|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

04-10-2009, 16:16
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Elmondom mégegyszer és utoljára. Én nem a saját javaslatainkhoz szóltam hozzá, hanem a Te hozzászólásaidhoz, a Te javaslatodhoz, a Te írásaidhoz. Tök mindegy, hogy "mi" mit akarunk emelni. Tehát még egyszer: A TE hozzászólásodra, a TE írásodra és a TE javaslatodra reagáltam...És TE nem a szintenkénti hadibónusz emelését mondtad... (írtad)
(De legalább a tanácsomat megfogadtad és elolvastad a súgót  )
Amúgy beírnád Nekem hol mondtam, hogy a hulla seregét erősítsük??  Mert ha jól emlékszem én ezelőtt csak egy jó nagy adag támadóerőt akartam Neki adni meg betegséget, erre Te jössz a súgóval meg a szintenkénti hadibónusszal aminek köze sincsen hozzá...És természetesen itt is az új fajta betegséget
ON:
Szerintem szimplán legyen erősebb a betegség, és dupla szintenkénti hadi bónusz legyen...Betegség mondjuk minden sereg, 80%-nyi fertőzést hozzon el az előzőhöz képest. Tehát pl.:
1000 hektár
1 sereg - 1000 kör fertőzés
2 sereg - 1000+1000*0,8 = 1800 kör fertőzés
3 sereg - 1800 + 800*0,8 = 2440 kör fertőzés
4 sereg - 2440 + 640*0,8 = 2952 kör fertőzés
5 sereg - 2952 + 512*0,8 = 3361,6 kör fertőzés (tehát 3361 kör)
6 sereg - 3361,6 + 409,6*0,8 = 3689,28 kör fertőzés (tehát 3689 kör)
7 sereg - 3689,28 + 327,68*0,8 = 4016,96 kör fertőzés (tehát 4016 kör)
8 sereg - 4016,96 + 262,144*0,8 = 4226,6752 kör fertőzés (tehát 4226 kör)
A dupla szintenkénti hadi bónuszt meg lehetne emelni 20%-kal és akkor 5. szinten is kapna, bár ekkor 200 hektáron elég erős tud lenni...
(ekkor 5. szinten 20%, 4. szinten 40%, 3. szinten 60%, 2. szinten 80%, 1. szinten 100% támadó és védőbónuszt kapna...)
!!!VAGY!!!
Ne szintenkénti dupla hadibónuszt kapjon, hanem maradjon meg a mostani hadibónusz és kapjon támadóbónuszt, 20%, 40%, 60%, 80%, és 100% mértékben a szinteken. És még talán megkaphatja a 30%-os védelem varázslat erejét mint bónuszt...
|
Ez a betegség rész felvet pár kérdést, amit az én betegség elképzelésemhez is felelhetne írni. Szóval valamihez kötni kéne, vagy valamihez igazítani.
Gondolok én egy adott országra, adott körre, vagy adott intervallumra.
Így lehet elég érthetetlen, szóval arra próbálok utalni, hogy mi van ha...
1 körben 4 sereggel megyek 2 különböző hullára 2-2 sereges elosztásban
(3. ori szintén 100%os betegéséget hoz, amelyik a másik orit üti, vagy az már arra is vonatkozik a kisebb betegség, illetve ha egy körben mennek ki akkor a betegség összeadódik, vagy csak az egyik hat)
1 hullára megyek 2 eltérő körben, pl egymást követőkben (a 2. sereg a betegség hány%t hozza, s ha mind2 beteg sereg hazaér akkor összeadódik e)
már beteg voltam s úgy megyek ki ugye újrafertőződés s ehhez, hozzáadódik a többi betegség amit megint csak hozni lehet (elég szép kis betegséget lehet összeszedni az újrafertőzéssel) itt valami maximum korlát kéne, hogy maximum az orid területének 4-5x-ös betegséget lehet elkapni
|
The Following User Says Thank You to Peti For This Useful Post:
|
|

04-10-2009, 16:27
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Peti
Ez a betegség rész felvet pár kérdést, amit az én betegség elképzelésemhez is felelhetne írni. Szóval valamihez kötni kéne, vagy valamihez igazítani.
Gondolok én egy adott országra, adott körre, vagy adott intervallumra.
Így lehet elég érthetetlen, szóval arra próbálok utalni, hogy mi van ha...
1 körben 4 sereggel megyek 2 különböző hullára 2-2 sereges elosztásban
(3. ori szintén 100%os betegéséget hoz, amelyik a másik orit üti, vagy az már arra is vonatkozik a kisebb betegség, illetve ha egy körben mennek ki akkor a betegség összeadódik, vagy csak az egyik hat)
1 hullára megyek 2 eltérő körben, pl egymást követőkben (a 2. sereg a betegség hány%t hozza, s ha mind2 beteg sereg hazaér akkor összeadódik e)
már beteg voltam s úgy megyek ki ugye újrafertőződés s ehhez, hozzáadódik a többi betegség amit megint csak hozni lehet (elég szép kis betegséget lehet összeszedni az újrafertőzéssel) itt valami maximum korlát kéne, hogy maximum az orid területének 4-5x-ös betegséget lehet elkapni
|
Hmm...
Ha különböző hullákra mész, akkor összeadódik a két hullától hozott baci, ez szerintem így logikus.
Két eltérő körben egy hullára mész, akkor mindkét sereg elhozná a betegséget, majd összeadódna.
Ha az újrafertőződés a több betegség, akkor újrafertőződsz, ha az elhozott betegség a több, akkor elhozod...
(pl.: 2K kör betegséged volt, és 1K hekin kimész 2 sereggel egy hullára, akkor újrafertőződnél, és 2K kör betegség lenne, ha viszont 3 sereggel mész akkor a három sereg által elhozott 2440 kör betegséget kapnád meg)
|

04-11-2009, 00:20
|
Junior Member
|
|
Longevity: 83%
|
|
Quote:
Originally Posted by Peti
Az 1 körös távolság a játékra nagyon rossz hatással volna. azért 2 kör az alaptávolság, hogy legyen mindenkinek ideje arra, hogy felfedezze a támadást, s ha tud tegyen ellene valamit, seregcsere, teki vétel vagy egyszerűen a bontásra való felkészülés vagy a szembemenés. Gondolj bele hogy kv elött 5mp-vel nézel távot, nem jön senki, vége a körváltásnak és beütöttek. Alacsony hekin még utána lehet menni ha tényleg 2 kör a hazaút, de már 3. szinten is egy ilyen ütéssel 3-4 kör távolságra eltud távolodni az ütő hulla. A másik meg, hogy hullával is meglehet oldani a seregelengedést.
|
Engem nem zavarna ha nem is venném észre amikor jön és úgy pattanna egy serege. Akkora ütőereje nincs h mfként komoly meglepetést okozzon, szövetségben meg akármi más lenne a helyén rosszabbul járnék. Ha be tud ütni hát beüt, egy kör fohászt megúszok. Ami hiányozna h nem tudnék alábontani.
Ha felkel és hajnali 3kor kv előtt indítja a seregét ugyanez a helyzet. Beüt, mert alszom. Bónusszal vagy anélkül ez lenne a jellemző.
H az eddigi ötletekre is reagáljak:
A betegséges ötletének elgondolása maga tetszik, de korábban már írtam h nem igazi visszatartó erő pont az A csoportban. A fedezésre félretett pénz kis részéből bevállalható egy kis pestis. Minél magasabb a hektárszám annál olcsóbb.
A gyújtás elleni ellenállóbbá tétel is megfontolandó. Az orkok ált. semmire nem használják a tolvajaikat, jön egy hulla adnak neki kérés nélkül a jóból. Ha 5en gyújtják egyszerre a hullát lehet akármennyi háza.
A fentiek egyike sem elegendő önmagában, ha a haderő változatlan marad. Vagy valamelyiket kombinálni a kétszeres haderőbónnal vagy legyen háromszoros a mostani bónusz és ennyi.
A tolvaj- és mágikus akciók elleni plusz védelmet nem támogatom. Legyen elég annyi amennyi most van. Egyetlen gyengéje e téren a gyújtogatás, jobban jár mint bármelyik másik faj.
A lakóhelyek kérdésén látom ment az érvelés rendesen. A mostani haderő plusz és a szintenként emelkedő lakhely százalékok nagyjából ugyanazt adnák mint a többszörös bónuszok. Mégis inkább ez a forma erősítés tetszik jobban. Akkor is ha egyel több szorzót kell papírra vetnem. Több férőhely nagyobb sereg ami segítheti a szövetségeseket. Vagy nagyobb veszteség tűzgolyónál, h a varázslók is érjenek ellene vmit. Vagy amivel nem találkoztam eddig:
Más fajra áttérésnél jelenleg rengeteg üres hely marad amit be kell tölteni. Extra férőhellyel csökkenne a hiány.
Valamire felhívnám a figyelmet:
Úgy számoltok h az 1/A-s hulla. Nem A csoportba való faj, mint ahogy a félelf és az ember sem az. Több helyen látom h azért kell erősíteni mert elveszti az előnyét a többi hadissal szemben. Ez van, le kell nyelni h 1/A ilyen.
Az óriás is elveszti az előnye nagy részét. Sőt. Az ember az egyetlen előnyét veszti el. Adott mennyiségű templom alatt nem tudja felrakni a varázslatokat. Pech.
Az előnyelvesztéses logika alapján az ember fajnak A csoportra legalább +50%-nyi védelmi plusszal kéne bírnia h tartsa a lépést.
Inkább az olyan módosításokat kéne keresni amik elsősorban a többi csoportban való eredményes játékot könnyítik meg élőhalottal.
|
The Following 4 Users Say Thank You to Barbara For This Useful Post:
|
|

04-11-2009, 09:14
|
Member
|
|
|
|
...Amire viszont jó a betegség hatóerejének a növelése 
És a kétszeres hadibónusz, +20%, amit írtam 
|

04-11-2009, 10:12
|
Junior Member
|
|
Longevity: 83%
|
|
Szavaztam. A +10% szintenkénti férőhelyre.
Gondolkoztam h ez vagy vmelyik hadibónusz legyen, de csak egyet lehetett választani. Az döntött h szövetségben előnyösebb ha a férőhely több és több egységgel lehet kisegíteni a másikat.
Ha haderőre kap pluszt és az alapján kell választani egy orkot, gnómot v óriást még mindig előbb veszek be a szövetségbe mint egy hullát.
|

04-11-2009, 10:46
|
 |
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Barbara
Gondolkoztam h ez vagy vmelyik hadibónusz legyen, de csak egyet lehetett választani. Az döntött h szövetségben előnyösebb ha a férőhely több és több egységgel lehet kisegíteni a másikat.
Ha haderőre kap pluszt és az alapján kell választani egy orkot, gnómot v óriást még mindig előbb veszek be a szövetségbe mint egy hullát.
|
én már csak hátradőlök a fotelemben és iszogatok.. 

04-11-2009, 11:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Barbara
|
Ez igaz. És mit adnál mellé még, mert csak a férőhelybónusz önmagában túl sokat nem ér...
Abban igazad van, hogy inkább a férőhelyeit növeljük a szövetség miatt, mint a haderejét, ok, legyen szerintem is inkább ez, de emellé még -szerintem- megkaphatná a betegség bővítést...
Viszont gyújtás ellen nem adnék Neki semmit sem (ezt írtad az egyel ezelőtti hsz-edben), mert akkor nem lehetne hol megfogni. Kell Neki egy gyenge pont, az pedig az emberei és a házai...
|

04-11-2009, 12:03
|
Member
|
|
|
|
Szerintem meg egy hulla legyen egy durva hadis faj aki átüt elfet is ha teljesen kitámad. Cserébe a védelme csak halovány és lehet szivatni tolikkal és varikkal. Nem látom, hogy miért ne lehetne egy végletekig támadásra kihegyezett faj. A kezdők úgy se lennének vele mert a lopástól elmegy a kedvük elég hamar, a tapasztaltabbaknak aki kihivást keress az elég szépen el lehetne vele.
Javaslatom a szintenkénti bónuszok szintenként, belettem a SMOOTH SCOOLER javaslatait kicsit át alakítva, szerintem az övé egy járható út.
5.szinten
+20% hadibónusz (csak támadásra)
+10% lakibonusz (40 helyett 44 katona)
+5% tolireziszt es varireziszt (-5% zsakmany, -5% arto hatas)
5% esely az eredmeny nelkul toli/vari akciora (kb. minden 20. akcio)
4. szinten
+40% hadibónusz (csak támadásra)
+20% lakibonusz (40 helyett 48 katona)
+5% tolireziszt es varireziszt (-10% zsakmany, -10% arto hatas)
10% esely az eredmeny nelkul toli/vari akciora (kb. minden 10. akcio)
3. szinten
+60% hadibónusz (csak támadásra)
+30% lakibonusz (40 helyett 52 katona)
+10% tolireziszt es varireziszt (-15% zsakmany, -15% arto hatas)
15% esely az eredmeny nelkul toli/vari akciora (kb. minden 7. akcio)
2. szinten
+80% hadibónusz (csak támadásra)
+40% lakibonusz (40 helyett 56 katona)
+20% tolireziszt es varireziszt (-20% zsakmany, -20% arto hatas)
20% esely az eredmeny nelkul toli/vari akciora (kb. minden 5. akcio)
1. szinten
+100% hadibónusz (csak támadásra)
+50% lakibonusz (40 helyett 60 katona)
+25% tolireziszt es varireziszt (-25% zsakmany, -25% arto hatas)
25% esely az eredmeny nelkul toli/vari akciora (kb. minden 4. akcio)
-Megkapná a katona morált 100% morált.
-A vérszomj is megmarad.
-A betegséget is durvább lefolyású lenne, (ahogy Dus javasolta)de nem 80% hanem csak 30%-kal
Szerintem akármit teszünk vagy tesztek a hulla az mindig is egy MF-faj lesz. Szövibe még akkor se venném be ha ez itt mind megvalósulna. Mint mondtam egy végletekig brutális hadi fajt képzelek el, aki úgy megy át teljes sereggel még az átlagosan bevédett elfen is mint f*s a libán. Cserébe nincs tolija és varija és nem lát semmit a többi orikból. És ha nincs otthon az egész sereg akkor csapnivaló a védelme, mert csak támadni, és támadni tud.
Esetleg még az hogy ne tudjon képezni ijjászt csak elitet meg lovast, de ez már tényleg csak így a végére jutott eszembe.
Várom a véleményeket.
Last edited by Khazad-Dum; 04-11-2009 at 14:26..
Reason: Elírás
|

04-11-2009, 13:23
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Khazad-Dum
5.szinten
+20% hadibónusz (csak támadásra)
+10% lakibonusz (40 helyett 42 katona)
4. szinten
+40% hadibónusz (csak támadásra)
+20% lakibonusz (40 helyett 42 katona)
3. szinten
+60% hadibónusz (csak támadásra)
+30% lakibonusz (40 helyett 44 katona)
+10% tolireziszt es varireziszt (-15% zsakmany, -15% arto hatas)
15% esely az eredmeny nelkul toli/vari akciora (kb. minden 7. akcio)
2. szinten
+80% hadibónusz (csak támadásra)
+40% lakibonusz (40 helyett 46 katona)
+20% tolireziszt es varireziszt (-20% zsakmany, -20% arto hatas)
20% esely az eredmeny nelkul toli/vari akciora (kb. minden 5. akcio)
1. szinten
+100% hadibónusz (csak támadásra)
+50% lakibonusz (40 helyett 48 katona)
+25% tolireziszt es varireziszt (-25% zsakmany, -25% arto hatas)
25% esely az eredmeny nelkul toli/vari akciora (kb. minden 4. akcio)
-Megkapná a katona morált 100% morált.
-A vérszomj is megmarad.
-A betegséget is durvább lefolyású lenne, (ahogy Dus javasolta)de nem 80% hanem csak 30%-kal
.
|
Valami gond van a kiemelt részeknél.40ből +10%-kal nem 42, hanem 44 lenne, 20%-kal pedig 48,30%-kal 52,40%-kal 56, 50-nel pedig 60.
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

04-11-2009, 14:15
|
Member
|
|
|
|
Kösz már javitottam, még kicsit kómás vagyok.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|