Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

View Poll Results: Egy normális, hadis óriás a 4-2 szinteken átlagosan hány % barakkot és tornyot tart
30% 1 1.72%
35% 1 1.72%
40% 3 5.17%
45% 5 8.62%
50% 16 27.59%
55% 15 25.86%
60% 13 22.41%
65% 3 5.17%
70% 1 1.72%
Voters: 58. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-28-2007, 14:01
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by rexa View Post
de szabad
ha mind a 4 tag gépnél van éppen
és ha van elit a piacon
de akkor nem egyszerübb a full elit?
csak lovat kell kiküldeni támadni, csak íjat kell otthonhagyni védeni --> +20% támadó és védőerő
a hatékonyság a lényeg, nem az egyszerűség
azt meg nem mondta senki, hogy tilos az oriba 2-3 mrd
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-28-2007, 14:29
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Nóóóóóórmális ??? meg hadis ? ha nórmális akkor min. 45% feletti barakkal
Claívsolais (3) (#379234)

"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 14:38
rexa
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
csak lovat kell kiküldeni támadni, csak íjat kell otthonhagyni védeni --> +20% támadó és védőerő
a hatékonyság a lényeg, nem az egyszerűség
azt meg nem mondta senki, hogy tilos az oriba 2-3 mrd
az íjj/lónak sokkal kisebb a védőereje hacsak nem cseréled le minden éjszakára mikor nem vagy a pacikat de ezt nagyon kevés csoportban tudod megtenni...

az elit meg sokkal hatékonyabb...
anyagilag nem mindegy, hogy egy háború 2 napig vagy 1 hétig tart...
nem lehet 4 körönként sereget cserélni a piacon
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 14:43
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kancsendzönga View Post
egyébként meg akkor most mi az ami normális orinak számít? aki nem tud játszani? vagy aki nincs sokat a gépnél? mellesleg én nem is vagyok sokat. Vagy aki nem akar erős orit (legalábbis te aztmondtad, hogy ezek itt mind erősek, úgyhogy ne ilyenekkel példálózzunk). most nem értem
Hogy kinek mi a normális, az egyéni megítélés szerint változik. A normálisnak sztm szinonímája az 'általánosan elfogadott', 'átlagos', 'kiegyensúlyozott', 'sokszor előforduló' stb.
Hogy a legszélsőségesebb példát vegyem, vki a szavazásnál bejelölte a 70%-ot. Tehát azt tartja 'normálisnak'. Namost ha körülnéz, megkéri a tolist hogy az óriásokról csináljon éplistát (vagy egy gnómot a szöviben), garantáltan nem fog ilyen óriást találni a környéken. Nincs általános rálátásom ezekre az említett óriásokra (részben ezért is tettem fel a kérdést), de annyit azért biztosan tudok, hogy 70%-kal rendelkező óriás a 2-4 szinteken ritka mint a fehér holló.
Tehát szétnéz az illető és nem lát több ilyen 'normális' óriást. Ebből az következik, hogy szerinte az összes többi hadis óriás abnormális. Ez ugyanis a 'normális' szó ellentéte. Ez a vélekedés nem tartható, ezért gondolom úgy, hogy rossz kérdést tettem fel.
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 14:56
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
az íjj/lónak sokkal kisebb a védőereje hacsak nem cseréled le minden éjszakára mikor nem vagy a pacikat de ezt nagyon kevés csoportban tudod megtenni...

az elit meg sokkal hatékonyabb...
anyagilag nem mindegy, hogy egy háború 2 napig vagy 1 hétig tart...
nem lehet 4 körönként sereget cserélni a piacon
pont ez az, hogy bőven nem kell ennyi ideig tartania egy háborúnak
ha jól csinálod, akkor pár kör alatt le lehet zavarni, és akkor bőven meg lehet oldani seregcserével - csak nem mészárolni kell, meg hasonló baromságokat, hanem szépen leföldelni az ellent, és máris nem tud visszajönni
persze hogy hatékonyabb, főleg, hogy 20%-al gyengébb mind támadás, mind védekezés terén

ha nagyon akarod, az 5-ös szintek kivételével bárhol meg lehet oldani, hogy éjszakára full beíjjazva legyél - egyszerűen beképzed a szükséges mennyiségű csere egységet, amiket a piacon tartassz
és sereget sem kötelező cserélni minden 4 vagy 2 körben - elég csak az ellenfelet rávenni arra, hogy úgy kell számolnia, hogy bizony az otthon lévő lovakat te bármelyik pillanatban íjakra tudod cserélni

Last edited by Andrew; 05-28-2007 at 15:00.. Reason: célba ért az üzenetem :D
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 15:04
Kancsendzönga Kancsendzönga is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Hogy kinek mi a normális, az egyéni megítélés szerint változik. A normálisnak sztm szinonímája az 'általánosan elfogadott', 'átlagos', 'kiegyensúlyozott', 'sokszor előforduló' stb.
Hogy a legszélsőségesebb példát vegyem, vki a szavazásnál bejelölte a 70%-ot. Tehát azt tartja 'normálisnak'. Namost ha körülnéz, megkéri a tolist hogy az óriásokról csináljon éplistát (vagy egy gnómot a szöviben), garantáltan nem fog ilyen óriást találni a környéken. Nincs általános rálátásom ezekre az említett óriásokra (részben ezért is tettem fel a kérdést), de annyit azért biztosan tudok, hogy 70%-kal rendelkező óriás a 2-4 szinteken ritka mint a fehér holló.
Tehát szétnéz az illető és nem lát több ilyen 'normális' óriást. Ebből az következik, hogy szerinte az összes többi hadis óriás abnormális. Ez ugyanis a 'normális' szó ellentéte. Ez a vélekedés nem tartható, ezért gondolom úgy, hogy rossz kérdést tettem fel.
sztem az átlagos hadis óriás igenis tart 55-60%-ot ezekből az épületekből. ugyanis az a normális hadis, aki nem hadi-vari. tolit biztos nem tart egy normális óriás, bányát sem, könyvtárat sem, kovácsot sem... akkor mivel töltse fel a hekijeit? persze, hogy barakkal. Szerintem így néz ki egy normális hadis.

Egyébként ez a normális nyagyon szerencsétlen szó. Normális pl a bankrabló, az adócsaló, normális a JKSZ-elő, aki az érdekeit tartja szem előtt és elmegy addig, amíg nincs megtorlás. Normális, csak nem morális. nem ugyan az. erre mondják, vagyis nem erre mondják, de ezt jelenti
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 15:04
rexa
Guest

Longevity: 0%

Quote:
ha jól csinálod, akkor pár kör alatt le lehet zavarni, és akkor bőven meg lehet oldani seregcserével - csak nem mészárolni kell, meg hasonló baromságokat, hanem szépen leföldelni az ellent, és máris nem tud visszajönni
persze hogy hatékonyabb, főleg, hogy 20%-al gyengébb mind támadás, mind védekezés terén

ha nagyon akarod, az 5-ös szintek kivételével bárhol meg lehet oldani, hogy éjszakára full beíjjazva legyél - egyszerűen beképzed a szükséges mennyiségű csere egységet, amiket a piacon tartassz
és sereget sem kötelező cserélni minden 4 vagy 2 körben - elég csak az ellenfelet rávenni arra, hogy úgy kell számolnia, hogy bizony az otthon lévő lovakat te bármelyik pillanatban íjakra tudod cserélni
de miért földeljek minden háborúban ha nem akarok előrébb menni?
a 4 és 3 szinten sokszor nincs elég sereg a piacon
főleg annyi amennyi egy hadis szövinek kell...
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 15:12
Devh Devh is offline
Junior Member

Longevity: 93%

2-ben most ezt játszom varis-hadiként:

Ház 18%
Barakk 29%
Tanya 14%
Őrtorony 7%
Templom 21%
+Egyéb 11%(raktár, bányák, kov.műhely)

1/A-ba kell némi lóvé, ezért nem ennyire kiélezett, de a környezetben megfelel. Ezért én a 45%-ot jelöltem be, ha vki nem termel semmit sem.

Elit+tornyos íjjal játszom, persze szövi is van hozzá, így megfelelő.
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 15:16
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
de miért földeljek minden háborúban ha nem akarok előrébb menni?
a 4 és 3 szinten sokszor nincs elég sereg a piacon
főleg annyi amennyi egy hadis szövinek kell...
én egyenlőre azt vettem ki ebből a játékból, hogy minnél előbbre kell jutni, lásd A meg különben is, földelni a legszebb - no persze, vannak akiknek nem kell följebb jutni, de én egyenlőre nem ilyen vagyok
L-ben G-ben egyenlőre volt annyi, amennyi kellett, pedig nem volt egy hete, hogy 100-120k lovat vettünk be és még maradt is dögivel - de ha mégse lenne elég, akkor venni kell egy kis fegyót, meg katit, oszt uccu neki
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 15:16
Reni Reni is offline
Member

Quote:

Endru........ezt hívják megfutásnak, amikor ahelyett hogy kiállnál földelsz és tiplizel...

igaz, ez is egy stratégia
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules