Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-12-2006, 20:34
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 15%
Longevity: 100%

Sziasztok!

Pár levelet beidézek, és mindenre egyszerre válaszolok. Vlgigolvastam az egész témát, amikre most nem válaszolok, azokra azt hiszem, hogy már megtették mások.

Először annyit tennék hozzá, hogy ez egy kicsit összetett téma, tekintettel arra, hogy 2 dolog keveredik benne, de ez a két dolog valóban erősen összefügg, úgyhogy ne is válasszuk őket szét. No nézzük...

Quote:
Originally Posted by wand View Post
javasolnám, hogy 1/A ból való lelépés feltételei bővüljenek ki az országban lévő minimum pénz bevezetésével.

alapban szerintem feltétel lehetne a lelépéshez , hogy az oriban legyen 1 millárd kp.

lévén lelépés előtt úgyis mindenki kiárulja magát és egy top30as ori kiárulása bőven hoz ennyit, legalább a pénzt "vigye magával".
Ez nagyon szerencsejátéknak tűnik nekem. Kiárul mindent, majd vagy megmarad a pénze, vagy nem? Ha nem, akkor ottmarad pénz nélkül egy tök üres országgal, ami azután a földvesztés miatt már a fordulás feltételeinek se felel meg?

Ez nem a játéktudást jelenti, hanem azt, hogy észrevette-e valaki, vagy sem. Nem hiszem, h ogy ez igazán jó ötlet lenne.

Quote:
Originally Posted by csunyabogar View Post
ezzel sztem van 1 kis gond... igaz, még nagyon távol állok attól, hogy 7-8 személyiségem legyen, de már a top5% durva... a top1%-ról nem is beszélve. vannak olyan csopik, ahol alig vannak 100-an. ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy az illető fel kell menjen az 1. helyre. szerintem ezt különösebben nem kell elmagyarázni, miért nem könnyű dolog.
Én pont a kiscsoportokban szerettem a top-ból lépni, még ha ez nem is mindig sikerült MF-ként, 1-es sorszámmal. 7-8 személyiséggel már simán megoldható szerintem, ott már olyan személyiségeket is beválaszthatsz, amik nagyon jól védenek. Nem vesztesz vele semmit, mert más hasznos személyiséget az adott fajhoz nem tudnál úgyse választani.

Itt jön be a képbe a szabis topos országok csökkentése, ezzel egybevetve méginkább megvalósítható ez az elvárás. Kiscsoportokban pár éve nem is volt igazán jellemző, h ogy a top 1 ország max föld fölött legyen. 5/R-ből anno első helyről 500 hjektár alatti földdel léptem.

Quote:
(jah és az állandóan szabin lévő topp roikkal is kéne már kezdeni valamit! )
Azt hiszem ezek erősen összefüggnek, úgyhogy kezeljük egy témában ezt a két felvetést.

Quote:
én ezt nem tudom.
azt viszont igen, hogy a 3/E-ben 120-an vannak a pontlistában.
Az a lassú csoport. A lassúban és a gyorsban nagyon kevesen vannak a harmadik szinten, addigra elunják ott a játékot sokan. Ettől függetlenül azt hiszem, hogy nem ezeket kell mérvadó csoportoknak venni. A max föld feletti szabis szankcionálással itt is elérhetővé válik a top.

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
A zavar oka, hogy legalább 2 téma keveredik. Az egyik, hogy nehezítsük a kék számok megszerzését, a másik meg a szabisok. Ezek annyiban függnek össze, hogy a nehezítés arról szólt, hogy minél nagyobb a kék szám, annál inkább elől kell végezni, viszont nem nagyon lehet elől végezni a topban ülő szabisok miatt.

Szerintem szét kéne választani külön topicba ezt a két témát.
Ne szedjük, külön-külön egyiknek sincs igazán létjogosultsága. A szabis csökkentésnek még talán-talán, de ott is felmerül a kérdés akkor, hogy mi szükség van erre, eddig is mindenki gond nélkül fel tudott lépni, minek piszkálni. Maradjon egy témában a két felvetés, ez így kerek.

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Formába lendült az 5letgyárad
Maximálisan egyetértek ezzel is. 5 csopi 5 személyiség. Az 5. személyiséggel csak az 1A-ból fordulni ez jogos elvárásnak tűnik!
No ez az a pont, amiről igazából nem vagyok meggyőzve. Ha valaki berendezkedett az A-ban való játékra, és esetleg több évet készült arra, hogy a topba kerüljön (valljuk be, h ogy ma már egy "új" csapatnak ez nem olyan egyszerű), eküzben a másik országával az 5. személyiségnél jár, akkor az A top meghódításának tervét dobja kukába?
Old 08-12-2006, 21:35
Ati Ati is offline
Administrator

Sziasztok!

Ezt is végigolvastam elejétől...

Egyetlen fő bajom a témával, hogy külön lett szedve az eredeti felvetéstől, úgyhogy mindjárt csinálok egy kis káoszt, és a két témát egybeolvasztom.

Önmagában azt gondolom, hogy a szabin levő országok nem okoznak senkinek olyan problémát, ami miatt a mostani szabadság rendjén változtatni kellene.

Ez akkor lesz probléma, ha a többszemélyiségű országoktól megköveteljük a magasabb helyről való lépést. Ekkor gond, ha a top10%-ból kéne lépnie, de oda nem tud bekerülni, mert az jócskán a fellépési határ fölött van, és szabin is mindenki, senki nem üthető. Ez a normális játékot már hátráltatja.

Ennek a témának én csak ezzel együtt adok létjogosultságot, úgyhogy télleg bocs a káoszért, de mindjárt összeolvasztom a témákat. Legyen egyben, ez igazából egy javaslat.

Quote:
szerintem meg véletlenszerűen kéne veszítenie, mintha a császár leütne róla 1 hekit.
Mindenképpen a véletlenszerű területvesztést támogatom.

Ennyit jelöltem ki csak? Pffff, ok. Az előző beírásban ezzel kapcsolatban azt hiszem kifejtettem a véleményemet.

Még egy nyitott kérdés maradt, és ez a pontlistából kiesés, bennmaradás, pontlistába visszahozás kérdése.

Mivel ennek a technikai megvalósítása nem feltétlenül tűnik logikusnak, ezért azt javasolnám, hogy erre egységes megoldás szülessen, hogy senkit ne lehessen azzal hátrányba hozni, hogy a felhasználói nevét ismerve visszahozzák a pontlistába.

Mivel ezt meg lehet csinálni, ezért én azt javaslom, hogy a pontlistából kiesett országok esetén és a körönkénti 1 hektár földvesztés fennálljon, amennyiben az adott ország fellépési határ fölött van területileg.

Mégegy kérdés az építés alatt álló terület, mindent bontok, elkezdek építeni, majd elmegyek szabira... Ha valakinek nincs üres területe, akkor az építés alatt álló területekből veszítene véletlenszerűen 1-1 hektárt körönként a szabadság időtartama alatt.
Old 08-12-2006, 21:35
Bogár Bogár is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati
Az a lassú csoport. A lassúban és a gyorsban nagyon kevesen vannak a harmadik szinten, addigra elunják ott a játékot sokan. Ettől függetlenül azt hiszem, hogy nem ezeket kell mérvadó csoportoknak venni. A max föld feletti szabis szankcionálással itt is elérhetővé válik a top.
az a gond, hogy jelenleg az E-ben az első helyezett is messze el van maradva a max felvihető földtől. hogy jobb legyen, majdnem mindenki szabin van. csak a 2. és a 10. helyezettek nincsenek szabin a top10-ből. itt nem segítene a szabis szankcionálás sem...
amúgy igazad van. nem ezeket a csoportokat kell mérvadóaknak venni. viszont ha változtatva lesz, ide is kell valami megoldás...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Old 08-12-2006, 21:41
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
az a gond, hogy jelenleg az E-ben az első helyezett is messze el van maradva a max felvihető földtől. hogy jobb legyen, majdnem mindenki szabin van. csak a 2. és a 10. helyezettek nincsenek szabin a top10-ből. itt nem segítene a szabis szankcionálás sem...
amúgy igazad van. nem ezeket a csoportokat kell mérvadóaknak venni. viszont ha változtatva lesz, ide is kell valami megoldás...
Én ezt nem látom igazán égető problémának. Ha valaki már minimum a második személyiségénél tart, nem túl valószínű, hogy a lassú csoportba fog újraindulni, hiszen akkor már minimum 2000 kört úgyis eltöltött normál sebesség mellett, és sikeresen átvészelte ezt az időszakot.

5/Q-ban jelenleg 5 darab (2)-es ország van. Ennél több személyiséggel rendelkező ország nincs jelenleg a pontlistában.

A 4. szinten van 1 darab 3 személyiségű, és 2 darab 2 személyiségű ország. A 3 személyesen erősen csodálkozom, hogy miért ott.

A 3. szinten 7 darab 2 személyiségű ország van, ennél több személyiséggel rendelkező nincsen a pontlistában.
Old 08-12-2006, 22:07
Bogár Bogár is offline
Member

én is tisztában vagyok, hogy még nem lehet ezzel probléma. viszont idővel biztosan lesznek 5-6 személyiségű orik ott is. lehet, hogy addig megoldódik a helyzet a topokban.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Old 08-12-2006, 22:13
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
én is tisztában vagyok, hogy még nem lehet ezzel probléma. viszont idővel biztosan lesznek 5-6 személyiségű orik ott is. lehet, hogy addig megoldódik a helyzet a topokban.
Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán VANNAK többszemélyiségű országok a lassúban. (Oké, tény, hogy nincsenek sokan. ) Ha valaki már fordult, akkor a normál sebesség mellett már játszott. Ott vagy belerázódott a játékba, és megszokta az 1 órás köröket, vagy nem, ez esetben viszont nem tud úgyse fordulni.

Szerintem ha valaki több személyiséggel a lassú csoportban van, akkor annak igen komoly okai vannak, a társaság (akár barátok, akár ellenfelek), és ez esetben fel kell vállalni a fentebbi "nehezített" fellépést. Végülis a lassú csoportban ideje aztán mint a tenger...
Old 08-15-2006, 10:43
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
No ez az a pont, amiről igazából nem vagyok meggyőzve. Ha valaki berendezkedett az A-ban való játékra, és esetleg több évet készült arra, hogy a topba kerüljön (valljuk be, h ogy ma már egy "új" csapatnak ez nem olyan egyszerű), eküzben a másik országával az 5. személyiségnél jár, akkor az A top meghódításának tervét dobja kukába?
Ati, ebben igazad van. De valamit ki kéne találni arra is, hogy ne azok privilégiuma legyen a körbejárás, akik az 1A topban vannak és van körbejáró kis orijuk. A nehezített feltételeket nem túl nehéz teljesíteni. Kivétel az 1A. Ebből következik, hogy egyre inkább az 1A topjának kis körbejáró országai fognak csak körbejárni.

Last edited by -Fegya-; 08-15-2006 at 10:47..
Old 08-15-2006, 15:02
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Wink

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ez nagyon szerencsejátéknak tűnik nekem. Kiárul mindent, majd vagy megmarad a pénze, vagy nem? Ha nem, akkor ottmarad pénz nélkül egy tök üres országgal, ami azután a földvesztés miatt már a fordulás feltételeinek se felel meg?

Ez nem a játéktudást jelenti, hanem azt, hogy észrevette-e valaki, vagy sem. Nem hiszem, h ogy ez igazán jó ötlet lenne.
figyelj egy lépés előtti 72 óra szabadság nem nagy ügy.... kiárul, rögtön szabi, 72 óra múlva visszalép és megnyomja a feljutás gombot. megúszva a lefosztás. ha pénze van ne nézegesse hanem használja fel.
Old 08-15-2006, 15:07
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Senki View Post
figyelj egy lépés előtti 72 óra szabadság nem nagy ügy.... kiárul, rögtön szabi, 72 óra múlva visszalép és megnyomja a feljutás gombot. megúszva a lefosztás. ha pénze van ne nézegesse hanem használja fel.
Ezt remélem nem gondolod komolyan, hogy 3 nap kötelező szünet legyen, ha valaki fordulni akar.
Old 08-15-2006, 15:12
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Arrow

ezzel csak azt akartam mondani hogy nem feltétlen jelent szerencsejátékot ekkora pénz létrehozása. és megtartása a lépéshez....
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules