Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Ingóság lefoglalása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3250)

Reni 11-10-2008 18:00

Ingóság lefoglalása

Ha valami miatt végrehajtanak olyan módon hogy ingóságot foglalnak le a lakásból, történetesen mondjuk egy hiperszuper televíziót szemelnek ki, mert az fedezné a behajtandó értéket.
Elvihetik ha azt mondják rá hogy nem az övéké hanem xy-ne vagy sem?

(TV csak egy példa lehet bármi más is)

Zoli 11-10-2008 19:12

dejó, szerintem nem :)
remélem :)
mekkora klassz dolog lenne :):)

Eke 11-10-2008 19:13

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 196130)
Ha valami miatt végrehajtanak olyan módon hogy ingóságot foglalnak le a lakásból, történetesen mondjuk egy hiperszuper televíziót szemelnek ki, mert az fedezné a behajtandó értéket.
Elvihetik ha azt mondják rá hogy nem az övéké hanem xy-ne vagy sem?

(TV csak egy példa lehet bármi más is)

Egyértelmüen elvihetik abban az esetben ha annak a bizonyos xy személynek nincs papirja róla.Illetve ha senkinek nincs papirja róla,akkor az a személyt veszik tulajdonosnak akinek a ingatlanában volt.Illetve bérleményében van.

Zoli 11-10-2008 19:14

óóó....pedig már felfedezni véltem egy kiskaput :) :(

Eke 11-10-2008 19:16

Hát megnyugtatlak,hogy szinte soha nem verödik át a bank,illetve a hitelezö.(hálistennek):)

Eke 11-10-2008 19:21

Persze árverésre kell bocsássák azt illetve azokat a vagyontárgyakat amik lefoglalás tárgyát képezik.Gyakorlat az hogy nagyobb értéket foglalnak,és a kikiáltási ár a hitel+ a felmerülö költségeket meghaladja.

Debilke 11-10-2008 19:34

Ha az az ingóság abban az ingatlanban van, ami a neveden van, vagy akár társtulajdonos vagy abban az ingatlanban, akkor kérdés nélkül kiírják az árverést. Arra számíts, hogy magasabb áron hirdetik meg mint ami az aktuális piaci értéke, mert a kikiáltási ár 1/4-e alatt nem adhatják el.

Reni 11-10-2008 20:51

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 196138)
Egyértelmüen elvihetik abban az esetben ha annak a bizonyos xy személynek nincs papirja róla.Illetve ha senkinek nincs papirja róla,akkor az a személyt veszik tulajdonosnak akinek a ingatlanában volt.Illetve bérleményében van.

Valószínűleg a jótáláshoz csatolt blokkon kívül amin ugye semmi név nincs, nincs papírja senkinek sem lesz a műszaki cikkeiről, hacsaknem úgy vásárol hogy készpénzfizetési számlát kér róla, de nem ez a bevett szokás nálunk, tehát bizonyítani csak tanúkkal lehetne szerintem, kérdés ezt elfogadják e. Elfogadják?

Tehát ha a szomszédtól kölcsönkérném a nagyértékű akármilyen műszaki cikkét be is bukhatja a szerencsétlen, ha hozzám jönnek lefoglalni?
Ez nem hanzgik túl igazságosnak.

És mi a helyzet ingóság lefoglalásakor ha az ingatlanba a tulajdonoson kívül más is be van jelentve akinek nincs tulajdonrésze az ingatlanban?

Eke 11-10-2008 20:56

Akkor a szomszéd igy járt:).És tényleg nem igazságos dolog.De nézd másik oldalrol is a dolgot.

Reni 11-10-2008 21:03

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 196143)
Ha az az ingóság abban az ingatlanban van, ami a neveden van, vagy akár társtulajdonos vagy abban az ingatlanban, akkor kérdés nélkül kiírják az árverést. Arra számíts, hogy magasabb áron hirdetik meg mint ami az aktuális piaci értéke, mert a kikiáltási ár 1/4-e alatt nem adhatják el.

Egyik ismerősömmel vitatkoztunk erről és én állítottam hogy nem tehetik meg ha nem az övé az a tárgy hiába az ő lakásában van, de ezek szerint nagyon naív vagyok. Persze a másik oldal is érthető, különben mindenki azzal takarózna hogy nem az övé a cucc amit vinnének .. viszont a másik oldal is nagy cumi ha az én kölcsönadott akármimet viszik el végrehajtáskor .... asszem nem adom kölcsön semmimet sem papír nélkül :)

de ez is mekkora gáz már el is képzeltem a szitut magamba, hogy jön a haver adjak neki valamit kölcsön és én elismervényt iratok alá vele

Ti szoktatok pénzen kívül bármiről is papírt írni ha kölcsönadjátok?

All times are GMT +1. The time now is 03:04.