|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Vennél-e Társasjátékot ha lenne??
|
Igen
|

|
27 |
75.00% |
Nem
|

|
9 |
25.00% |

04-20-2007, 11:19
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by lagen
nah de az nem jó ha látja mindenki hogy én pl kit akarok támadni, mert akkor sereg ütközés nem lesz soha, meg a védőjátékos is feltud készülni pl védelem mert ugye 200 hekin kezdenénk és ott még automatikusan folyamatos védelmet nehéz azért
egyébként a körváltásnál nem arra gondoltam, hogy 1 kör amikor mindenki támad és 1 kör amikor gyúrja magát.
hanem arra hogy mindig megy majd a kör a kör elött mindenki seregképzést csinál ha akar vagy teki vagy akármi és mielött lenne a körváltás elötte a támadását is lekell tennie ha akar és akkor ha midnenki kész van egyesével balról jobbra mondjuk személyenként megteszi nyiltan hogy kit támadott vagy ilyesmi. remélem érted most  ha nem szólj nyugodtan
|
Értem. Bár ezt a 200hekit honnan vetted?  A mostani pontszámításon nyilván egyszerűsíteni kell. Ez persze nem lesz olyan nehéz, mert lakosságot nem nagyon lehet belevinni. Szóval szerintem nem kell 200heki.
Azt értem, hogy te nem így gondoltad, ez saját ötlet 
Mondjuk érdekes stratégia lenne, csak úgy támadni valakit azért hogy a védelem kártyái elfogyjanak
Ha nem lenne seregütközés az szerintem nem akkora baj.
|

04-20-2007, 11:22
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
nah de az nem jó ha látja mindenki hogy én pl kit akarok támadni, mert akkor sereg ütközés nem lesz soha, meg a védőjátékos is feltud készülni pl védelem mert ugye 200 hekin kezdenénk és ott még automatikusan folyamatos védelmet nehéz azért
egyébként a körváltásnál nem arra gondoltam, hogy 1 kör amikor mindenki támad és 1 kör amikor gyúrja magát.
hanem arra hogy mindig megy majd a kör a kör elött mindenki seregképzést csinál ha akar vagy teki vagy akármi és mielött lenne a körváltás elötte a támadását is lekell tennie ha akar és akkor ha midnenki kész van egyesével balról jobbra mondjuk személyenként megteszi nyiltan hogy kit támadott vagy ilyesmi. remélem érted most  ha nem szólj nyugodtan
|
Én értem, de én még mindig amellett vagyok hogy ugyanugy leforditott kártyával lehessen támadni, már csak azért is, mert nem látszik hogy az most, toli akció, vari, vagy támadás, ráadásul azért is lenne jó, mert szopatos lenne, ha mondjuk nincs támadó kártyád kézben  több taktikai elem lenne hogy mikor támadsz és kit:P
sztem úgy kéne a körnek mennie, hogy van a gyúros szakasz mindenkinél amig tovább nem adja a kört és utána amikor körbe ment van a közös szakasz ahol a nem azonnali események zajlanak magyarul a körváltás 

04-20-2007, 11:26
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
oké ez két ötlet
most várni kell hogy mások is hozzászóljanak szerintük melyik a jobb esetleg nekik is van-e ötletük 
|

04-20-2007, 11:27
|
Senior Member
|
|
|
|
Csak ha van egy körváltás, és előtte mindenki egyszerre cselekszik, akkor a toli-vari ártó akciókat nem tudom, hogyan lehetne egyszerre megcsinálni.
Ezért látom jobbnak, hogy ne legyen KV, hanem szépen egymás után cselekedjen mindenki. Vagy KV alatt kellene lenniük az előre meghatározott toli és vari akcióknak is.
Az én változatomban az lehet a baj, hogy többen rá tudnak ugrani ugyanarra. Dehát az várható, hogy mindenki az elsőt támadja, mert annak van érteme, szóval talán ez nem akkora gond.
|

04-20-2007, 11:29
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
sztem úgy kéne a körnek mennie, hogy van a gyúros szakasz mindenkinél amig tovább nem adja a kört és utána amikor körbe ment van a közös szakasz ahol a nem azonnali események zajlanak magyarul a körváltás 
|
Igen esetleg így.
|

04-20-2007, 11:30
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Mondjuk a toli és vari akcióknál én nekem is aza gondom vagyis nincs ötletem, hogy lehetne megcsinálni, mert ugye ha lebukik akkor utána nem fog tovább lopni pl vagy ha keveset hoz zsákmányt akkor sem fog tovább lopni normális ember
erre a részre kellene a legjobban valaki akinek van jó ötlete, hogy az hasonlítson is a hódítóra valamellyest
|

04-20-2007, 11:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Csak ha van egy körváltás, és előtte mindenki egyszerre cselekszik, akkor a toli-vari ártó akciókat nem tudom, hogyan lehetne egyszerre megcsinálni.
Ezért látom jobbnak, hogy ne legyen KV, hanem szépen egymás után cselekedjen mindenki. Vagy KV alatt kellene lenniük az előre meghatározott toli és vari akcióknak is.
Az én változatomban az lehet a baj, hogy többen rá tudnak ugrani ugyanarra. Dehát az várható, hogy mindenki az elsőt támadja, mert annak van érteme, szóval talán ez nem akkora gond.
|
én úgy gondoltam hogy mindenkinek van a gyúrós ideje, az azonnali dolgokat akkor játszhatja ki, pl azonnali árto varik, toli akciók, a körváltásnál pedig menne egyszerre mindenkitől a támadás, így ha a támadás leforditott kártya nem tudod, hogy ki varázsol, támad, vagy csak a védelmet készitette le... ráadásul a sereg ütközést is meglehetne oldani egy dobokockával, hogy ne az legyen már hogy 8an játszotok és 7en kitámadtok az elsőre aztán ő el is köszönhet a játéktól 

04-20-2007, 11:33
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Mondjuk a toli és vari akcióknál én nekem is aza gondom vagyis nincs ötletem, hogy lehetne megcsinálni, mert ugye ha lebukik akkor utána nem fog tovább lopni pl vagy ha keveset hoz zsákmányt akkor sem fog tovább lopni normális ember
erre a részre kellene a legjobban valaki akinek van jó ötlete, hogy az hasonlítson is a hódítóra valamellyest
|
Hát ha látod a másik tolijait, akkor elég nehéz, esetleg tisztánlátással lehet variálni, mert nem tudod, hogy felrakta-e.
Esetleg direkt azért buktatod be a tolijaidat, hogy leessen a tisztánlátás.
Vagy egyszerűsítve: nincsenek tolik, csak toliakciók, amike ki lehet játszani.
És esetleg egy ellenkártya, ami megvéd minden toli-akciótól.
|

04-20-2007, 11:35
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
|
mivel nyilt táblán jáccunk így látod a másik országát, faját, így látod kit érdemes lopni,

04-20-2007, 11:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Hát ha látod a másik tolijait, akkor elég nehéz, esetleg tisztánlátással lehet variálni, mert nem tudod, hogy felrakta-e.
Esetleg direkt azért buktatod be a tolijaidat, hogy leessen a tisztánlátás.
Vagy egyszerűsítve: nincsenek tolik, csak toliakciók, amike ki lehet játszani.
És esetleg egy ellenkártya, ami megvéd minden toli-akciótól.
|
azért ne butitsuk ennyire le a játékot  7éves korhatártól legyen játszható, ne 3-7ig 
|
|
Posting Rules
|