Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Szeretnéd e ha a tábornok személyiséget erősítenénk?
Igen, támogatom a javaslatot. 44 57.89%
Igen de találjunk ki valami mást. 3 3.95%
Nem. Jó ez így. 29 38.16%
Voters: 76. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-11-2012, 19:26
Lacka's Avatar
Lacka Lacka is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 81%

Sziasztok!

Elég kis hal vagyok én itt hozzátok képest, úgy veszem észre, fölöslegesen nyírjátok egymást. A stílus, amit időnként megengedtek magatoknak, elképesztő, én szégyellném magam sok ember helyében.
A legnagyobb figyelmetlenséget akkor követitek el, pedig többeteknek is van nem egy több szemes országa tudtommal, amikor kiragadtok egy-egy tényezőt a játékból. Az eddigi kb 4 éves hódítózásom alatt arra már sikerült ráébrednem, ez a játék nem egy adott dolog figyelembe vételéről szól, ezért nem követhetjük el ezt a hibát akkor sem, amikor valaminek a változtatását kérjük/kérnénk. Az ork kapja a legnagyobb bónuszt a +1 tábival? Igen, de ha 4-5-6 körön tartod, mit sem ér vele.
A gnóm csak 1%-ot kap ezzel? Igen, viszont ha aktív a kulcsa, lopd már el a tekercsét…stb.
Orkkal én 1/A-ban voltam először, viszont annyira megtetszett, hogy lent is kipróbáltam, és mit mondhatnék, megfertőzött. Nekem nincs se 30 szemes orim, se sok 100 yardom, vagy napi 25 órám a kedvencünkre, csupán remek társaim, a játék szeretete, no meg az információéhségem, ezért igyekszem mindent megtanulni. Ennek egyik következménye, hogy ha Tábornok személyiséget választanék első 1-2 szemnek az orknak, akkor biztos, hogy nem a +20% miatt tenném, hanem más taktikai lehetőség miatt. Sőt, egyéb fajjal sem a támadóerő többlet miatt választanám, ha valamitől megbetegednék, és elhagynám a vándor életmódot. Innentől kezdve édes mindegy, hogy 1% vs 10%, vagy egyéb különbség van, mert ha valakinek ork létére (most MF-eket hagyjuk) szüksége van a +10%-ra, akkor abban a szöviben minimum közepes szintű gondok vannak, amin nem segít semmilyen személyiség, még a szemek száma sem.
Ha összeakadsz egy több szemes országokból álló szövetségbe, nem az fogja eldönteni a háború kimenetelét, hogy a Tábornok személyiségnek köszönhetően kinek mekkora lesz a bónusza támadás közben.
Imádok az orkok ellen harcolni is, mert ha igazán jól használja az ellenfél, akkor remek szórakozás lehet belőle, legalábbis nekem, mert szeretem a kihívásokat. Csupa izgalom és feszültség, amiért szeretjük a stratégai játékokat, nemde?
Persze, nem gyengül direkt módon az orkunk, közvetetten mégis. Az is mindegy, személyiségről, vagy fajról beszélünk, ha ezt a témát boncolgatjuk. Ha itt egyenlőbb helyzetet akarunk kialakítani, akkor kérem a törpémnek az óriások vénáját, mert utálom, hogy 100%-os készültség mellett majdnem 7% templommal 1.000 heki alatt gyakran nem sikerül a távolbalátás elsőre. Ezzel együtt remekül termel, és baromi gyorsan képez egységet, akkor gondolom, ez is túlzás. Pont ez a szép benne, ne bántsuk már az orkokat. Értem én, hogy miért érveltek itt többen is azzal, hogy a személyiség mindenkinek egyenlően segítsen, ezért kérlek, javítsatok ki, ha tévedek, a Tábornok most is mindenkinek ugyanannyi pluszt ad, mégpedig +1 kiküldhető tábornokot. Ja, hogy teljes tábornoklétszám mellett eltérőek a bónuszok? Teljesen természetes ez egy olyan játékban, ahol a sokszínűségre törekszünk. (Királyi többes, senki érdemeit nem akarom elvenni.)
Nem támogatom a javaslatot, mert igenis az ork üsse a legnagyobbat teljes létszámnál, és mivel a másik két fronton olyan sebezhető, amilyen, a többi fajt ne erősítsük már hozzá, még durva megközelítéssel sem, mindenféle mondva csinált indokokkal. Ha pedig igen, akkor ott is egálra kéne törekedni, annak érdekében, hogy az ork alól ne lehessen olyan könnyen kigyújtani a házait, vagy ne lehessen annyira rengetni, stb. Ennek a vége az lesz, hogy egysíkú játékban találjuk magunkat. Nem ennek a változtatásnak lenne ez egyenes következménye, hanem ennek a gondolkodásmódnak. Köszönöm, nem kérem, mert éppen ez a sokszínűség az egyik oka, hogy játszom ezzel a játékkal.

üdv,
Laci
(hajrá törpök )
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-22-2012, 08:23
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Mi az oka annak, hogy egy ilyen jó és támogatott javaslat ennyire feledésbe merül?
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
Reply With Quote
Old 11-23-2012, 11:48
Dave Dave is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Mi az oka annak, hogy egy ilyen jó és támogatott javaslat ennyire feledésbe merül?
Énsem értem. pedig szerintem is ráférne a korrigálás a mostani felállásra.
oka pedig, hogy egy személyiség nyújtotta előny minden országra egyenlő hatással kéne, hogy legyen. És nem pedig úgy vizsgálni, hogy 8 tábornok, vagy 5 tábornok, hanem úgy, hogy X alap tábi és +1!! amikor is az alaptábornokok ugye már eltérő erősségűek, de az a +1 igenis mindenkihez pontosan ugyanannyit tegyen hozzá...
a faj kiválasztásánál döntöd el, hogy mennyire akarsz hadis lenni, a személyiség az már mindenkinek ugyanazt kell hogy nyújtsa.
Reply With Quote
Old 11-23-2012, 12:23
Surranohalal's Avatar
Surranohalal Surranohalal is offline
Member

Longevity: 65%

amúgy a tolvaj is eltérő, a varázsló is eltérő, a tudós is eltérő, ...

ettől függetlenül szerintem is jobb lenne ha a tábornokot pl egy gnóm is választhatná
Old 11-23-2012, 12:50
Dave Dave is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Surranohalal View Post
amúgy a tolvaj is eltérő, a varázsló is eltérő, a tudós is eltérő, ...
Ezt hogy érted?
a tolvaj mindenkinek +1et regenerál egységesen... a tudós mindenkinek +5-öt ad mindenhez... teljesen egységes a hatásuk függetlenül attól, hogy a korábbi értékeid mennyit mutattak
Reply With Quote
Old 11-23-2012, 14:23
Surranohalal's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Dave View Post
Ezt hogy érted?
a tolvaj mindenkinek +1et regenerál egységesen... a tudós mindenkinek +5-öt ad mindenhez... teljesen egységes a hatásuk függetlenül attól, hogy a korábbi értékeid mennyit mutattak
jó de félelfnél az 1/3 lopás, gnómnál 1/4, orknál 1/5... nem egységes!
tudós? 30%nál 3,8% lesz a növekedés; 40%ék 3,57%; 50%nál csak 3,33%!
gnóm ork szintén kevesebbet profitál arányaiban a varázslóból, nekik ugyanis több készüli egy-egy vari
Old 12-08-2012, 13:02
Dave Dave is offline
Member

Quote:
jó de félelfnél az 1/3 lopás, gnómnál 1/4, orknál 1/5... nem egységes!
tudós? 30%nál 3,8% lesz a növekedés; 40%ék 3,57%; 50%nál csak 3,33%!
gnóm ork szintén kevesebbet profitál arányaiban a varázslóból, nekik ugyanis több készüli egy-egy vari
Azért a kettő nem említhető egy szinten. Amúgy meg nincs igazad.
Amiről te beszélsz az az, hogy amikor varázsolok, akkor jobban fárad az ork pl. a varázslás és a regenerálódás az két különböző dolog... a fáradás mindenkinél eltér, de a regenerálódás az mindenkinek ugyanannyi. és a varázsló személyiség ezen felül mindenkinek pontosan ugyanannyit segít.
Reply With Quote
Old 12-08-2012, 14:09
Surranohalal's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Dave View Post
Azért a kettő nem említhető egy szinten. Amúgy meg nincs igazad.
Amiről te beszélsz az az, hogy amikor varázsolok, akkor jobban fárad az ork pl. a varázslás és a regenerálódás az két különböző dolog... a fáradás mindenkinél eltér, de a regenerálódás az mindenkinek ugyanannyi. és a varázsló személyiség ezen felül mindenkinek pontosan ugyanannyit segít.
pont nem ugyan annyit mert ugye az elhasználódásra kell visszavetítetni. nem poénból regenerálódsz, hanem hogy használd... és az drágább, így 1% készüli kevesebbet ér mint máshol.
Old 12-08-2012, 15:09
Dave Dave is offline
Member

Quote:
pont nem ugyan annyit mert ugye az elhasználódásra kell visszavetítetni. nem poénból regenerálódsz, hanem hogy használd... és az drágább, így 1% készüli kevesebbet ér mint máshol.
De miét erről vitatkozunk, amikor a tábornokról van szó?

a tábornok személyiség jelenleg nem egyenlő előnyöket ad.
Ezt jobb lenne orvosolni.
A regenerálódás az teljesen más téma.
Reply With Quote
Old 12-08-2012, 15:13
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Szerintem nem kell orvosolni, es tok jo igy, ahogy van.
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules