Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-27-2007, 14:29
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Ugyan, nem erről van szó, nem kell itt ironizálni te is tudod pontosan mi a gond vele. Nem a várossal van a gond hanem azzal h mi ötlik fel az emberekben a várs neve hallatán. Ez pedig emberiség elleni bűntett. Lehet Caesarral is példálózni h kivégeztetett többezer gallt, lemészárolta fél Galliát, de ez nagyon régen volt, másrészt gallok nincsenek már. Kikopott a köztudatból, ez történelem, de a holokauszt politológia, így nagyon óvatosan kell bánni vele. Nem lehet hasonlítani 2000 évvel ezelőtti eseményekhez.
Az atombombát az amerikaiak dobták le, minden amerikai város nevét tiltsuk? USA minden megnyilvánulását tiltsuk?

Ez se volt rég, itt is sokan haltak meg.

Nincsen olyan logikus különbség, ami miatt az egyiket tiltani és tűzzel-vassal üldözni kellene, a másikat pedig minden további nélkül elfogadni.

Nevek tekintetében azt hiszem egy teljesen egységes irányvonal van: se Hitler, se Bush, de még csak Gyurcsány sem lehet Hódító-beli ország neve.
Old 03-27-2007, 14:29
Penya Penya is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Nehogy legyen egy "Nagy Gábor" nevű tömeggyilkosunk, mert sokan változtathatnak utána nevet, hajajj.........
Gúnyolódj csak. Így nem sok értelme van beszélgetni, engem eddig se zavartak ezek a nevek ezután se fognak, tkp azt csinálsz amit akarsz, nekem nem lesz roszabb, maximum a játék megítélésének. Még annyit h azért az tényleg röhejes h a bibliai 666 törléssel jár, de a nagyon is valós emberellenes bűntényre célozgatás nem.
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 14:30
dreaman68 dreaman68 is offline
Member

Longevity: 97%

Quote:
Ez attól függ, hogy kit kérdezel meg. Néhány évvel ezelőtt biztos lettem volna abban, hogy ez így van, ma már van olyan korosztály, akik semmit se tudnak erről, és nem is érdekli őket. Esetleg mint érdekesség, kifejezetten érdeklődnek is iránta.
ki az a korosztály? az óvodások?
kinek nincs róla fogalma? tvből szülőktől híradásoktól -itt a megemlékezésekre gondolok- töri óráról mindenki tudni fogja mi ez
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 14:31
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Croissant View Post
Nem szívesen nyilatkoznék más nevében, bár valószínűnek tartom, h más is osztja a következő gondolatomat...

Nos, úgy hiszem, hogy alaposan sikerült csalódni Benned... Elsősorban az érettségedben (ahogy ezt a konkrét kérdést kezeled) és ezen hozzászólásod kapcsán a logiká(tlanságo)dban...
Valahogy nem illik összekeverni néhány millió halottat (ill. emléküket) a hajánál fogva előrángatott betűlevesed áldozataival (bármennyien is legyenek azok)... Úgy vélem, h ezzel épp Te hoztál fel ide nem feltétlenül illő, és SZÉLSŐSÉGES példát...
Engem speciel kifejezetten zavar az ilyen (és ehhez hasonló) orinév, nem kívánom ugyan a törlésüket, de az mégis jó lenne, ha az eredeti elképzelésnek megfelelően fel lenne szólítva az ori tulajdonosa a név megváltoztatására...
Muszáj vagyok kihangsúlyozni, hogy az itt általam leírtak nem feltétlenül (értsd: nem) tükrözik az én véleményemet a témáról, mint magánember. A Hódítóban egy következetes irányvonalat kell ezügyben felállítani, ebbe a "kérdezzünk meg 10 embert, kinek mi jut az eszébe róla" elv nem fér bele.
Old 03-27-2007, 14:33
Penya Penya is offline
Member

Quote:
Az atombombát az amerikaiak dobták le, minden amerikai város nevét tiltsuk? USA minden megnyilvánulását tiltsuk?

Ez se volt rég, itt is sokan haltak meg.

Nincsen olyan logikus különbség, ami miatt az egyiket tiltani és tűzzel-vassal üldözni kellene, a másikat pedig minden további nélkül elfogadni.

Nevek tekintetében azt hiszem egy teljesen egységes irányvonal van: se Hitler, se Bush, de még csak Gyurcsány sem lehet Hódító-beli ország neve.
Nem, de nem a halálról van itt szó, hanem a hogyanról. Nem mind1 h légibombázás miatt halnak emberek vagy azért mert az eltorzult nácik bestiális kegyetlenséggel ölik meg őket csak azért mert zsidók, vagy egyéb ok miatt. amúgy az atombomba megmentette elég sok amerikai katona életét, de ez elmondható a haláltáborokról is? Le merem fogadni h többen haltak meg bombázás miatt, mint a haláltáborokban, de teljesen más a kettő. Ott háború folyt aminek szükségképpen vannak civil áldozatai, de a másik oldal a köztudatban legalábbis az emberölés, hangsúlyozom oktalan, faji előítéletből származó tömeggyilkosság szimbóluma.

Last edited by Penya; 03-27-2007 at 14:35.. Reason: értelmetlen mondat :)
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 14:34
Member

Quote:
A Hódítóban egy következetes irányvonalat kell ezügyben felállítani, ebbe a "kérdezzünk meg 10 embert, kinek mi jut az eszébe róla" elv nem fér bele.
sztem pedig bele kellene h férjen a hódítót is emberek játszák. és igazán ezért van a topic h őket zavarják e.....
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 14:35
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Gúnyolódj csak. Így nem sok értelme van beszélgetni, engem eddig se zavartak ezek a nevek ezután se fognak, tkp azt csinálsz amit akarsz, nekem nem lesz roszabb, maximum a játék megítélésének. Még annyit h azért az tényleg röhejes h a bibliai 666 törléssel jár, de a nagyon is valós emberellenes bűntényre célozgatás nem.
Gúnyolódás lenne, ha felhozok egy példát, ami a Te példád tökéletes analógiája? Mi a különbség szerinted e között, és a között, amit Te mondtál? Részletezd kérlek.
Old 03-27-2007, 14:45
Member

ennek így nemsok értelme van olyan irányvonal amiben naívan gondolkodunk
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 14:49
Penya Penya is offline
Member

Quote:
Gúnyolódás lenne, ha felhozok egy példát, ami a Te példád tökéletes analógiája? Mi a különbség szerinted e között, és a között, amit Te mondtál? Részletezd kérlek.
Kérlek. Analógia lenne ha létezne de nem létezik, csak egy feltétel. Igy nem más mint a két példámnak a megcsúfolása. Egy köznapi nevet használsz, de nem tudok róla h lenne ilyen tömeggyilkos, az én példáim különlegesek, abban az értelmben h nincs belőlük másik. Meg egyáltalán mi köze Nagy Gábornak Iancuhoz? Továbbá én semmiféle névváltoztatásról nem beszéltem, arról volt szó hogy gyilkosokat illetve, tömeggyilkolással összefüggő helyszíneket valaki dicsőít, rossz módon kezeli azt. (Ebben is eltérsz az általám mondottaktól.) Milyen értékrend az ami engedi ezt? Avram Iancu nem sok volt eddig a történelemben, kétlem h bárkinek is nevet kellene változtatnia miatta, de nem erről van szó. Hanem hogy ezt a nevet tudatosan használják helyeselve a népirtást, sőt hergelve minket. Ez megengedhetetlen, mint ahogy az is h egy tradéia szinhelyét megcsúfolják kis taknyos tizenévesek vagy bárki más. De folytatva a példádat az sem lenne megengedhető (tegyük fel Nagy Gábor megölt volna 2000 embert válogatott kínzások közt mert zsidók) hogy vki ilyen országnevet indítson Nagy Gábor Jól Tette!

Ja még annyit h ez az egyszerű név Nagy Gábor egyből megtelik tartalommal ha vmit tesz, így elveszti köznapi, átlagos jelentését, ami önmagában használva megvan.
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 14:50
Croissant Croissant is offline
Member

Longevity: 96%

Quote:
Muszáj vagyok kihangsúlyozni, hogy az itt általam leírtak nem feltétlenül (értsd: nem) tükrözik az én véleményemet a témáról, mint magánember. A Hódítóban egy következetes irányvonalat kell ezügyben felállítani, ebbe a "kérdezzünk meg 10 embert, kinek mi jut az eszébe róla" elv nem fér bele.
Nem 10 ember véleményét írtam, hanem a saját magamét, mint ahogy észrevettem, mások is a saját véleményüket fejezték ki... Az viszont talán nem véletlen, h ezek a vélemények az adott kérdésben kifejezetten összecsengenek... Ezzel szemben áll az általad leírt, nem magánemberként hangoztatott vélemény... Ennyi...
Bár azt azért megkérdezném, ha már írsz valamit, akkor az miért nem egyezik a magánemberként alkotott véleményeddel? A kettő teljesen eltér egymástól?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules