Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-19-2008, 18:59
vityu vityu is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 89%

Nekem jobban tetszik a Vale által felvetett. Igenis legyen erős a hulla hadi, de lehessen gyújtani! Így nem is lesz irreálisan sok a hulla a játékban, de aki akar mégis játszhat vele!
Esetleg azt is meg lehetne tenni gyújtás ellen, (ami lényegében nem is a gyújtás ellen van hanem a következménye ellen,) hogy ha az épületei miatt el kellen menjen serege, akkor csak az elmenőnek a fele menjen el, mint a fokozásnál az ember. Hiszen egy hullának csak nincsenek túl nagy igényei. Ha épületei nem működnének éppen, akkor egyszerre nem az összes egység menne el, aminek nincs épület, hanem csak a fele, igaz ezek nem számítanának a támadásban. Persze így könnyebben el lehet barmolni a piacokat a helytartóval.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-19-2008, 19:03
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Én nem látok semmi indokot arra, hogy gyökösen emelkedjen...
Ha kicsit gyors, akkor ne *0,001 legyen, hanem *0,008 ennél kisebb már szerintem túl lassan emelkedne. Illetve az elején túl nagy gyengítés lenne...

DUS: Minek neki 2hadibónusz, az a legkevesebb, hogy 1képletbe olvasszuk bele. Ami most van leírás róla az is túl hosszú... (Vagy 3, mert még a vérszomjat is meghagynád?)

Last edited by Valezius; 05-19-2008 at 19:05..
Reply With Quote
Old 05-19-2008, 19:07
Druida Druida is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Ha kicsit gyors, akkor ne *0,001 legyen, hanem *0,008 ennél kisebb már szerintem túl lassan emelkedne. Illetve az elején túl nagy gyengítés lenne...

DUS: Minek neki 2hadibónusz, az a legkevesebb, hogy 1képletbe olvasszuk bele. Ami most van leírás róla az is túl hosszú... (Vagy 3, mert még a vérszomjat is meghagynád?)
de megint avval van a baj, hogy egy kis hekis hulla nem kapna sok pluszt, de egy nagy hekis iszonyat nagy bónuszokat kapna...
Reply With Quote
Old 05-19-2008, 19:22
Druida Druida is offline
Member

Quote:
Smooth ötletével a legnagyobb gond, hogy iszonyat bonyolult lesz tőle a faji oldal...

Viszont eszembe jutott valami, ami jelentősen egyszerűsítene mindent.

1. Legyen eltörölve a szintenkénti hadbónusz, és a vérszomj varázslat is, cserébe kapjon
(1+terület*0,1/100) haderő bónuszt (mivel bárki gömbözi, így a területét nem tudja eltitkolni)

Magyarul kétszáz hekin: 20%-ot kapna (a mostani 30helyett, ez gyengítés, de ott el van vele.

300hekin jutna el 30%-ra. (Olyan mint most, csak támadás mellett védelemre is jár)

...

700hekin a hulla már fenn lehet 3. szinten: most: 1,3*1,2=1,56 támadásra, 1,2védelemre. Ezzel: 1,7-et kapna mindkettőre.

Fölfele pedig ahol egyre jobban lemarad, ott kapná meg az igazi előnyöket. Lenn pedig, ahol, eddig is el lehetett vele lenni így maradna.

Tehát ott válna játszhatóvá, ahol most nem az. Ami a felsőbb szinteket, illetve mindegyik szint tetejét jelenti.

Persze egy maximális érték kell rá, 10.000hekin már sok lenne a 11x-es haderő.

Emellett én annyit vezetnék még be rá, hogy a vesztes csaták hatására ne essen annyit a hadimorálja, mint a többi fajnak.

Illetve, korábban volt, hogy tudjon egyszerre 20%-nyai lakost is képezni, ez meg azért lenne jó, mert elég nagy gondja a hullának, hogy nehéz vele gazdálkodni. ( Illetve a teljes párbaj és hétvégi elején eléggé sokat lendítene a hullán, üde színfolt lenne. Párbajban ez a 2x annyi egység elég jó lenne. )
evvel a képlettel A-ba lépéskor (kb 1400-1500 a "B" mostani top30% alsó határa) 140% hadbónuszt kapna a hulla (és ez a legminimumabb) az eddigi 40% védő, és 70% támadóval szemben...
szerintem ez kicsit sok. én ennyi bónuszt nem adnék, mert sok hulla lenne A-ban. és mint tudjuk ez nem lenne jó
az én képletem szerint 110%-ot kapna támadásnál és 80%-ot védésnél. de feljebb nem nőne annyira mint az előbb említettnél.
Reply With Quote
Old 05-19-2008, 19:50
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 15%
Longevity: 94%

Quote:
Valamelyik oldalra Matador bemásolt egy 85K hekis hullát
Föld: 85.750 hektár Katona: 3.710
Népesség: 1.118.543 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 84% Támadó: 0
Pénz: 861.946.859 Íjász: 135.770
Étel: 183.000 bála Lovas: 0
Rúna: 651.856.920 rúna Elit: 250.000
Morál: 75 % Varázsló: 0
Katonai morál: 77 % Tolvaj: 0
Szövetség: szövetség vezére Faj: Élőhalott
Személyiség: Kereskedő Hírnév: 2.650

friss

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Old 05-19-2008, 19:50
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Nekem jobban tetszik a Vale által felvetett. Igenis legyen erős a hulla hadi, de lehessen gyújtani! Így nem is lesz irreálisan sok a hulla a játékban, de aki akar mégis játszhat vele!
Esetleg azt is meg lehetne tenni gyújtás ellen, (ami lényegében nem is a gyújtás ellen van hanem a következménye ellen,) hogy ha az épületei miatt el kellen menjen serege, akkor csak az elmenőnek a fele menjen el, mint a fokozásnál az ember. Hiszen egy hullának csak nincsenek túl nagy igényei. Ha épületei nem működnének éppen, akkor egyszerre nem az összes egység menne el, aminek nincs épület, hanem csak a fele, igaz ezek nem számítanának a támadásban. Persze így könnyebben el lehet barmolni a piacokat a helytartóval.
Ebbe beleszólok egy csöppet... ezzel tuti, hogy nem a megfelelő célt érnéd el, ugyanis így gyakorlatilag korlátlanul lehetne a hulla seregeit túltölteni.
Reply With Quote
Old 05-19-2008, 20:01
vityu vityu is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
Ebbe beleszólok egy csöppet... ezzel tuti, hogy nem a megfelelő célt érnéd el, ugyanis így gyakorlatilag korlátlanul lehetne a hulla seregeit túltölteni.
Quote:
Originally Posted by vityu
akkor egyszerre nem az összes egység menne el, aminek nincs épület, hanem csak a fele, igaz ezek nem számítanának a támadásban.
Tudom, hogy tömötten írok, és ez néhe zavaró, de megpróbálok rajta javítani

ok, hozzátenném, hogy a védésben sem!
Mit ér azzal egy hulla, ha 200000k-s serege megy, mikor csak 100000k-nak van hely, és annyit is számol a rendszer?
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 05-19-2008, 20:02
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
ok, hozzátenném, hogy a védésben sem!
Mit ér azzal egy hulla, ha 200000k-s serege megy, mikor csak 100000k-nak van hely, és annyit is számol a rendszer?
Akkor nem szóltam
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Andrew For This Useful Post:
Old 05-19-2008, 20:03
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:

2 képlet igen...a különbség annyi, hogy az egyik fele annyi mint a másik...

És ahogy már Druida is írta, azzal cvan a baj, hogy kis hekis hulla sok bónuszt kapna, a nagy, hogyha adunk egy maximumot, az a maximum felett megint elkezd használhatatlanná válni, és 1000 hekivel vagy kb ennyi hekivel feljebb, ugyanott vagyunk...

Ezért lenne jó a gyökös megoldás, mert akkor ugye, mindig emelkedik, nincs maximalizálva, de egyre kevsbé, így nem lenne olyan, hogy erősebbet üt a hulla, mint egy ork...
Reply With Quote
Old 05-19-2008, 20:08
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Szerintem egyáltalán nem gyors. A 260%-os max korrektnek tűnik.

Holnap fölrakom az összehasonlító táblázatot.
Akkor ugye 2600 hektárig 10%-ot kapna/100 hektár...

És akkor A-ban ne legyen hulla??...mármint úgy értem, hogy nem az alján, hanem inkább a top30-ban...pl.: ha csak 2600 hekiig kapja a bónuszt, akkor 3600 hekin már megint nehézkes játszani vele, főleg, hogy ott már kb 35-40% házat kéne tartania, hogy a gyújtás ellen tudjon védekezni...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules