Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-09-2008, 20:35
Zoli's Avatar
Zoli Zoli is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Druida View Post
huhh, egyszer sem voltam toliszöviben sajna, de egyik haver sokat mesélt róla. a következőket mondta: bármelyik 5. csoportban eredményes egy ilyen szövi, mert olcsó a fedezés, és sok a kezdő. 4ben tűrhető, bár az egyik félelfük átalakult notanyás orká, és így mentek magasra, mert még 4ben is volt kit ütni, vnnak kezdők ott is. 3ban megpróbálták ugyanezt, újrázás lett a vége, végül 1törp, 2óriás, 1gnómmal mentek tovább.

szerintem se lehet 4nél tovább bírni egy tolis szövit sajna, mert iszonyat költséges már minden.

nekem fullvarisként 3-ban a felfedezés tett be, de a toli jókat tudott lopni, csak nem ment vele semmire, mert ő is fedezett..ez még a 25%-os lehetőség bevezetése előtt volt..azóta nem vagyok full varis, főleg fentebb, ott igazából már szinte nincs is értelme..földbedöngölnek hadival...hát még a tolit

Ecto
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-09-2008, 21:14
komisz86 komisz86 is offline
Member

Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by Zoli8 View Post
említettem azt is, hogy átépülhet az egyik arra az időre, amíg el nem intézik, hogy beférjenek
Tudom hogy említetted, de szerintem kell állandóra a vari. (Bár igaz nem próbáltam nélküle). Igen sokszor kellen átépülnie az egyik tolinak. Az 5-ben a jobb játékosok (értsd: fullon van tekivel) többsége ha hadis akkor gnómmal vagy óriással megy (persze vannak kivételek), a vari ügyebár szintén óriás (eseteleg gnóm). Szóval marad a toli....
Az meg szerintem te se gondoltad komolyan hogy hátráltatja a szövit. Pár száz hekiig marha olcsón fel lehet fedezni, sőt akár íjjal is fel lehet ütni magad. Egy ilyen szövi pedig nem arra van hogy végigrohanva a csopin felmenjen a top tetejére. Hanem szépen megáll a top30% alatt/alján és leszedi a vámot az elhaladódról. Pénzt nem kell küldeni a varinak, mert simán megél katiképzésből.
Viszont ha nincs vari, vagy össze vissza épülgetsz, vagy a jobb tolikat békénhagyod és könnyebb célpontot keresel, akinél valószínűleg kevesebb teki lesz.
Lényeg a lényeg szerintem 4 tolival kevesebbet lehet lopni mint 3-mal
Old 05-10-2008, 14:45
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Zoli8 View Post
szvsz egy óriás csak a terhükre lenne a toliknak, akiknek van a haladáshoz szükséges tartalékuk, a varinak meg nincs..ráadásul nem is tud szerezni, csak karavánon..és rajta keresztül femérik a szövit...inkább legyen az egyik feles kicsit varisabb
Egyet értek.

Varisnak ott az elf ! Azért írtam 3 felest + 1 elfet.
Hiszen ilyen erősen tolis szövi ki tudja bekkelni az elf faji gyengeségeit, lévén, hogy nem tud ártózni...
Tehát azóriás nem kell, mert az könnyebben beverhető, és könnyebben felmérhető. Az óriás nagyon erős faj, de egy ilyen szövetségbe (szerintem!!!!) nem illik bele.
Az elf meg infószerzésben remekel. Nagyon erősek a varázslói attól függetlenül, hogy ártani nem tud. Ártani ott a 4 ország tolvajserege.

Mondjuk amit írsz, hoyg nincs tartaléka, az piacfüggő. ahol drága a rúna, ott lesz tartaléka egy óriás varinak is.

Last edited by [HTPA]GeeForce; 05-10-2008 at 14:53..
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 14:52
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Én azért egy óriás varit mindenképpen tennék bele (mondjuk az elf helyére). Jó az ha a kiélezett félelfekhez is be tudsz sétélni
Ha egy elffel nem tudsz legömbölni egy felest, akkor dobd ki a kukába az elfedet....
Mint az előbbi hsz-emben kifejtettem, ultra tolis szövibe nem illik az óriás.

Mellesleg:
Tolis szövetséggel mit akarsz te egy felestől? Főleg, ha MF. Életbe át nem lopod....... Ha meg szövis, akkor meg a szövijei csontozásával kell kezdeni, hiszen az EGYETLEN tag, aki nem ér ellenetek semmit, az pont a feles.... minek bántanátok?
A többi levarizik, meg beüt. A feles meg se ütni, se lopni, se varizni nem tud titeket....
Innentől kezdve erősebbnek ítélek egy 3 feles+1 elf szövit, mint 3 feles +1 óriás szövit.

Az más kérdés, ha 3 haditoli elf van egy szöviben. Pl elit+íj felállásban. Mert akkor lehet melléjük egy óriás hadivari, szintén elit+íj felállásban. mert akkor tudnak ütni, mert senki nem gyanakodik az elfekre majd, hogy lesz bennük táamdó egység, amit az óriás rendelkezésére tudnak bocsátani!!!!
Egy ilyen szövi szépen menetelhet, mert az elfekkel sokmindent nem tudnak csinálni, az óriás meg csapkod.
A 25%-ra állítható részesedés maitt gyönyörűen együtt tudnak maradni, mert ha vissza is ütik az óriást, az elfek bevárhatják, ha elfet ütnek, az meg olcsón fedez.
Mellesleg nem nagyon fognak elfet visszaütni... Az óriást fogják csapkodni visszafelé, ergó azt is meg lehet csinálni, hogy az elfekből az eliteket át lehet adni támadni, és át lehet pucolni az íjakat az óriásba... Innentől kezdve kicsit rizikósabbá válik a dolog (mert előfordulhat, hogy vakon ütik az elfeket...), de az óriás tulajdonképpen nem átüthető. (kigyúrt orkok nyilván beverik. főleg, ha MF. de egy MF ork nem fog szocsózni ezzel, mert a 3 elf kilopja alóla az országát. A szövis orkba meg nem kell blekötni, ha ki van gyúrva. Feltételezem a hsz-eim során, hogy kötöszködés előtt azért számol az ember... És eleve vesztett heylzetbe nem megy bele. Aki meg nem számol, az meg így járt.)
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 14:55
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Én akkor már 4 felesből álló szövit csinálnék. Vagy óriást varizni és 3 felest lopni. Elfet nem kevernék a történetbe még akkor se ha te elfmániás vagy
Old 05-10-2008, 14:57
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Én akkor már 4 felesből álló szövit csinálnék. Vagy óriást varizni és 3 felest lopni. Elfet nem kevernék a történetbe még akkor se ha te elfmániás vagy
Ezért emeltem ki a "szerintem" szócskával, hogy ez csak 1 vélemény a hódító játékosai közül.

De az tény, hogy egy óriáson könnyű szövit felmérni, akármilyen beton varis, ezt nem tagadhatod. És könnyebb beverni, mint egy elfet. Ez is tény.
Azt viszont én nem tagadom, hogy az óriás varizásban sokkal(!) erősebb egy elfnél. Viszont infószerzésre jó az elf is. Ha ártózni akarsz a varissal, akkor ne elfet vigyél szövibe. És igen. Elfmániás vagyok még mindig.
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 19:07
Kirhal Kirhal is offline
Member

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Fujj. Az embert felejtsd el. Szétütik, mint a papírkutyát.
1 elf + 3 feles.
Vagy 4 elf.
Vagy 4 feles.
Ha ebbe beteszel egy embert, az lesz a gyenge láncszem.

Mellesleg nincs az az óriás varázsló, ami 4 tolis készültségét lent tudja tartani......... Tehát nem kell ember magyarul.
sziasztok.én is most tervezek csinálni egy toliszövit,de én teszek embert beleén leszek az.
Gee,ha akarod bebizonyitom hogy nem az lesz a gyenge láncszem
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 19:20
komisz86 komisz86 is offline
Member

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Ha egy elffel nem tudsz legömbölni egy felest, akkor dobd ki a kukába az elfedet....
Mint az előbbi hsz-emben kifejtettem, ultra tolis szövibe nem illik az óriás.

Mellesleg:
Tolis szövetséggel mit akarsz te egy felestől? Főleg, ha MF. Életbe át nem lopod....... Ha meg szövis, akkor meg a szövijei csontozásával kell kezdeni, hiszen az EGYETLEN tag, aki nem ér ellenetek semmit, az pont a feles.... minek bántanátok?
A többi levarizik, meg beüt. A feles meg se ütni, se lopni, se varizni nem tud titeket....
Innentől kezdve erősebbnek ítélek egy 3 feles+1 elf szövit, mint 3 feles +1 óriás szövit.
Hogyhogy mit akarok egy tolis szövibe egy felestől? LELOPNI Főleg ha mf. Az MF felesnél jobb célpontot el se tudok képzelni. Nem üt be, nem ártóz le és ha jól csinálod még csak le se tud lopni. Ha meg szövis ugyanez a helyzet csak meg kell várni amíg tisztes távolba érnek a hadik. Nem mellesleg többet hozol tőle mint bárki mástól, és viszonylag gyorsan tudja pótolni a veszteségét.
Persze ha van rá időd meg energiád figyelheted, hogy mikor változik a hírneve, de egyszerűbb és biztosabb ha van egy vari aki akkor viszi le a készültségét amikor kell, és erre az elf nyilvánvalóan alkalmatlan. Szóval nem a gömb miatt kell a vari....
De persze ez is csak egy vélemény....
Old 05-10-2008, 19:27
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Lehet, hogy hülye vagyok...

De egy kérdés: szövis felesként hogy lehet átlopni egy jól felépített MF felest?

(Itt most csak tolis szöviről van szó természetesen...)

Márcsak azért is, mert ha fent van neki az árnyak, meg a tisztánlátás, meg az MF bónusz, akkor te azt át nem lopod... Főleg, ha nem tudod tisztességgel leártózni. Márpedig ha ki van gyúrva, nem fogod tudni leártózni tisztességesen.

Ha óriást viszel, és ahogy mondod, nem csak a gömb miatt tartod a varit, akkor le tudod húzni a felest (bár akkor se hiszem, hogy szanaszét lopod full készülivel, de ennek mindjárt utána számolok.)

Szóval ha MF felest akarsz húzni, akkor tegyél óriást a szövibe. Őszintén szólva kíváncsi leszek rá... Majd értekezünk késöbb. Addig is sok sikert hozzá
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 19:29
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Kirhal View Post
sziasztok.én is most tervezek csinálni egy toliszövit,de én teszek embert beleén leszek az.
Gee,ha akarod bebizonyitom hogy nem az lesz a gyenge láncszem
Neked is mondom, hogy sok sikert, és majd számolj be, hogy melyik csoportban tudtál emberrel erős láncszem lenni. Mert tény, hogy nem lehet levarizni, meg ha kigyúrja magát, lopni is tud. De (magánvélemény!!!!!!) az ember üthető, lopható. Akkor már inkább óriás !

Bár ez attól is függ, hogy ki mivel szokott lenni, ki melyik csoportot ismeri, ki mivel tud játszani.

Szóval majd később dumáljuk meg, ki mire jutott
Tényleg kíváncsi vagyok az óriásos meg az emberes tolvaj-szövetségre...
Lehet, meghozzátok hozzá a kedvemet
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules