|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

02-24-2006, 15:32
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
400W-os táp azért eszik szerintem.
|

02-24-2006, 15:59
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Davalon
400W-os táp azért eszik szerintem.
|
az hogy 400W, az semmit nem jelent.. az számít, hogy mi az amit használsz:) a táp nem fogyaszt:)
|

02-24-2006, 16:07
|
 |
Member
|
|
|
|
Na de alapból fel kell vennie valamennyi energiát, nem? Gondoltam, hogy nem fullon megy, de kisebb táppal nyugodtabb voltam  Persze a kisebb meg már nem elég. Nekem villanyszerelő ismerősöm mondta, hogy az ilyen "villanymotorok" induláskor nem ritkán 10-szer annyi energiát vesznek fel, mint normál állapotban. Meg a gépnek se jó, ha állandóan kikapcsolom. Ezért szeretném elkerülni az állandó boot-olást
Last edited by Davalon; 02-24-2006 at 16:11..
|

02-24-2006, 16:14
|
Administrator
|
|
Activity: 31%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Na de alapból fel kell vennie valamennyi energiát, nem? Gondoltam, hogy nem fullon megy, de kisebb táppal nyugodtabb voltam  Persze a kisebb meg már nem elég. Nekem villanyszerelő ismerősöm mondta, hogy az ilyen "villanymotorok" induláskor nem ritkán 10-szer annyi energiát vesznek fel, mint normál állapotban. Meg a gépnek se jó, ha állandóan kikapcsolom. Ezért szeretném elkerülni az állandó boot-olást
|
Az indulás az tart a másodperc töredékéig. A mikrosütőt sztem többször kapcsolod be, és az ugyanígy többet vesz fel, amikor indul. Számszerüsítve ez nem hiszem, hogy az 1 fillért meghaladja per bekapcsolás.
|

02-24-2006, 16:15
|
 |
Member
|
|
|
|
tehát inkább megéri kikapcsolni egy órára is akár, mint hogy menjen folyamatosan?
|

02-24-2006, 16:16
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Na de alapból fel kell vennie valamennyi energiát, nem? Gondoltam, hogy nem fullon megy, de kisebb táppal nyugodtabb voltam:) Persze a kisebb meg már nem elég. Nekem villanyszerelő ismerősöm mondta, hogy az ilyen "villanymotorok" induláskor nem ritkán 10-szer annyi energiát vesznek fel, mint normál állapotban. Meg a gépnek se jó, ha állandóan kikapcsolom. Ezért szeretném elkerülni az állandó boot-olást
|
táp teljesítménye elég minimális mértékben befolyásolja a fogyasztást.. valóban csak az induláskor és leálláskor fellépő terheléskor adódik némi plusz, de az a számládon kb 5 forintban fog realizálódni:)
|

02-24-2006, 16:17
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
tehát inkább megéri kikapcsolni egy órára is akár, mint hogy menjen folyamatosan?
|
Attól függ mit csinálsz vele... Én 1 órára nem kapcsolnám ki, mert a bekapcsolás+minden elindítási időre elmenne a fél napom. Ha egyszer elindítottam mindent, akkor azok maradjanak it ott. 
|

02-24-2006, 16:20
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
|
fogyasztás szempontjából biztos megéri, de van amortizáció, elérhetőség, lustáság, stb, egyéb tényezők, amik miatt szerintem 1 órára nem érdemes.. persze, ki mire használja a gépet, meg mittomén. ha úgy érzed jobb kikapcsolni, akkor tégy úgy:) ha nem vagy a közelben sokáig, akkor érdemes kikapcsolni, hogy ne égjen le a lakás:)
|

02-24-2006, 16:28
|
Member
|
|
|
|
Többféle készenléti állapot létezik, a bios-nak támogatnia kell őket. (ACPI setting rész)
S1 S2 és S3 lehet érdekes.
A leggyorsabban az S1 állapotból jön vissza a gép, de itt veszi fel a legtöbb áramot, készenléti állapotban.
S2 és S3-ból lassabban éled a rendszer (de gyorsabb mint egy sima bekapcs.), a legtakarékosabb az S3 (itt csak a RAM modulok kapnak tápfeszt), S2 az meg az S1 turbózott verziója (kevesebb alkatrész kap tápfeszt, cserébe nem azonnali az éledés)

02-24-2006, 16:34
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Többféle készenléti állapot létezik, a bios-nak támogatnia kell őket. (ACPI setting rész)
S1 S2 és S3 lehet érdekes.
A leggyorsabban az S1 állapotból jön vissza a gép, de itt veszi fel a legtöbb áramot, készenléti állapotban.
S2 és S3-ból lassabban éled a rendszer (de gyorsabb mint egy sima bekapcs.), a legtakarékosabb az S3 (itt csak a RAM modulok kapnak tápfeszt), S2 az meg az S1 turbózott verziója (kevesebb alkatrész kap tápfeszt, cserébe nem azonnali az éledés)
|
Windowsban tudod valahol állítani, hogy a "Készenléti állapot" az mit takarjon?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|