Quote:
Originally Posted by Stev
Végig figyelemmel követtem a topicot, de igazság szerint magammal vivódtam, hogy mi lenne a jobb megoldás, ezért nem szavaztam és nem is érveltem. Ati döntésében egy salamoni ítéletet látok, jobb talán nem is lehetne! De azért remélem valahogy meg lesznek különböztetve a tolvajakciók, a haszonszerzőkre szerintem épp elég ez a 20% malusz - valamiből neki is élnie kell azért - de teljesen korrekt hogy ne tudjon gyilkolászni és gyújtogatni a tornyok biztonságos árnyékából!
|
Csatlakozom!
A pénz, tekercs, rúna, ember- lopások maradhatnának ahogy vannak, mert az szerintem jól van úgy, ahogy van.
Viszont igaz, egy békés, erdőben lakó szeretetmezőn énekelgető tündérlény NE szúrkodjon már hátba aljas, sunyi módon...
A lopásokra jó az a -20%, de mondjuk a gyujtogatásra, és a varázslók gyilkolására kaphatna -30%-ot. Vagy akár több maluszt is.
Nem hiszem, hogy egy elf szájából jól hangzik a "Gyújtsuk rájuk a faházaikat!" mondat...

De ha már így belenyúltok, akár olyan is lehetne, hogy gyújtogatásra -80%-ot kap, sőt, -100%-ot (ergó nem indíthat gyújtogatást)
viszont mivel erdei lény, és a 'lakóhelyét' a mágia járja át, pl az ő házai elleni gyújtogatás következtében égjen le csak 80%.
Mivel mágikus erők járják át az élőkörnyezetét, így legyen jobban ellenálló a tűzzel szemben.
Szóval a javaslatom a 30% védőerő mellett:
- maradjon -20% a haszonszerző akciókra
- kapjon -40%-ot a varázslógyilkolásra
- ne tudjon gyújtogatás tolvajakciót indítani
- kapjon +20% védelmet gyújtogatás ellen
Szerintem ez elég korrekt ajánlat, az elfek, és az elfek ellenségeinek sem lehet ezek ellen nagy kifogása.
Hülyén néz ki, amikor egy jótündér mérgezett tőrrel hátbaszúrkod többszáz alvó varázslót ......
Vagy éppen hagy benntégni egy házban, amit ő gyújtött fel, és odakint röhög, ahogy az akudt C típusú égési sérüléseket szenvedett gyerekek rohangálnak odabent...
Majd ezek után visszaballag az erdőbe, és megcsókol egy rózsaszirmot.........

DD
Szóval Ati, mit szólsz ehhez? (Mindazonáltal, hogy tudom, nem szívesen van hozzányúlva a fajokhoz! Csak egy ötlet)