|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

03-06-2006, 15:41
|
Guest
|
|
Posts: n/a
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by edu
Hát akkor mondok én is valamit.. Bacon szalonnába begöngyölsz egy szem kimagozott datolyát, fogpiszkálóval áttűzöd, utána kisütöd, mig a szalonna szép piros nem lesz. Utána kis mézet csorgatsz rá és vidáman megeszed. Én kipróbáltam..finom.. Persze nem én találtam ki, a tévében láttam. Jó étvágyat 
|
Kipróbálom 
|

03-07-2006, 13:48
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: New York
Posts: 309
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Dale Cooper kedvenc meggyes pitéje Twin Peaksből
Meggyes pite
Hozzávalók:
25 dkg margarin
33 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája (fehérjét megtartom a tészta tetejére)
½ teáskanál só
3 evőkanál cukor
4 ek tej
1 ek ecet
45 dkg magozott meggy (befőtt is jó)
2-3 ek kukoricaliszt (vagy kukoricadara)
125 ml cukor (cukrozatlan meggyhez több)
¼ teáskanál só
¼ teáskanál szerecsendió
¼ teáskanál gyömbér
1 citrom leve
2 ek olvasztott vaj vagy margarin
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, cukorral, sóval összevegyítjük, hogy úgy nézzen ki, mint az apró tarhonyás liszt. A folyadékokat is összevegyítjük, majd ezeket fakanállal összekeverjük.
Félbe vesszük, és a tésztákat betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk, hogy jól kifagyjon. Ez azért fontos, mert ettől lesz a tészta nagyon könnyű és ropogós.
Közben összekeverjük a gyümölcsöt a fűszerekkel, cukorral és kukoricaliszttel. (A meggyet jól le kell előtte csepegtetni.) Ha nem elég édes, még mehet bele cukor.
A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
Kivesszük a tésztákat a hűtőből, kinyújtjuk két zsírpapír között. Belehelyezzük a sütőedénybe, beleöntjük a gyümölcskeveréket. Rácsöpögtetjük az olvasztott vajat, és betakarjuk az előre kinyújtott tésztával.
Kicsit megszurkáljuk a tetejét villával. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tészta tetejét. Durva cukorral enyhén megszórjuk.
A sütőbe helyezve kb. 45-50 perc alatt gyönyörű, aranysárgára sütjük.
(A sütőedény mérete: nagy kerek pie sütő vagy vastag, öntött vas serpenyő 22-25 cm átmérőjű.)
|

03-07-2006, 15:32
|
Guest
|
|
Posts: n/a
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Arwen
Meggyes pite
Hozzávalók:
25 dkg margarin
33 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája (fehérjét megtartom a tészta tetejére)
½ teáskanál só
3 evőkanál cukor
4 ek tej
1 ek ecet
45 dkg magozott meggy (befőtt is jó)
2-3 ek kukoricaliszt (vagy kukoricadara)
125 ml cukor (cukrozatlan meggyhez több)
¼ teáskanál só
¼ teáskanál szerecsendió
¼ teáskanál gyömbér
1 citrom leve
2 ek olvasztott vaj vagy margarin
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, cukorral, sóval összevegyítjük, hogy úgy nézzen ki, mint az apró tarhonyás liszt. A folyadékokat is összevegyítjük, majd ezeket fakanállal összekeverjük.
Félbe vesszük, és a tésztákat betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk, hogy jól kifagyjon. Ez azért fontos, mert ettől lesz a tészta nagyon könnyű és ropogós.
Közben összekeverjük a gyümölcsöt a fűszerekkel, cukorral és kukoricaliszttel. (A meggyet jól le kell előtte csepegtetni.) Ha nem elég édes, még mehet bele cukor.
A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
Kivesszük a tésztákat a hűtőből, kinyújtjuk két zsírpapír között. Belehelyezzük a sütőedénybe, beleöntjük a gyümölcskeveréket. Rácsöpögtetjük az olvasztott vajat, és betakarjuk az előre kinyújtott tésztával.
Kicsit megszurkáljuk a tetejét villával. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tészta tetejét. Durva cukorral enyhén megszórjuk.
A sütőbe helyezve kb. 45-50 perc alatt gyönyörű, aranysárgára sütjük.
(A sütőedény mérete: nagy kerek pie sütő vagy vastag, öntött vas serpenyő 22-25 cm átmérőjű.)
|
Valami ilyesmit ismerek már... 
|

03-17-2006, 07:35
|
Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: Budapest
Posts: 2,146
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Somlói galuska
Hozzávalók:- a vaníliakrémhez:
5 dl tej
4 tojássárgája
15 dkg cukor
8 dkg liszt
1/2 rúd vanília
citromhéj
- a sziruphoz:
2,5 dl víz
20 dkg cukor
1 dl rum
- a töltelékhez:
8 dkg dióbél
8 dkg mazsola
1-1,5 dl rum
1 evőkanálnyi kakaópor
- a csokoládéöntethez:
15 dkg étcsokoládé
25 dkg cukor
1,5 dl víz
1 dl rum
- a habhoz:
6 dl tejszín
Elkészítés
A vaníliakrémhez szükséges tejet forrald fel egy darabka citromhéjjal és a vaníliával, majd hagyd langyosra hűlni. Közben a tojássárgákat keverd habosra a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett szűrd bele a langyos tejet. Ezután lassan melegítsd újra (teheted gőzfürdőbe is), s változatlanul kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor tedd félre, s hagyd teljesen kihűlni.
A szirup elkészítéséhez forrald fel a vizet, old fel benne a cukrot, majd vedd le a tűzről, s ha már langyosra hűlt, keverd bele a rumot is.
A töltelékhez daráld le a diót, a mazsolát pedig áztasd be a rumba.
A csokoládéöntethez a csokoládét darabold fel, tedd a vízbe, add hozzá a cukrot és a rumot, majd gőzfürdőben felmelegítve keverd simára, aztán hagyd kihűlni.
Miután minden hozzávalót előkészítettél, fogd az egyik piskótalapot, azt öntözd meg a sziruppal, kend meg a vaníliakrém egyik felével, szórd meg dióval és lecsurgatott mazsolával, majd tedd rá a következő piskótát. Arra megint szirup, krém, dió és mazsola jön. Végül következik a harmadik piskóta, annak a tetejét locsold meg a maradék sziruppal és hintsd meg kakaóporral. Az egészet csomagold alufóliába, s tedd egy fél napra jégszekrénybe. Másnap egy kanállal szaggass galuskákat a piskótatortából, azokat halmozd egy-egy kistányérra, locsold meg a hideg csokoládéöntettel, végül díszítsd tejszínhabbal. 3 vékony piskótalap (sima, diós, kakaós)
A csokiöntetet lehet kakaóporból is csinálni, a vanilia-krémet lehet helyettesíteni egy tasak van.pudingporral is. Így olsóbb, egyszerűbb.
__________________
"Csak keresed magad,
Hogy mire vagy jó?
Csak kérdezed magad,
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

04-14-2006, 15:53
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: -
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Megint itt egy ünnep, és újra itt a sütögetések idelye 
Ilyenkor szeretem elővenni a régi , Nagymamámtól tanult,gyors és könnyű recepteket
Habos linzer
Hozzávalók :
30 dkg liszt
25 dkg cukor
10 dkg margarin
10 dkg darált dió
4 db tojás
10 dkg lekvár
A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a fele cukrpt, a tojássárgáját és a lisztet.Kisebb tepsibe öntjük,a tetejét megkenjük lekvárral.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,belekevrjük a megmaradt cukrot és diót.A tészta tetejére simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Valami isteni finom, és hamar kész 
__________________
Stefeee 
261380
|

04-18-2006, 11:20
|
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
koszi Moncsi, viszem haza anyukamnak tesztelni 
__________________
Remedy
|

04-19-2006, 16:54
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: -
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
koszi Moncsi, viszem haza anyukamnak tesztelni 
|
Szívesen 
Van még pár a Nagyi receptjei közt még 
__________________
Stefeee 
261380
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 00:48.
 |
|
|
|
|
|
|