|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: elfogadható ország név-e Auschwitz-Birkenau?
|
Igen, engem különösebben nem zavarna ha ilyen országnév lenne
|

|
40 |
38.46% |
Nem,sértőnek tartom mint nevet
|

|
35 |
33.65% |
Nem tartom elfogadhatónak bár engem különösebben nem érint
|

|
29 |
27.88% |

03-27-2007, 17:13
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Auschwitz-birkenau nem egy város neve!!!!
az simán csak Auschwitz.
|
... amit ugyanúgy elleneztek sokan, csak most van egy másik példa is, és épp ezen lovaglunk, nem azon.
|

03-27-2007, 17:18
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
... amit ugyanúgy elleneztek sokan, csak most van egy másik példa is, és épp ezen lovaglunk, nem azon.
|
Én azt nem elleneztem  Auschwitz egy 800éves történelemmel rendelkező város lengyelországban

03-27-2007, 17:26
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Én azt nem elleneztem  Auschwitz egy 800éves történelemmel rendelkező város lengyelországban
|
Mondj nekem 3 jellemző dolgot Auschwitzről, meg a 800 éves történelméről (de csakis saját forrásból, nem utánanézni!  ), a haláltáboron kívül
Amit itt csinálunk, az játék a szavakkal, semmi más: tudjuk, mi volt Auschwitzban, valószínűleg az is tudta, aki így nevezte el az országát (mellesleg, kíváncsi lennék, hogy ha van több országa is, mi lehet azoknak neve...), és ezzel kész. Ha megmarad, nem tehetek ellene semmit.
Bár most már végképp nem értem, hogy a III. Birodalom nevő ismerősöm miért kellett anno megváltoztassa a nevét, ilyen alapon az is maradhatott volna, akármikor ki lehetett volna magyarázni.
Ati, ez a névvadászos topic tényleg félrement, sokkal jobb volt, amikor csak jött egy üzenet, hogy a páciens változtassa meg az országa nevét, azzal kécc...
Last edited by laci; 03-27-2007 at 17:30..
|

03-27-2007, 17:34
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Mondj nekem 3 jellemző dolgot Auschwitzről, meg a 800 éves történelméről (de csakis saját forrásból, nem utánanézni!  ), a haláltáboron kívül
Amit itt csinálunk, az játék a szavakkal, semmi más: tudjuk, mi volt Auschwitzban, valószínűleg az is tudta, aki így nevezte el az országát (mellesleg, kíváncsi lennék, hogy ha van több országa is, mi lehet azoknak neve...), és ezzel kész. Ha megmarad, nem tehetek ellene semmit.
Bár most már végképp nem értem, hogy a III. Birodalom nevő ismerősöm miért kellett anno megváltoztassa a nevét, ilyen alapon az is maradhatott volna, akármikor ki lehetett volna magyarázni.
Ati, ez a névvadászos topic tényleg félrement, sokkal jobb volt, amikor csak jött egy üzenet, hogy a páciens változtassa meg az országa nevét, azzal kécc...
|
nem tudok csak mondtam hogy 2 külön dolog auschwitz és auschwitz-birkenau...

03-27-2007, 17:41
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Szavaztam, különösebben nem véleményezem, amit akartam elmondtam a névvadász topicban. Nem elfogadható országnév.
|

03-27-2007, 19:36
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Engem különösebben nem zavar, de belátható, hogy akiknek a rokonait esetleg elhurcolták, baromira zavaró lehet egy ilyen országnév.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

03-27-2007, 20:18
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Penge
tokomkivanma (#424019) [5/W]
|
nekem is    - ebből érezhető, elolvastam a topicot
borzasztóan elegem van abból, hogy mindenre a Holocaustot hozzák föl, mindenhol azzal védekeznek, azzal dobálóznak
ott az egésszel a gond, hogy bizony egy (meglehetősen elítélendő, és gusztustalan) történelmi eseményből politikai ügyet csinálnak, amit úton útfélen hangoztatnak
megjegyzem, akik tették, azok megkapták büntetésüket, és már egy halom kártérítést is szétosztottak (olyanoknak is,. akiknek egyáltalán nem lenne rá szüksége), ettől függettlenül a mai napig évi 4-5 holocaust megemlékezés biztos van
arról persze mélységes nagy hallgatás van, hogy a szerencsétlen palesztinokat ott írtják és nyomják el, ahol tudják, de legalább ők védekezni sem tudnak világpolitikai szinten -> és ha nem figyelünk, velünk is ez lesz (sajnos így van, csak ezt senki sem meri kimondani)
remélem senki nem gondolja ezután, hogy valami szésőjobbos fanatiku vagyok, csak nem árt megnézni a dolgokat a másik oldalról is
Átpakoltam ide, bár lassú voltam, és ott is megmaradt 
(ugyan ez a véleményem az antiszemitizmusról is)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|