|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |

12-15-2006, 19:07
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Elf 800 heki (#0,5) [6/P]
Föld: 800 hektár Katona: 0
Népesség: 9.815 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 92% Támadó: 0
Pénz: 0 Íjász: 4.576
Étel: 0 bála Lovas: 0
Rúna: 0 rúna Elit: 0
Morál: 100 % Varázsló: 22.880
Katonai morál: 100 % Tolvaj: 9.880
Szövetség: --- Faj: Elf
Személyiség: Tudós Hírnév: 1
Érték: 37.949 Helyezés: 1 / 1
Ház 151 (18,875%)
Barack 88 (11%)
Torony 87 (11%)
Tanya 108 (13%) - 9477 bála (47385 egység (47151))
Kocsma 190 (24%)
Templom 176 (22%)
Egyenleg: túltermelés 47 bála
Én ilyent raknék össze kb... Pár % eltéréssel a barack/kocsma/templom arányon ahhoz képest, amilyen a környék...
|
Petyak, ha mindenáron több tolit akarsz, akkor ezt módosítsd 80 barack, 80 toronyra. De annál kevesebb védel már rizikós... Persze a G-ben még simán elmegy az 5% torony, 5% barack is... Hiszen éplistát senki nem csinál rólad
De az a 22% templom szerintem mindenképpen kell...
Hidd el, ez jó kis ori... 
|

12-15-2006, 19:08
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Petyak, ha mindenáron több tolit akarsz, akkor ezt módosítsd 80 barack, 80 toronyra. De annál kevesebb védel már rizikós... Persze a G-ben még simán elmegy az 5% torony, 5% barack is... Hiszen éplistát senki nem csinál rólad
De az a 22% templom szerintem mindenképpen kell...
Hidd el, ez jó kis ori... 
|
Elhiszem,és köszönöm!  szerintem megfogadom a tanácsod,az éplistád elmentettem
|

12-15-2006, 19:36
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Elfet ajanlok en is fel-elf helyett.
En 16% templommal is boldogultam siman.
Emelle jott 22% kocsma es 16-16% barakk es torony.
A kornyeken (2-3 kor le/fel) mindig elore felmertem eplistak segitsegevel es a varisunk segitsegevel, hogy melyek azok az orik, akik kepesek beartozni varikkal. Az o hirnevuket naponta lementettem. (10/2 orinak valtozott surubben a hirneve, a tobbinek 2-3 naponta se)
Igy teljes mertekkel ki tudtam szurni azokat, akik arthattak varival, es inkabb hadugyi vedelemre gyurtam.
De nekem az a tapasztalatom, hogy az elfet nem bantjak 1k heki korul "csakugy"....most hogy ez a fajivari okozta lathatatlansag vagy maga az elf faj bonuszai okozta ovatossag miatt van, azt nem tudom.
|

