és néhol látni óriást és törpét is.
Ahelyett, hogyha ebbe a sorba beállna a hulla is.
Szerintem ez éppenhogy növeli a változatosságot, és nem csökkenti.
|

05-21-2008, 11:31
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Az elejével maximálisan egyet értek, éppen ezért nem szabad alacsony hektáron megerősíteni.
Viszont én nem látom be, miért változatosabb, ha mindenki elf, ork, gnóm
és néhol látni óriást és törpét is.
Ahelyett, hogyha ebbe a sorba beállna a hulla is.
Szerintem ez éppenhogy növeli a változatosságot, és nem csökkenti.
|
A törpe kimaradt a felsorolásomból, azt a gnóm és óriás mellé pakolnám, a mindehnol jól játszható fajok közé.
Szerintem az óriás és a törpe egyáltalán nem ritka a felsőbbi szinteken, hogy csak úgy odaveted a futottak még kategóriába.
Ha az elejével egyetértettél, akkor beláthatod, hogy a hulla erősítése egyszerűen elrontaná a játékot a leírt okok miatt. Ha vigyáznál arra, hogy alsó szinteken ne erősödjön, de a felső szinten erősítenéd, akkor csak fent rontanál rajta. 
A változatosságot globálisan értettem, nem csoportokon belül legyen minden változatos. Változatos, mert a lentebbi szinteken valószínűleg más fajjal játszik az ember, mint a fentebbi szinteken.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|