Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-20-2006, 18:10
wand wand is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.
saját durva számítások alapján az 1/A-ban 2 millió katona termelődhet 20 körönként, ha mindeki vip és van elég fegyvere és nincs szabin.
ebből durván 1,2M keletkezik a top 30 ban.
és ebből kb 300k ami 600k-1,1M pont felett termelődik

tehát a pontlistát nézve:
1.1M-600K (1-14. helyezett) 300k
600K- 165K a top 30 alja ( 15-173. helyezett) 900k
a top30 alja 165K- ucsó ori (174-579. helyeztt) 800k

(mondjuk nem tudom ezzel mire jutsz )

Quote:
Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?
szerintem azért, mert pont az lenne az egyik cél, hogy lehetőleg ütésekkel menjenek fel az emberek és ne felfedezve, és most pont a hadiorik egyetlen pénzkereseti lehtőségét húznánk le..

Last edited by wand; 10-20-2006 at 18:19..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-20-2006, 18:58
Serg Serg is offline
Member

Activity: 4%

Quote:
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.
Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?
Lévén hogy hadiori vagyok és más pénzforrásom nincsen ne akarj már arra kényszeríteni hogy életképtelen nem megvédhető orit hozzak létre csak azért hogy a bevételem ne csökkenjen
Reply With Quote
Old 10-20-2006, 19:26
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Serg View Post
Lévén hogy hadiori vagyok és más pénzforrásom nincsen ne akarj már arra kényszeríteni hogy életképtelen nem megvédhető orit hozzak létre csak azért hogy a bevételem ne csökkenjen
Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.

Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.
Reply With Quote
Old 10-20-2006, 19:28
Cece Cece is offline
Member

Quote:
Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.

Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.
De nem fogja ez felborítani a rabszolgapiac egyensulyát?
Kevesebb képzés--> kevesebb katona --> sokkal drágább piac
Reply With Quote
Old 10-20-2006, 19:34
wand wand is offline
Member

Quote:

ennyi erővel csökkenhetne a tanya vagy a bányáék termelése is..
lévén a bánya termés döntő hányada a toppban van.
Reply With Quote
Old 10-20-2006, 19:38
wand wand is offline
Member

nah mind1, én a katona képzés csökkentését nem támogatom, nagy oriknál gyilkolással ugyannyit lehet ölni mint a kicsiknél százalékosan, miylen alapon képezzen kevesebbet?

a felfedezést meg ez az egy javaslat magában nem oldaj meg. max aki saját erőből küzdi fel magát annak nehezebb lesz az élete, akit meg tápolnak az fedez ezerrel.
Reply With Quote
Old 10-20-2006, 20:03
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Cece View Post
De nem fogja ez felborítani a rabszolgapiac egyensulyát?
Kevesebb képzés--> kevesebb katona --> sokkal drágább piac
Drágulni fog a katonapiac. Majd kialakulna egy egyensúly drágább árakon.

Quote:
Originally Posted by wand View Post
ennyi erővel csökkenhetne a tanya vagy a bányáék termelése is..
lévén a bánya termés döntő hányada a toppban van.
Jó tipp. Csökkenhetne az is.

Quote:
nah mind1, én a katona képzés csökkentését nem támogatom, nagy oriknál gyilkolással ugyannyit lehet ölni mint a kicsiknél százalékosan, miylen alapon képezzen kevesebbet?
Természetesen ez a nagy orik negatív diszkriminációja. Ha a nagyobb ori nehezebb helyzetben van, akkor a kisebbek könnyebben utólérik, nem szakad szét a mezőny.
1000 hektárig most is így működik a hoditó. Nagyobb ország több nyersanyagot használ, nagyobb országnak több tekije kopik, nagyobb ország kevesebbet fedezhet fel. 1000 hektár alatt miért nem bántja igazságérzetedet a negatív diszkrimináció?

Quote:
a felfedezést meg ez az egy javaslat magában nem oldaj meg. max aki saját erőből küzdi fel magát annak nehezebb lesz az élete, akit meg tápolnak az fedez ezerrel.
Ha a csoport összes katonatermelése a mostani katonatermelés 75%-a, akkor felfedezni is kevesebbet lehet.
Ha kevesebb katona termelődik, akkor megdrágul a katonapiac és meggondolandó lesz, hogy érdemes-e annyit felfedezni, nem érdemesebb-e harccal megszerezni azt a földet.
Reply With Quote
Old 10-20-2006, 20:14
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Gazdaságilag mindenképp Fegyával értek egyet. Jót tenne a játéknak ha nem nőhetnének ennyire a csopi fölé gazdaságilag azok az orik amik többszörösei sokszor a többinek.

Gondolom Wand te is érzed, hogy a bányák és a tanyák nem ugyanaz a kategória, mint a ház és a képzett egységek... Házat tart mindenki ettől nem lesz gyengébb a nagyori, viszont ha sok bányát akar akkor vállalja a beverés kockázatát. No mindegy ebbe nem akarok jobban belefolyni.
Reply With Quote
Old 10-20-2006, 22:45
wand wand is offline
Member

Quote:
Ha a csoport összes katonatermelése a mostani katonatermelés 75%-a, akkor felfedezni is kevesebbet lehet.
Ha kevesebb katona termelődik, akkor megdrágul a katonapiac és meggondolandó lesz, hogy érdemes-e annyit felfedezni, nem érdemesebb-e harccal megszerezni azt a földet.

és ki fog tudni fedezni?
most komolyan gondolod, hogyha pl Sergék napi 50k-val kevesebb katonát termelnek, és ez mondjuk egy 25k-s katonaárnál gátolná őket bármiben is amikor 1 orijuk havi 50 milliárdot kamatozik??, esetleg kénytelenek lennének felvinni még 1 kereskedő orit, döbbenetes 2 hónap megfeszitett felfedezéssel, a veszteségek pótlására?
Reply With Quote
Old 10-20-2006, 22:49
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Gazdaságilag mindenképp Fegyával értek egyet. Jót tenne a játéknak ha nem nőhetnének ennyire a csopi fölé gazdaságilag azok az orik amik többszörösei sokszor a többinek.
a "gazdasági fölénövést" nem a katonatermelésük okozza, hanem a többi termelés, és amíg biztosnságos távolban termelhetnek a többiektől, addig ez meg is marad, ha nő végre a katonaigény legalább az ilyen méretű bányász országok kialakuliás is megnehezedik.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 155 (0 members and 155 guests)

Posting Rules