|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Melyiket támogatnád?
|
Megnövelt lépéshatárok az alsóbb csoportokban
|

|
2 |
4.17% |
1/A teljesen kihagyható
|

|
3 |
6.25% |
1/A az első fordulás után kihagyható
|

|
3 |
6.25% |
Nehezített fordulás B-ből
|

|
4 |
8.33% |
Könnyített fordulás A-ból
|

|
12 |
25.00% |
Maradjon ahogy van
|

|
15 |
31.25% |
Valami más megoldást kell keresni
|

|
9 |
18.75% |

11-29-2009, 18:11
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
szóval azt mondod hogy én már ne is akarjak top1 lenni? Mert ha teszem azt lefordulok az ötlet értelmében, és lefordul másik 100ori is, akkor is dönthetek úgy késöbb, hogy be akarom érni Remyéket. Ekkor viszont már nem fordulok A-ból. Ha én így döntök dönthet másik 100ember is így. És ha ez a 100ember felmegy 10-15k hekire máris megint messze lesz a top. Hisz a helyek egy része elöbb utóbb újra eltávolodik.
Vagy akkor már senki ne akarja befogni az első helyen ácsorgókat?
|
Miért ne lehetnél top1!? Gondolom nem felfedezve akarod utolérni Remyéket... hanem aktív játékkal és ilyenkor bármeddig maradhatsz az 1A-ban, a többi országoddal meg foroghatsz B-ből.
Másrészről meg az arányok sztem teljesen mások: sokkal több ország dönt majd a lefordulás mellett, mint hogy hirtelen átváltana az eddigi defenzív játékról aktívra. Szerintem nagyjából állandó az aktív A-sok létszáma, a top határat ők nem fogják megemelni, inkább az hogy mostanában mindenki állandó A-s lakos akar lenni. (a top30-ba meg ugye nem fér bele mindenki) És ha nincs aki megemelje a top határat, akkor azzal mindenki jól jár.
|

02-04-2010, 19:57
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
meg lehetne szabni egy max hekit A ban is , első ott is lesz de felpörög mert utol lehet érni az elsőt és harcolnia kell érte, a top nem kerül egyre feljebb stb...
ez ennyi 
|

02-04-2010, 20:42
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 18%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by reichz
meg lehetne szabni egy max hekit A ban is , első ott is lesz de felpörög mert utol lehet érni az elsőt és harcolnia kell érte, a top nem kerül egyre feljebb stb...
ez ennyi 
|
1/A
Maximális föld 100.000 hektár
|
The Following 4 Users Say Thank You to Tsobi For This Useful Post:
|
|

02-05-2010, 01:02
|
Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
Üdv!
Nagyon korán van még, nem olvastam el az egész topicot (majd szakítok rá időt) igy nem tudom, hogy megfordult-e már valaki fejében, de szerintem meg lehetne oldani egy mondatban is az egész problémát
Ne lehessen fordulni B-csoportból. El sem bírom képzelni, mennyi lehurrogást kapok majd, ezért írok még pár gondolatot  Tudom hogy nagyon felborítaná az egész eddigi játékot, de ezzel egycsapásra megoldódna az A csoport gondja szerintem, viszont felvetne sok másikat az tény.
Ami jó lenne szerintem :
-elkezdenének játszani A-ban (mindenki aki több szemet akar)
-nem csak az éjjel nappal gép előtt ülő klánok játszanának, bár ugye jóval könnyebb dolguk lenne. (mint ahogy eddig is ez hatalmas előny ugye,de nem feltétel  )
-B-ből is ugy menne tovább A-ba mindenki ahogy eddig is lehetett,tehát ezt nem kéne bolygatni
-rengeteg játékos lenne első szinten is(ez a pont szinte ugyanaz mint az első,de ez megér még egy bekezdést, mert duplán jó lenne  )
Amit megbolygatna :
-az eddigi B-ből lefordult,ezáltal több szemet kapott játékos előnyben lenne, mert hát ugye szinte könnyedén forgott az A-s betonelfe miatt (engem nem zavarna, pedig csak 2szemes a "legjobb" országom)
-a többszemélyes országok eddigi fordulása A-ból még nehezebb lenne (top körök miatt ugye nem eccerű,de ez jó is, mert eddig véleményem szerint túl könnyű a forgás)
Hirtelen ennyi jut eszembe, biztos van még rengeteg ok, amit majd tőlem jobb játékosok leírnak 
Lehet 3hsz alatt megdöntitek az ötletem, teljesen logikus dolgokkal, ugyhogy kéretik nem durván lehurrogni, csak szépen finoman.
Ezáltal talán a nagy klánokból/betonklánokból is elkezdenének leforogni emberek, ami a top határt még lejjebb is tolná
Last edited by RRRrrr; 02-05-2010 at 01:07..
|

02-05-2010, 01:25
|
Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by RRRrrr
Ne lehessen fordulni B-csoportból.
|
Van egy olyan sejtésem, hogy pont amiatt lett kitalálva a Bből való forgás, hogy ne kelljen Aból leforgatni a nagy oridat, ha nem szeretnéd  SZóval ez eléggé ellentmondana a mostani törekvésnek. Miszerint játszál A-ban mert az a top csoport, de közben legyen lehetőséged lent is játszogatni.
Quote:
-a többszemélyes országok eddigi fordulása A-ból még nehezebb lenne (top körök miatt ugye nem eccerű,de ez jó is, mert eddig véleményem szerint túl könnyű a forgás)
|
Súgó: Az 1/A csoportban személyiségek számától függetlenül csak a top30%-ban szükséges eltöltened a 336 kört.
Miért is nehezebb több személyiséggel fordulni A-ból?
|
The Following User Says Thank You to siQ For This Useful Post:
|
|

02-05-2010, 01:29
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Üdv!
Nagyon korán van még, nem olvastam el az egész topicot (majd szakítok rá időt) igy nem tudom, hogy megfordult-e már valaki fejében, de szerintem meg lehetne oldani egy mondatban is az egész problémát
Ne lehessen fordulni B-csoportból. El sem bírom képzelni, mennyi lehurrogást kapok majd, ezért írok még pár gondolatot  Tudom hogy nagyon felborítaná az egész eddigi játékot, de ezzel egycsapásra megoldódna az A csoport gondja szerintem, viszont felvetne sok másikat az tény.
Ami jó lenne szerintem :
-elkezdenének játszani A-ban (mindenki aki több szemet akar)
-nem csak az éjjel nappal gép előtt ülő klánok játszanának, bár ugye jóval könnyebb dolguk lenne. (mint ahogy eddig is ez hatalmas előny ugye,de nem feltétel  )
-B-ből is ugy menne tovább A-ba mindenki ahogy eddig is lehetett,tehát ezt nem kéne bolygatni
-rengeteg játékos lenne első szinten is(ez a pont szinte ugyanaz mint az első,de ez megér még egy bekezdést, mert duplán jó lenne  )
Amit megbolygatna :
-az eddigi B-ből lefordult,ezáltal több szemet kapott játékos előnyben lenne, mert hát ugye szinte könnyedén forgott az A-s betonelfe miatt (engem nem zavarna, pedig csak 2szemes a "legjobb" országom)
Hirtelen ennyi jut eszembe, biztos van még rengeteg ok, amit majd tőlem jobb játékosok leírnak 
Lehet 3hsz alatt megdöntitek az ötletem, teljesen logikus dolgokkal, ugyhogy kéretik nem durván lehurrogni, csak szépen finoman.
Ezáltal talán a nagy klánokból/betonklánokból is elkezdenének leforogni emberek, ami a top határt még lejjebb is tolná
|
Nem veletlen lett bevezetve, hogy lehessen B-bol fordulni. Visszafele menni mi ertelme?
Az kivul, hogy az egesz otlet ugy butasag ahogy van, csak halkan megkerdeznem, hogy ha vki a mostani As orszaga helyett mindig egy fellepovel jatszana, mennyivel is jatszananak tobben?
Ezt az egesz A-bol lefordulas kenyszeritest elfelejthetnetek egyszer s mindenkorra. Nem kell bekorlatozni az embereket.
|
|

02-05-2010, 01:56
|
Member
|
|
|
|
Nem kényszer lefordulni  Azon kívül hogy nem véletlenül lett bevezetve, nem indokoltál semmit, akárhogy is olvasom... Sajnos nem használtam a külsőt, mikor ez be lett vezetve, ugyhogy nem tudom miért lett. De többen és aktívabban játszanának A-ban az biztos, mert lejjebb kerülne a top a nagy országok lefordulása miatt(nyilván nem minden nagy fordulna, de aki több szemet akar az igen) könnyebben lenne teljesíthető. Mondjuk én régebben mikor elértem a B csoport topjába, mindig töröltem és új országot inditottam pont azért, mert ha nem karolnak fel a nagyok, akkor szinte esélytelen feljutni a topba.
Jobban vonzzaná a játékosokat.
"hogy ha vki a mostani As orszaga helyett mindig egy fellepovel jatszana, mennyivel is jatszananak tobben?" Ezek szerint ugy gondolod, hogy a mostani A létszám annyira állandó, hogy se régiek nem hagyják ott, se újak nem mennek oda? Valahogy nem úgy értelmezted sztem ahogy kellett volna, sztem direkt  De ebben a felfogásban is azt tudom mondani, hogy ha a mostani A-s országgal fordul, és felvisz egy újat mindenki, akkor annyira lekerül a top határ, hogy nagyon sok embert fog vonzzani a "könnyü" fordulási lehetőség, ezáltal többen lesznek. Szerintem ez tök logikus.
|

02-05-2010, 02:02
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Súgó: Az 1/A csoportban személyiségek számától függetlenül csak a top30%-ban szükséges eltöltened a 336 kört.
Miért is nehezebb több személyiséggel fordulni A-ból?
|
Ezt meg egyáltalán nem tudtam, ugyhogy látszik mennyire kezdő vagyok fent  Ehhez képest egy nagy klán segítségével én is a betonelfek népes táborát szaporítom  (pár hónapja léptem először A-ba, ehhez képest 500k értéken vagyok, és tuti nem is mozdulok onnan, amíg ki nem esek topból, vagy nem vagyok kénytelen fordulni:P )Szóval nekem igazából mindegy, jó nekem forogni B-ből is....
felejtsétek el amit írtam:P
|

02-05-2010, 09:38
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
1/A
Maximális föld 100.000 hektár
|
 valóban nem voltam elég aprólékos , lényegesen kissebb max hekire gondolnék, módosítva tehát : jelentősen csökkenteném a max hekit A ban
de mivel ez nem lenne korrekt azokkal szemben akik már most is fent vannak csilió hektáron , talán lehetne húzni egy vonalat ami felett lévő orik egyszerűen már nem számítanak bele a top számításába, a határ átjárható maradna minden a régi mégis egyszerűbb lenne lefordulni A ból is és aki szeret ott játszani az is megtehetné anélkül , hogy ezáltal az első orijukkal felkapaszkodni igyekvő orikat gátolná
|

02-05-2010, 09:48
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 18%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by reichz
lehetne húzni egy vonalat ami felett lévő orik egyszerűen már nem számítanak bele a top számításába,
|
A maximum hektár 15x-ét elért országok most sem számítanak bele a top számításába.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|