|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

11-13-2006, 17:29
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Úgy vettem észre, hogy kis hekin nehéz játszani, mert pl.: kéne bank, ha már kereskedő lettem, de ugyaannyi bank kis hekin sokat foglal %-ban. Ugyanez mondjuk kovácsra, remélem értitek, ha nem, akkor olvassatok súgót
Szóval úgy határoztam, hogy kis hekin kicsit több tolit tartok, hogy ne lopjanak le, és el akarom érni a 40% barakkot, ha ez megvan, akkor jöhet a több templom, mert most elég sokakat tudok gömböznbi a környéken, akit nem, arra ott a varis. Meg a varázslatok is felmennek 8-12körre, ami most elmegy.
Ha megyek fel javulnak majd az arányok! (Ha megyek...)
|
hááát sok sikert!!
|

11-13-2006, 17:30
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Úgy vettem észre, hogy kis hekin nehéz játszani
|
Húha. No ezt sokan nem fogják érteni.
Heki = hektár. Ez a Hódító nevű játékban az ország területének mértékegysége. Minden épülethez szükséges, hogy legyen alatta föld, hiszen csak úgy a semmiben nem lebeghetnek. Ezért az ország területének legalább annyi "hektárnak" kell lennie, ahány épóületed van. Mivel ez egy stratégiai játék, ezért az egyszerűség kedvéért minden épület 1 hektárnyi helyet foglal. Ez elég furcsa lehet, ha a valóságos méretekkel összeveted, de itt nem a valóság szimulálása volt a cél, hanem a stratégiai elemek előtérbe hozatala.
Kis hekin = kevés hektáron. A "kis" félrevezető lehet,hiszen nincs olyan, hogy kis hektár, és nagy hektár. Minden hektár egyforma méretű. A "kevés" hektár azt jelenti, hogy az országnak kicsi a területe. Természetesen ez relatív, hiszen egy kezdő országnak a 200 hektár (ennyivel kezd minden kezdő játékos) nem kevés, de egy sok éve játszónak már az lehet. Egy kezdő játékosnak is kevés lehet a 100 hektár, de ha valaki 50 hektáron játszik, akkor neki például ez már sok.
Ezért kérlek, hogy egyértelműbben fogalmazz, hogy ne legyenek ilyen félreértések.

|

11-13-2006, 17:30
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Kérlek, hogy amikor fórumozó társadnak tanácsot adsz, akkor sokkal körültekintőbben fogalmazz.
A fenti mondatod nagyon félreérthető. Aki még soha nem játszott a Hódító nevű játékkal (a http://hodito.hu címen érhető el, regisztrálni úgy lehet, hogy a "Regisztráció" menüre kattintás után ki kell tölteni a regisztrációs lapot), az nem érti, hogy miről van szó. Kezdő játékosok pedig méginkább félre lehetnek vezetve ezáltal, hiszen lehetséges, hogy az "Intéző" (mely a játékba való siekres belépés után az "Intéző" feliratú menüpont választásával érhető el a bal oldali menüből) beállításai alatt próbálja elérni, hogy a "Templom" mellett "8%" felirat legyen. Ez nagyon rossz dolog, hiszen ez azt jelentené, hogy a templomoknak csupán a 8%-a működik. Egy példa, hogy jobban érthető legyen: ha van 100 templomod, akkor ha 8% működik, az azt jelenti, hogy olyan, mintha csak 8 templomod lenne.
Te nyilván nem erre gondoltál, hanem arra, hogy az ország teljes területéből 8%-nyit kell a templomoknak elfoglalni. Szintén egy példa: 200 hektár esetén a 8% az 16 darab templomot jelent. Ez úgy jön ki, hogy a 200-az elosztod 100-zal (az eredmény a jelen példában 2), és ezt beszorzod a százalékos értékkel (jelen példában 8-cal). 2x8=16, vagyis 16 darab templom.
Templomot egyébként az Építés menüpontban építhetsz, ami a játékba való sikeres belépés után az "Építés" pont kiválasztásával lehetséges...
|
úristen ez már tényleg teljes agymosás!! 
|

11-13-2006, 17:35
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by taszi
úristen ez már tényleg teljes agymosás!! 
|
Most jön az a rész, amikor fogjuk a transzparenseket és tüntetünk...
"Vissza a régi Atit..." 

11-13-2006, 17:41
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by taszi
|
Hát lopkodni nem szoktak mostanság, ütni is csak ritkán, szóval egyelőre nincs gond, bár lehet, hogy csak szerencsés vagyok. Ártó varikat meg csak bosszóból szoktam kapni. MIvel sokat járok lopni (lásd alvilág) meg fosztogatni(lásd háború).
|

11-13-2006, 18:25
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Nekem tetszett ahogy megmagyaraz bizonyos dolgot.
A "heki" es a "kis" megmagyarazasa igen fontos volt, azt hiszem.
Sok jatekos, igen tenyleg sok jatekos nem igazan erti pl. hogy egy kőbánya meg egy kovácsműhely miért egyforma területű.
|

03-31-2007, 07:29
|
Member
|
|
|
|
Sziasztok!
Hát elolvastam...
Nagyon tanulságos volt.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha éheznek a lakosaim, pl:körönként 500bála minusz a termelésem. Akkor ugye 2500embernek nem jut kenyér. 
Ebből mennyi fog jól lakni más vidékeken?
Last edited by Kubbi; 03-31-2007 at 08:24..
|

03-31-2007, 11:34
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Sziasztok!
Hát elolvastam...
Nagyon tanulságos volt.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha éheznek a lakosaim, pl:körönként 500bála minusz a termelésem. Akkor ugye 2500embernek nem jut kenyér. 
Ebből mennyi fog jól lakni más vidékeken?
|
500/16= 31

03-31-2007, 11:59
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
500/16= 31
|
Köszi
kevés betü
|

04-01-2007, 01:36
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Köszi
kevés betü
|
NM 
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|