Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-28-2007, 20:06
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
míg te állsz 10K kört addig egy meletted lévő tapasztaltabb játékos visszér melléd 1-el nagyobb kék számmal...és akkor sztem még ki kéne azzal egészíteni,h ha sokáig(1-2K kör) 1 helyben vagyakkor ne csökkenyjen tovább(az 1 helyt monjuk 100 hektárra gondolnám,hogy ne legyen hogy 1K körönként fedezel 1 hektárt és máris nemvagy 1 helyben)
Még az a szerencse, hogy az A tele van Wandnál tapasztaltabb játékosokkal...
Én nem tilthatlak ki innen, de ha csak hülyeséget tudsz beszélni a megbeszélésekben, inkább meg se szólalj, légysziii...
Sponsored Links
Old 05-18-2007, 18:47
Stoky(Gárdi) NEXUS Stoky(Gárdi) NEXUS is offline
Member

Longevity: 98%

sziasztok

ugyebár 2948 hektárig 225 kati kell a fedezéshez. Ez után brutális mértékekben megnő a kati igény egy hektár felfedezéséhez.....
ezt sztem szakaszosan kéne megoldani. A fedezési arányok is maradnának ha nem ütsz hanem fedezel akkor nőne ugyanugy..... 2948 hektártól 5896 hekiig felfedezés lineárisan növekedne azaz 2948 hekin 225 kati kéne míg 5896 hekin 450 katona. és ez így növekedne. de akár a fedezési arányt L is lehetne felejteni

Szóval az elözökből 11792 hekin 900 katona kéne 1 heki fedezéséhez....

szerintem ez ideális lenne
de szóljatok hozzá és javítunk az ötleten
NewGárdony (#200400)
Old 05-21-2007, 22:32
Member

ugylátom mindenkinek megfelel a fedezés így ahogy vn.... :S
NewGárdony (#200400)
Old 05-21-2007, 22:56
Robin Robin is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS View Post
sziasztok

ugyebár 2948 hektárig 225 kati kell a fedezéshez. Ez után brutális mértékekben megnő a kati igény egy hektár felfedezéséhez.....
ezt sztem szakaszosan kéne megoldani. A fedezési arányok is maradnának ha nem ütsz hanem fedezel akkor nőne ugyanugy..... 2948 hektártól 5896 hekiig felfedezés lineárisan növekedne azaz 2948 hekin 225 kati kéne míg 5896 hekin 450 katona. és ez így növekedne. de akár a fedezési arányt L is lehetne felejteni

Szóval az elözökből 11792 hekin 900 katona kéne 1 heki fedezéséhez....

szerintem ez ideális lenne
de szóljatok hozzá és javítunk az ötleten
Nekem tetszik ez a szakaszos megoldás, de szerintem zárt kapukat döngetsz ez ügyben.
Old 05-22-2007, 07:49
Alba Alba is offline
Member

Ez mr nagyon sokat volt téma Gárdi.
Szerintem a normal csoportban olyan keves orszagot érint a kérdés és azok meg oldjak meg maguk hogy nem latom értelmét a változtatásnak
Old 05-22-2007, 22:30
Robin Robin is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Alba View Post
Ez mr nagyon sokat volt téma Gárdi.
Szerintem a normal csoportban olyan keves orszagot érint a kérdés és azok meg oldjak meg maguk hogy nem latom értelmét a változtatásnak
Engem érint, angolon és románon a top klánnak óriási előnye van, és csak fedezni lehet hozzájuk, mert nincs kit ütni akkora a szakadék. Nekem románon 20% fedezési arány mellett nagyságrendileg 1000 katona kell 1 hekihez. Szóval fedezéssel nem nagyon lehet beérni az elsőket, ezzel pedig úgy érzem akaratlanul is az elsőknek kedvezünk. Holott pedig ugye az volt a cél hogy az ő játékukat nehezítsük picit
Old 05-23-2007, 20:35
Member

Quote:
Originally Posted by Robin View Post
Engem érint, angolon és románon a top klánnak óriási előnye van, és csak fedezni lehet hozzájuk, mert nincs kit ütni akkora a szakadék. Nekem románon 20% fedezési arány mellett nagyságrendileg 1000 katona kell 1 hekihez. Szóval fedezéssel nem nagyon lehet beérni az elsőket, ezzel pedig úgy érzem akaratlanul is az elsőknek kedvezünk. Holott pedig ugye az volt a cél hogy az ő játékukat nehezítsük picit
na itt az igazság
és sztem is változtatni kéáne rajta és nem csak a normál miatt hanem az anarch miatt is
NewGárdony (#200400)
Old 05-25-2007, 12:43
kg-- kg-- is offline
Junior Member

Longevity: 93%
Default Az amatőr megszólal

Bocsi előre is az értetlenkedésért, sokan nem fogjátok ezt most szeretni.

Fegya, ezt írtad:
"...2 problémát vetett fel nagyobb területen (2948 heki felett)
-szinte lehetetlen átjutni az országoknak az 1A pontlista nagy szakadékain.
-a bányát tartó termelő országok lettek a fő célpontjai a hadis országoknak, mivel védelmük termelésük következtében gyengébb."

Egyrészt nem látom tisztán, miért oldaná meg a "problémát" a javaslatod.
Az 1A nagy szakadékai nem állnak (szerintem, de bocsi, ha nagyot tévedek). Amennyivel könnyebb a "szakadék" aljáról ugrani, annyival könnyebb a tetejét feljebb vinni.
A hadis célpontok pedig (általában) a gyengébb országok, tehát ha a termelő általában gyengébb, mint a hadis, akkor nagyobb valószínűséggel lesz célpont. Ennek viszont semmi köze a felfedezés legutóbbi módosításához, ez előtte is pont így volt.
Az egyetlen dolog, amit megoldana, az abszolút top relatív fékezése (a többiekhez képest). És e miatt látom értelmét egyedül eddig.

Másrészt a célkitűzést sem értem, amire többen célozgattatok: a törpét ("bányát tartó termelő országok" ) életképesebbé kellene tenni, mert így macerás. Én abból indulnék ki, hogy nem a törpének kell a bánya (, ha kell), hanem a klánnak. Ebből következően teljesen mindegy, hogy mennyire nehéz a törpével játszani. Amíg a a klánoknak kell bánya, és a törpével lehet optimálisan termelni, addig fognak törpét is tartani. (Vagy félelfet ). (Ha pl. az elfnek ilyen komoly kajatermelő bónusza lenne, valószínűleg a javaslat a tanyát is a bányával egy kalap alá venné - a hadisnak egyik sincs, a többi meg szükséges termelő, ugye? Nem látom erős érvnek, hogy bányát csak felfedezni lehet, mert ha ütéssel nem lehet szerezni, akkor veszíteni sem - és fordítva. Ha pedig a termelő nem üt, akkor mindegy, hogy bánya kell, vagy egyéb, fedezni fog.)
Nyilván a stratégia része lehet levadászni más termelőjét. Ez egyrészt nem fog változni a javaslat esetleges bevezetése után sem, másrészt a javaslat a klánok stabilitása irányába hat (aránylag könnyebb veszteségpótlás pont a termelőnél, ahol érzékenyebb a klán), ami inkább betonozza a sorrendet (nem a pontszámokat!), mintsem, hogy segítené az eredményes helycseréket. (Ismét csak feltételezés részemről.) Senki által felvetett (témanyitó) problémára pedig egyáltalán nem ad választ. Ugyanúgy előjön a nehézség, csak magasabb hektáron, de az országok sorrendjében közben ettől még nem lesz változás.

A javaslat kidolgozása egyébként tetszik, példaértékűnek tartom, és ezért gratulálok. Sajnos a fentiek miatt (még?) nem támogatnám.

OFF Csak gondolkodni írom, nem javaslat. A szakadékokat kétféleképpen tudnám megszüntetni. Vagy csak azt erősítjük, aki az alján van, pl. könnyebb a fedezés, ha az alattam levőhöz közelebb vagyok, mint a felettem levőhöz. Vagy a szakadék méretét csökkentem, hogy lehessen ütni; pl. A-ban a távolság másképp működne, leesne a tizedére (vagy mindegy hányadára), ami most 20 kör, az lenne 2. Nem dolgozom itt ki, nem válasz a témanyitó problémájára. A bányák védelmét nem tartom szükségesnek. Amíg a barakkoknak kell bánya, addig megoldják, hogy legyen. Mindenki, azonos feltételek mellett. ON
Old 05-25-2007, 13:05
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Megint támadt egy ötletem. Úgy érzem, egész jó!

A felfedezéssel kapcsolatos egyik probléma, hogy a pontlistában nagyon nagy szakadékok vannak, Ezeket a szakadékokat egyéni harcokkal nem lehet áthidalni a nagy távolságok miatt. Igazán a klántámadás sem segít, hiszen klántámadással is az üldözők csak egymástól tudnak földet elvenni és csak annyi változik, hogy mások fognak a szakadék szélén állni. A felfedezés pedig megfizethetetlenül drága.

Ötletem a probléma megoldására:
Minden olyan ország kapjon felfedezési bónuszt, amelynek a
-hozzá legközelebb álló,
-nem szövetséges,
-nála nagyobb területű ország
területe jelentősen nagyobb.

Ennyi az ötlet.

Így a nagy szakadékokat a szakadék alján álló országok felfedezéssel csökkenthetnék.

Azért írtam területet és nem pontszámot, mert a pontszám könnyen manipulálható, a terület viszont nem. Az 1A top 50 országának megbecsültem a területét (pontszám * 0.02104) és megnéztem a szomszédos országok körtávolságát. Ez alapján úgy tűnik, hogy akkor lenne célszerű bónuszt adni a felfedezésre, ha a nagyobb területű ország legalább 500 hektárral nagyobb.
A bónusz lehetne 500 hektárnál 0%, 1500 hektárnál 100%, köztük egyenletesen változva. azaz 10 hektáronként 1%-t növekedne a bónusz.
A jelenlegi felfedezési képlet úgy módosulna, hogy a felfedezési bónusz százalékával csökkenne a felfedezés katonaigénye és pénzigénye. Természetesen 225 katona alá nem csökkenhetne a katonaigény.

A többi csoportban fogalmam sincs, hogy milyen paraméterek lennének jók a bónuszra.
Old 05-25-2007, 13:19
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Amig fogalmaztam és számolgattam, kg-- megelőzött. Azt írta többek között, hogy azt erősítsük, aki a szakadék alján van. Pont erről szól az utolsó javaslatom.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules