Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Használnád-e a hadisarcot, ha a játék szabályai lehetővé tennék?
Igen használnám. 38 62.30%
Nem, nem használnám. 23 37.70%
Voters: 61. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-18-2008, 13:33
laziga's Avatar
laziga laziga is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Gyerekek hogy ti milyen ötletesek vagytok mind tetszik de tényleg és egyszerübb is mint az enyém és jobb is!!! Nekem az a lényeg hogy érthető és használható legyen tényleg tetszenek.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-18-2008, 13:35
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Nekem a tieddel se volt nagy gondom, de én baromi lusta lennék azzal szocsózni, hogy 1 havi átlagbevételemet számolgassam 100 orimban....
Reply With Quote
Old 01-18-2008, 13:38
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Ja, és még valami. Ami száímtási módszert írtam, azt lehetne úgy is módosítani, hogy :

A fenti száímtás marad, DE:

Küldeni, és fogadni is csak ennyit lehetne!!!

TEhát ha én regisztrálok egy új országot, amiben mondjuk 40 millió volt maximum egyszerre miután lejár a védelem, akkor én se kérhessek a gazdag haveromtól 1 milliárdot, akkor se, ha azt az ő maximuma lehetővé tenné.

Az én maxium 10 millió, tehát ennél többet nem is kérhetnék akkor se, ha lenne haverom minden szinten milliárdokkal.

Ezáltal a "csaló" utalásokat kiszűrtük!
Reply With Quote
Old 01-18-2008, 13:40
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Tehát tegyük fel l-ben kiárulok 0-ra, mert G-ben sokkal jobb árak vannak. 3,9 mrd kp-val lépek fel, és full üres orival. Mire kijövök védelem alól a pénzem nagy része elmegy seregre, tekire, esetleges átépülésre, aztán a maradékot felemésztem egy háborúban. De 390 millát fizessek ki a győztesnek! Miből, kérdem én??

Túlmenően azon, hogy eleve nem tetszik a hadisarc, eddig még olyan szabályozást se hallottam, amivel ne lehetne könnyűszerrel visszaélni.
Pl a hadüzi küldése előtt felveszem a piacot, és 40k lesz a nyersi.

Az alaphelyzet továbbra is az szerintem, hogy a csóró nem tud miből sarcot fizetni, a gazdag meg költse háborúra a pénzét, ne megvegye magának a nyugalmat.
Old 01-18-2008, 13:48
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Szerintem amit most legutoljára írtam, abszolút kiküszöbölhető az, hogy a csórókat sarcolgassa bárki is. Ahhoz, hogy 1 mrd-t kisarcoljak valakiből az kell, hogy az Ő, és az én országomban is a valaha legnagyobb aranytartalék 4 mrd fölött volt.

Aki tud csinálni 4 mrdt egy szinten, az a következőn is tud.

És a hadisarc kifizetése nem kötelező. Aszndod te nem fizetsz, vegyék el... Legvégső esetben leszabizok. Na bumm, ácsorogjon alattam a sarcoló hetekig 2 körre... Addig játszok másik orival.

(Olyat meg nem ismerek, akinek csak és kizárólag 1 országa van, az fentebbi szinteken, atomdurván gazdag, és csak atomdurván gazdagok veszik körül, ráadásul az országa gyenge.)

Mivel felmerült,hogy 5. szinten nincs sarc, csak fent. Tehát amíg sarcolgatnak 2. szinten, addig játszom a 3. 4. 5. szinten a többi orimmal... A 2. szinten meg szabizok, amíg elhúznak mellőlem. (Ha már fizetni nem akarok, de könnyen szétszednének.)

Hiszen ha nehezen szednek szét, akkor biztos megéri nekik a sarc? Kisarcolna 300 milliót belőlem, amiből kb 50 épületet tudnak felhúzni.... Na bumm. Nem éri meg sarc reményében befenyíteni. (ezek csak és kizárólag magánvélemények, ettől még ezektől a példáktól merőben eltérőek is előfordulhatnak!)
Reply With Quote
Old 01-18-2008, 13:51
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

És itt nagymértékben beszélek "magam ellen", hiszen összesen 3 orim van magyar normálban, azok is csórók, nincsenek azokon a szinteken multimilliárdos haverjaim, de mint írtam, nem is tudnék lecsalni tőlük pénzt, mert az én orijaimban messze nem volt 4 mrd közelében sem a lóvé soha.
Reply With Quote
Old 01-18-2008, 13:55
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Gee, egy tök átlagos orit kevés tartalékkal kiárulsz 900 hekin, és 3-ban már lesz annyi kezdőtőkéd, hogy annak függvényében komoly sarcot fizess ha úgy alakul.
Korántsem biztos, hogy lesz még egyszer valaha is 3 mrd fölötti pénzed.
Old 01-18-2008, 14:05
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

A B-ben lévő orimban a legnagyobb vagyon nem érte el a 2 mrd-t. Annak a minimális sarca 100 milla lenne, a maximális 500. 100 millát most hozzávágok bárkihez, pedig trágyán néz ki az orim. 500 millát meg összebugázok 1 hét alatt.
1 hét.
De inkább, mint szétverjenek úgy, hogy 2 hónapig szenvedek, meg szabizgatok, neadjisten leújrázok.

3 mrd max vagyok esetén akár 150 millával megúszhatod a sarcot. 150 millát te is és én is tudsz csinálni. Te jól játszol, én meg béna láma vagyok. Tehát bárki meg tudja csinálni, hogy kifizeti ezt az összeget a 3. szinten. Szerintem 150 millió nem pénz. Még egy csóró orinak sem, hiszen aki nem tud 3. szinten csinálni 150 millát, annak megkérdőjelezem a további játékát, hiszen akkor az sarc ide, sarc oda, nem fog tudni haladni, mert 2-szer megtámadják, és már meg is feneklett.

Ettől függetlenül az együtt nem értésed is érthető, de sajnos sarcolás most is megy. Méghozzá kötöttségek, szabályok nélkül. Aki meg szabályozás után máshogy cselekedne, annak minimum anarch, durvább szabályszegés estén törlés lenne a következménye...

Én nem vállalnék be egy törlést akár még 500 milláért sem. Ezért támogatom, hogy legyen ennek szabályos kerete. Mert akkor lenne mihez viszonyítani a szabályszegést.
Reply With Quote
Old 01-18-2008, 14:18
webesc webesc is offline
Member

Longevity: 92%

Olvasgatom a témát és hol tetszik az ötlet,hol nem.

Most PL azon gondolkodom,hogy engem hogyan lehetne szabályellenesen
sarcra késztetni.
Egyáltalán bármire kényszeríteni...
Mit írhat nekem a győztes?
"Gyere MSN-re itt a cím ....."
Nem megyek.
Üzenetben kér bármit?
Jelentem.
Szabályosan viszont akár 2 hetente is megsarcolhatna valaki.
Félek kialakulnának a pontlistákon "sarcoló" pontok.
"Ki itt el akarsz haladni,adj le nekünk x összeget"
Lehet,hogy a kicsiket kevésbé lehet sarcolni de kérdem én:
Sok kicsi nem lesz elég sokaknak,hogy belefogjanak a sarcolósdiba?

Várok a szavazattal.
Reply With Quote
Old 01-18-2008, 15:11
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Egyéb kitételeket is lehetne mellé rakni, szintnén minimál erőforrásból.

- Sarcolt országot nem lehetne 10 héten belül újra sarcolni.
- Ilyen sarcoló határok most is vannak. Engem is leverettek a csoport tetejéről, mert agresszíveskedtem, és a top tetején ücsörgő sokszemes orik féltették a topköreiket.
- Pár milláért senkit nem fognak lesarcolni, nem éri meg.

Én úgy látom, semmi olyat nem hozna be a játékba, ami most ne lenne, viszont ami most van, azt szabályok közé szorítaná, és a pontos szabályok megszegése drasztikus büntetést vonna maga után.
Nem tudsz olyan összeget fizetni nekem (akár aranyba, akár termékben), hogy én pl a 2. szintű országomat megkockáztassam, hogy végleg törlik a játékból... Mert hogy én még egyszer nem szívok 1 évet azzal, hogy oda felverekedjek, az is biztos. (igaz, én lassú csopiból mentem, gyors csopiban ez rövidebb nyilván sokkal)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules