Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Kláncsaták megreformálása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=498)

aúú 05-17-2006 12:01

Kláncsaták megreformálása

Köszöntök Mindnekinek! :)
Egy másik fórumon sok dolog elhangzott ezzel kapcsolatban, így úgy gondolom van mit beszélni rajta...

aúú 05-17-2006 12:14

Átmásoltam ide azt, amit a másik fórumon felvetettem, aminek igazából itt a helye:

A torony védő...
Szerintem nagyon is jó, hogy benne van a játékban, mert azt elfelejtitek, hogy míg egyéniben ütnek pár száz hekit, addig klántámadás esetén akár sok ezer hekiket is lehet veszteni, éppen ezért a nagyobb kockázathoz nagyobb zsákmány is jár.... DE... reálisan nézve a dolgot abban egyet értek, hogy a klántámadás rendszere még mindig nem jó így ahogy van, és szerintem pár apró módosítás segíten a helyzeten...
A klántámadásnál az országoknak a támadó ereje ugyanúgy számolódjon, mint ha egyéniben mennének és ezt úgy lehetne megoldani, hogy minden ország bejelölhetné, hogy mennyi tábornokot küld az orijában rendelkezésre állók közül a klántámadásba.... ugyan úgy, ahogy a 4 fős szöviknél megadhatod, hogy mennyi sereged menjen ütésnél segíteni. Mindezek mellett viszont az alulról támadás esetén kapható 10% bónuszt NEM támogatom, mert a tábornokok bevezetése jelentősen megváltoztatja az erőviszonyokat (főleg egy tábornok ork esetén), miközben a zsákmány eleve nagyságrendekkel nagyobb mint amit egyéniben össze tudsz hozni...

Várom a reakciókat rá...

Kisbér 05-17-2006 12:25

A 10%-os bónuszt én sem támogatom...
Ez a tábornokos 5letet már én is felvetettem kb fél éve... Akkor lehurrogtak... Remélem nagyobb sikere lesz most :D

Láma 05-17-2006 12:32

Ha egyéniben van 10% itt miért ne legyen? Egyéni akciónál, szerezhetek maximum 7% földet egy ütéssel. Kapok tábornok, és felele bónuszt. Amig támadok üres az orim, bárki megtámadhat ezalatt. Klánnál kaphatok maximum 15% földet, cserébe az egész klán üres, betámnadhatnak mind egyéniben, mind klánilag. Sztem klánnál is járjon a 10%...

aúú 05-17-2006 12:46

Quote:

Originally Posted by Láma
Ha egyéniben van 10% itt miért ne legyen? Egyéni akciónál, szerezhetek maximum 7% földet egy ütéssel. Kapok tábornok, és felele bónuszt. Amig támadok üres az orim, bárki megtámadhat ezalatt. Klánnál kaphatok maximum 15% földet, cserébe az egész klán üres, betámnadhatnak mind egyéniben, mind klánilag. Sztem klánnál is járjon a 10%...

Ez így nem teljesen igaz...
Ugyanis vannak olyan részei az 1/a-nak, ahol senki sincsen egyéniben ütő távban, míg klánban lehet... és az a 15% igencsak jelentős mennyiségű föld...
Amúgy olyan nem nagyon fordul elő, hogy teljesen üres az egész klán, főleg ha a lakitekis mókát is figyelembe vesszük...:)
Szóval én továbbra is azt mondom, hogy ne legyen a 10% alulról támadási bónusz... elég lesz az is, ha a tábornok orkok megszaporodnak...

Láma 05-17-2006 12:50

Quote:

Originally Posted by aúú
Ez így nem teljesen igaz...
Ugyanis vannak olyan részei az 1/a-nak, ahol senki sincsen egyéniben ütő távban, míg klánban lehet... és az a 15% igencsak jelentős mennyiségű föld...
Amúgy olyan nem nagyon fordul elő, hogy teljesen üres az egész klán, főleg ha a lakitekis mókát is figyelembe vesszük...:)
Szóval én továbbra is azt mondom, hogy ne legyen a 10% alulról támadási bónusz... elég lesz az is, ha a tábornok orkok megszaporodnak...

Igencsak jelentős a kockázat is. Azért kevés olyan klán van, akinek egy tagja körül sincs senki egyéniben...

aúú 05-17-2006 12:55

Quote:

Originally Posted by Láma
Igencsak jelentős a kockázat is. Azért kevés olyan klán van, akinek egy tagja körül sincs senki egyéniben...

Hát azért én tudok párat...:)
De igen, a kockázat nagyobb mint a sima ütésnél, de messze nem annyival mint amennyinek látszik... mert ott, ahol sűrű a mezőny nem igazán megy nagyon a harc klánszinten... és a jutalom az több mint dupla annyi mintha egyéniben mennél és ennyit megér ez a kockázat... a támadás ereje a tábornokokkal így is jelentősen megnőne...

Half 05-17-2006 16:40

Én azért támaogatnám a 10%t emg a tábornokost eccere akár, mert nem az érdkele mennyi a kozkázat. Vagy mi.
Épp ez a lényeg, ha támadásra nagy bónuszt kapnak
akkor több szövitütés lenne talán mármint klán Szóval én a klántámadások számának megnövelése végett hoznám be.
Akár nem csak felfleé hanme midnne klán támadásra behoznám ezt

aúú 05-17-2006 17:15

Quote:

Originally Posted by Half
Én azért támaogatnám a 10%t emg a tábornokost eccere akár, mert nem az érdkele mennyi a kozkázat. Vagy mi.
Épp ez a lényeg, ha támadásra nagy bónuszt kapnak
akkor több szövitütés lenne talán mármint klán Szóval én a klántámadások számának megnövelése végett hoznám be.
Akár nem csak felfleé hanme midnne klán támadásra behoznám ezt

Már a tábornokok bevezetésével is jelentősen megnövekedne a klántámadások száma azok között akik csak a tornyok miatt nem támadtak eddig... de hidd el ebből kevés van és a 10% alulról bónusz távolról sem változtatna ezen, csak azt érnénk el, hogy ha klánütni akarsz, akkor mindenképpen kell legalább egy tábornok ork, aki így egyedül kitesz másfél elf-nyi támadó erőt... ebből 2 és símán bever 3 elfet... az pedig csak ne legyen már a célunk, hogy aki védekezni is akar, annak legyen egy tömeg elfe... bőven jó lenne az a +7-10% támadó erő bónusz is, amit a tábornokok adnának...

Láma 05-18-2006 07:22

Quote:

Originally Posted by aúú
Már a tábornokok bevezetésével is jelentősen megnövekedne a klántámadások száma azok között akik csak a tornyok miatt nem támadtak eddig... de hidd el ebből kevés van és a 10% alulról bónusz távolról sem változtatna ezen, csak azt érnénk el, hogy ha klánütni akarsz, akkor mindenképpen kell legalább egy tábornok ork, aki így egyedül kitesz másfél elf-nyi támadó erőt... ebből 2 és símán bever 3 elfet... az pedig csak ne legyen már a célunk, hogy aki védekezni is akar, annak legyen egy tömeg elfe... bőven jó lenne az a +7-10% támadó erő bónusz is, amit a tábornokok adnának...

Még az is édeskevés lenne most kell 50% barakk + 10% toronyhoz 78% barakk full ló, sztem nem elég a +7-10%...

All times are GMT +1. The time now is 21:32.