Hy!
Érdekes a téma: regisztráció nehezítése. Így is alig jutottam be, mi lesz ha még nehezedik is

A regisztrációval szerintem minden rendben van. Ahogy eddig láttam, nincs valami eszeveszett tolongás a külső fórumra és a kezdők sem ontják a napi több százas értelmetlen hozzászólásokat. Néhány rövid kérdéssel sok időt és félreértést meg lehet spórolni. A nagyon értelmetlen témák meg hamar elvesznek az érdektelenség tengerében. Az offos megnyilvánulások is akkor okozzák a legtöbb problémát, ha mindenki reagál rájuk a beszélgetés közben. Szerintem az ilyeneket magánban is el lehet intézni pl: legközelebb ezt vagy azt ne ide írd, hanem oda...
Az elf finomhangolását csak kívülről szemléltem, mert nem volt épkézláb ötletem. Többé-kevésbé az előzményekkel is tisztában vagyok, ami azért nem kevés olvasásba került

. A megbeszélések és a megfontolás alatti javaslatok nagyon érzékenyek a téma kisiklatására, de erre szerintem nem a legjobb megoldás a beírások korlátozása. Az eszmecsere bármilyen korlátozása komoly ellentéteket gerjeszthet, emellett megjelenhetnek a szabályokat megkerülők, ami megint nem nagy öröm.
Ami a legjobban zavart pl az elf vitája alatt, hogy nem tudtam követni, hogy ki melyik javaslatot pontosan miért is támogatja, egyáltalán melyik van versenyben. A tízes lista könnyített a helyzeten, de még így is küzdős volt részemről. Ekkor jött az az ötletem, hogy pl az első hsz-ban, vagy még az előtt lehetne egy kisebb lista a szóbakerült javaslatokról. Így a vita iránya is kontroll alatt lenne és a jobb ötletek sem vesznének el az élet sűrűjében. A kivitelezésen nem sokat agyaltam, de pl lehetne küldeni vmi hirdetőtábla szerűségre, vagy a téma indítójának, aki így az első hsz-t tudná frissíteni. Persze ez sok felelőséggel és munkával járna különösen egy 1k-n felüli vita esetén. Ezért már a téma nyitása lenne a macerás, mert ugye felügyelni kellene a beszélgetést a lezárásig (ami néha hamar eljön...). Aztán egy végleges ötletlistát akár meg is lehetne szavaztatni, amolyan 1 szavazat+1 indoklás jelleggel. (minek egy szavazást offoli?!) Így külön lenne a vita és a szavazás.
Ha nagyon marhaságokat írok, szóljatok!
A fórumok arra vannak, hogy beszélgessünk, kérdezzünk, vitatkozzunk.
szerintem