12-15-2006, 20:07
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
Elfet ajanlok en is fel-elf helyett.
En 16% templommal is boldogultam siman.
Emelle jott 22% kocsma es 16-16% barakk es torony.
A kornyeken (2-3 kor le/fel) mindig elore felmertem eplistak segitsegevel es a varisunk segitsegevel, hogy melyek azok az orik, akik kepesek beartozni varikkal. Az o hirnevuket naponta lementettem. (10/2 orinak valtozott surubben a hirneve, a tobbinek 2-3 naponta se)
Igy teljes mertekkel ki tudtam szurni azokat, akik arthattak varival, es inkabb hadugyi vedelemre gyurtam.
De nekem az a tapasztalatom, hogy az elfet nem bantjak 1k heki korul "csakugy"....most hogy ez a fajivari okozta lathatatlansag vagy maga az elf faj bonuszai okozta ovatossag miatt van, azt nem tudom.
|
A bónuszok miatt
Amúgy amit leírtál nekem rizikósabb.
Hiszen az elf-ek elleni akciók sorrendje a következő:
1:
kristálygömb
hiszen vakon nem lopkodunk, nem támadunk - ugye
2:
1 tolvajgyilok
kb ki lehet számolni belőle, hogy mennyi tolija van.
Ekkor 3 lehetséges állapot van.
2/A
A varázslat sikerült, a tolis befér az elf-hez, így felméri az éplistáját, magyarul megvan az elf, és megvan a pontos szám az ártáshoz, tolizáshoz, támadáshoz. Vége.
2/B
A varázslat sikerült, de nem fér be az elf-hez a tolis, így tovább ártózza addig, amíg be nem fér hozzá a tolis legalább éplistáig (kezdetnek 1 - 2 újabb toligyilok, majd az autóvédelem aktiválását követően tolvajfárasztás). Ezek után megvan az elf, és megvan a pontos szám az ártáshoz, tolizáshoz, támadáshoz. Vége.
2/C
Az ártó varázslat a varisnak sem sikerült.
3:
Abban bízva, hogy ha sok a varija, kevés a tolvaja, a tolis éplistát próbál mérni. Ekkor is 2 lehetőség van.
3/A
Az éplista sikerült, tehát megvan az elf, és megvan a pontos szám az ártáshoz, tolizáshoz, támadáshoz. Vége.
3/B
Az éplista nem sikerült
4:
Mivel sem a varis ártóval, sem a tolis tolvajokkal nem fért be az elf-hez, így egyértelműen hadiként sebezhető, támadjuk meg...
De mennyivel menjünk? Kb? Menjünk max-al, akkor biztos beférünk? Menjünk kevesebbel? De mennyivel kevesebbel? Meg nincs is mindenki 2 körre.
Meg különbenis ha bukok esik a morálom, megaztán nem is volt olyan sok az a 100 milla tekercs, amit elvitt...
Kb..
A Te országod Szecsa már az elején megvan... Míg az enyémet jó eséllyel (nyilván szuperextrém varis/tolis szövi kivételével) csak a 4. pontnál tudnák megfogni. Amihez a szövik 98%-a nem jut el
Ezért 
|

12-15-2006, 20:10
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Kisbér a te oridhoz mennyi fél-elf tolival lehet beférni? 14k elég?
|

12-15-2006, 20:27
|
Guest
|
|
|
|
hm  szepen leirtad.
En azert picivel maskepp latom.
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a legtöbb hadis nem bántja az elfet, főleg akkor nem, ha szövisnek látják. (mf-ként valoszinuleg mas lehet a helyzet)
Nehany ponthoz hozzaszolok picit.
2-es pont: miert kezdene el barki is gyilkolni nala?
en minel fentebbi szintre kerultem, azt tapasztaltam 4/L-be es 3/G-ben a top25%-nal, hogy egyreszt rengeteg a szabis ori, masreszt pedig az emberek passzivak...1-1 gömb siker-sikertelenseg volt, de ha valaki legömbözött, nem kezdett el gyilkolni, hogy megtudja mennyi toli van az adott oriban.
En magam is ha legömbölök egy elfet, inkább hagyom. Termeszetesen, lehet hogy egy rosszul felepitett orija van, de nem szamit.
Az en altalam felvazolt elf mindenkeppen tolizasra van kielezve, a Tied biztonsagosabb.
Igy persze, konnyebben megégethetem magam.
En varis szovi segitsegevel fel-elfeket probaltam kitekizni. A hadugyi
A Tied eseten a kat.moral hany%-on stagnal? Szamolgattam, 196 egysegre jut egy kocsma. Ez olyan 96-97%, nem?
En ugy szamoltam, hogy a Tied nagyon sebezheto katonailag.
Kevesnek tartom a 11% barakk-tornyot, főleg ha szövibe vagy...jó kat.morálju hadis atuti..es ugye akkor -30% hadugyiveszteseg az elfnel, ha ijj-hiányos a piac sajnos hamar elhullik...
De szerintem mindkettonk javaslata eletkepes, es hasznalhato, de mindenkeppen mezony-fuggo.
|

12-15-2006, 20:50
|
Member
|
|
|
|
Nem értek Veled egyet Szecsa 
3. illetve a 2. szinten főleg kevés a tekizhető célpont. Így minden prédára le kell csapni... Az elf tökéletes célpont. Hiszen a lakiteki biztonsági okból túl van töltve, a hadügyi, meg a mágia tekercs is 10k környékén van. Tehát abból hullik szépen. És mivel ált. védve vannak, így nagy valószínűséggel tele is van 
Szóval egy szövinek a félelf-en kívül a második legjobb célpontja az elf. De ugye nehéz megközelíteni...
Én akárhány elffel találkoztam, a gömb után -amennyiben én, és az extrém tolisunk is maxon volt készültségügyileg- kapásból egy toligyilokra mentem.
Ha sikerült, akkor mint ahogy már fent említettem kiszámoltam mennyi tolija lehet így vagy megloptam én, vagy a tolizásra kihegyezett félelf szövim.
A kaput én nyitom ált-ban.
Amennyiben nem sikerült nekem az ártó, úgy megkértük a varist... És addig fedettük vele, amíg bírta...
Na, és itt a nem mind1, hogy meddig tudja ártózni a varis az elf-et... Mert ha csak 1-2 ártót tud bevinni neki, azzal túlságosan sokra nem megy... Hiszen észleli az elf az ártó szándékot, és lerendezi a dolgokat még mielőtt megtörténne a baj.
Ha se nekem, se a varisnak nem sikerül beártózni, ekkor megkérjük a félelf-et, hogy mérje fel az éplistát... De ez már ugye 1k környékén ha bukik akkor olyan 800 toli környékén bukik... De fel lehet vállalni...
Abban az esetben, ha ez sem sikerült, akkor ugye feltételezhetjük, hogy gyenge katonailag. De mennyire?! Ez az amit sajnos nem tudsz felmérni...
Amúgy a morál 95%-ra áll be.
"En ugy szamoltam, hogy a Tied nagyon sebezheto katonailag."
Ezt azért erősen cáfolnám, hiszen még így 11% barack/toronnyal is közel 50%-al erősebb, mint a hasonlóan élezett félelf...
Illetve nagyobb a védelme, mint egy erős varisnak. Akkor?!
Nyilván nem lesz akkora védelme, mint egy 55% + 10% tornyos hadignómnak, de azért nem rossz az 
|

12-15-2006, 20:52
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by petyac
Kisbér a te oridhoz mennyi fél-elf tolival lehet beférni? 14k elég?
|
Persze hogy befér 
Már 11k félelf toli befér ehhez 1 lopásra...
De ha látsz egy 14k-s félelf tolist, akkor arra megelőző-csapást mérsz
De nemhiszem, hogy túl sok 14k tolis félelf mozog 800 hekin 
|

12-15-2006, 21:02
|
Guest
|
|
|
|
S egy 11k tolisos fél-elf az mennyire ritka 1k heki kornyeken? 
Mert szerintem egy 20% kocsmas fel-elf annyira nem gyenge hadugyileg, nyilvanvaloan jobban mint az elf.
Kisbér, de varj-varj. Tisztazzunk valamit.
A "megölendő" elf az mf vagy szövitag?
Mert ugy gondolom, hogy a Te terved az szövi-centrikusabb mint az enyém.
bar fene se tudja 
|

12-15-2006, 21:23
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
S egy 11k tolisos fél-elf az mennyire ritka 1k heki kornyeken? 
Mert szerintem egy 20% kocsmas fel-elf annyira nem gyenge hadugyileg, nyilvanvaloan jobban mint az elf.
Kisbér, de varj-varj. Tisztazzunk valamit.
A "megölendő" elf az mf vagy szövitag?
Mert ugy gondolom, hogy a Te terved az szövi-centrikusabb mint az enyém.
bar fene se tudja 
|
800 hekire kellett az éplista... Akkor a 11k félelf toli pedig már 25% kocsmát jelent egy félelfnek...
De mint említettem pár %-ot el lehet térni az általam leírt középállapottól a csoport függvényében...
A "megölendő" elf az teljesen mind1, hogy szövitag-e vagy sem  Akkor is így csinálnám (csinálom) a lebontását 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|