|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

01-14-2007, 18:46
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Süti, ha lehet, ne szólj bele, nem játtszol már!!! Körönként benézek A-ban, és nagyobb a védelmem mint amit te beírtál mégsem sikerül a védekezés mindig. Könnyű olyanba beleszólni amihez már nincs sok közöd. Szeretném látni mennyit játtszottál az új változások óta. Tudtommal egy grammot SE. Eszerint beszélj kérlek, azaz NE! - Az is kultúrérv, hogy azt mondod hogy én nem játtszok eleget azért történik velem ez. Köszönöm, hogy a módosítást azzal akarod kiütni a vágányról hogy engem fikázol, majd azzal akarod megkoronázni a postodat, hogy kijelented akkor foglalkoztam volna vele, amikor téma volt... Gratulálok a kultúra magas fokát bizonyítod azzal, hogy bár kértem, hogy ne ez legyen a témából, te rázendítesz a személyeskedésre. - vissza is kerültél megint a tiltólistámra...
Gyula, igen főleg a bányásokat érinti, de nem akarom erre kihegyezni a dolgot. Amiért be akarom vezetni az főleg a fairplay.
Amit mondasz, az érdekes javaslat, de tuti nem lehet keresztül vinni. Mi számít bele akkor a pontba és mi nem? Csak a bánya, vagy a kovács és a tanya se, vagy még a könyvtár és minden ami nem ház, barakk, templom, torony és kocsma? Ez megbolygatná a játékot, de tuti nem lehetne keresztül vinni. Amikor felvetünk valamit arra is gondolni kell, hogy Ati egyáltalán elolvassa-e a topicot utána, vagy már a felénél eldönti, hogy nem teszi be és megy minden ötletelés a levesbe... Érdekes koncepció, de esélyt nem látok benne.
Last edited by Senki; 01-14-2007 at 19:16..
|

01-14-2007, 19:06
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
Gyula, igen főleg a bányásokat érinti, de nem akarom erre kihegyezni a dolgot. Amiért be akarom vezetni az főleg a fairplay.
Amit mondasz, az érdekes javaslat, de tuti nem lehet keresztül vinni. Mi számít bele akkor a pontba és mi nem? Csak a bánya, vagy a kovács és a tanya se, vagy még a könyvtár és minden ami nem ház, barakk, templom, torony és kocsma? Ez megbolygatná a játékot, de tuti nem lehetne keresztül vinni. Amikor felvetünk valamit arra is gondolni kell, hogy Ati egyáltalán elolvassa-e a topicot utána, vagy már a felénél eldönti, hogy nem teszi be és megy minden ötletelés a levesbe... Érdekes koncepció, de esélyt nem látok benne.
|
Szóval én Atit nem ismerem személyesen, ezért nem áll szándékomban itt az mérlegelgetni hogy mit szólna hozzá, ha nem tetszik neki akkor majd úgy is megmondja azt. Tehát h tuti nem lehet rajta keresztül vinni azt egyenlőre mellőzük  A törpével kapcsolatban indult már több topic úgy gondolom kezd a helyzetük minden csoportban ellehetlenedni a helyzetük. Ami nm számítana bele a pontértékbe az csak és kizárólag a bánya épületek, hiszen tanyát, kovácsot könyvtárat ha bontod is 1600szor is újra tudod épiteni.
Szóval a fent emlitetett épületeket semmilyen formában nem érinti a javaslatom a bánya viszont egy eléggé speciális épület.
Csak azt nem tudom hogy ha esetleg igy lenne ahogy gondolom, akkor nem e lenne az hogy egy oriban esetleg lenne 60% bánya és a maradék 40% lenne a többi épület. Szóval nem érnénk e el valami más szélsőséget?
Valami korlátozással lehetne hogy ne számítson a pontba a bánya, esetleg a pontértéke egyezhetne az üres területével?
Lehet mondjuk maximalizálni az országban lévő bányák százalékát?
Annak idején mikor a nagy mennyiségü tekercs írást forszíroztam Ati azt mondta hogy az nem tartozik a játék rendeltetés szerü használatába, ilyen formán szerintem az sem rendeltetés szerü használat hogy egy ország fel csak bánya legyen.
Gyulaword (#79796)
|

01-14-2007, 19:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Én se ismerem Atit, csak vannak tippeim mit enged itt, mit nem, mert lehet tanulni a elvetett javalatokból
Érdekes a javaslatod, ebben a formában ez is tettszik!
De fenttartom azért a felfedezés módosítást, mert ez azért mindenkit érint, és a jelenlegi helyzet azért így nem fair 
|

01-14-2007, 20:59
|
 |
Member
|
|
Activity: 1%
|
|
Nekem teszik az alap ötlet. Támogatom! Lenne egy apro dolog ami viszont szöget ütött bennem mi lenne ha ez valami X%-os bánya megléthez kötnék tehát tényleg a termelők esélyegyenlőségre kihegyezve a dolgott?
|

01-14-2007, 21:59
|
 |
Member
|
|
|
|
Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.
Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%
akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:
1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%
Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.
Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.
|

01-14-2007, 22:01
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.
Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%
akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:
1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%
Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.
Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.
|
Nagyon kevés a kétszázadrész, és 30% bánya meg nagyon sok 
viszont a körönkénti csökkenés se rossz ötlet.
|

01-14-2007, 22:10
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hammi
Nagyon kevés a kétszázadrész, és 30% bánya meg nagyon sok 
viszont a körönkénti csökkenés se rossz ötlet.
|
Szerintem egyáltalán nem kevés, hiszen 1 nap alatt több mint fél százalékot csökken a példámban a felfedezési arány.
De 10% bánya esetén is 138 kör alatt 15%-ról 14%-ra csökken a felfedezési hányad.
|

01-14-2007, 23:59
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
Süti, ha lehet, ne szólj bele, nem játtszol már!!! Körönként benézek A-ban, és nagyobb a védelmem mint amit te beírtál mégsem sikerül a védekezés mindig. Könnyű olyanba beleszólni amihez már nincs sok közöd. Szeretném látni mennyit játtszottál az új változások óta. Tudtommal egy grammot SE. Eszerint beszélj kérlek, azaz NE! - Az is kultúrérv, hogy azt mondod hogy én nem játtszok eleget azért történik velem ez. Köszönöm, hogy a módosítást azzal akarod kiütni a vágányról hogy engem fikázol, majd azzal akarod megkoronázni a postodat, hogy kijelented akkor foglalkoztam volna vele, amikor téma volt... Gratulálok a kultúra magas fokát bizonyítod azzal, hogy bár kértem, hogy ne ez legyen a témából, te rázendítesz a személyeskedésre. - vissza is kerültél megint a tiltólistámra...
|
Kiszaltam a temabol, mert nem jaccom es igy nem is lehet mar beleszolasom semmibe... megjegyeznem hogy a tamadosok kivedeset tudtommal nem befolyasoltak a felfedezesi szabaly modositasok! Es csak annyit kerdeznek meg a topicot latogatoktol hogy mi lehetett az irasomban olyan ami Senki jatekat irta le vagy egyaltalan utalas volt arra hogy neki olyan az orija! Ugy laccik hogy annyira nem ertek a kultur hulyesegekhez hogy csak na!
En olvastam egy problemarol es a tapasztalataimbol arra kovetkeztettem, hogy a torpet akkor szoktak allandoan beutogetni, ha irrealis felepitesu orival all le termelni es ebbol fakad az a problema hogy a felfedezes problemat okoz! Ha onnan kozelitem meg a promlemat hogy a jatek adta lehetosegekkel vedem meg az orszagomat akkor megszunik a problema es nem kell kivetelezni a torpe fajjal, mert ha megis megtesszuk akkor elszaporodhat a felfedezessel es banyakkal "olcsobban" felfedezo hadissa atalakulo torpek szama, es akkor majd a tobbi hadis fog "sirni" hogy ugyan mar neki is legyen olcsobb a felfedezes mert nem tudja athidalni a pontkulonbsegeket a tamadashoz pedig ő utne....

01-15-2007, 00:12
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Wanax
Ha onnan kozelitem meg a promlemat hogy a jatek adta lehetosegekkel vedem meg az orszagomat akkor megszunik a problema es nem kell kivetelezni a torpe fajjal, mert ha megis megtesszuk akkor elszaporodhat a felfedezessel es banyakkal "olcsobban" felfedezo hadissa atalakulo torpek szama, es akkor majd a tobbi hadis fog "sirni" hogy ugyan mar neki is legyen olcsobb a felfedezes mert nem tudja athidalni a pontkulonbsegeket a tamadashoz pedig ő utne....
|
Egy normális hadisnaka a fedezési aránya nem fog az egekbeszökni.... az eddigi javaslataink a bányáért fedező törpék fedezési arányának leszorítását segítenék. Szerintem nem érné meg sereges termelőnek lenni pusztán a fedezés miatt -ha mégis elszaporodnának, akkor a rajtuk élő seregesek is elszaporodnának, ergo a rendszer stabil marad 

01-15-2007, 00:19
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Egy normális hadisnaka a fedezési aránya nem fog az egekbeszökni.... az eddigi javaslataink a bányáért fedező törpék fedezési arányának leszorítását segítenék. Szerintem nem érné meg sereges termelőnek lenni pusztán a fedezés miatt -ha mégis elszaporodnának, akkor a rajtuk élő seregesek is elszaporodnának, ergo a rendszer stabil marad 
|
Azt hiszem nem ertettel meg.....
En arra gondoltam hogy ha bevezetik azt hogy a torpe a banyai utan olcsobban fedezhet fel akkor olcsobban lehet belole nagy hekis orit csinalni mint a tobbibol! Es tudtommal a full hadissal is meg fog tortenni hogy fedeznije kell hogy utol erjen tamadhato celpontot! De ha egy tope kihasznalja a felfedezesi "bonuszat" es utanna veglegesen lebontja az ossze banyait akkor igazan jo hadis lesz belole!!! Es nem lesz konnyu eloskodni egy 70% barakkal megaldott torpen, de akar fegyver termelo is lehet belole barmikor ha a helyzet ugy kivanja!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|