Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > PC (hardver, szoftver, játékok stb.)
Register Stats Members List Today's Posts

PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb.

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-15-2008, 13:58
szamóka's Avatar
szamóka szamóka is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Mig mondjuk ezzel ellentetben elvileg egy ftp, vagy webes cuccrol zenet, filmet letolteni legalis. Perpill.
Az is marad. Legalább is addig, amíg nem kell külön fizetni a rádióból/tévéből felvett zene/film után.
Old 12-15-2008, 14:02
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 22%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by szamóka View Post
Az is marad. Legalább is addig, amíg nem kell külön fizetni a rádióból/tévéből felvett zene/film után.
A mostani törvénymódosításnál felvetődött, hogy ezt is átsorolják az illegális kategóriába, de aztán mégse tették.
Old 12-15-2008, 18:03
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Longevity: 86%
Smile

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Szerintem a jatekprogramot is illegalis. De amugy epp magadnak mondtal ellen ezzel a postoddal. Es mivel ezen a torrent oldalon vannak ugye seederek, es leecherek, akik vissza is toltenek, ezert csak Te csak siman elkezdesz letolteni, az maris illegalis, hiszen olyankor toled is toltenek. Ezt megkerulni nem tudod, mert 0.3 arany alatt kivagnak az oldalrol. Ergo a torrentoldalrol mindent illegalis letolteni. Szoval ne probald megmagyarazni, hogy nem.

Mig mondjuk ezzel ellentetben elvileg egy ftp, vagy webes cuccrol zenet, filmet letolteni legalis. Perpill.
a letöltés nem illegális, de sok számítógépet azért vittek el a razziában, mert fizetős ftp-és warez oldalak voltak

hehe, ha az életem hátralévő 3 évében csak lefelé töltenék, akkor sem menne 1 alá az arányom
egy ftpén ténylegesen fenn vannak a cumók, míg egy torrent oldalon nincsenek. nem hiszem hogy kéne tovább ragoznom
Reply With Quote
Old 12-16-2008, 07:28
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A mostani törvénymódosításnál felvetődött, hogy ezt is átsorolják az illegális kategóriába, de aztán mégse tették.
Hát igen, nagy kár.
Pedig már úgy elterveztem, hogy kivétel nélkül az összes politikust, és családjukat (különös tekintettel a gyerekekre) egyesével feljelentem... Kíváncsi lettem volna, hogy az, aki megengedhetné magának a legális holmit, az meg is veszi-e, vagy ugyanúgy letölti, mint mi, akik azért nem veszik meg, mert nincs havi 100.000 Ft-unk felesleg...
(Meggyőződésem, hogy a magyar fiatalok nagy arányú többsége nem bűnöző hajlamú, egyszerűen csak nincs 15.000 Ft-ja egy újonnan megjelent játékra, 5.000 Ft-ja egy újonnan megjelent DVD filmre, vagy 7.000 Ft-ja egy BlueRay filmre, és még sorolhatnám.)
Reply With Quote
Old 12-16-2008, 07:41
Betelgeuse
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Hát igen, nagy kár.
Pedig már úgy elterveztem, hogy kivétel nélkül az összes politikust, és családjukat (különös tekintettel a gyerekekre) egyesével feljelentem... Kíváncsi lettem volna, hogy az, aki megengedhetné magának a legális holmit, az meg is veszi-e, vagy ugyanúgy letölti, mint mi, akik azért nem veszik meg, mert nincs havi 100.000 Ft-unk felesleg...
(Meggyőződésem, hogy a magyar fiatalok nagy arányú többsége nem bűnöző hajlamú, egyszerűen csak nincs 15.000 Ft-ja egy újonnan megjelent játékra, 5.000 Ft-ja egy újonnan megjelent DVD filmre, vagy 7.000 Ft-ja egy BlueRay filmre, és még sorolhatnám.)
Teljesen normális, hogy ha nincs pénzem valamire akkor ellopom...
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to For This Useful Post:
Old 12-16-2008, 08:02
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Betelgeuse View Post
Teljesen normális, hogy ha nincs pénzem valamire akkor ellopom...
A fentebbi hozzászólások igen nagy része arról szól, hogy zenét, filmet, és bizonyos esetekben játékokat letölteni az internetről legális. Mivel ezek a cselekmények nem ütköznek törvénybe, miért használod a 'lopás' szót? Igen, nincs ennyi pénzem, pedig magasan átlagon felüli bevételem van havonta. Igen, amig nem törvénytelen zenét/filmet letölteni, le fogom.
Majd ha az állam gondoskodik arról, hogy megvehetőek legyenek ezek a dolgok, meg fogja venni a nagyközönség.

Csak egy példa:
Eléggé köztudott, hogy szeretem a Prodigy-t. Az összes nagylemezük megvan eredetiben. A kislemezek nagy része is eredetiben van meg. 3 kislemezt (maxi CD-kről van szó) külföldről szereztem be. 1-et akkor vettem, amikor síelni voltam, 2-t meg egyik haverommal vetettem, aki Németországba ment fél évre tanulni, és ő hozta nekem haza.
Igen. Van 4 lemez, amit az internetről töltöttem le.
Miért tettem így? Elmondom:
Azért tettem ezt, mert Kedves hazánkban, Magyarországon NEM LEHET megvenni. Fizikailag. Nem léteznek. Soha nem is voltak bolti forgalomban, és soha nem is lesznek. Bár lehet, hogy én vagyok a béna, de eddig Budapesten, Veszprémben, Baján, és Pécsen végigjártam szinte az összes boltot az elmúlt évek során, ahol CD-t lehet vásárolni. Az esetek 90%-ában nem is hallottak azokról a lemezekről... A maradék 10%-ból 5%-ban közölték, hogy "hát öreg, lehet hogy Angliában megjelent, ha meg akarod venni, menj oda..." A maradék 5-ben meg teljes idiótaságokat hadováltak... Olyanokat mondtak, hogy "ilyen régi lemezt már nem árulunk" (ezt azután, hogy közöltem 2 hete jelent meg...), meg olyanokat, hogy "miattad nem fogjuk megrendelni, más eddig nem kereste..." (micsoda kereskedelmi érzék...)
Ennyit Magyarországról, és arról, hogy sokezer FT-ot költöttem arra, hogy felkutassak egy boltot, ahol legálisan vásárolhatok. Nem sikerült.

Persze sokat meg tudtam venni. A nagy albumokat 4-6 ezer Ft között vettem, a kislemezeket 1800-2700 Ft között.
Amit külföldön vettem (illetve vetettem) átszámolva durván 900 Ft-ba kerültek, az egyik pedig 1200-ba.

Kérdem én: Magyarországon MIÉRT kell felverni az árakat a csillagos égbe? Brutálisnak tartom, hogy szerintem a világ egyik legdrágább országa vagyunk, csak éppen az átlagbérek vannak a béka alatti hajópadló sárga lapja alatt 8 lábbal....
Miért van az, hogy amerikában egy mekbúk 200.000 Ft, itthon meg 500.000 Ft?

A magyar állam RÁKÉNYSZERÍTI az embereket arra, hogy a kiskapukon keresztül közlekedjen. Büszke vagyok arra, hogy rengetek CD lemezem, illetve DVD filmem, játékszoftverem eredeti, de igenis ha nem teszik lehetővé számomra, hogy megvegyem azt, amit akarok, akkor meg fogom keresni a módját, hogy megszerezzem. Ha fizikailag nem tudom megkapni boltban, ha megkapnám, de olyan irreális árat írnak rá, ami még viccnek is durva, akkor igenis le fogom tölteni, főleg ha legális a letöltés. Magyarul nem lopok. Amig a törvény nem mondja ki hogy lopás, addig nem az. Ennyi.

Last edited by [HTPA]GeeForce; 12-16-2008 at 08:06..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
Old 12-16-2008, 08:31
Betelgeuse
Guest

Quote:
Hát igen, nagy kár.

Quote:
Originally Posted by '[HTPA
Ha fizikailag nem tudom megkapni boltban, ha megkapnám, de olyan irreális árat írnak rá, ami még viccnek is durva, akkor igenis le fogom tölteni, főleg ha legális a letöltés. Magyarul nem lopok. Amig a törvény nem mondja ki hogy lopás, addig nem az. Ennyi.
Akkor kit és miért akarsz feljelenteni ha legális?
Reply With Quote
Old 12-16-2008, 08:45
Betelgeuse
Guest

Quote:
A

Csak egy példa:
Eléggé köztudott, hogy szeretem a Prodigy-t. Az összes nagylemezük megvan eredetiben.
Igen. Van 4 lemez, amit az internetről töltöttem le.
Miért tettem így? Elmondom:
Azért tettem ezt, mert Kedves hazánkban, Magyarországon NEM LEHET megvenni. Fizikailag. Nem léteznek.
Melyik az a 4. lemez? Segítek megkeresni
Reply With Quote
Old 12-16-2008, 09:26
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by Betelgeuse View Post
Melyik az a 4. lemez? Segítek megkeresni
Tudom utálni ezt a fajta hozzáállást... És itt nem a témáról van szó, hanem, hogy azért is csak nekem lehet igazam, ha kell mindenkinek bebizonyítom, hogy ki vagyok én...

Talán az értékrendek különböznek. Én sem vetem meg a zene letöltését... 75Gb zeném van... Egy egyetemistának erre nincs pénze. Filmet akarok nézni? Letöltöm, mert nem akarok zsákbamacskát, és ha megengedhetném, hogy minden este legyen egy új dvd-m amit megnézek, akkor...de hát ilyen ember nincs...Ez havi 150-180ezer forint lenne...Aki megengedhetné magának, az sem teszi...

Vagy mondd azt, hogy te sohasem NÉZTÉL meg olyan filmet, aminek az eredete kétes volt...nem te töltötted? És? Más "lopta" te csak kiélvezted a lopás gyümölcsét...

Jelentkezzen akárki, aki csak TV-ben, és eredeti DVD-ről nézett eddig életében filmet. Aki soha nem töltött le, és mások által letöltött filmet sem nézett, vagy nem hallgatott olyan zenét!
Mert akkor nekik nem kell levágni a kezét, csak elvenni azonos értékű marháját!

Ne vicceljünk már...
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to vityu For This Useful Post:
Old 12-16-2008, 09:41
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 22%
Longevity: 100%

Sajnos TÉNY, hogy Magyarország igencsak le van maradva ezen a téren. Pár éve, amikor az iTunes bevezette, hogy filmsorozatokat lehet venni rajta, teljesen lázba jöttem, hogy jajj de jó. 2 dollár per epizód, az ember ennyit hajlandó kifizetni a kedvenc sorozatáért. És akkor szemberültem azzal, hogy magyar vagyok. Elhajtottak a fenébe, hogy ne is álmodjak arról, hogy én ezt megvehetem.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules