Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > PC (hardver, szoftver, játékok stb.)
Register Stats Members List Today's Posts

PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb.

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-14-2008, 15:18
BeeLord's Avatar
BeeLord BeeLord is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by ricsike1995 View Post
hali! ide ojan oldalakat várok ahonnan lelehet tölteni filmeket, játékokat de nem torrentel
Léteznek különböző oldalak, ahová nagy méretű tartalmat tölthet fel az embernek fia. Ezek közül talán a rapidshare.com és a data.hu a legnépszerűbbek perpill Magyarországon.

Egy kis logikával és a google segítségével innentől könnyen meg lehet találni azokat a fórumokat, oldalakat, ahol az általad keresett filmek, zenék, játékok stb. linkjei találhatóak.

Ez persze csak tipp, hallottam egy ismerősömtől.

Az meg, hogy ez mennyire minősül a szó legszorosabb értelmében lopásnak relatív. Erre talán az egyik South Park részből (ha agyonüttök se jut eszembe, hogy hanyadik szezon) kapjuk meg a választ.

"Végre úgy érzed: tornádó vagy, hurrikán. Így lettél kispolgárból huligán..." Fröccsöntő

"Minden rendetlenség, még meg nem értett rend, a részleges rossz, általános jót jelent, s bármit mondjon is a gőgös értelem, minden jó ahogy van, ez alaptételem." A.Pope
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 12-14-2008, 17:18
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Longevity: 86%
Smile

jelenleg nem illegális letölteni, ha valamit megakar az ember fia találni, elsődlegesen a torrent oldalakról tudja megszerezni
Reply With Quote
Old 12-14-2008, 17:38
Betelgeuse
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Hex View Post
jelenleg nem illegális letölteni, ha valamit megakar az ember fia találni, elsődlegesen a torrent oldalakról tudja megszerezni
Ami ugye mint tudjuk illegális...sőt a torrentről a filmletöltés is az mert vissza is töltesz
Reply With Quote
Old 12-14-2008, 17:59
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by BeeLord View Post
Az meg, hogy ez mennyire minősül a szó legszorosabb értelmében lopásnak relatív. Erre talán az egyik South Park részből (ha agyonüttök se jut eszembe, hogy hanyadik szezon) kapjuk meg a választ.
Keresztény rokkos... Talán a 'Hit +1' a rész címe is egyben.
Én vagyok a két lábon járó SP enciklopédia
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Andrew For This Useful Post:
Old 12-14-2008, 18:01
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Olvasd mar el a hozzaszolasom, es ne irj ilyet legyszives...
Old 12-14-2008, 23:05
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Longevity: 86%
Smile

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Olvasd mar el a hozzaszolasom, es ne irj ilyet legyszives...
a hatályos dolgok szerint, csak a programok letöltése illegális (lásd microsoft termékek, stb, stb,kivétel ez alól a játékprogramok), filmet, zenét tölthetsz le.

Csak tudom, Mo. egyik legnagyobb torrent oldalán voltam adminisztrátor. szóval csak jobban képben vagyok mint ti, mi ezért szüntettük meg a nem freeware programok feltölthetőségét.

Mondjuk már nem vagyok ott ilyen rangban, mióta hódozok

Last edited by Hex; 12-14-2008 at 23:08..
Reply With Quote
Old 12-14-2008, 23:39
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
a hatályos dolgok szerint, csak a programok letöltése illegális (lásd microsoft termékek, stb, stb,kivétel ez alól a játékprogramok), filmet, zenét tölthetsz le.

Csak tudom, Mo. egyik legnagyobb torrent oldalán voltam adminisztrátor. szóval csak jobban képben vagyok mint ti, mi ezért szüntettük meg a nem freeware programok feltölthetőségét.

Mondjuk már nem vagyok ott ilyen rangban, mióta hódozok
Szerintem a jatekprogramot is illegalis. De amugy epp magadnak mondtal ellen ezzel a postoddal. Es mivel ezen a torrent oldalon vannak ugye seederek, es leecherek, akik vissza is toltenek, ezert csak Te csak siman elkezdesz letolteni, az maris illegalis, hiszen olyankor toled is toltenek. Ezt megkerulni nem tudod, mert 0.3 arany alatt kivagnak az oldalrol. Ergo a torrentoldalrol mindent illegalis letolteni. Szoval ne probald megmagyarazni, hogy nem.

Mig mondjuk ezzel ellentetben elvileg egy ftp, vagy webes cuccrol zenet, filmet letolteni legalis. Perpill.
Old 12-15-2008, 00:02
rak_loo rak_loo is offline
Member

Longevity: 87%

Quote:
Szerintem a jatekprogramot is illegalis. De amugy epp magadnak mondtal ellen ezzel a postoddal. Es mivel ezen a torrent oldalon vannak ugye seederek, es leecherek, akik vissza is toltenek, ezert csak Te csak siman elkezdesz letolteni, az maris illegalis, hiszen olyankor toled is toltenek. Ezt megkerulni nem tudod, mert 0.3 arany alatt kivagnak az oldalrol. Ergo a torrentoldalrol mindent illegalis letolteni. Szoval ne probald megmagyarazni, hogy nem.

Mig mondjuk ezzel ellentetben elvileg egy ftp, vagy webes cuccrol zenet, filmet letolteni legalis. Perpill.
és ami free?
Reply With Quote
Old 12-15-2008, 01:02
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:

Remy én is torrentezek nagy ritkán, de sose töltök fel free trackerekről szedem a cuccokat(csillagkapu,heroes és néha 1-1 zenei album) onnan meg nem vágnak, ki mert nem reg-es alapvetően a filmeket is felirtattal nézem így nem vág padlóhoz hogy nem magyar trackereket használók

Reply With Quote
Old 12-15-2008, 10:14
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Quote:

ez teljesen zsír amit mondasz.

és igen, az illegalitást maguk am agyar torrent oldalak generálják.. azzal, hogy le vannak védve mint az állat (tehát nem tudsz csak úgy belépni, magát az oldalt sem éred el, ha nem kapsz meghívókat, meg nem regelsz külön regelő oldalakon, meg akármi... és ami a lényeg, és te is írtad, hogy megkövetelik a megosztási arányt (ez változó, 0,3-0,5 -ig szokott lenni meghatározva)
HEX: vip voltam a majomparádén, adminisztrátor a 1sttorrent-en, stb stb.. a majomról kitiltottak (), a 1sttorrentről kiléptem. szóval azért nagyjából vágom mivan.)

vegyünk egy példát: mininova.org
abszolút regfree + freereg egyben (tehát regisztrálás nélkül is használható, illetve ha regelni akarsz, az ingyenes, és nem kell hozzá semmi meghívó, vagy ajánlólevél, vagy akármi...)

ha a mininováról leszedsz egy filmet, vagy zenét, vagy játékszoftvert, az jelenleg legális, ha nem töltöd vissza. (lévén, hogy a mininován nem nézik a feltöltési arányt, megteheted, hogy leveszed a feltöltésedet 0 kb/s-re)

a játékot direkt írtam be, nehogy valaki meggyanusítson, hogy fanatikus Remy rajongó vagyok (meg persze azért, mert az eredeti játékszoftverről készített tökéletes másolat letöltése nem büntethető, hiszen a megvásárolt termékről tarthatsz otthon biztonsági másolatot... a msáolatot nem kötelezhetnek, hogy te hozd létre, tehát akár le is töltheted...

a lényeg itt jön: nem az az illegális, hogy letöltöd a játékot... az illegális része az, hogy "buherált játékot" szedsz le, hogy pl a 2 rétegű DVD-n kiadott játék "tört" verziója 3 giga, mert magát a DVD képet módosították (kivettek belőle, hozzátettek, stb...)
ez egyszer illegális.
a másik illegális dolog, hogy az ilyen letölthető játékokhoz általában mellékelnek fiktív cd kulcsokat, vagy egyenesen kulcsgeneráló kis programokat, vagy valamilyen file-t, vagy egyéb alkalmazást, amivel tudsz játszani anélkül, hogy eredeti kódod legyen hozzá.
na EZ az illegális része.

amennyiben te letöltesz egy, az eredetivel 100%-osan megegyező CD vagy DVD képet, és azt kiírod magadnak egy CD-re vagy DVD-re otthon, majd feltelepíted, és EREDETI cd/dvd kulcsot használsz a program futtatásához, azért nem büntethetnek meg...
hogy miért? Mert eredeti kód csak eredeti cucchoz van, tehát ha van eredeti kódod, akkor amögött vásárlás történt.. tehát valaki (nagy valószaínűséggel te) fizettél azért a kódért. mivel eredeti a kód, ezért nyilván annak fizettél érte, aki kiadta a játékot.
innentől kezdve az amit letöltöttél, és kiírtál magadnak, egy az egyben "biztonsági másolat" státuszba kerül. biztonsági másolatod pedig lehet legálisan.

szóval ezért írtam oda a játékot is a filmek illetve zenék mellé.

ettől az egy kivételtől eltekintve viszont Remy teljesen jól írta le, hogy mi a helyzet. és azért szokták kihagyni a játékokat a "jelenleg még legálisan letölthető dolgok" közül, mert ugye amit leírtam, az olyan ritka, mint a fehér holló. már az maga ritka, hogy az eredetiről készült hibátlan másolat van bárhova is feltöltve... de ha találsz is, és leszeded, nagy valószínűséggel hamis "CD KEY"-t használnak hozzá az emberek... és mivel ez mind illegális, és ezek az esetek kimerítik a játékletöltések 99,8%-át, ezért az egyszerűség kedvéért a játékokat is odasorolják az "illegális letöltés" kategóriába.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules