Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-10-2007, 17:51
Survivor Survivor is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Elfek aránya: 10,38%
És ugyanez hogy néz ki az 1A-ban? Szerintem ott egyébként is baromi sok tolis elf volt, itt ez volt az elfek számára a legjobb, amit választhattak. Tudod, hol van a probléma Atti? Ott, hogy az elfnek egyrészt ott van a felfedezési határ, másrészt ott van a felfedezési arány%. Igaz, hogy lényegesen kevesebb katona kell neki, hogy felfedezzen, de ha egyszerűen le fogják majd nyomni, mert nem fognak félni tőle, akkor a felfedezési aránya hamar elég magas lesz. Utána máris megszűnik az az előnye, amiért érdemes elffel felfedezni. Egyetlen olyan javaslatom lenne, amivel talán még segíthetnénk az elfen ennek a nem éppen előnyös változásnak ellenére, ha az elf seregrejtő varázslata nem menne le róla a szabadság alatt. Ugyanis az elf így teljesen kiszolgáltatottá válik. Nem lehetne, hogy ezt mérlegeljük, mint esetleges opciót?

Mondjuk gondolom, hogy a számok ismeretében ez a javaslat csak a majd válaszolók 10,38%-ának fog tetszeni
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-10-2007, 17:55
Blacky Blacky is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Stev View Post
Sajnos azért nem érdemes bezárni, és egy újat kezdeni a tárgyalásra, mert amíg naponta jön 4-5 ember hogy kifejtse a felháborodását nem minden ok nélkül, addig azt a topicot is szétoffolnák, és ebben igaza van Atinak, hogy addig kár is érdemben foglalkozni vele.
Ennek is igazat kell adni de valahogy elöbbre kéne lépni, mert ahogy irod mindig lessz egy aki jogos felháborodásában vagy vélt vagy valos sérelme miatt itt fog offolni..De ha konkrétan 3 javaslatot leteszünk arra a képletes asztalra akkor talán lehetne elörelépés..Mert igy elöbb utobb és félek hogy elöbb kifullad az ELF dolog..
Reply With Quote
Old 05-10-2007, 18:07
Penya Penya is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Ez jó csak sztem sok a malusz. Elég lenne ha 5ösével nő vagy legyen 7 igy gondoltam:

15%torony - 20% malusz
20%torony - 25%malusz vagy 27
25%torony - 30%malusz vagy 34
30%torony - 35%malusz vagy 41
35%torony - 40%malusz vagy 48

Az ártózásra eltörölném a 3% ot, igy is kapott már eleget. Különben is még Goldynak is a gyújtással volt baja : P
Idézem magamat. Mivel nem irtatok rá semmit gondoltam elsikkadt aztán lehet másért. Mindenesetre sokallom a maluszokat ezért sztem ez már korrekt lenne de ha nem még a 8%os növelésben is benne lennék, de az már a maximum részemről : )

Ja még annyit h ez nem az én ötletem, csak kicsit finomítottam.

Last edited by Penya; 05-10-2007 at 18:08.. Reason: valóság
Reply With Quote
Old 05-10-2007, 18:12
laci laci is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Survivor View Post
És ugyanez hogy néz ki az 1A-ban? Szerintem ott egyébként is baromi sok tolis elf volt, itt ez volt az elfek számára a legjobb, amit választhattak. Tudod, hol van a probléma Atti? Ott, hogy az elfnek egyrészt ott van a felfedezési határ, másrészt ott van a felfedezési arány%. Igaz, hogy lényegesen kevesebb katona kell neki, hogy felfedezzen, de ha egyszerűen le fogják majd nyomni, mert nem fognak félni tőle, akkor a felfedezési aránya hamar elég magas lesz. Utána máris megszűnik az az előnye, amiért érdemes elffel felfedezni. Egyetlen olyan javaslatom lenne, amivel talán még segíthetnénk az elfen ennek a nem éppen előnyös változásnak ellenére, ha az elf seregrejtő varázslata nem menne le róla a szabadság alatt. Ugyanis az elf így teljesen kiszolgáltatottá válik. Nem lehetne, hogy ezt mérlegeljük, mint esetleges opciót?

Mondjuk gondolom, hogy a számok ismeretében ez a javaslat csak a majd válaszolók 10,38%-ának fog tetszeni
Egyrészt kétlem hogy az 1A-ban olyan "baromi sok" tolis elf lenne.
Másrészt ha nem tud felfedezni, szükség esetén ütni is tud az elf.

És hogy a javaslatodra is reagáljak:
az hogy szabadság alatt is fentmaradna a varázslat, nem segítene azokon, akik ritkán vannak szabadságon. Ne a szabadságon lévő országokat támogassuk.
Reply With Quote
Old 05-10-2007, 18:17
Cassandra Cassandra is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Blacky View Post
Ennek is igazat kell adni de valahogy elöbbre kéne lépni, mert ahogy irod mindig lessz egy aki jogos felháborodásában vagy vélt vagy valos sérelme miatt itt fog offolni..De ha konkrétan 3 javaslatot leteszünk arra a képletes asztalra akkor talán lehetne elörelépés..Mert igy elöbb utobb és félek hogy elöbb kifullad az ELF dolog..
Szerintem itt kb. 3 javaslatról lehetne érdemben beszélni.
Az olysokszor említett 8-as számomra továbbrais a legszinpatikusabb, nem sikerült meggyőzin arról, hogy a tornyok számával arányosan növekvő ill. csökkenő malusz jó megoldás lenne.

És továbbrais úgyérzem, hogy úgy lenne helyes, ha adott szövi bármely tagját érő támadás a jelenlegi maluszok idiglenes(12óra pl.) elveszését vonná magaután (az ellen teljes szövijével szemben.), MF estetében az MF elfet támadó ország összes szövijével szemben és nem csak a támadó féllel szemben.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Old 05-10-2007, 18:20
Survivor Survivor is offline
Junior Member

Longevity: 97%

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Egyrészt kétlem hogy az 1A-ban olyan "baromi sok" tolis elf lenne.
Másrészt ha nem tud felfedezni, szükség esetén ütni is tud az elf.

És hogy a javaslatodra is reagáljak:
az hogy szabadság alatt is fentmaradna a varázslat, nem segítene azokon, akik ritkán vannak szabadságon. Ne a szabadságon lévő országokat támogassuk.
Rendben, de azt vedd figyelembe, hogy amíg a többi fajnak ha szabadságon van nem változik semmit az élete, magyarul az ork úgysem kajál, az embert úgysem ártózzák az óriást, törpét úgysem lopják, addig az Elf elveszíti az egyetlen dolgot, amit a spec varázslata ad, azt, hogy láthatóvá válik, mije van. Ez nagyon nagy büntetés a számára, ugyanis eddig azért láttál kevés szabadságos elfet, mert ettől féltek. Most pedig kaptak valóban 10% bónuszt, amivel eddig is számoltak, akik progival mentek ellenük, de cserébe meglehetősen megkurtították a lehetőségeiket. Gondold majd el a szitut, hogy egy mf elfet egy szövi végig szivat a csoportjában, mert esetleg eddig az elf szivatta őket, de legalább az elf védve volt. Most a szivatás miatt az elf már kénytelen lesz szabizni, amikor az összes gyengeségére fény derülhet. Szerintem ez a változtatás segítene az elf fajban bízni egy kicsit jobban.
Reply With Quote
Old 05-10-2007, 18:24
laci laci is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Survivor View Post
Rendben, de azt vedd figyelembe, hogy amíg a többi fajnak ha szabadságon van nem változik semmit az élete, magyarul az ork úgysem kajál, az embert úgysem ártózzák az óriást, törpét úgysem lopják, addig az Elf elveszíti az egyetlen dolgot, amit a spec varázslata ad, azt, hogy láthatóvá válik, mije van. Ez nagyon nagy büntetés a számára, ugyanis eddig azért láttál kevés szabadságos elfet, mert ettől féltek. Most pedig kaptak valóban 10% bónuszt, amivel eddig is számoltak, akik progival mentek ellenük, de cserébe meglehetősen megkurtították a lehetőségeiket. Gondold majd el a szitut, hogy egy mf elfet egy szövi végig szivat a csoportjában, mert esetleg eddig az elf szivatta őket, de legalább az elf védve volt. Most a szivatás miatt az elf már kénytelen lesz szabizni, amikor az összes gyengeségére fény derülhet. Szerintem ez a változtatás segítene az elf fajban bízni egy kicsit jobban.
Ez egyrészt némi találékonysággal megoldható (nekem legalábbis van egy ötletem, hogyan, de ez nem tartozik ide), másrészt a szabadságon levő elf tényleg más kérdés.
Én nem sokat érek a szabadság alatt fennmaradó varázslattal, ha ilyen maluszaim vannak játék közben.
Reply With Quote
Old 05-10-2007, 18:30
lacqa lacqa is offline
Member

Quote:
8asra asszem Synkelnek volt egy elég fogós ellenpéldája, 1/Ara hozta fel: ha van egy beton el klán viszonylag azonos ponton, akkor ha valamelyiket nagynehezen ütöd, az összes többi büntetlenül és maluszok nélkül neked eshet. Erre lehetne egy lehetőség, hogy A-ban mivel egyéni támadásra nincs segítség, egyéni támadásra csak a támadott elf mentesüljön a maluszok alól.
Bár ez végülis lejjebb is előfordulhat mondjuk B-ben.
és ez miért baj? nekem ugyan jó ha kiküszöböljük ennek lehetőségét, mert én elffel szemben csak támadó lehetek , de miért ne védhetnék meg egymást így?

gondold meg, ha egy csupa ork csapat közé keveredsz, akkor az a szitu ugyanerre a rugóra megy...
Reply With Quote
Old 05-10-2007, 18:31
Stev's Avatar
Stev Stev is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Idézem magamat. Mivel nem irtatok rá semmit gondoltam elsikkadt aztán lehet másért. Mindenesetre sokallom a maluszokat ezért sztem ez már korrekt lenne de ha nem még a 8%os növelésben is benne lennék, de az már a maximum részemről : )

Ja még annyit h ez nem az én ötletem, csak kicsit finomítottam.
Ezzel nekem az a problémám, hogy mennyi lenne a malusz mondjuk 17, vagy 23% toronynál? Vagy 19% toronynál még 20%malusz, 20%nál már 25?

Ennél jobb Kutyuleee ötlete ahol a 15% feletti rész 2 v 3szorosával nő a malusz, de még skitié is hogy 10% torony felett százalékonként xszel nőjön a malusz.
Reply With Quote
Old 05-10-2007, 18:34
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 18%

Quote:
8asra asszem Synkelnek volt egy elég fogós ellenpéldája, 1/Ara hozta fel: ha van egy beton el klán viszonylag azonos ponton, akkor ha valamelyiket nagynehezen ütöd, az összes többi büntetlenül és maluszok nélkül neked eshet. Erre lehetne egy lehetőség, hogy A-ban mivel egyéni támadásra nincs segítség, egyéni támadásra csak a támadott elf mentesüljön a maluszok alól.
Bár ez végülis lejjebb is előfordulhat mondjuk B-ben.

Szerintem a szövik azért szövik,hogy kiálljanak egymás mellett
Szólj ha tévedek,de ez most is így van és nem csak és kizárólad elf szöviknél ...

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules