|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

08-01-2006, 18:48
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
A kereskedő és vándor személyiségekhez nem nyulnék hozzá azok jelenleg is viszonylag jól kihasználhatónak tűnnek.
|
én viszont a kereskedőhöz mindenképp hozzányúlnék..
mégpedig kifejezetten 1/A specifikusság szempontjából, maximálnám az egy ország álltal "termelhető" napi kamat mennyiséget.
lévén ha ma egy ori 20k hekin 5555 bankkal csak napi 1 Milliárdot kamatoztat, az gyakorlitalag kb 4 hónap alatt megduplázza a csoportban lévő teljes pénzmennyiséget kétx ennyi bankból származó napi 2 milliárddal pedig olyan mértékű pénztermelést okoz egy csoportban, ami mellett az újraindzlással gyártott 4 millárdok teljesen jelentéktelen problémának láccanak.
|

08-01-2006, 20:50
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
én viszont a kereskedőhöz mindenképp hozzányúlnék..
mégpedig kifejezetten 1/A specifikusság szempontjából, maximálnám az egy ország álltal "termelhető" napi kamat mennyiséget.
lévén ha ma egy ori 20k hekin 5555 bankkal csak napi 1 Milliárdot kamatoztat, az gyakorlitalag kb 4 hónap alatt megduplázza a csoportban lévő teljes pénzmennyiséget kétx ennyi bankból származó napi 2 milliárddal pedig olyan mértékű pénztermelést okoz egy csoportban, ami mellett az újraindzlással gyártott 4 millárdok teljesen jelentéktelen problémának láccanak.
|
Mégsincs ilyen ori az 1A-ban. Vajon miért? Mások talán nem tudnak számolni, hogy ez megéri? Vagy azért esetleg, mert nem lehet megvédeni? 
|

08-01-2006, 21:09
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Mégsincs ilyen ori az 1A-ban. Vajon miért? Mások talán nem tudnak számolni, hogy ez megéri? Vagy azért esetleg, mert nem lehet megvédeni? 
|
pedig már majdnem van.. és amikor felér 20k hekire lefogadom, hogy még durvábban fog kinézni 
és a topban tapasztalható állóvíz, (mondhatjuk álltalános mnt) miatt kutya nem fogja bántani.
egyébként meg ha nincs akkor nem is fájna senkinek, ha mondjuk a napi kamatot 300 misiben korlátoznánk.. az még így is havi 9 milliád bevétel 
|

08-01-2006, 21:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
pedig már majdnem van.. és amikor felér 20k hekire lefogadom, hogy még durvábban fog kinézni 
és a topban tapasztalható állóvíz, (mondhatjuk álltalános mnt) miatt kutya nem fogja bántani.
egyébként meg ha nincs akkor nem is fájna senkinek, ha mondjuk a napi kamatot 300 misiben korlátoznánk.. az még így is havi 9 milliád bevétel 
|
Egyébként engem sem zavarna ha lenne napi korlát.
Az viszont egyenesen boldoggá tenne ha esetleg a többi személyiségi javaslathoz is hozzáfűznéd az aggályaidat 
|

08-01-2006, 21:42
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Az viszont egyenesen boldoggá tenne ha esetleg a többi személyiségi javaslathoz is hozzáfűznéd az aggályaidat 
|
ezen még filózom
mondtam már jó lenne, ha a személyiségek "erősebbek" lennének
változatosabb lenne a játék, pláne ha valahol kő-papír-olló módjára ütnék egymást.
de a példánál maradna ha valki kék 3-as és emiatt ő egyben "kő+papír+olló" akkor az már túl erős.
|

08-01-2006, 22:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
ezen még filózom
mondtam már jó lenne, ha a személyiségek "erősebbek" lennének
változatosabb lenne a játék, pláne ha valahol kő-papír-olló módjára ütnék egymást.
de a példánál maradna ha valki kék 3-as és emiatt ő egyben "kő+papír+olló" akkor az már túl erős.
|
Hát egyben nehéz lesz mindhármat megcsinálni. Amit javasoltam az legfeljebb egyben lesz egy bazinagy kő, vagy egy bazinagy papír, vagy egy bazinagy olló. De lehet neked bármekkora az ollód ha követ akarsz vele vágni ki fog csorbulni.
|

08-01-2006, 22:36
|
Member
|
|
|
|
Quote:
tábornok: [/b]jelenleg ez a személyiség szinte kizárólag az orkok számára nyújt megfelelő késztetést a választására, vagy azoknak akik már sokadik személyiségük miatt már mindegy mit választanak.
A tábornok előnyeit azzal az aprósággal egészíteném ki, hogy minden fajnál a +1 tábornok annyi támadóbónuszt adjon,mint az összes alaptábornoka együtt.
Ha így lenne akkor már más is hasznosan tudná kihasználni az előnyeit.
lássuk:
gnóm:
4 tábornok 6% bónusz +1 tábi még 6% összesen 12%
ember, törpe, elf, félelf, élőhalott, óriás:
5 tábornok 7% bónusz +1 tábi még 7% összesen 14%
ork:
7 tábornok 10% bónusz +1 tábi még 10% összesen 20%
Varázsló:
Jelenleg ez a személyiség alig nyujt némi előnyt fajtól függetlenül sajnos 
Legyen a varázsló kiegészítése, hogy 1% helyett 2%-al nő a regenerálódása körönként alapesetben és a személyiség miatt 1%-al kevésbé is fáradjon. Ezzel egy komoly alternatívát adunk a tudós személyiséggel szemben azoknak akik varázslóorientált játékot szeretik.
Tolvaj:
Ez a személyiség majdnem jónak mondható, de még mindig kevésnek találom ha összehasonlítom a tudóssal. Éppen ezért az 1%-al nagyobb regenerálódás mellé kiegészíteném, hogy a tolvajai 20%-al nagyobb zsákmányt szereznek. Ártó tolvajakciókra a 20% többlet nem lenne érvényes csak a lopásokra.
Gazdálkodó:
Ezt a személyiséget annyival módosítanám, hogy 15%-ra növelném és a kiterjeszteném a kovácsműhelyekre a termelésbónuszát.
Harcos:
A 10% katonai eredménybónuszát 15%-ra növelném.
Túlélő:
A 30%-al kisebb emberek elleni sikerességet kiegészíteném a házainak a felgyujtására is amiben ugyancsak emberek laknak, valamint az éhezés miatti elvándorlás mértékét is csökkenteném nála 30%-al.
A kereskedő és vándor személyiségekhez nem nyulnék hozzá azok jelenleg is viszonylag jól kihasználhatónak tűnnek.
|
No
varázsló, az 1% kevésbé fáradás kivételével támogatom
Tolvaj, lévén a lentebbi szinteken fő fegyvere a kitekizés ami már így is elég jól működik, ezért én a toliakciókból a teki lopásra sem asnék neki +20% ot, a többi jó
Gazdálkodó. oks
Harcos, tőlem lehet 15% is
Túlélő, szerintem jó ahogy van, nem változtatnék rajta
Tábornok: khmm enm tom elsőre tecc, de lévén mindik is sokaltam az orknak a +1 tábornokára jutó +10% ot. émn inkább ezt csökkenteném, mint a többit növelném.
a kereskedőről már szóltam
a vándor jó úgy ahogy van.
|

08-01-2006, 22:46
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
No
varázsló, az 1% kevésbé fáradás kivételével támogatom
Tolvaj, lévén a lentebbi szinteken fő fegyvere a kitekizés ami már így is elég jól működik, ezért én a toliakciókból a teki lopásra sem asnék neki +20% ot, a többi jó
|
A varázslatokat magadra is fel kell tenni ezenfelül 1 akció sem 4% általában velük mint a toliknál. Ezek miatt gondolkodtam azon, hogy a 2% reg. mellé kaphatna 1% kevésbé fáradást is. Persze ki lehet szedni belőle csak akkor már kevésbé vonzó ha a tudóshoz hasonlítom és varis oriban gondolkodom.
A tolvajnál már korábban beláttam a tekilopásra gyakorolt hatását a +20%-nak így ebben a tekintetben igaza van annak aki a +20%-ot leszedné a javaslatból.
A túlélő viszont karcsú előnyöket nyújt jelenleg. A házaira is mindenképp kiterjeszteném ha az éhezés miatti elvándorlás bónuszt nem is adjuk meg neki.
|

08-01-2006, 22:57
|
Member
|
|
|
|
Quote:
A varázslatokat magadra is fel kell tenni ezenfelül 1 akció sem 4% általában velük mint a toliknál. Ezek miatt gondolkodtam azon, hogy a 2% reg. mellé kaphatna 1% kevésbé fáradást is. Persze ki lehet szedni belőle csak akkor már kevésbé vonzó ha a tudóshoz hasonlítom és varis oriban gondolkodom.
A tolvajnál már korábban beláttam a tekilopásra gyakorolt hatását a +20%-nak így ebben a tekintetben igaza van annak aki a +20%-ot leszedné a javaslatból.
A túlélő viszont karcsú előnyöket nyújt jelenleg. A házaira is mindenképp kiterjeszteném ha az éhezés miatti elvándorlás bónuszt nem is adjuk meg neki.
|
varázsló:
ok de ha a pont a tolis orival vetem össze, akkor a tolvajok felfedése így is csak 3% fáradást okoz a varisnak, ha ezután 2% lesz, akkor egy varis 20% készültségromlással leviheti és lent is tarthatja időtlenségig a tolis készültségét 50% alatt, tehát tök mind1 mennyit romlana nem tud 1x sem akciózni, miközben a varis amelett, hogy magára fel tudja tenni a varikat, plusszban egyébb ártókra is marad készültsége.
ha egy az egyben nézzük, akkor a klsszikus gnóm-félelf "ellentétet" ezzel végleg eldöntjük a gnóm javára. ha meg a ma divatos óriás varissal vetjük össze, a tolis gyakorlatilag már most se sokat tud tenni az óriás varissal, ha ezután amelett, hogy készültsége sem lesz, az óriás még gyilkolni is bőven tudná
tolvaj:
akkor a tolvajban kiegyeztünk
túlélő:
ha túlélőt meg ennyire bevédjük, akkor inkább legyen óriással aki ilyet akar és máris megoldva, ha nagyon változtatni akarunk rajta akkor inkább a tolvajok felfedése ellen adnék neki plusszt
Last edited by wand; 08-01-2006 at 23:18..
|

08-03-2006, 07:51
|
 |
Member
|
|
|
|
arra esetleg nem gondoltál, hogy a tolvajok felfedésére esetleg ne vonatkozzon a bónusz, és akkor nem lesz hipertáp a varis? (esetleg + 1%ot nehezítenénk a varik fáradásán vele és akkor a varázslóval lehetne a mostani szintet tartani a fáradással? (mellesleg a levitt készüli véletlenszerű %, és olyan is volt hogy 12%ot sikerült levennem, máskor me 80%ot..))
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|