|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetések Általános beszélgetések a MUD-ról |

07-12-2009, 21:23
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Úgy látom élvezed a direkt félreolvasást ma. 
Diszlexiás/diszgráfiás vagy? (Ha igen, akkor elnézést kérek. De pár perc alatt többször sikerült másra válaszolnod, mint amiről beszéltünk.)
|
Jó másra válaszoltam, bocsánat. De én nem is öltem 14es szinten gilisztát, tehát arra amire mást válaszoltam most ez a válaszom.
Az meg hogy neked mit éri meg ölni, azt a Te dolgod eldönteni, ha nem éri meg gilit ölni, mert odamegyek én is, hát sajnálom, nekem is kell a tp.
A Dussal folytatott vitáddal kapcsolatban meg csak annyit, hogyha én diszlexiás vagyok, mert nem arra válaszoltam amit kérdeztél, akkor Te mi vagy?
---Ainhoa--- (#662939) [5/U]
Szitakötő  (#494949) [4/L]
---Aphrodité--- (#645869) [4/N]
Boszorkány (#645731) [3/I]
|
The Following User Says Thank You to Ildee For This Useful Post:
|
|

07-12-2009, 21:31
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?s=c438ee4bdf260ea1d94c835070d29dc7&u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ildee
Jó másra válaszoltam, bocsánat. De én nem is öltem 14es szinten gilisztát, tehát arra amire mást válaszoltam most ez a válaszom.
Az meg hogy neked mit éri meg ölni, azt a Te dolgod eldönteni, ha nem éri meg gilit ölni, mert odamegyek én is, hát sajnálom, nekem is kell a tp.
A Dussal folytatott vitáddal kapcsolatban meg csak annyit, hogyha én diszlexiás vagyok, mert nem arra válaszoltam amit kérdeztél, akkor Te mi vagy?
|
Válaszoltam rá. Én pontosan arra reagáltam, amit Dus írt...
Ő írt egy képletet, én meg találomra kiválasztottam egy mobot a sok közül, ami az ő képletébe beleillik!
Tehát totál jó volt a kutya példa, ezt fentebb kifejtettem. Olvasd el.
Azt is kifejtettem, hogy felsorolt 9 mobot, amiből 6-ot nem éri meg ölni, 3-at megéri, csak éppen elérhető, hogy ne legyen a világon olyan mob!
Úgyhogy nem értem, neked most épp miért esik jól kötekedni... Egyébként amíg élek, ezt nem fogom megérteni, 2 hetente belémkötsz valamiért, aztán 2 nap múlva abbahagyod. Fogalmam nincs miért csinálod ezt. De nekem ez nagyon kellemetlen.
Totál feleslegesen kötekszel olyanokkal, hogy te nem akartad abbahagyni a Hódítót... Ilyet sehol, soha, senki nem állított. Én biztos nem.
De ez a kijelentésed is szült pár hsz-t, aminek egyetlen következménye az, hogy a lényegi mondanivaló eltűnik a rengeteg felesleges kötekedésben.
A lényeg meg ez:
El lehet érni, hogy a világ egy adott részén ne legyen mob. Szerintem ez NEM JÓ!... Ez volt a lényeg, amiről vért izzadva próbáljátok most már elterelni a szót. És még mindig nem értem, hogy miért teszitek. De nekem mindegy... Én ráérek.
|

07-12-2009, 21:31
|
Administrator
|
|
Activity: 26%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
A csatorna második szintjén túl kevés mob van, illetve nem lenne kevés, csak mindenki ott van szinte, és így osztozkodnunk kell rajta 
|
Idővel jobban széttolódnak a szintek, és más-más ellenfeleket fog mindenki jónak találni. Ez is oka annak, hogy nem egyszerre van a regisztráció, ha mindenki ugyanazt szeretné ölni, akkor sose lenne elég belőle, később pedig csak azok lennének mindenhol.
|

07-12-2009, 21:32
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
te meg 9 valamin lovagolsz. Aminek semmi köze az eredeti (hála a mindenáron való kötekedésnek, jól el lett takarva 500000 hsz-szel a mondanivalóm) felvetéshez.
|
Egyrészt, van köze. Mert azt kérdezted, mit lehet ölni egy 10.-15. szintű karakternek...Szóval valamit nagyon félrenéztél...
Másrészt Neked vagy 2* annyi új hsz-ed lett, szóval baromi gyorsan csöndben maradnék a helyedben.
Quote:
Nem éri meg Polgárt, Úrhölgyet, Vaddisznót, Patkányt, Kígyót, Vaddisznót, Farkast ölni.
Hajléktalant, Gilisztát, Fiatal Csatornalakót megéri.
Ezeket a nagy szintű karakterek simán lefogják. Értsd: pillanatok alatt kipucolják a csatorna 2. szintjét.
|
Ergo, megéri Polgárt, Úrhölgyet, Vaddisznót, Patkányt, Kígyót, Vaddisznót, Farkast öln, mert a maradék 3 mobbal szemben, ebből van...
Quote:
Te azt mondtad, hogy azt éri meg a legjobban ölni, amiért a legtöbb TP-t kapod, és nem halsz bele (nem fogy el az ÉP-d).
Ebben teljesen igazad van!
Csakhogy az általad felsorolt többsége nem ilyen!!!!
|
Ööö. Azokat nem erre soroltam fel.  Nem értem, miért gond, hogy nem ilyenek.
Quote:
Lovagolsz azon, hogy nem tértem ki a mobjaidra.
Elnézést, nem volt kedvem felsorolni mindegyikkel külön, hogy ugyanannyi idő alatt kevesebb TP-t kapsz belőlük.
|
Nem ezen. Hanem azon, hogy a témába nem vágó mobbal próbálsz meg kijelentéseket alátámasztani, és ha ez nem így lenne, akkor is csak a mobok egy részével, ami egyértelműen hiányosság.
Quote:
De legyen, úgy látom, erre megy ki a játék...
[...]
|
pff...Ez picit beteges...Semijen játék, semmire nem megy ki, de ha hiányos az érvelésed, az olyan, mintha nem is lenne...
És még mindig a "milyen mobokat éri meg ölni" és "milyen lehetőségek vannak 10.-15. szinten" két külön téma, amit egybemosol és totál félreértelmezed ezzel a hsz-eimet...
Quote:
A többit meg ki tudják pucolni alólad úgy, hogy nem találsz egyet sem. Ha összefog 3-4 játékos, el tudják érni, hogy a csatorna 2. szintje folyamatosan üres legyen.
Úgy látom, ez számodra egy ideális állapot.
Számomra nem az.
|
Úgy látod?? Szemüvegedet hol hagytad??
Ha ki tudják pucolni alólad, akkor hol éri meg azokat ölni??  Vagy a karaktered majd odaképzeli őket, és kapja a tp-t??
Mond már el, hogy csinálod, kipróbálnám én is.
Quote:
De hogy a lelked megnyugodjon:
A kutya úgy jött a képbe, hogy behelyettesítettem a TE képletedet a játékba. Azaz: minél kisebb sebzés / kapott TP.
|
Én tök nyugodt vagyok...Viszont Te még mindig nem fogtad fel (nagyjából negyedszerre írom le), hogy nem ez volt a képlet...
Quote:
A kutya tökéletes példa volt arra, hogy ez nem jó képlet, ugyanis 0-t sebez, vagy maximum 1-et, és mellé (jelenleg, úgy, hogy alig öültem belőle) 15 TP-t ad.
|
Igen. Azt a nemtudom milyen képletet tényleg üti, de annak most mi köze ehhez??
Quote:
A TE képleted szerint Kutyát nagyon is megéri ölni, mivel tulajdonképpen végtelen számút le tudsz belőle győzni!
|
Hiába hajtogatod, ez nem lesz igaz.
Quote:
Hát így jött ide a kutya....
|
Értem...ok...
Quote:
Azt kívánom, hogy a saját képletedből kiindulva fejlődj fel 100.000 TP-t kutyákon.
|
Ha a saját képletemet alkalmazom, pillanatnyilag kígyó és patkány éri meg nekem...Meg hajléktalan és fiatal csatornalakó is belefér...Milyen kutyákról van megint szó?? Ennyire szereted őket??
Quote:
Rögtön rájössz, mi a gond. Mocskosul unalmas... Igaz, 0% esélye, hogy belehalsz. Csak épp rettenetesen egysíkú, és marha sokáig tart...
|
[/quote]
Rögtön vissza kéne olvasnod. Mocskosul butaságokat írsz...Igaz, 0% az esélye, hogy visszaolvasol. Csak épp rettenetesen köze nincs a beírásodnak az enyémhez...
A Te kedvedért, a "képletem":
Olyan mobot érdemes ölni, ami ellen nem halsz meg soha, és ezen a kategórián belül, a legtöbb tp-t adja...
Egyszer leírtam. Aztán beidéztem amgam, ezt kiemelve. Aztán kétszer vissza utaltam rá, és mondtam, hogy olvasd el újra, mert nem vagyok hajlandó megint bemásolni. Remélem ez után felfogod végre, nincs kedvem többet emiatt koptatni a billentyűzetet...
Te nem halsz meg a fiatal csatornalakótól, mert meditációval gyógyulsz...És még sok mástól sem (pl. kutya), de ezen a csoporton belül a fiatal csatornalakó adja Neked a legtöbb tp-t, tehát az általam alkalmazott logika alapján az éri meg Neked....Hmm, és tényleg.
A Te "képleted" viszont azért nem jó, mert ha mázlid van, akkor egy goblin után a Kapott tp / ideőegység az nagyobb mint máshol, de a 2. goblin után már halott vagy, vagy előtte vársz egy csomót, hogy töldőj, akkor viszont már nem éri meg. De volt időszak, mikor a Te logikád szerint, az érte meg...
|

07-12-2009, 21:33
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Egyre nehezebb fejlődni, mert pontosan a 10-15. szint közötti karakterek számára nincs mit leölni!
|
Nekik még van bőven. Nézz szét a szigeteken. Magasabb szinten lehetnek olyan szituk, hogy meg kell szenvedned, de jelenleg a játék stabilitása volt a cél, és nem az ennek a régiónak a feltöétése, lévén, hogy 5-6 karakternél többet nem érint.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

07-12-2009, 21:34
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
A vipcsomagok elérhetőek már?
|
Igen, minden csomag él, ami a VIP oldalon fel van sorolva. Nem garantált, hogy később is ezeket fogják adni (lehet, hogy valami kevesebbet, lehet hogy valami többet), és persze új csomagok megjelenése is elképzelhető a jövőben.
|

07-12-2009, 21:34
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Zsu_
Amúgy a 11-es sebzésű goblin tőr és 81-es sebzésű elf hosszúkard között nem lenne jó dolog berakni pár átmeneti fegyvert?
|
Lásd előző válaszom, vagy legalábbis az előzőek valamelyike. 
|

07-12-2009, 21:35
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Ő írt egy képletet, én meg találomra kiválasztottam egy mobot a sok közül, ami az ő képletébe beleillik!
Azt is kifejtettem, hogy felsorolt 9 mobot, amiből 6-ot nem éri meg ölni, 3-at megéri, csak éppen elérhető, hogy ne legyen a világon olyan mob!
Úgyhogy nem értem, neked most épp miért esik jól kötekedni... Egyébként amíg élek, ezt nem fogom megérteni, 2 hetente belémkötsz valamiért, aztán 2 nap múlva abbahagyod. Fogalmam nincs miért csinálod ezt. De nekem ez nagyon kellemetlen.
Totál feleslegesen kötekszel olyanokkal, hogy te nem akartad abbahagyni a Hódítót... Ilyet sehol, soha, senki nem állított. Én biztos nem.
De ez a kijelentésed is szült pár hsz-t, aminek egyetlen következménye az, hogy a lényegi mondanivaló eltűnik a rengeteg felesleges kötekedésben.
A lényeg meg ez:
El lehet érni, hogy a világ egy adott részén ne legyen mob. Szerintem ez NEM JÓ!... Ez volt a lényeg, amiről vért izzadva próbáljátok most már elterelni a szót. És még mindig nem értem, hogy miért teszitek. De nekem mindegy... Én ráérek.
|
Már megbocsáss, de én nem diszlexiáztalak le, és nem kötekszem, ha nem tetszik neked hogy más is ugyanazt öli amit Te akkor arébb állsz, ennyi, én is ezt teszem.
---Ainhoa--- (#662939) [5/U]
Szitakötő  (#494949) [4/L]
---Aphrodité--- (#645869) [4/N]
Boszorkány (#645731) [3/I]
|

07-12-2009, 21:35
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
a csatorna nem nagyon zárható le, többfelé is lehet menni
meg meg lehetne úgy oldani, hogy azt a négyzetet "átugorják" a többiek... tehát a négyzetre ráléphet a többi karakter, de a pajzs "továbblöki" egy négyzetet...
ezzel kiküszöböljük a lezárásokat, és mégsem tudják leöldösni a mobokat, amiket én akartam.
|
Hogy mi? Ha valamit le akarsz ölni, akkor támadd meg.
|

07-12-2009, 21:36
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
A fenti hsz-emből kiderül, hogy egyáltalán nem olvastam félre semmit.
Pontosan elolvastam a képletedet is, meg a felsorolt mobokat is.
Sajnos a probléma továbbra is fennáll. (Csak hogy kevesebb felületen lehessen kötekedni, kijelentem: Dus hozzászlósában szerelpő mobokon kívül is van "élet", ezért én nem kívánok ott leragadni, úgyhogy a továbbiakban szabadon választom meg a példáimat.)
A probléma az, hogy a vaddisznó, medve, kereskedő, farkas ( és a hasonló szintű mobok) egy idő után nagyon-nagyon kevés TP-t adnak, viszont a fejlődéshez egyre több és több kell.
Ezen mobok után jönnek a Giliszták, Fiatal Csatornalakók, hajléktalanok, amiket megéri leöldösni.
Viszonylag kis helyen vannak, szép számmal.
Ideális farmolási hely a csatorna 2. szintje.
A csatorna 3. szintje már nem annyira, mert senki "képletével" nem éri meg ott ölni (még!) mert az adott TP-jükhöz képest soakt sebeznek, így adott időegység alatt többet kell töltődni, mint mobokat ölni...
Viszont a csatorna 2. szintjére (mint kiderült) 10. - 22. szint között jönnek a játékosok. Így hiába van sok lény, gyorsan elfogy, és egy-egy nagy szintű játékos ha "rááll" a szöletési helyekre, és azonnal leölik a születő mobokat, tulajdonképpen arra kényszerülnek a 10-15. szint közöttiek, hogy válasszanak:
1. variáció: olyan lényeket mennek el ölni, amikért a szintjükhöz képest kevés TP-t kapnak, így a fejlődés lelassul, és unalmassá válik.
2. variáció: szintjükhöz mérten erősebb ellenfélnek mennek neki, aminek következtében szintén lelassul a fejlődés, mert bár sok TP-t kapnak, de rengeteg idő elmegy gyógyulásra.
(Igen Dus, van olyan alternatíva, hogy elmegyek 14. szinten Úrhölgyet ölni, csak éppen olyan kellemes összeszedni 100.000 TP-t úrhölgyekből, mint egy foghúzás.)
|
Az első sorban buktál, és a másodikban is, mert a képlet még mindig nem az, aminek hiszed.
Quote:
A lényeg meg ez:
|
És itt is már az első sor bukó, mert ugyan csak rosszul értelmezted a "képletet"...
A fenti hsz-emben leírtam mégegyszer, ha érdekel. 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|