Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-08-2007, 22:53
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Bea Baba View Post
... arra akarok rámutatni, h az emberek hajlamosak azért is foglalkozni 1 1 ötlettel, mert az elismert embertől származik annak ellenére h talán maga az ötlet nem is oan jó/fontos...
Ez sztm teljesen igaz. Pl volt egy javaslat, hogy éjjel ne lehessen támadni. Egész addig mindenki kinevette az egyébként meggondolatlan indítványozót, amíg Monro le nem szűkítette hogy csak azokra legyen érvényes akik ilyen jellegű mnt-t nem kötnek, merthogy neki volt egy negatív tapasztalata, amikor egy ugyanilyen tartalmú szóbeli megállapodást nem tartottak be vele szemben. Onnantól kezdve mindenki komolyan kezdett beszélni a (módosított) javaslatról. Én meg leestem a székről meglepetésemben.
Úh mondtam is a szövitársamnak, aki mostanában regisztrált ide a külső fórumra, és szintén van ötlete, hogy bár 7-8 éve játszik, de azért inkább gyűjtsön itt egy pár zöldet, mielőtt leírja amit gondol..
Egyébként a szólásszabadság egy jó dolog; az erős moderáltságot pedig szvsz nem kéne növelni. A fölösleges változtatások mellett pedig sztm sok hasznos is van, amik jobbá tették a játékot, mint pl egy éve volt.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-08-2007, 23:37
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
NAh végre ide is elértem
lényegében eggyet értek én is minden oan javaslattal ami a játék hibáit kezeli
de pl volt ma az az eset h Kisbér, több hasonló témáju javaslatot felvetett, én őt úgy nem ismerem, de mivel nagyjából minden topicot olvasok, arra már rájöttem h jó játékos, és szerintem ha nem esett volna ien hirtelen túlzásokba, akkor most lehet valameik javaslat megbezsélés alatt lenne, evel arra akarok rámutatni, h az emberek hajlamosak azért is foglalkozni 1 1 ötlettel, mert az elismert embertől származik annak ellenére h talán maga az ötlet nem is oan jó/fontos...
Kisbér nem egészen azért esett tulzásokba mert annyira teccettek neki az ötletek, csak ezzel akarta "oltani" a Betegség vs. képzés topicot, mert ő nagyon nem ért azzal egyet én se ismerem, de én is hasonló véleményen vagyok veled hogy jó játékos (ellentétes véleményem pedig harcosokról)

Reply With Quote
Old 02-08-2007, 23:54
Bea Baba's Avatar
Bea Baba Bea Baba is offline
Member

Longevity: 95%

szándékosan nem akarok konkrét példákat hozni arra h mi a jó ötlet meg mi nem, mert azokra vannak ezek a topicok
de maradjunk abban h elég sok oan ötlet merült már fel, amit meg lehet oldani változtatás nélkül, és szerintem éppn ebben rejlik a taktika....

Bea Baba (#336994) itt megtaláltok
Reply With Quote
Old 02-09-2007, 00:23
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Az eddigi legrosszabb ötlet ami bekerült a játékba nem szerepelt itt a megbeszélésekben. Éspedig a körváltás rendjének változása... Asszem nem élvezett volna túl nagy támogatottságot.

Hozzáteszem, szerintem legrosszabb ötlet, bittos van aki másképp gondolja. Ezért van a megbeszélés, hogy mindenki elmondja a véleményét. Nyilván ha nem támogatsz valamit, mégis bekerül, az szerinted rossz ötlet...
Reply With Quote
Old 02-09-2007, 00:50
Bea Baba's Avatar
Bea Baba Bea Baba is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post

Hozzáteszem, szerintem legrosszabb ötlet, bittos van aki másképp gondolja. Ezért van a megbeszélés, hogy mindenki elmondja a véleményét. Nyilván ha nem támogatsz valamit, mégis bekerül, az szerinted rossz ötlet...
ez logikus, én csak az ellen vok h ne azért vessen fel valaki bármit is mert lehet, hanem azért mert annak megalapozott oka van....
pl a játékfelület átláthtóságát érintő ötleteket tekinthetjük közérdeknek, de ami a játék menetét illeti, oda szerintem tényleg csak, jól megalapozott dolgokat kéne kitalálni, mert sok kicsi sokra megy alapon az utóbbi időben eléggé megnehezedett a játék.......

Bea Baba (#336994) itt megtaláltok
Reply With Quote
Old 02-09-2007, 02:04
Arrakis Arrakis is offline
Member

Sztem jó dolog, hogy az ötleteket meg lehet írni. Ha találkoztál korábban ennek elődjével, a levlistával, nos, az fele ennyire nem volt átlátható, s 10* gyorsabban pörgött.
Sok badar ötlet kerül szerintem is terítékre, de a többség eldönti mi jó neki.
Ha nem értek vele egyet, de bekerül a játékba, akkor azt kell elfogadjam, mint új körülményt, sztem ezzel nincs baj.
És ahogy írta Ati, addig, míg egy téma tárgyalás alatt van, mindenkinek megvan a lehetősége, hogy kifejtse véleményét.
Sokszor mesin még szólunk is egymásnak, hogy mondjon véleményt adott kérdéskörrel kapcsolatban, s egyáltalán nem biztos, hogy a másiknak is az lesz a véleménye, de ettől még jó dolog, hogy mindenki mindenféle látásmódot megismerhet.
Erre a Prince(PoC) példáját hoznám fel, bár az ötlettel spec nem értek egyet, de volt egy téma, jött egy más látásmód, s mindenki újra gondolta.
Az meg hogy mi kerül a játékba még mindig elsősorban látásmódok tömkelegének ötvözete, s ez így szép.

Bár én hiányolom a teszt üzemmódot, ami nagyon régen volt, mert ha voltak is vele bajok, azért játékban igazolták, vagy buktatták meg az elképzeléseket.
Most bekerül az ötlet, s aztán élesben válik el, hogy milyen is, s bizony, mint kiderült sokszor adnak okot vitára, s további szabálymódosításra az új dolgok.
Ez nem feltétlenül pozitív, mert elméletben, s gyakorlatban más lehet vmi, s előbb a mély vízbe kerül vmi, aztán mindenki magához kap, hogy hoppá, ez ilyen.
De a külső fórum, s az ötletek megbeszélése sztem jó dolog.

Last edited by Arrakis; 02-09-2007 at 02:08..
Reply With Quote
Old 02-09-2007, 02:31
Cassandra Cassandra is offline
Member

Szerintem az ide írok nagytöbbsége tisztán látja azt, mi az amit érdemes/kell változtatni és mi az, amihez nem szabad hozzányúlni.
Az hogy vannak megrögzött topiknyitogatók, akiknek vilgámegváltó ötletei kétnaponta kerülnek a kukába, az egészen más tészta.
Sajnos ők vagy nem veszik észre, vegy nem is érdekli őket, hogy ezzel csak saját maguknak ártanak, mert teszemazt lenne egyszer egy értelmes javaslatuk akkor is vagy össznépi hurrogást gerjesztene, vagy ha az nem is, egyszerüen nem olvassák el, mikor meglátják ki a topikindító...

Egyszer bemásoltam egy másik fórumról egy vicces kis beírás ("Topicnyitási itiner ifjú hölgyek számára", ha jól emlékszek a szösszenet címére.), valamelyik vicctopikba. Fájó, de azt kell mondanom némi kis átalakítással simán igaz lenne erre a fórumra is.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Old 02-09-2007, 08:11
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 26%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Ez sztm teljesen igaz. Pl volt egy javaslat, hogy éjjel ne lehessen támadni. Egész addig mindenki kinevette az egyébként meggondolatlan indítványozót, amíg Monro le nem szűkítette hogy csak azokra legyen érvényes akik ilyen jellegű mnt-t nem kötnek, merthogy neki volt egy negatív tapasztalata, amikor egy ugyanilyen tartalmú szóbeli megállapodást nem tartottak be vele szemben. Onnantól kezdve mindenki komolyan kezdett beszélni a (módosított) javaslatról. Én meg leestem a székről meglepetésemben.
Ez egy rossz példa, emlékeim szerint ez a javaslat is 2 percen belül az elvetettek között kötött ki.
Old 02-09-2007, 08:13
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 26%
Longevity: 100%

Quote:
sok kicsi sokra megy alapon az utóbbi időben eléggé megnehezedett a játék.......

Szerintem egy átlag játékosnak könnyebb és átláthatóbb lett.

Az, hogy egy 5 éve játszónak picit nehezebb a dolga, azt hiszem normális, sőt elvárható.
Old 02-09-2007, 08:30
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ez egy rossz példa, emlékeim szerint ez a javaslat is 2 percen belül az elvetettek között kötött ki.
Mondjuk úgy hogy meg sem jelent a "megbeszélések" fül alatt Még az írása alatt átkerült oda ahová gondoltad, hogy való Pedig a módosítás csak annyi lenne, hogy be kell írni időtartamot (0- 24 óráig pld.) az mnt kötéskor
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules