Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-19-2007, 15:08
Kisbér Kisbér is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Question

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Jézus... Ezt valaki támogatta?!
(Őszintén?!)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-20-2007, 07:10
Alba Alba is offline
Member

Kisbér ha figyelmesen elolvasnad nem irnál ilyeneket.

Mivel ott van hogy a mératének a fele.Ha van egy 1 fős klán 500k ponton nem tamadhatsz meg 1 tagot.
Reply With Quote
Old 02-20-2007, 07:58
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Kisbér View Post
Jézus... Ezt valaki támogatta?!
(Őszintén?!)
Mivel a legtöbben ugysem olvassátok elutólag a topicot valószínűleg ezért szívesen elmondom pár szóban azokat az érveket ami miatt ez a javaslat megszületett. Azóta méginkább aktuálissá vált a felfedezés nehezítése miatt. Szóval:

1. Hatalmas elérhetetlen klánok születtek amikben hatalmas egyénileg és klánszinten is elérhetetlen orik jöttek létre. Ezeket az országokat semmilyen módon nem tudod támadni a jelenlegi szabályozás szerint. Ezzel a javaslattal ezeket az országokat is normál védhető felépítésre kényszerítjük.

2. Ezek az országok fenyegetettség hiányában gyakorlatilag bármilyen épületlistát meg tudnak valósítani úgy, hogy ezzel egy fikarcnyi veszélyt sem vállalnak fel hiszen védi őket a távolság. Létrejönnek az extrémtermelők.

3. Ma egy klántámadásnál, hogy a támadás egyáltalán létre tudjon jönni sok esetben ki kell lépnie valakinek a társai közül! Földet kell leadnia hozzá és lehethogy nem is csak egy orinak. Hiába az önfeláldozó dumák, hogy ezt be kell vállalni a társakért attól még nem lesz ez a dolog kevésbé káros.
Ez a javaslat végre megoldaná azt a problémát, hogy egy-egy klánütés miatt ne kelljen folyton elhagyni a társakat súlyos hektárakat leadva!

4. A felfedezések nehezítése miatt a korábbinál is komolyabb "szakadékok" keletkeztek a pontlistában amit ma már felfedezés nélkül kizárólag klánütéssel lehet csökkenteni. Viszont a klánütéshez ma sokszor el kéne hagyni az anyaklánt. A javaslattal lényegesen leredukálódna a klánokból kiugráló-visszaugráló orik száma és ezáltal a császárnak ledott föld mennyisége.

5. Sőt a külön klánokba kilépő és ott vitézkedő klántagok az esetek 99%-ában JKSZ-t követnek el hiszen az anyaklánjuk őket piaci manőverekkel sőt sokszor egyéb módon is segíteni fogja. Ez nem vita tárgya ez tény. A javaslattal nem kellene JKSZ-t elkövetni ahhoz, hogy a klántársaidat támogasd klántámadás közben, mivel ki sem kell lépnie az anyaklánból.

6. A klántámadásoknál a mai szabályozás miatt már tendencia, hogy a "hiénázó" országok már a klántámadás alatt (visszakísérhetetlenül) betámadják az éppen klántámadó országokat egyéniben akár több sereggel. Ezzel a javaslattal létrejönne egy olyan klántámadási forma ami a kivülállók számára rejtve marad egészen addig amíg a támadósereg be nem ütött.

7. Visszatámadhatóvá válhat a klántámadás 1 kör mulva is.

Van még sztem egy pár ilyen apróság amiről beszéltünk korábban, de most nekem sincs már kedvem visszaolvasni

Last edited by monro; 02-20-2007 at 08:06..
Reply With Quote
Old 02-20-2007, 08:11
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Persze ezek az én érveim. Tulajdonképpen Fegya is elmondhatná, hogy ő miért is hozta létre az 1A alszövetség című topicját Hátha van némi átfedés a célok között.
Reply With Quote
Old 02-20-2007, 10:36
Kisbér Kisbér is offline
Member

20. helyig fel lehet menni ütéssel az 592-ből.
Klánszinten talán az első 3 üthető csak nehezen a 161 most lévő klánból.

Tényleg az a 20 ember zavar ennyire titeket?!

Még mindig nem látom, hogy ez a kisebb klánokat hogy fogja erősíteni... Mert azt, hogy a hadisok kiválnak egy nagy klánból virtuálisan és beütik az ellenfél termelőorijait azt én értem... De nem látom, hogy erre miért is van szükség...
Illetve nem látom, hogy honnan tudom én azt, hogy ki az, aki meg tudna ütni virtuálisan?!
Nem értem, hogy miért kellene felrúgni az egész klánrendszert pusztán azért, mert valakik trónfosztani szeretnének. Ha vannak a klánban elf-ek, akik arra tették fel az életüket, hogy védjék a klánt, akkor nyilván őket nem választod be az ellenfél részklánjába. Ami ugye az egész védelmüket aláássa...
A felsőbb szint pontosan arról szól, hogy megossza a posztokat méginkább, mint az alsóbb szinteken. Egy elf védjen, egy ork üssön, egy törpe termeljen... Együtt versenyképesek, külön-külön, részben pedig sebezhetőek.

Ez így van rendjén...

Ha nem látom, hogy valaki virtuális klánja esetleg 2 körre van, akkor hogy készülök fel az ellenfél lépésére? Vagy úgy gondolod, hogy mindenki betonozza be magát? Mindenki tartson otthon íjászokat, mert bármelyik pillanatban beütheti valaki? Ez szerinted jó lenne?

Szóval ez az egész gáz... Mindig is voltak, és mindig is lesznek extrém termelók... Fel kell menni, és le kell ütni... Lehet, hogy nem 1 hét, lehet, hogy nem 1 hónap, de fel lehet érni... Ha kell évek alatt...

Én azt tudom elképzelni, hogy virtuálisan kiváljon valaki egy klánból, és úgy üssön be egy teljes klánt! Ennek van értelme, hiszen kiváltanád a ki-belépkedést... De azt, hogy ha van 3 elf egy ellenésges klánban, 3 ork, meg 2 törpe, és ebből kiválasszam a 3 orkot, meg a 2 törpét és megütném 5 orkkal, nem is tudom, hogy ez az ötlet hogy kaphat támogatást...

De már azt is jónak tartanám, ha újrázással legalább a klánbalépések számát nulláznánk...
Vagy ha a klánütésnek lenne hatása a katonai morálra...

Sorry, hogy ezt mondom, de mivel én már úgyis fekete bárány vagyok itt a külsőn, talán elnézitek nekem
Reply With Quote
Old 02-20-2007, 13:02
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
20. helyig fel lehet menni ütéssel az 592-ből.
Klánszinten talán az első 3 üthető csak nehezen a 161 most lévő klánból.

Tényleg az a 20 ember zavar ennyire titeket?!
Na akkor szépen sorjában

Először is örülök, hogy aggályaid vannak, mert ez azt jelenti,hogy foglalkoztál a témával, de mivel korántsem egyszerű a hatásmechanizmust elsőre átlátni ezért nyilván kételyeid vannak.

Szóval nem az a 20-30 ori zavar. Az zavar amit ezek tudnak "tudnának" csinálni a csoport gazdaságával. Ha ezek az orik nem részesei a harcoknak (mivel elérhetetlenek) nyilván csak termelni fognak arra a piacra amiről az összes többi ori is piacol. Ha még hozzátesszük, hogy van köztük 2-3 kereskedő összesen mondjuk 20K bankkal akkor könnyű belátni, hogy rövid időn belül minden piacon egyeduralom lesz és annyiba kerül majd minden amennyit éppen szeretnének.

Ez a pénz pedig

1. vagy átvándorol egy "tápklánba"
2. vagy elfolyik amikor pld szivatásból kiszedik a piacról a lovasokat vagy mást vagy mindent.

Ez az egész amiről fenn beszélek azért lehetséges, mert érinthetetlenek! A felfedezés módosítása elött ez a távolság könnyedén ledolgozható lett volna, de ma már nem.
Reply With Quote
Old 02-20-2007, 13:11
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Még mindig nem látom, hogy ez a kisebb klánokat hogy fogja erősíteni... Mert azt, hogy a hadisok kiválnak egy nagy klánból virtuálisan és beütik az ellenfél termelőorijait azt én értem... De nem látom, hogy erre miért is van szükség...
Illetve nem látom, hogy honnan tudom én azt, hogy ki az, aki meg tudna ütni virtuálisan?!
Hogyan erősíti a kisklánokat? Sehogy. Lehetőséget teremt arra, hogy egy klán a nálánál 2x nagyobb klánméretig "beleharaphasson" a nagyobb klánba. Eddig ilyen lehetőség nem volt. Vagy kitudod rakni a klánméretet vagy nem. Ezzel a javaslattal egy

100K pontos klán támadhatna 50K-200K-s klánméretig
200K-s 100K-400K méretig
400K-s 200K-800K méretig
800K-s 400K-1.600K méretig

stb-stb...

Ez annyit jelentene, hogy nem fog minden kezdő ujonc nekiesni a legnagyobbaknak hiszen feltételekhez van kötve!

És végül a kérdésedre honnan fogod tudni ha célpont vagy?
1. 24 órával elötte megy egy hadüzenet (csakaz támadhat meg így akivel hadüzid van!)
2. ha már él a hadüzi akkor valószínűsíted majd, hogy melyik az a része a klánodnak amit a másik klán ki tud tenni pontban és felkészülsz.
3. távolbanézel ahogy eddig! és mivel a részklánösszeállítás dinamikus elven számolódik akár akkor is visszatámadhatsz ha az ellenfél serege már 1 körre van és elbontottak mellőled.
Reply With Quote
Old 02-20-2007, 13:20
Kisbér Kisbér is offline
Member

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Hogyan erősíti a kisklánokat? Sehogy. Lehetőséget teremt arra, hogy egy klán a nálánál 2x nagyobb klánméretig "beleharaphasson" a nagyobb klánba. Eddig ilyen lehetőség nem volt. Vagy kitudod rakni a klánméretet vagy nem. Ezzel a javaslattal egy

100K pontos klán támadhatna 50K-200K-s klánméretig
200K-s 100K-400K méretig
400K-s 200K-800K méretig
800K-s 400K-1.600K méretig

stb-stb...
Még 2x elolvastam az egészet, és még logikusnak is tűnhet... De mindezt ugye azért, hogy:

1 2157 Pannonfölde 12.144.040 4.048 5.916
2 2038 Big Gun 6.740.039 2.246 19

A Gun-ék elkaphassák a Pannonföldét?

Ha nem jön össze, és Sergék előbb használják ki és elfedeznek a termelők - a szerinted tetemes termelésükből -, akkor meg megint ott vagyunk, hogy semmit sem értünk el

Nah, mind1, én ehhez kevés vagyok...
Reply With Quote
Old 02-20-2007, 13:32
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Nem értem, hogy miért kellene felrúgni az egész klánrendszert pusztán azért, mert valakik trónfosztani szeretnének.
Nem kell felrúgni semmit sőt!
Ezzel nem nyúlsz a klánrendszerhez csak kiegészíted valamivel amitől színesedik a játék. És nem tudom, hogy jön ide a trónfosztás egyáltalán, de sztem ha valami a játékban ellehetetlenül akkor érdemes gondolkodni a kijavításán. Mivel vannak olyan orik amellyeket semmilyen módon nem lehet jelenleg támadni érdemes olyan támadási formán is gondolkodni, hogy őket se kényszerítsük "unatkozásra"
Reply With Quote
Old 02-20-2007, 13:36
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Ha nem látom, hogy valaki virtuális klánja esetleg 2 körre van, akkor hogy készülök fel az ellenfél lépésére? Vagy úgy gondolod, hogy mindenki betonozza be magát? Mindenki tartson otthon íjászokat, mert bármelyik pillanatban beütheti valaki? Ez szerinted jó lenne?
Nézd korábban is leírtam már, de most ujra akkor.
HADÜZENET 24 körrel az első lehetséges támadás elött!
Megnézed a gyengébb orijaidat éd felkészülsz, átépítesz mitommén ami kell. A hadüzi csak opció,lehethogy nem is fog megtámadni csak átépítésre akar bírni. 48 óra mulva a hadüzi automatikusan megszűnne. Aztán lehet ujraküldeni ha akarod. (ezt azért tettem bele, hogy ne lehessen valakit állandó jelleggelheteken keresztül a gép elé szegezni fölöslegesen)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules