Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Tetszik e, az építész személyiség?
Igen, tetszik az építész, mint új személyiség, hasonló tulajdonságokkal. 99 62.26%
Igen, tetszene egy építész személyiség,de sokkal táposabb tulajdonságokkal. 20 12.58%
Nem tetszik az építész. 21 13.21%
Nem akarok új személyiségeket. 19 11.95%
Voters: 159. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-24-2007, 08:54
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Hóhér View Post
Miután a másik topic Sati topicja volt,és teljesen más irányú ötlete volt nyitottam egy újat...
Nem tudom már kié volt az eredeti ötlet,de elég sok jó hozzá szólás volt már a témához korábban.

Építész

Az építész az, amire a név utal: építész. Az egyes épületek felépítéséhez, fenntartásához szükséges pénz 20%-kal alacsonyabb. Minden, az épületei ellen irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Ide tartozik a földrengés és a gyújtogatás.

Én támogatok minden olyan javaslatot ami színesebbé teszi a játékot és van valami gyakorlati "haszna". Ez a javaslat is ilyen.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-24-2007, 12:24
Everlasting Everlasting is offline
Member

Longevity: 99%

Jónak tűnik a javaslat, de a védekező képesség ilyen formában kicsit durva.
Inkább a jelentős nyersanyag megsporálásra vagy az átépítések megkönnyítésére bontás utáni nyersanyag visszakapást jobb ötletnek tartanám.
Emellett lehetne pl toli és varierőbe beleszámító védelem százaléka. Messze nem olyan hasznos a kiélezett orikkal, de pont azt lehet vele elérni,hogy a be-be szurkáló vegyes orik ellen védekezhet az ember vele-ha ő is áldoz némi helyet a kocsma-templomnak-, de az egyébként sem túl erős echte varis és tolis orik nem szívnának rajta.
Reply With Quote
Old 03-24-2007, 15:03
sifu
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Madzin View Post
"Minden, az épületei ellen irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Ide tartozik a földrengés és a gyújtogatás."
Lassuk csak , tapoljuk tovabb a hadisokat ? Ha ez a cel akkor nagyon is megfelel. De ha ez bevezetesre kerul a tolisok teljessen el fognak tunni a szintek topjaibol. Mert bizony a gyujtas az egyetlen fegyvere egy tolis orinak, varisnak meg a rengetes.
Szoval szerintem ez mehet ilyen formaban a kukaba.

Az epulet fentartasos dolog meg akar ertelmes is lehet. Azt en is jonak latom.
Szerintem csak erre kellene fokuszalni....
sztem ez a hozzá szólás nagyon igaz maradjon minden úgy ahogy van és régóta jól működik...
Reply With Quote
Old 03-25-2007, 09:31
laci laci is offline
Member

Akármeddig csökkentenénk az épületfenntartási költséget, az legjobb esetben is csak nagy területen lenne hasznos dolog. Én 1374 hektáron 13670 aranyat fizetek az épületek fenntartásáért, még ha ez teljesen lenullázódna, akkor sem választanám ezt a személyiséget (így, ebben a formában), annyira kevés az a pénz, amit megspórolnék vele...

A 30% védelem meg szerintem is túl durva, elképzelek egy (ilyen) építész óriást, sziesztával...
Reply With Quote
Old 03-25-2007, 10:37
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Akármeddig csökkentenénk az épületfenntartási költséget, az legjobb esetben is csak nagy területen lenne hasznos dolog. Én 1374 hektáron 13670 aranyat fizetek az épületek fenntartásáért, még ha ez teljesen lenullázódna, akkor sem választanám ezt a személyiséget (így, ebben a formában), annyira kevés az a pénz, amit megspórolnék vele...

A 30% védelem meg szerintem is túl durva, elképzelek egy (ilyen) építész óriást, sziesztával...

Szieszta véd a rengés ellen? Eddig abba' voltam, hogy nem...
Reply With Quote
Old 03-25-2007, 11:05
laci laci is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Szieszta véd a rengés ellen? Eddig abba' voltam, hogy nem...
Neeeem... arra céloztam, hogy a szieszta véd a lopásoktól és a gyilkolásoktól, ehhez jönne ennek az építésznek a 30%-os védelme a gyújtogatásokkal és a rengetésekkel szemben, gondoljatok bele, mekkora táp lenne az óriásnak.

Last edited by laci; 03-25-2007 at 11:07..
Reply With Quote
Old 03-25-2007, 12:47
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

A túlélő óriás nem durva? Mégse választja senki, csak pár kezdő.
Én még ígyse választanám, de hullának jó lenne.
Ezeket a költség csökkentéseket meg szerintem el kéne feledni, mert csak fillérek. Az igazi költség az építőanyag. Tehát vagy építsen kevesebből, vagy kapjon vissza bontás után.
Reply With Quote
Old 03-25-2007, 17:52
laci laci is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
A túlélő óriás nem durva? Mégse választja senki, csak pár kezdő.
Én még ígyse választanám, de hullának jó lenne.
Ezeket a költség csökkentéseket meg szerintem el kéne feledni, mert csak fillérek. Az igazi költség az építőanyag. Tehát vagy építsen kevesebből, vagy kapjon vissza bontás után.
De a túlélő óriás sziesztával még mindig nem védi az épületeidet, ez az építséz viszont már azt is óvná.

Szóval: túlélő/építész óriás, szieszta fent, aztán szevasztok... így is óriástúltengés van a játékban, mi lenne egy ilyen kombinációval?
Reply With Quote
Old 03-25-2007, 18:33
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by laci View Post
De a túlélő óriás sziesztával még mindig nem védi az épületeidet, ez az építséz viszont már azt is óvná.

Szóval: túlélő/építész óriás, szieszta fent, aztán szevasztok... így is óriástúltengés van a játékban, mi lenne egy ilyen kombinációval?
Csak azok választaná be az épületvédő építész személyiséget, akik most a túlélő mellett voksolnak -így szerintem csak a túlélő személyiség rajongótábora fog megcsappanni, nem az óriásé erősödni... (meg természetesen a hulláknak jó, de ők hullák és nem óriások )
Old 03-25-2007, 18:58
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

mégis mi vinne rá valakit, hogy túlélő, építész óriás legyen, holott lehetne tudós, harcos/vándor óriás is
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules