|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: mi a velemenyed a jelenlegi tolvajlasi rendszerrol?
|
Jo a tolis ugy ahogy van
|

|
15 |
27.27% |
A tolizas gynege , inkabb erositeni kene meg...
|

|
11 |
20.00% |
Tul erosek a tolik , vissza kene venni oket.. Nagy tavnal jobban fardjanak
|

|
11 |
20.00% |
Tul erosek a tolik, vissza kene venni oket.. Tekilopasnal kevesebbet vigyenek
|

|
16 |
29.09% |
Nem voltam tolis , nem tom
|

|
1 |
1.82% |
Inkabb nem is nyilatkozom , tok folosleges ez a topic
|

|
1 |
1.82% |

04-22-2006, 11:41
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :))
Jó akkor legyen az hogy 5 kör távolságra -25% 6 körre -30% 7körre -50% ez így sztem eléggé reálios lenne és senki nem pusztulna bele!
|
egyetértek. reális + nem pusztulna bele senki. nem zárná ki azt, hogy nagy távolságból lopjanak a tolik, de mindenképpen csökkentené az ilyen helyzeteket. és a hadist sem érné olyan nagy veszteség, ha távolról szivatják.
|

04-23-2006, 19:21
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
egyetértek. reális + nem pusztulna bele senki. nem zárná ki azt, hogy nagy távolságból lopjanak a tolik, de mindenképpen csökkentené az ilyen helyzeteket. és a hadist sem érné olyan nagy veszteség, ha távolról szivatják.
|
Persze normálisan kiszámolt ötleteket is várnánk 
Ezt csak úgy a hasamra csapva mondtam 
|

04-25-2006, 01:03
|
Member
|
|
|
|
szerintem meg kellene várni előbb, a másik témában milyen előrelépés lesz...
|

04-25-2006, 02:14
|
Member
|
|
|
|
Én úgy látom hogy a toli rendszerben 2 gond van, és mindenki csak az egyiket hozta fel attól fügően, hogy neki melyik a fájób:
-a tolik erősek, messziről is ártanak, ahonan se varikkal, sem sereggel nem lehet igazán büntetni tettüket
-a tolis országok gyengék, testközelből a varisok és seregesek is simán leszedik
Tehát valahogy azt kellene elérni, hogy a két esetet közelítve ne legyenek ekkora szélsőségek 
Azaz.... a lopások (nem csak a tekilopás, hanem pl a gyújtás is! ) erejét a körtávval gyengíteni egy kicsit, és a sereges/mágikus védelmet erősíteni valahogy (pl tolik aránya a katonai egységek közül  ) -ezt is csak kicsit....
Remélem nem beszélek nagy hülyeségeket ilyen későn 

04-25-2006, 11:34
|
 |
Member
|
|
|
|
az jó lenne ha a lopások a távval együtt növelnék a készültségveszteséget, és nagyobb arányban csökkenjen a hozott cucc mennyisége a távval, így nem tud egy tolis úgy szétverni egy hadist, úgy hogy a hadis ne érje el, ha meg lopástávban van akkor meg meg tudja fogni eléggé jól. ugyanakkor az autovédelmet is nagyobbra kellene venni tekilopásnál, hogy egy ne lehessen egy körválti alatt kivinni a teki 90%át 3 tolissal és megnézni hogy eltűnik a serege a tagnak...
Hogy miért vesztene a tolis több készülit a távval: megszűnne a hírnévre lopás, tényleges kemény háború kellene hozzá, és így érne valamit a hírnév. valamint ha a hadis fél naponta tud sereggel bombázni tolit 6 körről, akkor a tolis se tudja ezalatt ugyanúgy megnyomorítani, mintha a hadis 2 körről tudná püfölné a seregével...
Hogy miért hozzon kevesebbet messziről: azért, hogy ne lehessen úgy megszívatni a hadist azzal hogy elveszti a %ait, hogy ne tudja megvédeni magát másoktól, hogyha már a tolist nem is éri el.
ahogy már Gyula topicjában leírtam: ha nehezebb tekizni, több tekizhető faj fog játtszani, így könnyebben lehet tekit szerezni összességében, és nem vág haza mindenkit olyan könnyen. Mert ha megtalál egy tolis hogy van tekid akkor az a gyakorlat hogy minden tekit kiszórni a piacra, a könyvtárakat lekapcsolni a kieső munkerő miatt, és full íjasra beállni pár napra. mert addig nem áll le egy tolis amíg jön belőled teki, mert örül hogy talált valakit akit leszedhet.
Ha több a lehetséges cél, akkor már nem fog 8 körről rádakaszkodni mert nem éri meg neki. Másrészt nem a képedbe röhög ha megkéred hogy ne lopjon, hiszen találhat mást is végre.
Ami meg az extra védelmet illeti... nem jó. egy hadist le lehet lopni, és le lehet varázsolni. egy varist le lehet lopni és be lehet verni, egy tolist be lehet verni és le lehet varázsolni, valami valamiért, nem? ...a tolis valóban hátrányba van egy gnóm hadis és egy óriás varis ellen, kivéve ha ember, de ő rá meg a féleflfek veszélyesebbek. és? ha nem lehetne annyira durván tekizni akkor megjelennének olyan hadik is ezzel, akik nem védett tekijűek, és le lehet szedálni őket mielőtt esetleg nagy kárt tudnak okozni nem tudom mit félünk egy orktól akinek nincs tekije... (vagy most végleg verhetetlen tolist akartok? remek.)
én azt akarom elérni, hogy a többi faj is jól játtszható legyen minden rádszállós tolis ellenére, és azt hogy ha kitekiznek, akkor is tudjak büntetni a tolison és ne az asztalt verjem a tehetetlenségtől. a tekilopás túl erős annak a fényében hogy hány %ot veszít az akinek lehet lopni a tekercsét. (mellesleg a szétvert tolisok bőrét is menti a kitekizéstől ez a módosítás...)
Last edited by Senki; 04-25-2006 at 12:35..
|

04-25-2006, 12:30
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
ahogy már Aúú topicjában leírtam
|
Az nem az én topic-om, hanem Gyuláé, övé az érdem a témáért... 
És születnek emberek.
|

04-25-2006, 12:34
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Az nem az én topic-om, hanem Gyuláé, övé az érdem a témáért... 
|
korrigálom is  mellesleg reakció arra amit írtam? 
|

04-25-2006, 14:20
|
Member
|
|
|
|
szerintem elég jó az összefoglalás... az eddigi ötletek alapján sztem elég sok embernek tetszene.
még annyit változtatnék, hogy a tolizás hatékonysága ne 100 pontonként csökkenjen (a körtávolság miatti hatékonyságcsökkenés ezen kivül lenne), hanem az adott ország értékének bizonyos %-ával. ez lehetne 1-2%. egy 10k ponton levő orinak a hatékonysága 100-200 pontonként csökkenne, míg egy 100k ponton levő orinak 1000-2000 pontonként... így nagyobb területen is értelme lenne lopkodni, és nem lenne az, mint amit valahol írtatok, hogy nagyobb területeken a nagy értékkülönbségek miatt nem lehet 2 körre sem tolizni. igaz nem nagyon tudom, mi a helyzet fent... lehet, hogy még a 100k pont környékén (+-1000 pont) is több 10 ori van, és akkor ötlet elvetve.
|

04-25-2006, 14:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
szerintem elég jó az összefoglalás... az eddigi ötletek alapján sztem elég sok embernek tetszene.
|
Köszi!
Quote:
nagyobb területeken a nagy értékkülönbségek miatt nem lehet 2 körre sem tolizni. igaz nem nagyon tudom, mi a helyzet fent... l
|
ez az 1/A ahol akár a szomszéd ori és közötted 2-400 heki táv is lehet az meg 10-20k pontban... azaz számold ki mekkora védelem...
(mellesleg 200ról 400ra ütni lehet nagynak tűnik, de 5200 és 5400 az nem olyan durva táv már, nem?  )
|

04-25-2006, 15:18
|
Member
|
|
|
|
és az azok a 5200 és 5400 hekis orik 1más mellett vannak?
lehetne egy olyan esetleg, hogy körönként 10%-kal csökkenjen a zsákmány. vagyis 2 körön belül még 100% lenne a zsákmány, 3 körön belül 90%, míg a 12 körnél távolabbra való lopás esetén 0% lenne a zsákmány... és ebben az esetben természetesen a 100 pontonkénti zsákmánycsökkenést elfelejtenénk.
így a toliknak is megérné vándort választani személyiségnek.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|