|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

08-04-2006, 10:12
|
Administrator
|
|
Activity: 15%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [Qpe_]
Jogos.
Mi lehetne akkor a megoldas?
|
Az a baj, hogy egyes "jóakarók" gond nélkül bent tudják így tartani az országot. Tehát azt kell számolni, hogy az ország bent marad. Ha kiesik a pontlistából, akkor probléma megoldva, nincs a topon.
Javaslat részemről egyelőre nincs, hiszen a pontlistából ki-bekerülés nem feltétlen logikus, ennek sokkal inkább technikai okai vannak.
|

08-04-2006, 10:50
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az a baj, hogy egyes "jóakarók" gond nélkül bent tudják így tartani az országot. Tehát azt kell számolni, hogy az ország bent marad. Ha kiesik a pontlistából, akkor probléma megoldva, nincs a topon.
Javaslat részemről egyelőre nincs, hiszen a pontlistából ki-bekerülés nem feltétlen logikus, ennek sokkal inkább technikai okai vannak.
|
Szabadsag beallitasahoz egy checkbox, ami egybol pontlistabol kikerulosre teszi az orit, es csak azonositas utan kerulhet vissza?
|

08-04-2006, 10:55
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by [Qpe_]
Szabadsag beallitasahoz egy checkbox, ami egybol pontlistabol kikerulosre teszi az orit, es csak azonositas utan kerulhet vissza?
|
Nem járható.
|

08-04-2006, 11:03
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Colony
Mivel nekem nem nagyon tetszik ez a körönkénti terület vesztés inkább a szabadságot kéne korlátozni!
Pl. egy hirtelen felindulásból elkövetett ötlet:
Aki megfelel a lépés feltételeinek az ne szabizhasson! Kiírna valami üzit, hogy embereid nem akarnak többet vacakolni a szinten stb...
Ismétlem elég kiforratlan ötlet  , de talán ez irányba is lehetne gondolkodni?
|
Gond el, hogy te köv héten nem leszel gépközelben, mert elutazol, mert a szolgáltatód fejleszt valamit, mert a munkahelyeden nem lesz net... stb... ezért nem fogsz fellépni a köv szintre, hogy aztán ott szabizz, mert akkor elveszted a védelemet, ami szabi alatt is telik, sokkal logikusabb, ha még szintlépés előtt szabizol és csak mikor már biztosan gépnél tudsz lenni, akkor lépsz szintet...
És születnek emberek.
|

08-04-2006, 11:12
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Mi lenne, ha ugyanúgy jelölné a szabin lévő orikat a pontlista, mint az 1/a-ban az szk-kat, de itt mutatná egy zárójeles értékben, hogy melyik ori hova kerülne vissza a pontlistába, ha hírtelen belépne és ez a fajta rendszer egészen addig állna fent, míg az adott ország ki nem esik a pontlistából (tehát a 2 hét letelte után ugyanúgy kerülne ki, mint most).
És születnek emberek.
|

08-04-2006, 11:19
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Mi lenne, ha ugyanúgy jelölné a szabin lévő orikat a pontlista, mint az 1/a-ban az szk-kat, de itt mutatná egy zárójeles értékben, hogy melyik ori hova kerülne vissza a pontlistába, ha hírtelen belépne és ez a fajta rendszer egészen addig állna fent, míg az adott ország ki nem esik a pontlistából (tehát a 2 hét letelte után ugyanúgy kerülne ki, mint most).
|
Míg a topos országok behozatalának lehetőségét támogatom, addig a normál pontlista változtatását nem. Az A egészen más, ott a földleadás miatt eleve nem oda fog visszakerülni az ország, mint amennyi az értéke, így ott ez nem zavaró. Normál játékmenetben viszont már az lenne.
|

08-04-2006, 11:23
|
 |
Member
|
|
|
|
Atis, az ötletedből az 1800 kört végig gondolva a 2/b-ben gondot okozhat, hisz ott is előállhat ugyanaz a helyzet, hogy már megvan az 1800 köröd, de szabira kell menned (sok okot soroltam/tunk már fel, nem kezdem újra), ám ott nem tudsz lemenni még a köv szintre, mert 2000 kört kell kivárnod, akkor ebben az esetben biza olyanért kap büntetést az ori gazdája, amiről nem tehet...
És születnek emberek.
|

08-04-2006, 11:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Míg a topos országok behozatalának lehetőségét támogatom, addig a normál pontlista változtatását nem. Az A egészen más, ott a földleadás miatt eleve nem oda fog visszakerülni az ország, mint amennyi az értéke, így ott ez nem zavaró. Normál játékmenetben viszont már az lenne.
|
Pedig ez azt a gondot megoldaná, hogy ne trónoljon valaki szabin a pontlista tetején, viszont abban igazad van, hogy egy nagyobb csoportban ez eléggé zavaró is lehetne... esetleg ezt nem lehet korlátozni úgy, hogy csak az első 10 db ori lenne mindig így jelölve? Mert sajna jobb nem jut az eszembe, éppen abból kiindulva, hogy egy rontott jelszavas belépési kísérlet is kinttartja a szabiról az orit...
És születnek emberek.
|

08-04-2006, 12:55
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Atis, az ötletedből az 1800 kört végig gondolva a 2/b-ben gondot okozhat, hisz ott is előállhat ugyanaz a helyzet, hogy már megvan az 1800 köröd, de szabira kell menned (sok okot soroltam/tunk már fel, nem kezdem újra), ám ott nem tudsz lemenni még a köv szintre, mert 2000 kört kell kivárnod, akkor ebben az esetben biza olyanért kap büntetést az ori gazdája, amiről nem tehet...
|
Van egy egyszerű megoldás a 2000 kontra 1800 kör problémára...
Csak akkor legyen területvesztés 1800 kör után a 2B-ben ha az illetőnek NINCS ORIJA az 1A-ban. Ha ez az eset áll fenn akkor ugye 1000 kör után már léphetne ami azt jelenti, hogy 1800-336 körig termelhet magának vagyont büntetlenül akármekkora hekin. Ha van az 1A-ban országa akkor meg lehet növelni a területvesztés kezdetének határát valamennyire.
|

08-04-2006, 13:05
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
mert aki nagyon trónolna 1/Aban ha egy rakás felerősödött kék 5-6os ori megy ellenük nehezen állhat ellent (igaz ez sem 1000 körös projekt lesz nekik  ).
|
Formába lendült az 5letgyárad 
Maximálisan egyetértek ezzel is. 5 csopi 5 személyiség. Az 5. személyiséggel csak az 1A-ból fordulni ez jogos elvárásnak tűnik!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|