|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

11-10-2008, 21:06
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Valljuk be nem túl életszerű, hogy átugrom a szomszédhoz, és kölcsönkérem a hiperszuper TV-jét, mert tudom, hogy lassan jön a végrehajtó... Amúgy meg általában pont ezért nem csak 1 ingóságot jelölnek meg végrehajtásra, még akkor sem, ha az az egy fedezi a tartozást + a végrehajtó cég költségeit.
|

11-10-2008, 21:07
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Eke
Akkor a szomszéd igy járt  .És tényleg nem igazságos dolog.De nézd másik oldalrol is a dolgot.
|
Úgy látom te nagyon otthon vagy a témában. Csak nem ezzel foglalkozol?
Ebben a felállásban mi a szitu?
Quote:
Originally Posted by Reni
És mi a helyzet ingóság lefoglalásakor ha az ingatlanba a tulajdonoson kívül más is be van jelentve akinek nincs tulajdonrésze az ingatlanban?
|
|

11-10-2008, 21:09
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Egyik ismerősömmel vitatkoztunk erről és én állítottam hogy nem tehetik meg ha nem az övé az a tárgy hiába az ő lakásában van, de ezek szerint nagyon naív vagyok. Persze a másik oldal is érthető, különben mindenki azzal takarózna hogy nem az övé a cucc amit vinnének .. viszont a másik oldal is nagy cumi ha az én kölcsönadott akármimet viszik el végrehajtáskor .... asszem nem adom kölcsön semmimet sem papír nélkül
de ez is mekkora gáz már el is képzeltem a szitut magamba, hogy jön a haver adjak neki valamit kölcsön és én elismervényt iratok alá vele
Ti szoktatok pénzen kívül bármiről is papírt írni ha kölcsönadjátok?
|
Nem kell megijedni, első körben úgyis azokat az ingóságokat írják ki árverésre ami az adós nevén van, pl. kocsi, ha olyan nincs, akkor jön a házhoz látogatás, és megnézegetik mi van a kégliben 
|

11-10-2008, 21:16
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Debilke
Valljuk be nem túl életszerű, hogy átugrom a szomszédhoz, és kölcsönkérem a hiperszuper TV-jét, mert tudom, hogy lassan jön a végrehajtó... Amúgy meg általában pont ezért nem csak 1 ingóságot jelölnek meg végrehajtásra, még akkor sem, ha az az egy fedezi a tartozást + a végrehajtó cég költségeit.
|
Tudom hogy nem életszerű, nyilván nem kérem el és nem is adom oda senkinek a TV-met, bár már tőlem kérték kölcsön, viszont nem hiperszuper csak mezei van, de odaadtam, úgysem nézem sosem.
de akkor legyen videókamera és ne TV
Egyébként életből vett szitu volt, igaz hogy kb 10 évvel ezelelőtt történt. A volt főnököm nem fizette be a járulékokat, és lefoglalták a televízióját, igaz ha jól emlékszem el sem vitték neki, csak lajstromba vették vagy hogy mondják ezt.
Last edited by Reni; 11-10-2008 at 21:18..
|

11-10-2008, 21:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Debilke
Nem kell megijedni, első körben úgyis azokat az ingóságokat írják ki árverésre ami az adós nevén van, pl. kocsi, ha olyan nincs, akkor jön a házhoz látogatás, és megnézegetik mi van a kégliben 
|
akkor ez lehetett az 
|

11-10-2008, 21:19
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Lefoglalható ingóságok
86. § (1) Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van.
(2) Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő ingóságot, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában.
(3) A házassági életközösség tartama alatt a házastársaknak vagy bármelyiküknek a vagyontárgyát bármelyik házastárs ellen külön vezetett végrehajtás során is le lehet foglalni. Nincs helye a foglalásnak, ha az a házastárs, aki ellen a végrehajtás nem irányul, kétséget kizáróan igazolja, hogy a szóban levő vagyontárgy nem a házastársi vagyonközösséghez, hanem az ő különvagyonához tartozik.
87. § (1) Több ingóság esetén a lefoglalásuk sorrendjét a végrehajtó állapítja meg.
(2) A végrehajtó a foglalást addig folytatja, amíg a követelés - járulékaival együtt, ideértve az eljárás befejezéséig előreláthatóan felmerülő végrehajtási költséget - nincs teljesen fedezve. Figyelembe kell venni, hogy az adós házastársának vagyonközösségi igénye és más bejelentett igény esetén is fedezve legyen a követelés.
Szóval szerintem írd rá a TV-re hogy nem a tied  . Amúgy ingót marha ritkán szoktak foglalni (max autót) mert macerás, nehéz eladni, és alig lehet valamit. Előbb fogják vonni a fizudból, vagy ha akkora a tartozás eladni a házat a fejed fölül..
|
|

11-10-2008, 21:28
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Szóval szerintem írd rá a TV-re hogy nem a tied  . Amúgy ingót marha ritkán szoktak foglalni (max autót) mert macerás, nehéz eladni, és alig lehet valamit. Előbb fogják vonni a fizudból, vagy ha akkora a tartozás eladni a házat a fejed fölül..
|
Köszi a paragrafusokat, kezd tisztulni a kép 
A nem vagyok tulajdonos de odavagyok bejelentve szituról mit tudsz?
/Szerintem meg először a bankszámlát fogják megterhelni, aztán a többit ha azzal nem jutnak semmire, de most itt nem is ez a lényeg, arra lettem volna kíváncsi tényleg megtehetik e/
|

11-10-2008, 21:45
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Köszi a paragrafusokat, kezd tisztulni a kép 
A nem vagyok tulajdonos de odavagyok bejelentve szituról mit tudsz?
/Szerintem meg először a bankszámlát fogják megterhelni, aztán a többit ha azzal nem jutnak semmire, de most itt nem is ez a lényeg, arra lettem volna kíváncsi tényleg megtehetik e/
|
Igen megtehetik. És nem kell tulajdonosnak lenned ahoz hogy foglalhassanak, elég ha azt valószínűsítik hogy a tied. Aztán utána a tulaj pereskedhet a végrehajtóval, már ha tudja bizonyítani hogy az ővé volt. Ez elég szívás, de ez van. Viszont épp azért mert az Tvnél számítógépnél stbnél. marha nehéz bizonyítani hogy kié is nem szoktak ilyesmivel szórakozni. A gyakorlatban ez álltalában úgy néz ki, hogy a végrehajtó besétál körbenéz és megállapítja "nincs lefoglalható ingóság".
Az hogy albinál konkrétan mi a helyzet nem tudom. Szerintem attól függ hogy bútorozva vagy bútorozatlanul vetted-e ki. De ezt ne vedd kézpénznek.

11-10-2008, 21:59
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Igen megtehetik. És nem kell tulajdonosnak lenned ahoz hogy foglalhassanak, elég ha azt valószínűsítik hogy a tied. Aztán utána a tulaj pereskedhet a végrehajtóval, már ha tudja bizonyítani hogy az ővé volt. Ez elég szívás, de ez van. Viszont épp azért mert az Tvnél számítógépnél stbnél. marha nehéz bizonyítani hogy kié is nem szoktak ilyesmivel szórakozni. A gyakorlatban ez álltalában úgy néz ki, hogy a végrehajtó besétál körbenéz és megállapítja "nincs lefoglalható ingóság".
Az hogy albinál konkrétan mi a helyzet nem tudom. Szerintem attól függ hogy bútorozva vagy bútorozatlanul vetted-e ki. De ezt ne vedd kézpénznek.
|
Ez brutális, nem gondoltam volna sosem hogy ilyen megtörténhet, hogy tényleg elvihetik azt a cuccot is ami nem az adósé. Azért ebből is lelehet vonni egy jókora tanulságot ... és még kitudja mennyi olyan téma van amiben hasonlóan kellemetlenül járhatnak el velünk szemben és fogalmunk sincs róla, hogy létezik.
Örülnék ha valaki tud hasonló buktatókat megosztaná velünk.
|

11-19-2008, 15:20
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Ti szoktatok pénzen kívül bármiről is papírt írni ha kölcsönadjátok?
|
kölcsönt csak olyannak adok, aki tuti vissza adja, papírt nem iratok, irattam alá még sosem 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|