|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

04-10-2008, 19:41
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Darkmaster
Én azt nem értem, hogy mit keres az ercsi önkormányzat az ügyben?
Mondjuk ha velem történne ilyen, odamennék, és a morcosabbik hangomon feltenném a kérdést, hogy "akkor ezt így most hogy?".
Bár ha nekem is keresztül kellene az országon utazni...
|
Ők azért vannak benne mert (nem értem h miért) az ercsi önkormányzat a feljelentő (vagy mi a szösz) holott a Molt károsítottam meg. Szerintük.
Hócipőm tele van, kiváncsi leszek az ügy végére...de soha sehonnan nem távoztam fizu nélkül, és lopni se szoktam 
Záruljon le ez az ügy, és olyan pert akasztok a nyakukba hogy beleszédülnek. Most már csakazértis.
Egyébként valószínű h hétfőn meglátogatom őket, addig van elég dolgom :S
|

04-10-2008, 19:52
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Az egészben az az érdekes, hogy a benzinkutak annyira be vannak kamerázva, hogy még azt is meg tudják mondani, hány milliméteres votl a körmöd, amivel a szétkenődött legyet vakargattad le a szélvédődről. (Pont az ilyen lopások miatt!)
Szóval amíg nem mutatnak egy totál jó videófelvételt, ne aggódj.
Még az is lehet, hogy valaki hamis rendszámmal furikázik az országban. Volt már rá példa. Úgyhogy készülj fel arra, hogy bizonyítanod kell, hogy az a kocsi a tied, és hogy az a rendszám ami rajta van, az legálisan van rajta.
És természetesen jó, ha sok tanúd van.
Visszatérve: a videófelvételen látszania kell valakinek, aki tankol. Amint igazolod, hogy a kocsi a tied, és az nálad volt, és a videon nem te látszol, máris tiszta vagy.
Csak annyit mondok, hogy sok sikert kívánok, és a körülményekhez képest nyugodtan intézkedj.
Azt viszont nem ajánlom, hogy a kocsiddal hajts be arra a MOL kútra... Inkább állj meg tőle 1-2 utcámnyira, és gyalog menj az állítólagos feljelentődhöz. (A MOL kúthoz, vagy kihez.) Mondom ezt azért, nehogy később "mégiscsak" legyen egy videójuk, hoyg te ott jártál kocsival!! Nemhiszem, hogy nehéz visszadátumozni egy videót. De inkább ne adj nekik lehetőséget rá!
Az önkormányzathoz is gyalog menj.
És még valami: menjen veled valaki az útra, akárki, aki a kocsiban marad. Tanúnak. Azt hiszem ennyit szerettem volna mondani,. Ha valami eszembe jut, akkor mlég szólok.
|

04-10-2008, 19:54
|
Senior Member
|
|
|
|
Egyébként az is lehet, hogy a benzinkutas félreolvasta a rendszámot, és mondjuk azt mondta, hogy "XXX-000 rendszámú nagy kék autó".. És lehet, hogy csak véletlen az egész.
/Bár még mindig azt nem értem, hogy mi az, hogy nincs felvételük róla...... Egy benzinkúton minden dokumentálva van. Szóval van egy érzésem, hogy ez csak félreértés./
|

04-10-2008, 19:56
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by N.a.t.
Neki mindenképpen hiteles felvétellel kell igazolnia hogy ott jártam. Már pedig nem tudja igazolni, mert nem jártam ott.
De mivel ők vádolnak, nekik kell bizonyítékokkal előállniuk, ami nincs nekik. De épp ezt nem értem, hogy akkor meg ezt az egészet honnan szedték? És miért? És főleg miért éppen én? Ehhh... :S 
|
Ahogy én nem régiben olvastam, a parkolási társaságoknál ez nem így van  ők vádolnak és fénykép se szükséges ha nem tudod bizonyítani hogy nem voltál akkor ott...
Ez is nonszensz sajnos
|

04-10-2008, 19:58
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Egyébként az is lehet, hogy a benzinkutas félreolvasta a rendszámot, és mondjuk azt mondta, hogy "XXX-000 rendszámú nagy kék autó".. És lehet, hogy csak véletlen az egész.
/Bár még mindig azt nem értem, hogy mi az, hogy nincs felvételük róla...... Egy benzinkúton minden dokumentálva van. Szóval van egy érzésem, hogy ez csak félreértés./
|
Igen, nekem is az egyetlen tippem a félreértés (vagy valaki hamis rendszámmal közlekedik , de mért épp az enyémmel?:S  )
De látni akarom azt a videofelvételt.
És amúgy is...mért az önkorm a feljelentő, mért nem a Mol Rt???
Bűzlik ez a sztori, nem kicsit...
De köszönöm a segítségeteket :]
|

04-10-2008, 20:01
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Ahogy én nem régiben olvastam, a parkolási társaságoknál ez nem így van  ők vádolnak és fénykép se szükséges ha nem tudod bizonyítani hogy nem voltál akkor ott...
Ez is nonszensz sajnos
|
Ez se gond, van párszáz tanú arra hogy nem voltam ott. De mért épp velem történik ez meg? :[[ Vagyis mért épp velem történik EZ IS meg? :[[
|

04-10-2008, 20:33
|
Senior Member
|
|
|
|
Mert miétr ne?
Nem akarom elbagatelizálni, de még midnig jbban jártál, mintha vesére várnál, és a májadat ültetnék át, ami egyébként jó volt..  (Boccs!)
Sajnos az élet ilyen, és egyre nehezebb ebből a szempontból is. Egyre jobban elhatalmasodik mindenen a bürokratikus felépítés, és a komputerizálás.
Elég, ha valami betanuló ügyintéző, vagy valami informatikai analfabéta félreüt egy számot, és máris nem XXX-000 lesz a rendszám a nyilvántartásban, hanem XXX-100...
4 évig melóztam a legnagyobb európai magáncégnél. Hát az iylen elütésekből keletkeztek a 27 milliárd forintos áramszámlák, és a stb... 
Az se sokkal kellemesebb, ha kinyitod a borítékot, és van benne egy 27 milliárd forintos csekk....
Szóval csak azt mondom, hogy sajnos, a mai renszerben Neked kell elintézned az ilyen, félreértésből vagy egyéb hibából adódó, téged ért kellemetlenségeket. 
Kitartást kívánok hozzá, legyen szerencséd, és sikered! 
|

04-10-2008, 20:46
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
[quote=Darkmaster;169170]Én azt nem értem, hogy mit keres az ercsi önkormányzat az ügyben?
QUOTE]
A benzinkutas feljelentést tett a rendőrségen lopás miatt. Mivel a kár, csak tizenhatezer forint, ezért az eset szabálysértésnek minősül. Ilyenkor az illetékes eljáró szerv a helyi település jegyzője lesz.
Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de mintha te már egy végzést kaptál volna kézhez. Ha ez, így van akkor fel, van tüntetve rajta, hogy meddig és hol lehet fellebbezni az ügyben.
1.Amennyiben nem fellebbezel, akkor meg kell, téríted a kárt és az esetleges felmerült költségeket.
2. Fellebbezni akkor érdemes, ha van elég időd és van elég pénzed megelőlegezni az eljárási költségeket. Ez a változat a drágább.
Ha nincs sok pénzed és nem vagy túl önérzetes, akkor az 1. pont alapján járj el.
|

04-10-2008, 20:54
|
Member
|
|
|
|
[quote=BigPi;169186]
Quote:
Originally Posted by Darkmaster
Én azt nem értem, hogy mit keres az ercsi önkormányzat az ügyben?
QUOTE]
A benzinkutas feljelentést tett a rendőrségen lopás miatt. Mivel a kár, csak tizenhatezer forint, ezért az eset szabálysértésnek minősül. Ilyenkor az illetékes eljáró szerv a helyi település jegyzője lesz.
Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de mintha te már egy végzést kaptál volna kézhez. Ha ez, így van akkor fel, van tüntetve rajta, hogy meddig és hol lehet fellebbezni az ügyben.
1.Amennyiben nem fellebbezel, akkor meg kell, téríted a kárt és az esetleges felmerült költségeket.
2. Fellebbezni akkor érdemes, ha van elég időd és van elég pénzed megelőlegezni az eljárási költségeket. Ez a változat a drágább.
Ha nincs sok pénzed és nem vagy túl önérzetes, akkor az 1. pont alapján járj el.
|
Köszönöm :]] Megfellebbezem.
Gee neked meg külön köszi ;]]
|

04-10-2008, 20:54
|
Senior Member
|
|
|
|
Szerintem meg akár szabálysértés, akár bűntett, ne vállalj magadra egy bűncselekményt.
A későbbi életed során ez mindig egy adu lesz az ellenségeid kezében. Ez a "hogy is volt azzal a lopott benzines üggyel?..." kérdése. és persze akárhogy is kimagyarázod, mindig az lesz a vége, hyog te követted el, lévén hogy beismerted a tettet azzal, hogy kifizetted, hogy eltussold az ügyet.
Sajnos a pereskedés valóban többe kerül. De mérlegelj magadban, mi a fontosabb. Én nem vállalnám fel, akkor se, ha 2x anyniba kerül tisztára "mostnom" magam a vád alól.
Szerintem sokkal nagyobbat buknék, ha mondjuk 5 év múlva előásnák, hogy benzint loptam, és emiatt nem vesznek fel egy állásra, vagy épp kirúgnak, mint most bebizonyítani, hogy ártatlan vagyok.
Ha tényleg nem voltál ott, és tényleg senki nem vihette oda a kocsidat, akkor igenis védd meg magad!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|