|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-20-2006, 18:10
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.
|
saját durva számítások alapján az 1/A-ban 2 millió katona termelődhet 20 körönként, ha mindeki vip és van elég fegyvere és nincs szabin.
ebből durván 1,2M keletkezik a top 30 ban.
és ebből kb 300k ami 600k-1,1M pont felett termelődik
tehát a pontlistát nézve:
1.1M-600K (1-14. helyezett) 300k
600K- 165K a top 30 alja ( 15-173. helyezett) 900k
a top30 alja 165K- ucsó ori (174-579. helyeztt) 800k
(mondjuk nem tudom ezzel mire jutsz  )
Quote:
Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?
|
szerintem azért, mert pont az lenne az egyik cél, hogy lehetőleg ütésekkel menjenek fel az emberek és ne felfedezve, és most pont a hadiorik egyetlen pénzkereseti lehtőségét húznánk le..
Last edited by wand; 10-20-2006 at 18:19..
|

10-20-2006, 18:58
|
Member
|
|
Activity: 4%
|
|
Quote:
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.
Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?
|
Lévén hogy hadiori vagyok és más pénzforrásom nincsen ne akarj már arra kényszeríteni hogy életképtelen nem megvédhető orit hozzak létre csak azért hogy a bevételem ne csökkenjen
|

10-20-2006, 19:26
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Lévén hogy hadiori vagyok és más pénzforrásom nincsen ne akarj már arra kényszeríteni hogy életképtelen nem megvédhető orit hozzak létre csak azért hogy a bevételem ne csökkenjen
|
Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.
Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.
|

10-20-2006, 19:28
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.
Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.
|
De nem fogja ez felborítani a rabszolgapiac egyensulyát?
Kevesebb képzés--> kevesebb katona --> sokkal drágább piac
|

10-20-2006, 19:34
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
ennyi erővel csökkenhetne a tanya vagy a bányáék termelése is..
lévén a bánya termés döntő hányada a toppban van.
|

10-20-2006, 19:38
|
Member
|
|
|
|
nah mind1, én a katona képzés csökkentését nem támogatom, nagy oriknál gyilkolással ugyannyit lehet ölni mint a kicsiknél százalékosan, miylen alapon képezzen kevesebbet?
a felfedezést meg ez az egy javaslat magában nem oldaj meg. max aki saját erőből küzdi fel magát annak nehezebb lesz az élete, akit meg tápolnak az fedez ezerrel.
|

10-20-2006, 20:03
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cece
De nem fogja ez felborítani a rabszolgapiac egyensulyát?
Kevesebb képzés--> kevesebb katona --> sokkal drágább piac
|
Drágulni fog a katonapiac. Majd kialakulna egy egyensúly drágább árakon.
Quote:
Originally Posted by wand
ennyi erővel csökkenhetne a tanya vagy a bányáék termelése is..
lévén a bánya termés döntő hányada a toppban van.
|
Jó tipp. Csökkenhetne az is.
Quote:
nah mind1, én a katona képzés csökkentését nem támogatom, nagy oriknál gyilkolással ugyannyit lehet ölni mint a kicsiknél százalékosan, miylen alapon képezzen kevesebbet?
|
Természetesen ez a nagy orik negatív diszkriminációja. Ha a nagyobb ori nehezebb helyzetben van, akkor a kisebbek könnyebben utólérik, nem szakad szét a mezőny.
1000 hektárig most is így működik a hoditó. Nagyobb ország több nyersanyagot használ, nagyobb országnak több tekije kopik, nagyobb ország kevesebbet fedezhet fel. 1000 hektár alatt miért nem bántja igazságérzetedet a negatív diszkrimináció?
Quote:
a felfedezést meg ez az egy javaslat magában nem oldaj meg. max aki saját erőből küzdi fel magát annak nehezebb lesz az élete, akit meg tápolnak az fedez ezerrel.
|
Ha a csoport összes katonatermelése a mostani katonatermelés 75%-a, akkor felfedezni is kevesebbet lehet.
Ha kevesebb katona termelődik, akkor megdrágul a katonapiac és meggondolandó lesz, hogy érdemes-e annyit felfedezni, nem érdemesebb-e harccal megszerezni azt a földet.
|

10-20-2006, 20:14
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
|
Gazdaságilag mindenképp Fegyával értek egyet. Jót tenne a játéknak ha nem nőhetnének ennyire a csopi fölé gazdaságilag azok az orik amik többszörösei sokszor a többinek.
Gondolom Wand te is érzed, hogy a bányák és a tanyák nem ugyanaz a kategória, mint a ház és a képzett egységek... Házat tart mindenki ettől nem lesz gyengébb a nagyori, viszont ha sok bányát akar akkor vállalja a beverés kockázatát. No mindegy ebbe nem akarok jobban belefolyni.
|

10-20-2006, 22:45
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Ha a csoport összes katonatermelése a mostani katonatermelés 75%-a, akkor felfedezni is kevesebbet lehet.
Ha kevesebb katona termelődik, akkor megdrágul a katonapiac és meggondolandó lesz, hogy érdemes-e annyit felfedezni, nem érdemesebb-e harccal megszerezni azt a földet.
|
és ki fog tudni fedezni?
most komolyan gondolod, hogyha pl Sergék napi 50k-val kevesebb katonát termelnek, és ez mondjuk egy 25k-s katonaárnál gátolná őket bármiben is amikor 1 orijuk havi 50 milliárdot kamatozik??, esetleg kénytelenek lennének felvinni még 1 kereskedő orit, döbbenetes 2 hónap megfeszitett felfedezéssel, a veszteségek pótlására? 
|

10-20-2006, 22:49
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Gazdaságilag mindenképp Fegyával értek egyet. Jót tenne a játéknak ha nem nőhetnének ennyire a csopi fölé gazdaságilag azok az orik amik többszörösei sokszor a többinek.
|
a "gazdasági fölénövést" nem a katonatermelésük okozza, hanem a többi termelés, és amíg biztosnságos távolban termelhetnek a többiektől, addig ez meg is marad, ha nő végre a katonaigény legalább az ilyen méretű bányász országok kialakuliás is megnehezedik.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 155 (0 members and 155 guests)
|
|
Posting Rules
|