Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: A drágakő ár legyen:
a mostanihoz hasonló ingadozás, de megemelve szintenként 26 19.26%
a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli 65 48.15%
a piacon kintlévő össz nyersanyagár átlagárának a fele körüli 7 5.19%
ne változzon semmit, jó így ahogy van 13 9.63%
találjatok ki valami újat, mert egyik sem teteszik 24 17.78%
Voters: 135. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-27-2006, 08:12
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Talking

Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Azért a párbajba nem hiszem, hogy bele fog szólni. Hisz így sincs ára... (Na jó, feltételeztem, hogy a drágakő árának ingadozására marad az az algoritmus, ami most is működik! )
elvileg minden csoportban ingadozik.... láttam egyszer az 5/Vben is egy hullámot (egyszer! ) de a párbajban mindig 0 az ára ha jól emlékszem....
(és ez jó is így...)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-27-2006, 15:14
Half's Avatar
Half Half is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Senki
elvileg minden csoportban ingadozik.... láttam egyszer az 5/Vben is egy hullámot (egyszer! ) de a párbajban mindig 0 az ára ha jól emlékszem....
(és ez jó is így...)
1 az ára, de ha felemelnék értelmesre megtudhatná ölni én csak mondom, hogy okoság legyen
Old 02-27-2006, 15:50
drhb
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Ha sokan áttérnek a drágakő termelésére, akkor a császár a max ár néhány százalékáért venné a drágakövet és az így kevesebbet érne, mint a legolcsóbb fém vagy agyag.
Igen, lehet, hogy így működne, de biztosan akkor is jelentősen növekedne a nyersanyagok átlagára, ha nem mindenki, csak mondjuk a termelők 30%-a térne át a drágakőre. Gondolj bele, ha csak egy rövid ideig is áttérnének rá sokan, akkor mindjárt a jóval kevesebb nyersanyag termelő feljebb vinné a nyersanyag árakat, a drágakövesek lehet hogy visszatérnének a régi üzletre, de már nem lenne akkora a kínálat, hogy visszalökje az árakat. Igazából folyamatos hullámzás lenne, de inkább feljebb vinné az árakat.

Ezért szerintem annyi változtatás kéne, hogy a mostani 100 helyett 1500 lenne a maximum, így is növekednének néhány helyen a nyersanyag árak, de nem a annyira. Az más kérdés, hogy a kereskedő személyiség értelmét vesztené.
Reply With Quote
Old 02-27-2006, 15:50
drhb
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Ha sokan áttérnek a drágakő termelésére, akkor a császár a max ár néhány százalékáért venné a drágakövet és az így kevesebbet érne, mint a legolcsóbb fém vagy agyag.
Igen, lehet, hogy így működne, de biztosan akkor is jelentősen növekedne a nyersanyagok átlagára, ha nem mindenki, csak mondjuk a termelők 30%-a térne át a drágakőre. Gondolj bele, ha csak egy rövid ideig is áttérnének rá sokan, akkor mindjárt a jóval kevesebb nyersanyag termelő feljebb vinné a nyersanyag árakat, a drágakövesek lehet hogy visszatérnének a régi üzletre, de már nem lenne akkora a kínálat, hogy visszalökje az árakat. Igazából folyamatos hullámzás lenne, de inkább feljebb vinné az árakat.

Ezért szerintem annyi változtatás kéne, hogy a mostani 100 helyett 1500 lenne a maximum, így is növekednének néhány helyen a nyersanyag árak, de nem a annyira. Az más kérdés, hogy a kereskedő személyiség értelmét vesztené.
Reply With Quote
Old 03-01-2006, 01:32
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

az a nagy helyzet, hogy a jelenleg itt elhangzo dolgok vergodes jelleguek. ennek oka nem mas, mint az, hogy a dragakonek a jatekban semmi ertelme sincs. nem is igazan azon kene ragodni, hogy mennyi legyen az ara, meg a csaszar mennyiert vegye meg, hanem azon, hogy adjunk neki ertelmet.

mindjart megvilagitom mire gondoltam.
a konek, fanak, agyagnak, stb. VAN ertelme, mert a piac mellett lehet beloluk epitkezni. a piaci arat is ez mozgatja, vagyis a felsobb csoportokban sok nyersanyag kell, viszont relativ keves a termelo orszag, mert sokan lebontjak az osszes banyat, amig az 5. csoport tele van uj orikkal es ezzel sok banya is jar kezdetben. tehat az arat nem mestersegesen hatarozza meg vki, hanem a piaci torvenyszerusegek. ezt misem bizonyitja jobban, minthogy hiaba indul uj hoditos jatek (pl: az angol vagy a roman nyelvu), 1 ido utan az arak kb. hasonlora beallnak maguktol.

tehat ott tartottam, hogy a piacozas mellett ezeknek van ertelme, az epitkezes. a fegyonak szinten van, hiszen a katonak kepzesehez kell. a fem pedig a fegya termeleshez. tehat mindre vhol szukseg van.

a runat ugye nem banya, hanem a templom termeli, de arra is szukseg van a varazslasnal.

a dragakonek viszont semmi funkcioja nincs, es ez az igazi baj.

azert a sok duma mellett javaslatom is lenne:
pl egyes varazslatokhoz nemcsak runa hanem dragako is kene. mondjuk a vedovarazslatokhoz meg a kristalygombhoz.

ezzel 1csapasra lenne ertelme a dragakonek a piacon, 1csapasra keresett arucikk lenne...

mondjuk pl: a vedovarazslatoknal a szukseges runamennyiseg tizede, a gombozesnel pedig ugyanannyi dragako kene, mert ott ugyis keves a fogyas.

velemenyetek?

Last edited by Smooth Scroller; 03-01-2006 at 01:35..
Reply With Quote
Old 03-01-2006, 02:18
Életfa#2 Életfa#2 is offline
Member

Thumbs down Komponensigény?

Izé, Smooth, ezt azért gondold át... Van egy orim a B-ben, kb 900 hekin, neki most akkor kellene 94 darab drágakő körönként, hogy felrakja magára a varikat. Ez 9 bánya... Mivel a rúnaigény nagyjából az ori pontértékével van arányban, kb minden ország 1%-án drágakőbánya kellene! Ilyen esetben azonban mindenki kitermelné magának. Csak nézd meg a rúna árát, alig van neki, pedig abból hulla kivételével mindenkinek kell, méghozzá elég sok!
Reply With Quote
Old 03-01-2006, 03:22
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

a runanak azert nincs ara, mert a templomok "mellektermeke", tehat jon magatol is. nem kell hozza kulon epitmeny. na jo, akkor nem a vedoszpellekhez kene, hanem az atkozashoz, stb.

nem kell mindenkinek banya, majd a torpek termelik piacra. gondolom kobanyad es fateleped sem biztos, hogy van, megis epitkezel...

amugy az meg nem biztos, hogy csak az a jo 5let, ami konnyebbseggel jar.
Reply With Quote
Old 03-01-2006, 05:38
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Talking

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
Nem kell mindenkinek banya, majd a torpek termelik piacra. gondolom kobanyad es fateleped sem biztos, hogy van, megis epitkezel...
Hát nem tudom. én elég sok bányát tartok mégsem tudok építkezni csak ha tekit piacolok, hogy vehessek nyersit...
Reply With Quote
Old 03-03-2006, 20:33
Edu (Shagor #307669) Edu (Shagor #307669) is offline
Junior Member

Hali!

Pár rövid(?) gondolat:

Az aranybányát semmiképpen nem tartom jó ötletnek. Pont a drágakő valamikori lényegét vesztené el, azt, hogy spekulálnod kell: eladom most a cuccot, vagy várok egy kicsit, hátha feljebb megy az ára. Amúgy is, egy bánya általában 7 valamit termel körönként, ez pl.: a mi csoportunkban 2.000-6.000 aranyért találhat gazdára, vagy te is felhasználhatod. Azaz, ha nincs rá szükséged, 14-42.000 aranyat kereshetsz vele. Szóval az aranybányának legalább 30.000 aranyat léne termelnie, hogy legyen bármi értelme. Persze csak a mi csoportunkban. De máshol meg más mennyiséget hoznak fel a földből? Ez elég hülyén jön ki.
Annak idején, még a tizenháromezer valahányszázas országom idején ez a drágaköves dolog nagyon jól működött. Úgyhogy én mindenképpen abban látnám a megoldást, ha a MAX(!!!) árat felvinnék 10.000 aranyra, (mint ahogyan már írta valaki, ha jól rémlik,) és az eladási ár pedig mozogjon a többi nyersanyagár környékén. (Hogy pontosan minek a kétszerese/másfélszerese/súlyozott átlaga legyen, azt nálam okosabb emberekre bíznám.) Viszont fontosnak tartanám, hogy az ár nagyon érzékeny legyen az eladásokra, hogy kelljen vele sakkozni: eladom a cuccot, mert nagyon kell a pénz/egy kicsit várok még, csak feljebb megy az ára.
Nem tudom, a játékosoknak mekkora része VIP/nem VIP, mert a piacon csak nem VIP-eknek van értelme kirakni (leszámítva a trükközéseket), ő ugyanis, ha nem tud folyamatosan a gép előtt ülni, kirakja a piacra pl.: 2328 aranyért, és ha az eladási ár meghaladja ezt az értéket, majd valaki megveszi, és nyereséggel eladja, és emberünk is megkapja az őt megilletőt. A VIP viszont csak kiválsztja, mekkora érték felett akarja eladni. Tehát őket kizárnám a drágakő piacoztatásából, vagy a helytartótól venném el ezt a funkciót.

Nah, hirtelen ennyi, üdv mindenkinek!

Edu
Reply With Quote
Old 03-04-2006, 22:34
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Talking

Edu: én ajánlottam a 10k maximális árat, de lehurrogtak hogy az túl magas... persze azért azt is észre lehetett volna venni, hogy a 10k-t nem kell elérnie, de van olyan csoport ahol az lenne elég szűkös már...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules