Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: A drágakő ár legyen:
a mostanihoz hasonló ingadozás, de megemelve szintenként 26 19.26%
a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli 65 48.15%
a piacon kintlévő össz nyersanyagár átlagárának a fele körüli 7 5.19%
ne változzon semmit, jó így ahogy van 13 9.63%
találjatok ki valami újat, mert egyik sem teteszik 24 17.78%
Voters: 135. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-22-2006, 21:59
Davalon's Avatar
Davalon Davalon is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

elég ha kevés helyen van bánya de ott ipari méretekben. nem hiszem, hogy sok mezei országnál az a 4 tartott bánya megváltja a piacot. Tartsanak bányát nyugodtan, akik akarnak, legalább egy másik -szintén jelentős méretű- társaságnak így nem kell. Ismerek olyan orit is, aki nyersben tartja a milliárdjait, noha soha nem volt egyetlen bányája sem. Csak hát komoly mennyiségű bentlétet igényel a dolog...Lassan túlmisztifikálódik a téma és a jelentősége a drágakőnek.
A téma ki lett tárgyalva szerintem. Innentől már az abszurditások következnének. Tapasztalat...

Last edited by Davalon; 02-22-2006 at 22:05..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-22-2006, 22:06
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Arrow

Igaz. nem túlmisztifikálni kellene a követ csak feljebb tolni a maximális árat és beletenni egy új szabályozást az árviszonyok közé...
(az aranybánya nem jó ötlet mert akkor nagy termelést kéne adni neki szvsz, meg túl kiszámítható pénzforrás lenne...)
Reply With Quote
Old 02-23-2006, 07:40
Artúr
Guest

Longevity: 0%

Fegya ötlete tetszik. Az előző heti eladott nyersi átlagára elég stabil árat adna a drágakőnek, kivédené a spekulatív hatásokat. A drágakőbányának nem kell, feltétlenül több pénzt hoznia mint a kőbányának a drágakő előnye az azonnali pénzszerzés (piaci belépő nélkül).
Ez megér annyit hogy kicsit olcsóbban adom mint a követ. Szerintem.
Reply With Quote
Old 02-23-2006, 18:42
drhb
Guest

Tetszik az ötlet nekem is, hogy növelni kéne a drágakő árát valamilyen módon. Csak gyorsan olvastam át a topicot, de szemet szúrt egy-két dolog.
Már pár oldallal előbb volt, de valaki olyasmit írt, hogy a legdrágább nyersanyaghoz kéne viszonyítani az árát, vagyis az lenne a maximuma az ingadozásnak. Na ez az a módszer, amivel könnyen inflációt lehetne szítani a piacon. Ha mondjuk a kő a legdrágább, mondjuk 6 ezer, akkor lehet hogy mondjuk 5500-on van a drágakő, de a fa mondjuk csak 4 ezer. Ilyenkor ki az a hülye, aki fát árulna, és fatelepeket tartana. Kőbányát sem lenne érdemes tartani, mert még ha kicsit értékesebb is, mint a drágakő, nem mindig olyan sokkal, és ezért érdemesebb drágakőt termelni, mert azt azonnal el lehet adni. Na de ekkor csak néhány termelő maradna a régi cuccoknál, és hiány lenne, amit kihasználva a termelők feljebb vinnék a nyersanyagárakat. Erre válaszul a drágakő ára is emelkedne, ami miatt megint nem érné meg mást termelni, ezért szépen lassan minden ár az egekbe szökne, még tekercseké meg a katonáké is, mert a drágakőbevételekből megnőne a fogyasztás.
Ez az infláció még akkor is meglenne, ha a nyersanyagárak átlagához lenne viszonyítva a drágakő, mert akkor is sokan áttérnének a drágakőre, kivéve néhány ügyes termelő, aki tudja mikor mit kell eladni.
Szóval óvatosan kéne bánni a drágakővel, én kb. az átlag nyersanyagár harmadára tenném a drágakő árát, és e körül mozogna fel-le, tehát néha megközelítené a nyersanyagok árát, néha meg nagyon lent lenne. És az árfolyamnak természetesen függenie kéne attól, hogy hányat adnak el, ha túl sokat, akkor lejjebb menne az ára, ha kevesebbet, akkor felfelé. De lenne benne stabilizáló hatás, ami visszabillentené középre, nehogy túl szélsőséges legyen az ára.
Reply With Quote
Old 02-23-2006, 19:58
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Originally Posted by drhb
Tetszik az ötlet nekem is, hogy növelni kéne a drágakő árát valamilyen módon. Csak gyorsan olvastam át a topicot, de szemet szúrt egy-két dolog.
Már pár oldallal előbb volt, de valaki olyasmit írt, hogy a legdrágább nyersanyaghoz kéne viszonyítani az árát, vagyis az lenne a maximuma az ingadozásnak. Na ez az a módszer, amivel könnyen inflációt lehetne szítani a piacon.
Ha sokan áttérnek a drágakő termelésére, akkor a császár a max ár néhány százalékáért venné a drágakövet és az így kevesebbet érne, mint a legolcsóbb fém vagy agyag.
Reply With Quote
Old 02-24-2006, 13:41
Mike zoostorm
Guest

Nem tom ki mit szol hozza lehet hogy hulyeseg, deen inkabb beraknam a dragako arat 1-500 aranyig es ott ingadozna vagy akar koronkent valtozna egy random szamra...
persze az ar nem konkret meg tom hogy a felsobb szinteken minden mas sokkal dragabb, de szerintem akkor is fix ar kene...
Reply With Quote
Old 02-25-2006, 22:11
Half's Avatar
Half Half is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Mike zoostorm
Nem tom ki mit szol hozza lehet hogy hulyeseg, deen inkabb beraknam a dragako arat 1-500 aranyig es ott ingadozna vagy akar koronkent valtozna egy random szamra...
persze az ar nem konkret meg tom hogy a felsobb szinteken minden mas sokkal dragabb, de szerintem akkor is fix ar kene...
Azért ezt a piachoz is hozzá kell vaalhogy rendelni a drágakő árakat. Viszont arra is kell figyelni, hogy mondjuk egy csomó taktikai lehetőség, elveszne a párbajban ha nagyon magasak lennének a drágakő árak!!!
szóval valahogy úgykéne, kitalálni, hogy a párbajba se ronditson bele. SZVSZ
Old 02-26-2006, 12:11
Artúr
Guest

Default Off topic

Bocs. Az, hogy átkerült a topik ide azt jelenti hogy érdemben is megfontolják a kérdést a játék szervezői? Esetleg várható a bevezetése a közeli jövőben?
Csak azért mert én örülnék neki.
Reply With Quote
Old 02-26-2006, 12:18
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Artúr
Bocs. Az, hogy átkerült a topik ide azt jelenti hogy érdemben is megfontolják a kérdést a játék szervezői? Esetleg várható a bevezetése a közeli jövőben?
Csak azért mert én örülnék neki.
Azt jelenti, hogy elképzelhető, hogy lesz belőle valami, érdemben lehet a dologról beszélni. Volt téma, amit átraktam az elvetett ötletek közé, az az, amit kár igazából folytatni, mert egész biztosan nem lesz belőlük semmi. A többi, ami a megbeszélések között maradt, az egyelőre annyi: megbeyzélés, ha sikerül meggyőzni, hogy kell bővítés ilyen irányba, akkor lehet róla szó, ha nem sikerül, akkor idővel azok is felejtőssé válnak.

Ahogy a témaindítóban is írtam, jelenleg egészen más jellegű fejlesztések zajlanak, így időbelileg semmit nem tudok mondani arra vonatkozóan, hogy mikor várható bármi is ebben a témában.
Reply With Quote
Old 02-26-2006, 13:14
Életfa#2 Életfa#2 is offline
Member

Wink Párbaj

Azért a párbajba nem hiszem, hogy bele fog szólni. Hisz így sincs ára... (Na jó, feltételeztem, hogy a drágakő árának ingadozására marad az az algoritmus, ami most is működik! )
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules