Mikor már láthat a kapus, röhögcsélni kezdek és a dudorászást vidám morgolódással fűszerezem (" Ekkora marhák! Kellett ez nekik!? " meg hasonlók) vidáman dülöngélve caplatok oda a kapushoz:
-Üdv mélyzsebű barátom! Hukk... Aztat áruld el nekem, hogy pár lökött tévelygőre honnan nézhetek le a ti hukk.. kis kerítésetek magasából - bizonytalankodva nagyjából a fal felé bökök a magasba. - Ezek a csalárd kis gyíkfajzatok kiszúrtak egymás hukk.. al is!
Vidáman pislogok nagyjából az őr arca irányába, olykor sanda vigyorral mellé nézek, mintha nem lennék biztos benne, hogy az előttem álló őrökből melyik az igazi. Közben a kezem a kulacs nyakát szorítja és látszólag lazán lengetem magam mellett. Valójában készen állok, hogy ha kell az arcába csapjak vele az első rossz mozdulatra.
Az őr szemöldök ráncolva néz rád.
- Ilyen állapotban magának nem falmászás, hanem egy ágy kéne. Menjen szépen vissza a szállására még mielőtt valami baja esik itt részegen. Nem biztonságos éjnek idején egyedül csámborogni. Igyekszünk, de nem állhat minden sarkon őr. Most pedig menjen.
Kissé morcosan próbálok nézni az őrre és bizonytalanul a mellkasa felé bökök az ujjaimmal:
-Ki akar itt mászni? tisztességes helyen lépcső vezet a falakra. Bár egy embernek aztán magyarázhatom az építészetet Hikk... én csak fel akarok menni és nem szándékozom leesni sehonnan. Mindössze kiröhögöm - cinkosan két szemmel kacsintva közelebb hajolva "suttogásnak" szánt morgással odasúgom neki - ha elég hukk.. közel vannak esetleg le is hikkmm... őket. Aztán szépen megyek vissza a kényelmes székre a kocsmában!
Kihúzom magam mind a 130 valahány hüvelykemmel, közben kishíján nekiesek a fickónak:
-aki meg a bajt keresi az nyugodtan belémköthet! Csak előtte búcsúzzon el a szeretteitől és rendeljen tisztességes temetést magának. Na akkor felmegyünk?
- Én ugyan nem megyek sehova, és ha jól látom maga sincs olyan állapotban, hogy lépcsőt másszon, szóval én maradok, maga meg megy szépen vissza a szállására vagy a kocsmába, vagy bárhova el innen.
Last edited by Chris; 04-04-2007 at 16:34..
|