|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-20-2006, 22:59
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
1000 hektárig most is így működik a hoditó. Nagyobb ország több nyersanyagot használ, nagyobb országnak több tekije kopik, nagyobb ország kevesebbet fedezhet fel. 1000 hektár alatt miért nem bántja igazságérzetedet a negatív diszkrimináció?
|
bántja az is.
talán a tekikopás kivételével mindben igazad van.
de annó nem én szavaztam meg a levlistán a mostani alacsony értékeket..
persze átesni se kell a ló túloldalára, de lehet neki indítani bátran topicot.
de szerintem mindezek melleta ez a mostani felfedezés működik a legroszabbul, de ettől még lehet növelni akár az építőanyagszükségletet is, de az egy másik topicra tartozna.
|

10-20-2006, 23:15
|
Member
|
|
Activity: 3%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.
Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.
|
Szerintem meg ne itélj meg olyan dolgot amiről még csak halvány fogalmad sincs!Ezek a mostani megaorik is voltak kis orik tehát nem is értem miről beszélsz igazán.Tölts el napi 24 órát a hódítóval és akkor te is gazdag leszel majd ebből következően nagyobb lesz az orid és ebből következően még gazdagabb leszel!Nem arra kell ácsingózni hogy ha neked nehéz a játék nehezítsük meg annak is aki ezen már átesett!
Last edited by Serg; 10-20-2006 at 23:22..
|

10-21-2006, 00:27
|
Junior Member
|
|
|
|
szerintem meg a helyzet az, hogy azok akik most az a-ban az első helyeken vannak ( nem vitás megérdemelten, de abból meg ugye nem kell örök időkre hivatkozási alapot teremteni, vagy mi a szösz ) hogy úgy mondjam semmilyen szabályváltozásra nem érzékenyek ( talán még pici túlzás is alig akad ebben a megállapításban ) ellenben azokkal , akikre a szabálymódosítás kihat.
tessék elfogadni , hogy az a-ban a játék különbözik a többi szinttől. erre mindig szokás volt hivatkozni, én most éppen ellenkező irányból teszem ugyanezt.
mert, amíg a többi csoportban a szabályváltoztatás egy idő után végigpörög a játékosokon ( mert fellépnek ) és így az adott csoportot azok fogják alkotni, akik ugyanolyan szabályok , keretek között értek oda, ahová, addig ez az a-csoportra nem igaz.
és ez baj, ha nehezítéseket tartalmaz az új szabály. a megoldás egyételmű, de nem írom le, mert már korábban is felmerült és elvetette ati.
|

10-21-2006, 07:16
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
a "gazdasági fölénövést" nem a katonatermelésük okozza, hanem a többi termelés, és amíg biztosnságos távolban termelhetnek a többiektől, addig ez meg is marad, ha nő végre a katonaigény legalább az ilyen méretű bányász országok kialakuliás is megnehezedik.
|
Erre most majdnem mondtam valami nem idevalót...
EZ KAMU! Termelhetsz körönként 100K követ ha nem tudod eladni. Abból ugyis csak annyi pénzed lesz amennyit felvesz a csopi. És mivel nem egyedül van egy törpicsek a csopiban így árverseny is lesz ami lefelé nyomja az ÁTLAGárakat.
A gazdasági fölény 80%-ban a katonák termeléséből adódik!
Ezen felesleges is vitázni, még azt hinném, hogy félre akarod vezetni a nagyérdeműt...
|

10-21-2006, 07:45
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Lali
a megoldás egyételmű, de nem írom le, mert már korábban is felmerült és elvetette ati.
|
Anno sokan mondtuk, hogy belemennénk egy "drasztikus megoldásba", de akkor mi voltunk a top. Most elég lükén nézne ki ha elkezdenénk lobbyzni az 1A ujrázásán  Gondolom erre céloztál.
Egyébiránt ha a szabályozás nem változik ezzel együtt akkor ez a megoldás is "csak" időhúzás lenne.
|

10-21-2006, 09:42
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Erre most majdnem mondtam valami nem idevalót...
EZ KAMU! Termelhetsz körönként 100K követ ha nem tudod eladni. Abból ugyis csak annyi pénzed lesz amennyit felvesz a csopi. És mivel nem egyedül van egy törpicsek a csopiban így árverseny is lesz ami lefelé nyomja az ÁTLAGárakat.
A gazdasági fölény 80%-ban a katonák termeléséből adódik!
Ezen felesleges is vitázni, még azt hinném, hogy félre akarod vezetni a nagyérdeműt...
|
ezekben e dolgokban nem nagyon értünk egyett, az átlagárat jó piacolással elég magasab lehet tartani, és egy jóval több pénzt hoz a termelés mint katona képzés. (amúgyis nagyori szerintem ritkán adja el a katonát, ha bármi mést is tetrmelnek a klánban.. )
ha csak figyelembe vesszük a barkkupac klánt, ami csak katonát termelt, és csak úgy élt meg ha csont üresen álldogált és épp a kajára, fegyverre futotta neki a katona képzésből, és megnézzük Északék klánját akik katonát nem adtak el szándékosan, csak nyersanyagot meg fegyvert összesen 1db nagy termelő orival.. és mégis ott voltak az állanndó pénz pakolási problémák, hogy nem fért senkihez már pénz
no mind1, nem ide tartozik, a topic neve: Felfedezés javaslat , úgy emlékszem volt már Fegyának valami "nagy orik gazdasági előnye" nevű topicja.
ha a gazdaságon akartok változtatni, akkor oda írjátok javaslataitokat, a csökkentésekről, vagy a beszabályozásokról
ha lehet itt maradjon a téma a felfedezés
mielőtt jönne a válasz, hogy baromira ide tartozik, mert a felfedezéshez katona kell, akkor én közlöm, ha nem katona akkor pénz, azaz már megint a gazdaság megreformálása..  szal maradjunk az eredeti témánál, a szükséges katona mennyiség megemlése
(esetleg megemlíthetné valaki a szülséges pénz mennyiség változását is..)
még halkan megkérdezem, szerintetek, ha 1x valaki utoléri Sergéket, annak miből lesz X millió lovasa meg íjjasa ha kevesebb katonát képez? muszály lenne neki vagy 50 oritól kunyerbálni sereget, hogy party képes legyen?
Last edited by wand; 10-21-2006 at 09:52..
|

10-21-2006, 09:45
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Anno sokan mondtuk, hogy belemennénk egy "drasztikus megoldásba", de akkor mi voltunk a top. Most elég lükén nézne ki ha elkezdenénk lobbyzni az 1A ujrázásán  Gondolom erre céloztál.
|
érdekes ezt annó mi sem elleneztük, amikor fent voltunk
lehet a felhalmozott vagyonok megzsüntetésére 1x tényleg elkéne rajta gondolkozni..
|

10-21-2006, 10:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
még halkan megkérdezem, szerintetek, ha 1x valaki utoléri Sergéket, annak miből lesz X millió lovasa meg íjjasa ha kevesebb katonát képez? muszály lenne neki vagy 50 oritól kunyerbálni sereget, hogy party képes legyen?
|
Mondjuk utközben összeszedi mielött felér addig. Nem mindenki gondolkodhat úgy, hogy minden azonnal rendelkezésre áll csak szabadidőnek kell lennie!
|

10-21-2006, 10:18
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Mondjuk utközben összeszedi mielött felér addig. Nem mindenki gondolkodhat úgy, hogy minden azonnal rendelkezésre áll csak szabadidőnek kell lennie!
|
miből eszedi össza ha kevesebb katonát termel, ráadául 225 katona marad a felfedezés, tehát azt a kevesebbet úgyis elfedezi.
megismételm ez a javaslat önmagában arra elég, hogy nagy ütemben csak a tápos orik tudnak felfedezni, semmi más nem változik, ezután is az egész 1/A felfedezni fog.
|

10-21-2006, 10:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Legalább azt várjátok már meg a felfedezés szigorításával amíg Serg a 10. oriját is felfedezteti a többi mellé! 
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 163 (0 members and 163 guests)
|
|
Posting Rules
|