Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-07-2007, 19:50
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Márcsak egy valamit tennék hozzá: Minden 1A-s orknak:

Megdöglött a szomszéd tehene...
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-07-2007, 19:53
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Erre mi szükség lenne? Már azon túl, hogy hirtelen felindulásból, minden átgondolás nélkül mindenki kiválasztana valami totál rossz fajt, aztán másnap megbánná, és akkor már késő.

Most őszintén: mostanában volt olyan komolyabb változtatás, ahol néhány hét tapasztalat után ne lett volna megviszgálva, hogy milyen hatással járt a változás, és szükség esetén lett egy kicsit finomhangolva? Nem tudok róla. (Kivéve Remy kedvenc témáját, az meg lett beszélve, nem sikerült logikus érvekkel meggyőznötök.)

Akkor ilyen hatalmas többkörös "tapasztalatok" alapján miért akarna bárki is ilyen elhamarkodott döntéseket hozni, hogy fajváltás?

Semmi értelme.

Ati ha megengeded én ezt egy picit átgondolatlan döntésnek érzem, van egy olyan sejtésem hogy egyoldaluan lett megközelitve, ez az elf kérdés.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 19:53
hapi-hapi hapi-hapi is offline
Junior Member

Longevity: 93%

Quote:
...Akkor ilyen hatalmas többkörös "tapasztalatok" alapján miért akarna bárki is ilyen elhamarkodott döntéseket hozni, hogy fajváltás?

Semmi értelme.
Szóval ezentúl is eltudom látni a tolvaj szerepét a szövimben?!
A rúnáit lopjam le kegyetlenül vagy a pénzét lopjam addíg, míg nemtudja majd fizetni a zsoldot?!
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 19:57
Yberia Yberia is offline
Junior Member

Longevity: 94%

Úgy látom nem sokan vagyunk, akik megértik ez a módosítást. Én speciel nem örülök neki, mert több éven át voltam elf, annak mindne előnyével, VISZONT más aspektusból érthető a változtatás:

1. Az elf mindne fantasyban békés faj, ha te nem támadod meg általában ő nem fog, tiszteli az életet, a természetet... nem gyújt, rombol, gyilkol (ez inkább az orkokra illik)

2. Szintén mindenhol erős faj viszont, ami leginkább a védekezésében ismerszik, igazából egy elfet gyakorlatilag nulla tolis varis és íjas fajnak képzelek el.

A sok évem alatt nagyjából úgy nézett ki a pálya, hogy valakit leártottam, laloptam csontig, majd ha esetleg volt tartaléka és összeszedte a bátorságát sereggel kijönni kivédekezés után gyors csere lovikra és már be is ütöttem.

Másik oldalról nézve az elf nehezen üthető faj, nem tudod felmérni, kiszámolni, hogy mi elég hozzá, ork, vagy kigyúrt gnóm beütheti más nem nagyon. Ember vagy félelf lelopni nem nagyon tudta, általában inkább az elf ártotta és lopta csontig a félelfeket. Ártani nagy nehezen tényleg csak a topos varisok tudták, amiből csoportonként 2-3 ha van. Akkor az elf gyorsan felhúzott 2k varit (pl tanyákból) és túl is volt a krízisen.

Mivel nem csípem ha valaki egyik vagy másik oldalra dumál, ezért még egy bekezdésre igénybe veszem a figyelmeteket:

Játékkészítőként biztos vagyok abban, hogy Atti alaposan átgondolta a módosítást és nem az első ötletet írta meg, ami eszébe jutott. Neki is van veszítenivalója itt nem is kevés. Azt csak remélni tudom, hogy nem pár puncsos rágta addig a fülét, míg végül ez a helyzet állt elő.

Javaslatom az lenne, hogy az elf maluszát hagyjuk meg, de lépcsősen kerüljön alkalmazásba, azaz, ha egy elf békés természetű ország és egyszer "belészáll valaki" akkor azt ugyan kérem szeretném én is szétgyújtani, gyilkolni. Ezért olyan rendszert tudok elképzelni, hogy:

1. A haszonszerző és ártó tolvajakciók arányától függően változzon a malusz (ez három bejegyzés adatbázisban: összes tolvajakció száma, haszonszerző, ártó) és ebből lehet arányosítani.

2. Ha egy országot támadok és napi 2-3 ártó tolvajakciót kap a menjen malusz nélkül, ha ennél többet, akkor malusszal. Figyelmeztetésnek jó a 2-3 gyújtás is, aki komoly kárt akar okozni, annak meg 3 után úgysem lesz értelme. Ez időt ad mindkét félnek hogy gondolkozzon el kicsit érdemes-e belevágni, mielőtt kikezd egy elffel.

Talán ezen a vonalon el lehetne indulni, biztos lezsnek jobb ötletek is, vagy ennek továbbgondolásai, és úgy érzem, hogy Atti megbecsüli annyira a játékosokat, hogy ha megvalósítható ötlet kerül ki a kezünk közül be fogja látni, hogy az lesz a jó megoldás, nem pedig egy erős (kb uralkodó fajból) tamagochit csinálni. Mert azért Atti te is tudod, aki tamagochizni akar, az nem a te célközönséged és nem a hódítóé.

Ha meg mégis marad így minden jó lesz, ha elkezdetek rettegni az elf lovasaimtól

Spanyol
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 19:58
nyolcvan nyolcvan is offline
Member

Quote:
Akkor ilyen hatalmas többkörös "tapasztalatok" alapján miért akarna bárki is ilyen elhamarkodott döntéseket hozni, hogy fajváltás?

Semmi értelme.
igazad van, de csak félig

Igazából nem is a maluszok érdekelnek, mert végülis érthető, hogy miért lettek ezek a változtatások hozva. Azért hogy egy mf deffelő ori nehogy már csak úgy ártózza a többi országot a bunkerjéből, mert ráér; meg hogy az elf maradjon deffelős fedezgetős faj.
Az mf-eknek nem is lesz talán baj a változás, majd átépíti valahogy az országát, és tovább játszik deffenzívként. Azt télleg nem lehet elöre megmondani, hogy felborul-e valamilyen egyensúly, nem is azt akartam pár körváltásból megmondani

Szerintem azzal van a baj, akik szöviben vannak. Ezekkel a változtatásokkal nem kell egy elf a szövibe (most nem az A-ra gondolok meg a klánokra, ahol kaját termel stb.), mert tolvajnak szinte alkalmatlan (szöviben alkalmatlan, mf-ben még jó, hogy tud magának lopni dolgokat, de egy szöviben nem ez a feladata az elf-nek)
Vagyis a szöviérdekek miatt biztosan meg kellene változtatni a faját, nem pár-körös tapasztalat miatt írtam azt az ötletet.
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 19:58
-Hiena-'s Avatar
-Hiena- -Hiena- is offline
Junior Member

lepj szintet es valts fajt
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 20:02
VLaC's Avatar
VLaC VLaC is offline
Junior Member

Én nem szerettem elffel játszani, unalmasnak tartottam. Mostmár viszont nem látom értelmét a fajnak. Ugyanúgy ingyenföld, mint a hulla és itt még betegséget sem kapsz. Annyi, hogy szövivel lehet beverni, na bumm.
Erőteljesen átestetek a ló másik oldalára.
Ha meg már megcsináltátok, nemértem mért nem lehet elismerni, hogy OK, túllőttünk a célon. Ehelyett jössz (Ati) ezzel a baromsággal, hogy mennyivel erősebb lett az elf, mert akik nem számolnak, azok közül valamivel többen pattannak róluk.
Nevetséges az egész.
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 20:04
skiti's Avatar
skiti skiti is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by sanci100 View Post
Nagyon gáz ez gyerekek, az elf kimúlt, lassan olyan szinten lesz mint a hulla ha így haladunk.
No sebaj, legalább vissza lehet térni az 1A-ban a tolvaj gnómhoz, az sem olyan rossz :-)
azért hülyeséget ne beszélj.
talán a seregcserés ember toli is üti?
talán egykocsmás óriás is lopja?
talán beártja egy ork?
nem gyengült a védelme semmilyen téren, hanem támadóképességét vesztette el minden téren, de továbbra is beton!
tisztelettel lemarházok mindenkit aki a hullához hasonlítja
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 20:04
TDK TDK is offline
Member

Longevity: 98%

Ez a döntés röhej, ismételni tudom részben az elöttem szólókat, az elf faj ki lett HERÉLVE.

Kezdjük az A-val:
-Ha az elf egy Bunker(A la Goldy féle baromság), akkor nem tart kocsmát, vagyis NEM ártózik, és a katmorálja is csak 85, vagyis máris elveszit 10% védelmet. Ellenben célpontja lesz minden kocsmát tartó elfnek, gnómnak és törpének, akik folyamatosan lopni fogják. Termelni sem nagyon termel, annyit biztos nem, hogy fedezze a lopást, igy megszünik önellátónak lenni.
-Ha pedig normál akár gnóm által is beüthetö elfröl beszélünk, aki kocsmát tart, annak ugyan megvan a 95-s katmorálja, viszont maximum 25-25% barakk és torony lehet nála, és bár eddig tudott ártózni, csak épp az nemigazán vigasztalta, miután leütöttek róla minimálisan 100 hekit, ami pénzben jó pár nullával többet ér, mint az a pár ház, ami bagóért ujjáépithetö.

2-es szint:
-speciel ezen a szinten sok orinak 2k kört kell lehuznia, mert esetleg innen forditja le az oriját. Ha történetesen elf vagy és még 1k kört kell kihuznod, akkor te most ezt megszivtad, mert egykettöre minimumföld alá vernek, és csak nézheted. Ha gondolod persze ujrázhatsz, hiszen csak 1 hónapnyi idöd dobod ki az ablakon.(az esetleges vip köröket nem is emlitem).
Mi, hogy te csak egy hete jöttél ide? Nem baj, kivárod az ötszáz kört, és aztán ujra, hát te mázlista, 250 kört megsporoltál!!

3-5 szint:
-na ezeken a szinteken elfelejtheted az elfet, mert akármennyi pénzt is gyüjtöttél eddig, mostantól minden óriás a te tolijaid mérgezi, és minden félelf és ember a te tekijeidet viszi. ha már kifogytál belölük akkor még be is fognak verni.

De hát bika védelmed van. Örülj neki!!!! Megkaptad azt a 10%-t ami járt neked. Hát te szerencsefia!!

Fejétöl büzlik ez a hal, de nagyon!!
Szép döntés nem mondom, mikor egy kolosszális programhiba, ami nyilvánvalóan csalásra buzditott minden beavatottat, ugy lesz kijavitva, hogy mint az általad emlitett statisztika mutatja, megszivatjuk a játékosok 10%-t!!

Köszönjük.
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 20:05
Eke's Avatar
Eke Eke is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by -Hiena- View Post
lepj szintet es valts fajt
mert Te azt hiszed hogy egypár kör alatt szintet tudsz lépni a csopi közepéröl
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules