Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-14-2007, 18:46
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Süti, ha lehet, ne szólj bele, nem játtszol már!!! Körönként benézek A-ban, és nagyobb a védelmem mint amit te beírtál mégsem sikerül a védekezés mindig. Könnyű olyanba beleszólni amihez már nincs sok közöd. Szeretném látni mennyit játtszottál az új változások óta. Tudtommal egy grammot SE. Eszerint beszélj kérlek, azaz NE! - Az is kultúrérv, hogy azt mondod hogy én nem játtszok eleget azért történik velem ez. Köszönöm, hogy a módosítást azzal akarod kiütni a vágányról hogy engem fikázol, majd azzal akarod megkoronázni a postodat, hogy kijelented akkor foglalkoztam volna vele, amikor téma volt... Gratulálok a kultúra magas fokát bizonyítod azzal, hogy bár kértem, hogy ne ez legyen a témából, te rázendítesz a személyeskedésre. - vissza is kerültél megint a tiltólistámra...

Gyula, igen főleg a bányásokat érinti, de nem akarom erre kihegyezni a dolgot. Amiért be akarom vezetni az főleg a fairplay.

Amit mondasz, az érdekes javaslat, de tuti nem lehet keresztül vinni. Mi számít bele akkor a pontba és mi nem? Csak a bánya, vagy a kovács és a tanya se, vagy még a könyvtár és minden ami nem ház, barakk, templom, torony és kocsma? Ez megbolygatná a játékot, de tuti nem lehetne keresztül vinni. Amikor felvetünk valamit arra is gondolni kell, hogy Ati egyáltalán elolvassa-e a topicot utána, vagy már a felénél eldönti, hogy nem teszi be és megy minden ötletelés a levesbe... Érdekes koncepció, de esélyt nem látok benne.

Last edited by Senki; 01-14-2007 at 19:16..
Sponsored Links
Old 01-14-2007, 19:06
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Senki View Post
Gyula, igen főleg a bányásokat érinti, de nem akarom erre kihegyezni a dolgot. Amiért be akarom vezetni az főleg a fairplay.

Amit mondasz, az érdekes javaslat, de tuti nem lehet keresztül vinni. Mi számít bele akkor a pontba és mi nem? Csak a bánya, vagy a kovács és a tanya se, vagy még a könyvtár és minden ami nem ház, barakk, templom, torony és kocsma? Ez megbolygatná a játékot, de tuti nem lehetne keresztül vinni. Amikor felvetünk valamit arra is gondolni kell, hogy Ati egyáltalán elolvassa-e a topicot utána, vagy már a felénél eldönti, hogy nem teszi be és megy minden ötletelés a levesbe... Érdekes koncepció, de esélyt nem látok benne.
Szóval én Atit nem ismerem személyesen, ezért nem áll szándékomban itt az mérlegelgetni hogy mit szólna hozzá, ha nem tetszik neki akkor majd úgy is megmondja azt. Tehát h tuti nem lehet rajta keresztül vinni azt egyenlőre mellőzük A törpével kapcsolatban indult már több topic úgy gondolom kezd a helyzetük minden csoportban ellehetlenedni a helyzetük. Ami nm számítana bele a pontértékbe az csak és kizárólag a bánya épületek, hiszen tanyát, kovácsot könyvtárat ha bontod is 1600szor is újra tudod épiteni.
Szóval a fent emlitetett épületeket semmilyen formában nem érinti a javaslatom a bánya viszont egy eléggé speciális épület.

Csak azt nem tudom hogy ha esetleg igy lenne ahogy gondolom, akkor nem e lenne az hogy egy oriban esetleg lenne 60% bánya és a maradék 40% lenne a többi épület. Szóval nem érnénk e el valami más szélsőséget?
Valami korlátozással lehetne hogy ne számítson a pontba a bánya, esetleg a pontértéke egyezhetne az üres területével?
Lehet mondjuk maximalizálni az országban lévő bányák százalékát?
Annak idején mikor a nagy mennyiségü tekercs írást forszíroztam Ati azt mondta hogy az nem tartozik a játék rendeltetés szerü használatába, ilyen formán szerintem az sem rendeltetés szerü használat hogy egy ország fel csak bánya legyen.

Gyulaword (#79796)
Old 01-14-2007, 19:15
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Én se ismerem Atit, csak vannak tippeim mit enged itt, mit nem, mert lehet tanulni a elvetett javalatokból

Érdekes a javaslatod, ebben a formában ez is tettszik!

De fenttartom azért a felfedezés módosítást, mert ez azért mindenkit érint, és a jelenlegi helyzet azért így nem fair
Old 01-14-2007, 20:59
laziga's Avatar
laziga laziga is offline
Member

Activity: 1%

Nekem teszik az alap ötlet. Támogatom! Lenne egy apro dolog ami viszont szöget ütött bennem mi lenne ha ez valami X%-os bánya megléthez kötnék tehát tényleg a termelők esélyegyenlőségre kihegyezve a dolgott?
Old 01-14-2007, 21:59
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.

Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%

akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:

1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%

Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.

Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.
Old 01-14-2007, 22:01
Viz Viz is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.

Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%

akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:

1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%

Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.

Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.
Nagyon kevés a kétszázadrész, és 30% bánya meg nagyon sok
viszont a körönkénti csökkenés se rossz ötlet.
Old 01-14-2007, 22:10
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Hammi View Post
Nagyon kevés a kétszázadrész, és 30% bánya meg nagyon sok
viszont a körönkénti csökkenés se rossz ötlet.
Szerintem egyáltalán nem kevés, hiszen 1 nap alatt több mint fél százalékot csökken a példámban a felfedezési arány.
De 10% bánya esetén is 138 kör alatt 15%-ról 14%-ra csökken a felfedezési hányad.
Old 01-14-2007, 23:59
Wanax's Avatar
Wanax Wanax is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Senki View Post
Süti, ha lehet, ne szólj bele, nem játtszol már!!! Körönként benézek A-ban, és nagyobb a védelmem mint amit te beírtál mégsem sikerül a védekezés mindig. Könnyű olyanba beleszólni amihez már nincs sok közöd. Szeretném látni mennyit játtszottál az új változások óta. Tudtommal egy grammot SE. Eszerint beszélj kérlek, azaz NE! - Az is kultúrérv, hogy azt mondod hogy én nem játtszok eleget azért történik velem ez. Köszönöm, hogy a módosítást azzal akarod kiütni a vágányról hogy engem fikázol, majd azzal akarod megkoronázni a postodat, hogy kijelented akkor foglalkoztam volna vele, amikor téma volt... Gratulálok a kultúra magas fokát bizonyítod azzal, hogy bár kértem, hogy ne ez legyen a témából, te rázendítesz a személyeskedésre. - vissza is kerültél megint a tiltólistámra...

Kiszaltam a temabol, mert nem jaccom es igy nem is lehet mar beleszolasom semmibe... megjegyeznem hogy a tamadosok kivedeset tudtommal nem befolyasoltak a felfedezesi szabaly modositasok! Es csak annyit kerdeznek meg a topicot latogatoktol hogy mi lehetett az irasomban olyan ami Senki jatekat irta le vagy egyaltalan utalas volt arra hogy neki olyan az orija! Ugy laccik hogy annyira nem ertek a kultur hulyesegekhez hogy csak na!

En olvastam egy problemarol es a tapasztalataimbol arra kovetkeztettem, hogy a torpet akkor szoktak allandoan beutogetni, ha irrealis felepitesu orival all le termelni es ebbol fakad az a problema hogy a felfedezes problemat okoz! Ha onnan kozelitem meg a promlemat hogy a jatek adta lehetosegekkel vedem meg az orszagomat akkor megszunik a problema es nem kell kivetelezni a torpe fajjal, mert ha megis megtesszuk akkor elszaporodhat a felfedezessel es banyakkal "olcsobban" felfedezo hadissa atalakulo torpek szama, es akkor majd a tobbi hadis fog "sirni" hogy ugyan mar neki is legyen olcsobb a felfedezes mert nem tudja athidalni a pontkulonbsegeket a tamadashoz pedig ő utne....

Old 01-15-2007, 00:12
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Wanax View Post
Ha onnan kozelitem meg a promlemat hogy a jatek adta lehetosegekkel vedem meg az orszagomat akkor megszunik a problema es nem kell kivetelezni a torpe fajjal, mert ha megis megtesszuk akkor elszaporodhat a felfedezessel es banyakkal "olcsobban" felfedezo hadissa atalakulo torpek szama, es akkor majd a tobbi hadis fog "sirni" hogy ugyan mar neki is legyen olcsobb a felfedezes mert nem tudja athidalni a pontkulonbsegeket a tamadashoz pedig ő utne....
Egy normális hadisnaka a fedezési aránya nem fog az egekbeszökni.... az eddigi javaslataink a bányáért fedező törpék fedezési arányának leszorítását segítenék. Szerintem nem érné meg sereges termelőnek lenni pusztán a fedezés miatt -ha mégis elszaporodnának, akkor a rajtuk élő seregesek is elszaporodnának, ergo a rendszer stabil marad
Old 01-15-2007, 00:19
Wanax's Avatar
Wanax Wanax is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Egy normális hadisnaka a fedezési aránya nem fog az egekbeszökni.... az eddigi javaslataink a bányáért fedező törpék fedezési arányának leszorítását segítenék. Szerintem nem érné meg sereges termelőnek lenni pusztán a fedezés miatt -ha mégis elszaporodnának, akkor a rajtuk élő seregesek is elszaporodnának, ergo a rendszer stabil marad
Azt hiszem nem ertettel meg.....

En arra gondoltam hogy ha bevezetik azt hogy a torpe a banyai utan olcsobban fedezhet fel akkor olcsobban lehet belole nagy hekis orit csinalni mint a tobbibol! Es tudtommal a full hadissal is meg fog tortenni hogy fedeznije kell hogy utol erjen tamadhato celpontot! De ha egy tope kihasznalja a felfedezesi "bonuszat" es utanna veglegesen lebontja az ossze banyait akkor igazan jo hadis lesz belole!!! Es nem lesz konnyu eloskodni egy 70% barakkal megaldott torpen, de akar fegyver termelo is lehet belole barmikor ha a helyzet ugy kivanja!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules