Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-24-2006, 22:21
McLoad McLoad is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Meggyőződésem, hogy a nagyobb klánoknak van nagyobb vesztenivalójuk ezzel. Persze elöttük is kinyílnak uj perspektívák, de mindenképp ugy látom, hogy nekik jobban fájna a fejük ha ez bevezetődne. És mégvalami apróság Nem nagyon kell ezt csiszolgatni már Teljesen kiforrott csak merőben más mint az eddig megszokott ezért érzi úgy pár ember, hogy nem fér valahogy bele a jelenlegi világképébe.
Ha merőben kiforott lenne akkor talán lenne legalább még egy személy aki 100%-an egyet ért vele. Nem de?
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-24-2006, 22:29
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by McLoad View Post
Ha merőben kiforott lenne akkor talán lenne legalább még egy személy aki 100%-an egyet ért vele. Nem de?
Hát igen ezt el kell fogadjam, de betudom annyinak, hogy a hozzászólók zöme nem érti tisztán amit elmondok. Ez nem az ő hibájuk, de ha valaki elkezdi olvasni egy könyv tartalmát az nem ugyanazt gondolja a könyv storyjáról, mint aki írja a könyvet. Sajnos írásban kevésbé jól tudom kommunikálni a gondolataimat,mint szóban ez már több esetben is bebizonyosodott. Ilyenkor általában telefont ragadok.
Reply With Quote
Old 11-27-2006, 23:45
wand wand is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Sajnos írásban kevésbé jól tudom kommunikálni a gondolataimat,mint szóban ez már több esetben is bebizonyosodott. Ilyenkor általában telefont ragadok.
ezt tanusíthataom (mármint, hogy telefont ragad)
bár azzal vitatkoznék, hogy úgy jobban megy e az érvelés..

a témához meg : oks, ennek a hülyeségéről meg lettem győzve:
Quote:
6 fős klána alatt oksa, a vezér +szabadon választott
6 főstől pedig a vezér+ 1 védők álltal kijelölt + szabadon választott
szal elég a vezér kötelező támadása.

de a támadó részklán pontlistában való meg nem jelenítését és ezáltal a mások általi támadhatatlanságát nem támogatom
Reply With Quote
Old 11-28-2006, 09:05
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by wand View Post
de a támadó részklán pontlistában való meg nem jelenítését és ezáltal a mások általi támadhatatlanságát nem támogatom
Ez ugye azzal járna, hogy ha részklán egész klánt támad akkor nem kell hadüzenet... Így kinyitod pandora szelencéjét és valóban megvalósítod azt, hogy a nagyobb klánok részklánjai 70-80% barakkal lazán beverik a feleakkora egész klánokat mivel azokban folyik a termelés is. Mindez azért, hogy pár egésznap játszó játékos kényelmesen kukkolhasson, hogy mi történik a csopiban és hiénázhasson. NEm véletlen vannak 3 körös csúszással megjelenítve a klánesemények ma sem.

Ha a részklán megjelenik a pontlistában ezzel a homlokára írod, hogy :
"Könnyű föld! Ide üssetek, mert üres a klán!"

Támadja csak az akire kiment a részklán vagy az akinek még hadüzije van vele.
Reply With Quote
Old 11-28-2006, 09:45
Alba Alba is offline
Member

A részklánok ne jelenjenek meg a listában!
Egyrészt az ő létrejöttük egyértelmű.Ütni akarnak.Ha megjelennek a listában mindeki arra fog várni hogy mikor mennek ki és mikor lehet őket megtámadni.

Ha megjelennek a listában senki sem hoz majd létre ilyeneket mert uthetőek leszenk.

Mivel a hadüzenet küldése szükséges igy a védekezőnek van ideje felkészülni.
És mondjuk kap ehgy ilyen üzit a vezér hogy x anyaklán y alrésze (itt mar megkaphatja a konkrét értéket) hadüzenetet küldött neked.

Persze nem látod hogy melyik orszagaidat fogja megtámadni.De ez értékből kigondolható hogy kik lesznek azok akiket várhatóan megtámadnak.

Az igy télleg jol működhetne de vannak buktatok.
Ha én hadüzenetet küldök valakinek akkor a támadásra kijelölt klán tagjai mit tehetnek?Elmehet szk ra? szabira? eltávoldohat?
Mert ha igen akkor lelményes módon fogja magát és a 23. órában megteszi és én meg nézhetem.
Reply With Quote
Old 11-28-2006, 20:32
Panyi Panyi is offline
Junior Member

Szerintem ezek az alklánok simán szétvernék a kissebbeket, én nem támogatom az ötletet.....
Aki verekedni akar üssön magában, vagy a teljes klánnal....
Reply With Quote
Old 11-30-2006, 20:39
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Panyi View Post
Szerintem ezek az alklánok simán szétvernék a kissebbeket, én nem támogatom az ötletet.....
Aki verekedni akar üssön magában, vagy a teljes klánnal....
Panyi szted mégis hogyan vernének szét kisebbeket amikor azonos méretüeket kell támadniuk 20% támadómalusszal ráadásul? Követted te egyáltalán ezt a témát te kis huncut?
Reply With Quote
Old 11-30-2006, 22:40
McLoad McLoad is offline
Member

Quote:
Panyi szted mégis hogyan vernének szét kisebbeket amikor azonos méretüeket kell támadniuk 20% támadómalusszal ráadásul? Követted te egyáltalán ezt a témát te kis huncut?
Engem kezdesz meggyözni pedig nem is telefonáltál
Reply With Quote
Old 12-04-2006, 19:21
Hóhér Hóhér is offline
Member

Quote:
az ötlet jó, agályok vannak...

- a nagy klán kiküldi a hadüzit 48 körig a kisebb klánra.

- a kisebb klán egy átlagos önn fenntartó , tanyával kováccsal, bányákkal...

1 lehetőség.
végig nézi ahogy a 3-4 agyon gyúrt ork 82 % barakkal beveri őket, úgy hogy közben semibe nem kerül nekik, mert a klán többi tagja ellátja őket...

2 lehetőség.
annyira bevédekeznek őrült pénzen persze, mert a piacon pont nem lesz anyag, építenek át amit tudnak ( pl. tanya ), benn tartják a seregeket, amit oltári pénzen etetnek, mert véletlen gabona sincs a piacon olcsón...
bevenni nem fogják tudni a sajátjukat, mert véletlen pont nem az övéké van a piacon a nap 24 órájában...

3 lehetőség
ami az egyetlen védekezés a mai játékban is , a támadás...
a maradék pénzükből ami nem lehet sok egy csomó barakk felhúzása mellett,
megpróbálnak lovakat venni a támadáshoz, ami véletlen 2-3x-osa az alap katona árának ..

támadó klán egy marha jót röhög az egészen, mert :
- eladta a drága nyersit
- eladta a drága gabonát
- eladta a drága egységet

számolgattam egy kicsit a 20 % malus elég soknak tűnik
egy védezezős klán ellen lehetelen beütni vele, csak ha a védekező klán hagy termelő épületet is, nem épít át mindent...

Egyenlőre úgy gondolom a hadüzenet elküldésével igen nagy piacot nyer a nagyobb klán.
Reply With Quote
Old 12-04-2006, 19:57
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Hóhér View Post
az ötlet jó, agályok vannak...
Az ötlet melyik része az ami aggaszt?
A mostani helyzethez képest melyik rész az ami kiszolgáltatottabbá teszi a kisklánokat szted mint ma?

Nem helyzetelemzéseket kéne írni sztem, mert ez mindenkinél más szitut eredményez majd. A megfogalmazott feltételekkel lényegesen több esélye van minden klánnak (kicsinek-nagynak) a sikeres klánakcióra vagy ellenakcióra mint ma! Ha ezt tudod cáfolni akkor kérlek tedd meg valahogy így:

MA:

Ha távoltnézel és 1 körre van egy klán feléd, akkor 99%, hogy nem tudod visszakísérni mégha meg is tudod esetleg fogni.

RÉSZKLÁN ESETÉN:

Ha távoltnézel és 1körre van egy részklán akkor 99%,hogy vissza tudod kísérni ha megfogni nem is sikerül.

Szóval valahogy így mutasd meg lécci a javaslat hibáit, hogy lehessen látni mi az ami azért történik kizárólag, mert bevezetünk valami újat!
Amit leírtál véletlen piaci hadműveletekről annak semmi köze a részklánokhoz. Az ma is stratégiai elem a klántámadásoknál.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules