Quote:
Originally Posted by Cassandra
Eddig tíz javaslat, lehet szemezgetni:
1. álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül
2. álljunk át 25%-ra maluszok nélkül
3. álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül
4. jó ahogy most van
5. csökkentsük a maluszokat
6. legyen ahogy most van, de adjunk időt
7. legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani
8. legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai
9. a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől
10. az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből.
|
Nos, szerintem Atit úgy lehetne meggyőzni, ha egyesével átrágnánk magunkat az összes lehetőségen, melyiknek mi lehet az előnye/hátránya, az elfre és persze másokra nézve is.
Mondták a 6. pontot, hogy legyen az. Mondjuk SZVSZ ez nem is lenne igazi megoldás, mert nem változtat semit a mostani állapoton, csak esélyt ad arra, hogy aki nagyon akar az szintlépésnél fajt válthasson.
7. Az azonnal fajváltás valószínűleg nem fog megtörténni, mert amennyire tudom nem igazán történt ilyen eddig sem (javítsatok ki ha tévedek), és mert sokan egyébknt is nagyon meglepődnének, ha teszem azt az eddig békésen fejlődő elfből egyszercsak óriás lenne.
8. Ha Ati helyében lennék, én ezt fontolnám meg leginkább, mivel SZVSZ ez megoldaná mindkét problémát (a várfal mögül kinyulkálást, és az önvédelmet is)
9. Ez már kevésbé tetszik, mivel így túl könnyen lehetne következtetni az elfek védelmére 1-1 lopássorozat után, de azért nem elvetendő dolog, mivel ez is a felé vezet, hogy az elf vagy békésen fejlődik, vagy beüthető
10. Ez pedig azért nem tetszik, mert egy óriásnak/orknak nem sűrűn foglyuk levinni a tolikészültségét még akkor sem ha van rá lehetőség, és mert egy elf attól nem tudná jobban megvédeni magát, hogy "csak" 6%-al csökken a varikészüli TK nyitásnál
Az első 5 pontal nem igazán foglalkoztam, mivel ezek vagy az eredeti állapotot hoznák vissza, vagy pedig az eredeti és a mostani között valahol félúton. Márpedig ezek sem voltak olyan tökéletesek, mivel ha az lett volna nyilván nem változtatják meg.
Szóval akkor jó lenne ha mindenki ész érvekkel írná le hogy mit miért támogat, vagy ellenez, mert különben nem lesz belőle semmi