|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melsik verziót támogatnád, és miért?
|
A súgót javítsuk a tényleges állapotoknak megfelelően. (Elf katonai védelem: 20%)
|

|
37 |
41.11% |
Erősítsük az elf védelmét mégjobban, a súgóban leírtak szerint. (Elf katonai védelem: 30%)
|

|
53 |
58.89% |

04-24-2007, 20:49
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by nyolcvan
|
Szóval akkor arra jutottál számítások alapján, hogy a 20% MARADJON, ami most van. Ott módosítást írsz, de az a verzió az nem a módosítás, hanem a mostani állapot.
|

04-24-2007, 20:52
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Azért, mert valaki nem jutott még el az 1/A -ba, attól még nem biztos,h nincs fogalma arról a fajról, amivel játszik.
Láttam már kék számokkal olyan országokat,h elkerekedett a szemem, de ezzel egyidejőleg a szám is a röhögéstől és bele sem mertem gondolni, hogyan is szerezte azt a számocskát...
Megha annyira penge faj 30%al, akkor miért nem választotta ezt minden profi játékos?! Engem mindíg tamagocsiztak... most hirtelen fain lettem.:P
Végre előkerült a pszichológia szócska... ilyen nézetből gyengítésnek fog hatni a képzeletbeli 10% elvétele.
Amúgy miért lett eredetileg 30% kigondolva neki... mert gondolom régen volt egy elmélet minden fajra... most miért sok?! De elnézést,h mégegyszer felhoztam ezt az érvem... már 1X írtam hasonlót... sorry!
Last edited by hapi-hapi; 04-24-2007 at 20:54..
|

04-24-2007, 20:53
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
hát én nem voltam még elfel
de régi szövim igen, és azt láttam egész jó
nem kell neki még plusz 10% védelem
24-24 a szavazatok állása eddig pont az enyémmel 
|

04-24-2007, 20:54
|
Banned
|
|
Longevity: 94%
|
|
80, azért nem jó, amit mondasz, mert ha valaki elfet választja, akkor azt azért teszi, mert valszeg nincs túl sok ideje játszani, és egyedül is van. ezzel szemben orkot akkor választ valaki, ha folyamatosan játszani akar, ergo szövije is jobban akad klánba is jobban bekerül, és a folyamatos játék miatt feltételezhetően állandóan ütlegelni is szeret, ezért feltételezhetően (és valóban így is van) kevesebbet ad templonak kocsmának, tehát eleve több barakkja van(egy orknak elég, ha nem tudja az elf betolizni és bevarizni, ami a mágikus pajzzsal és a toli védővarival kevesebb is kell neki, ergó több barakkja lehet, és ahogy azt mások mondták, ha egyszer bevertek egy elfet, akkor annak annyi. morál esik, másiknak nő, az elfnek annyi, és ebben semmi megerőltető nincs az ork számára
egyértelműen előnyben van ebben a játékban az, aki már játszik egy ideje, könnyebb klánba (vagy szövibe) kerülnie több a tapasztalata, esetleg más hibákat kitapasztalt már az anarchban, és több trükköt ismer, így amikor azt mondjuk, hogy feltételezhetően már többen tudtak erről a hibáról, ezért maradjon így, akkor ismételten az ő javukra történik a döntés. igaz már más is tudja, hogy mi a helyzet, de ez számukra nem jelent változtatást. nem kell átépülniük, nem kell átállniuk fejben, ezzel szemben akik eddig emiatt hátrányban voltak, most épülhetnek át, és meg kell szokniuk az új számítási módszert, estleg el is vesztik az elfbe vetett hitüket (bár ez túlzás)
És ahogy itt valaki korábban mondta, szerinte az hogy az elf 30% lesz az nem erősítés, hanem inkább az hogy 20% marad az gyengítés, nos szerintem is.
|

04-24-2007, 20:56
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Háát én elég sok elfet látok 30% barakk 30% toronnyal rohangálni...
azt milyen orkkal ütöm be?
barakkon kívül nem sok minden lenne benne
|
az már télleg bunker 
de azaz elf is ártóz feleslegesen? szerintem ha már olyan sok területet a védelemre fordít, akkor nem nagyon jut hely kocsmára meg templomra..
nem kell egyformán utálni az összes elf orit  , ha ártózgat, akkor kevesebbje van védelemre, és akkor könyebb is átütni..
vagy ebben valahol tévedek?
|

04-24-2007, 20:57
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezzel én is, és emiatt a szavazás valami hihetetlen torz képet mutat, multis szavazásokkal, miegyéb. Úgyhogy maradjunk főként az érveknél.
Azt, hogy az elf nem 30%-ot kap, azt hiszem feltételezhetjük, hogy tapasztalták már jópáran (csak elfelejtettek róla szólni). Ennek fényében hatalmas erősítés az elf védelem tényleges 30%-ra emelése, szemben azzal, hogy egy "titkot" most mindenkinek elárulunk.
Mindkettő némi átépítést igényelne mind a támadó, mind a védő oldalon, de az egyik verzió a meglevő játékot nem változtatja, a másik igen.
Egyelőre én erősen arra a verzióra hajlok, amelyik nem változtatja a meglevő játékot, és nem erősíti mégtovább az amúgyis nehezeb sebezhető elfet.
Ennek ellenkezőjéről meggyőzhető vagyok, ha olyan érv merül fel, ami eddig elkerülte a figyelmem.
|
én pl a 4-5 év alatt nem jöttem rá, hogy az elf 20%-ot kap, nem 30-at. valahogy úgy érzem, hogy ezzel nem vagyok egyedül. ha ezután is 20%-ot fog kapni, érezhetően meg fog nőni az elfet támadó orkok száma. de lehet, hogy egyáltalán nincs igazam. és nagyon remélem, hogy nincs... 
8-10%-kal több tornyot kell majd tartani ahhoz, hogy ugyanaz legyen a védőerő, mint a 30%-os bónusszal. 1000 hekin 200 barakk és 200 torony helyett 216-220 barakk és torony. ez minusz 32-40 kocsma/templom. sokat számít. nagyon sokat.
ezek után nem látom, hogy milyen érvvel lehetne téged meggyőzni, pedig elég sok megalapozott érv hangzott el már ebben a topicban a 30%-os verzió mellett... 
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
Last edited by Bogár; 04-24-2007 at 21:01..
|

04-24-2007, 20:58
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by hapi-hapi
Amúgy miért lett eredetileg 30% kigondolva neki... mert gondolom régen volt egy elmélet minden fajra...
|
Ez jó rég volt... Mivel minden másra csak 20%-ot kap, azt se tartom kizártnak, hogy ez csak egy súgó-elírás következménye... Nekem a tényleges kódban megjegyzéshez is 20% van írva.
|

04-24-2007, 21:00
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Tökéletes megfogalmazás az elöttem szólóé ,tehát véleményem az hogy legyen 30% mert határozottan megnö a támadások száma.Uff Én beszéltem 
Pontosabban Ati elötti hozzászolásra értettem
|

04-24-2007, 21:00
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Eke
Tökéletes megfogalmazás az elöttem szólóé ,tehát véleményem az hogy legyen 30% mert határozottan megnö a támadások száma.Uff Én beszéltem 
|
... ami azért baj, mert...?
|

04-24-2007, 21:01
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Azt, hogy az elf nem 30%-ot kap, azt hiszem feltételezhetjük, hogy tapasztalták már jópáran (csak elfelejtettek róla szólni). Ennek fényében hatalmas erősítés az elf védelem tényleges 30%-ra emelése, szemben azzal, hogy egy "titkot" most mindenkinek elárulunk.
Mindkettő némi átépítést igényelne mind a támadó, mind a védő oldalon, de az egyik verzió a meglevő játékot nem változtatja, a másik igen.
|
Szerintem nagyon kevesen, sőt azt hiszem, senki sem tudta, hogy az elf csak 20%-t kap. Azt, hogy valami probléma van, sejtettük. De elég nehéz bármilyen problémás ütést úgy ledokumentálni, hogy az meggyőző legyen. Nézd csak meg, hogyan fogadtad a probléma felvetőjének írását.
Szóval engem nem tudsz meggyőzni arról, hogy jópáran tudták. Igazad lenne, ha akadna valaki, aki azt mondja, hogy ő tudta. Ha pedig ez nem igaz, akkor az sem igaz, hogy ez erősíti az elf védelmét, hisz mindenki 30%-kal számolt.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|