|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: A tekercs kopások határának módosítása.
|
Javaslom.
|

|
70 |
61.40% |
Közönbös
|

|
26 |
22.81% |
Nem javaslom
|

|
20 |
17.54% |

10-04-2007, 18:24
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Utolsó hsz-em, míg vissza nem tértek a rendes kerékvágásba.
1. Bármilyen piacról veszed fel az árut, ott az ár emelkedni fog, nem csökkenni. Nem tudom, miért nem lehet ezt megérteni.
2. Bármennyi tekit is írsz, egy nyamvadt fityinggel sem lesz több arany a csoportban, mint egyébként van. A teki nem pénz, bár eladható. Ha rengeteg a teki, és kevés a pénz, akkor olcsó lesz, ha kevés a teki, de sok a pénz a csoportban, akkor drága lesz. De nem gyarapítja, hanem csökkenti a csoport összes pénzmennyiségét.
|
igen Synk, éppen aktuálisan emelkedik. de ha egy piacra sok pénzt viszel be, többet, mint amennyi addig keringett ott, akkor valószínűleg igenis csökkenni fognak az árak.
pont itt írtad le a lényeget, hogy miért fog lemenni az ára a piacon a dolgoknak:"Ha rengeteg a teki, és kevés a pénz, akkor olcsó lesz, ha kevés a teki, de sok a pénz a csoportban, akkor drága lesz."
saját magadat cáfolod meg.

|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Zsáni
örülök a gondolkodásodnak, eddig nem is hittem volna, hogy TE, amikor eladod a tekit, nem pénzt kapsz érte 
|
Igen, pénzt kapok érte, de egy másik játékos meg pénzt ad érte.  Nem a semmiből terem a pénz, tehát nem értem milyen sok pénz bejöveteléről beszélünk, és félünk...
Quote:
Originally Posted by AndrewB
ha tekercset írsz, akkor a pénz nem fog elértéktelenedni, sőt a nyersi és a kati sem 
egyedül a tekercsek fognak valamivel kevesebbet érni, lévén több lesz belőlük a játékban 
de a 200 hekis tekercsírás ekkora mennyiségű készpénz és áru esetén nem nagyon változtatná meg az áruk értékét
|
Ez így igaz.
Amikor kezdtem a játékot még 3600ért mentek a tekik, most már 2200-2400 ért.
ÉS?
Quote:
Originally Posted by Stev
A kopásnak annyi értelme lenne, hogy nem üttetnék le magukat annyian, és a vipes tekiíró gnómoknak sem lenne annyira "dögunalom", mert legalább a kopást számon kéne tartani, és napi egyszer kitenni piacra a tekercseket. Bár nem értem miért beszélünk dögunalomról, mikor jelenleg be sem kell lépnie fél évig.
|
Gondolom nem írtál még tekit. Tudod itt milyen harcok mennek néha egy egy tekiíróért? Ha egy évig nem lépsz be, kapsz 4x fosztást, és a tekid pápá...
Szóval nem értem miről is beszéltek.
Quote:
Originally Posted by Stev
Ezzel az a bibi, hogy ilyen gondolatmenettel akkor is leütteted magad, ha 200on nem kopik a teki, mert akkor sem fognak abajgatni 195hekin. Tehát ilyen módon a másik javaslat sem alkalmas a JKSZ teljes kiszűrésére, mindkettő csak csökkentené kb ugyanolyan mértékben. Azért szimpatikusabb a kopós javaslat, hogy aki írni akar annak legalább legyen vele munkája.
|
A lényeget kivastagítottam.
Ez alapján se érné el a kívánt cél ez a javaslat.
(Miszerint kevesebb legyen a jksz, aminek itt a játék elején óriási tétje van.  )
Inkább csak azt a gondolatmenetet erősíti, hogy ha én lusta vagyok tekit írni, nehogymáá Józsi megtehesse....

|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Sí jól beszél.
Az 1. pontjában leírtakat kb egyszerre gépelhettük be.
A 2. pontja is szimpatikus. Hiszen egy csoportban a pénzmennyiség egy adott pillanatban állandó.
Ha valaki kitesz tekit, és azt másvalaki megveszi, akkor a pénz ugyanannyi marad egy csoportban, csak épp egy másik országnál. (Illetve hát egy másik országnál több, az előzőnél meg kevesebb.)
De mivel a teki kopik, az arany meg nem, ezért a tekiüzletek során a pénz fogy. Tehát kevesebb lesz.
Ezt a folyamatot a teki ára nem módosítja.
Tehát ha én 1000-ért megvettem, majd 50000-ért eladom, attól nekem sokkal több pénzem lesz, de aki felveszi, annak meg pontosan ugyanannyival kevesebb. Tehát a csoport összpénze nem változik. 
Viszont ha nála bekopik a felvett teki, akkor akkor is az árukészlet fogyott. Nem a pénz. A pénz ezesetben is ugyanannyi marad a csoportban. Csak épp más elosztásban. 
|

10-04-2007, 18:25
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
próbáljatok már meg egy kicsit távolabbi időre látni...nem az azonnali ára fog lemenni, hanem azok után fog lejjebb menni az ára, hogy a másik x társad, aki szintén a kati piacra vándorol felszedi a katonákat.
legtöbbször ilyenkor a hosszútávú eredmény az árak csökkenése
nekem érthető, sorry.
|
igen, valóban fognak csökkenni az árak
méghozzá a tekercsek ára fog lemenni 
ráadásul az 5-ös szinten katikból gyakran van hiány is 
|

10-04-2007, 18:26
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
igen Synk, éppen aktuálisan emelkedik. de ha egy piacra sok pénzt viszel be, többet, mint amennyi addig keringett ott, akkor valószínűleg igenis csökkenni fognak az árak.
pont itt írtad le a lényeget, hogy miért fog lemenni az ára a piacon a dolgoknak:"Ha rengeteg a teki, és kevés a pénz, akkor olcsó lesz, ha kevés a teki, de sok a pénz a csoportban, akkor drága lesz."
|
Rövid távon igen. Ez a szép a piac működésében, hogy lehet manipulálni.
Szóval szerinted az lenne a legjobb, ha 2 kőért kapnék fixen 4 fát?
Quote:
próbáljatok már meg egy kicsit távolabbi időre látni...nem az azonnali ára fog lemenni, hanem azok után fog lejjebb menni az ára, hogy a másik x társad, aki szintén a kati piacra vándorol felszedi a katonákat.
legtöbbször ilyenkor a hosszútávú eredmény az árak csökkenése
nekem érthető, sorry.
|
Igen, de ha már nem éri meg tekit írni, akkor senki nem fog tekit írni, és majd szépen felmegy a teki ára, akikor majd megint mindenki elkezd tekit írni. Ez önszabályozó, emiatt nem értem miért kell aggódni... 
Last edited by Kubbi; 10-04-2007 at 18:28..
|

10-04-2007, 18:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
igen, valóban fognak csökkenni az árak
méghozzá a tekercsek ára fog lemenni 
|
igen egészen addig, amíg a tekipiacon bohóckodnak az emberek!!!
jesszus, nem igaz már, hogy nem lehet érteni...

10-04-2007, 18:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Igen, de ha már nem éri meg tekit írni, akkor senki nem fog tekit írni, és majd szépen felmegy a teki ára, akikor majd megint mindenki elkezd tekit írni. Ez önszabályozó, emiatt nem értem miért kell aggódni... 
|
mert ez most is így van, és tökéletes a rendszer 
nem értem meg, hogy miért kéne rajta egyszerűsíteni 

10-04-2007, 18:30
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
|
Sajnos nem cáfolta meg magát 
Még mindig Sí mellett vagyok.
Az az idézett mondat megállja a helyét. ugyanis attól, hogy kevés, vagy sok pénz van alapból egy csopiban, vagy olcsó vagy drága a teki egy csopiban, attól még a csoport összvagyona változatlan marad.
Tök mindegy, hogy 1.000, vagy 1.000.000.000 aranyért vesznek tőlem tekit. Lényegtelen. Lehet, hogy nekem lesz 1 mrd-m, de annyival valaki másnak meg kevesebb. tehát az átlagos összvagyon tökéletesen változatlan.
Mintha vinnél 2 kosarat, az egyik 4 kilós, a másik 5 kilós. Attól, hogy az 5 kilósból átpakolsz 2 kilót a másikba, és az egyikben így 3 marad a másikban meg 6 lesz, attól még ugyanugy 9 kilót cipelsz.  
|

10-04-2007, 18:32
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Rövid távon igen. Ez a szép a piac működésében, hogy lehet manipulálni.
Szóval szerinted az lenne a legjobb, ha 2 kőért kapnék fixen 4 fát? 
|
Mondjuk ennek baromira tudnék örülni egy bizonyos 3. szintű csoportban... 
|

10-04-2007, 18:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Sajnos nem cáfolta meg magát 
Még mindig Sí mellett vagyok.
Az az idézett mondat megállja a helyét. ugyanis attól, hogy kevés, vagy sok pénz van alapból egy csopiban, vagy olcsó vagy drága a teki egy csopiban, attól még a csoport összvagyona változatlan marad.
Tök mindegy, hogy 1.000, vagy 1.000.000.000 aranyért vesznek tőlem tekit. Lényegtelen.
|
Azért annyira nem lényegtelen mondjuk neked, aki kiraktad 2200-ért a tekidet, és valaki a maga x ezer tekijét alád pakolja 1900-ért, a tiéd már repül is a rablók kezébe, ha "szerencsés" vagy.  biztos vicces lesz
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Lehet, hogy nekem lesz 1 mrd-m, de annyival valaki másnak meg kevesebb. tehát az átlagos összvagyon tökéletesen változatlan.
Mintha vinnél 2 kosarat, az egyik 4 kilós, a másik 5 kilós. Attól, hogy az 5 kilósból átpakolsz 2 kilót a másikba, és az egyikben így 3 marad a másikban meg 6 lesz, attól még ugyanugy 9 kilót cipelsz.  
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|