|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

02-21-2006, 22:32
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
Megjegyzem: Bár ne mkapcsolódik a Te hozzá szólásodhoz, de még ne mhangzott el itt, hogy a fegyver használat célja sosem lehet a támadó teljes fizikai megsemmisitése, hanem a jogellenes támadás megállítása kell hogy legyen. Tehát iylenkor nem feltételen kell a gázpisztolyosra kitárazni, csövön keresztül.
|
Ez így van, de ha belegondolsz.... Anno ahova jártam lőtérre lőni, ott beszélgettünk picit a lőtérmesterrel, és bizony ő úgy volt vele, hogy szabályok ide vagy oda, ha valaki fegyvert fog rá, hogy lelövi, ha X, akkor ha lehetősége van rá, akkor bizony addig lövi az illetőt, amíg mozog. És valóban, ha eltalálod az egyik vállát, vagy kilövöd a kezéből a pisztolyt, bármikor előszedhet egy másikat, és ilyenkor az életed a tét.
|

02-21-2006, 23:00
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez így van, de ha belegondolsz.... Anno ahova jártam lőtérre lőni, ott beszélgettünk picit a lőtérmesterrel, és bizony ő úgy volt vele, hogy szabályok ide vagy oda, ha valaki fegyvert fog rá, hogy lelövi, ha X, akkor ha lehetősége van rá, akkor bizony addig lövi az illetőt, amíg mozog. És valóban, ha eltalálod az egyik vállát, vagy kilövöd a kezéből a pisztolyt, bármikor előszedhet egy másikat, és ilyenkor az életed a tét.
|
Ati: Tulajdonképpen igazad van, ha úgy alakulna én is rádupláznék mell kőzépre, de amit leírtam az úgy van (nem mintha átlag fegyvertelen ember esetén lenne jelentősége) Beszéltem, már sok fegyveres emberrel, sőt életem egy dicsőséges időszakában (biztonsági őr is voltam) az én oldalamt is húzta fegyver, és mindenki igy gondolja mint Te is 
Gyulaword (#79796)
|

02-24-2006, 07:46
|
Banned
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
hát nem is tudom.... gondolom egyikőtöket se lőtték még le.
sztem ha valakit 2-3 méterről vllba vagy lábon lőnek, nem tartom valoszinűnek (bár természetesen előfordulhat) hogy neki áll másik fegyver után kapirgálni., ezen felül az sem tul sok embernél hiszem hogy 3-4 db pisztollyal rohangálna.
|

02-24-2006, 08:58
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Apa
hát nem is tudom.... gondolom egyikőtöket se lőtték még le.
sztem ha valakit 2-3 méterről vllba vagy lábon lőnek, nem tartom valoszinűnek (bár természetesen előfordulhat) hogy neki áll másik fegyver után kapirgálni., ezen felül az sem tul sok embernél hiszem hogy 3-4 db pisztollyal rohangálna.
|
Apa: Egy pontot ér a hozzászólásod, szereintem se jellemző hogy 2-3 is legyen valakinél  bár azt el tudom képzelni, hogy egy lövés után még kapkodjon a fegyver után, ha dolgozik az adrenalin talán észre sem veszi hogy kijukasztották.
Gyulaword (#79796)
|

02-24-2006, 11:11
|
Banned
|
|
|
|
Quote:
Apa: Egy pontot ér a hozzászólásod, szereintem se jellemző hogy 2-3 is legyen valakinél  bár azt el tudom képzelni, hogy egy lövés után még kapkodjon a fegyver után, ha dolgozik az adrenalin talán észre sem veszi hogy kijukasztották.
|
szurtak má meg télleg csak 1 ütést érzel, de ez nem tart sokáig, függően hol ért a dolog. gondolom 1 lövés 9mm el ,a megfelelő helyen, kis idő elteltével nem hadakozni akarsz, hanem átfut rajtad, huuu nehogy elvérezzek, vagy hasonlo. utána a sokkos rész, fázás, na olyanko kinek van még kedve és ereje lövöldözni.....nem a filmekből indulok ki, és természetesen vannak kivételek, (magasabb fájdalom küszöb, stb)de sztem utána nincs sok ugrálás.
pillanatok alatt előveszi az embert a halálfélelem, van akit má akkor amikor ráfogják a fegyvert. szerintem.
|

02-24-2006, 12:15
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Apa
szurtak má meg télleg csak 1 ütést érzel, de ez nem tart sokáig, függően hol ért a dolog. gondolom 1 lövés 9mm el ,a megfelelő helyen, kis idő elteltével nem hadakozni akarsz, hanem átfut rajtad, huuu nehogy elvérezzek, vagy hasonlo. utána a sokkos rész, fázás, na olyanko kinek van még kedve és ereje lövöldözni.....nem a filmekből indulok ki, és természetesen vannak kivételek, (magasabb fájdalom küszöb, stb)de sztem utána nincs sok ugrálás.
pillanatok alatt előveszi az embert a halálfélelem, van akit má akkor amikor ráfogják a fegyvert. szerintem.
|
Közelről halálos lövés esetén is (gondolok itt szív, fej, torok stb.) van a már halott embernek még 5 msdperce, amíg reagálni tud szóval, ha fegyver van nálla sosem kézpénz, hogy nem tud visszalőni. Ezért tanítják sok lövészeten is, a dupla lövést: egy a találat másik, hogy kibillenjen az egyensúlyából, ha besokkol akkor az tényleg akarat bénító akkor már tehetettlen lesz. Szimuláció halálos lövésre egy spediális centrifuga szerű gép amit volt szerencsém kipróbálni, tényleg kontrolálhatattlanná teszi a mozgást, viszont mielőtt összeestem meg tudtam húzni az elsütő billentyűt igaz célt nem találtam. Viszont így is megvolt az esély egy lövésre. A fizikai, pszichikai állóképesség meg rengeteget jelent, az egyik legdúrvább eset tudtommal Oroszoknál történt, ahol 9 lövésből 4 halálos volt és még 2 katonát kivégzett egy szökött fegyenc.
|

02-24-2006, 13:45
|
 |
Member
|
|
|
|
Ha jól tudom a test felületének 2%-a az ahol a lövés azonnali halált okoz. A Kis agy és a gerinc felső része.
Emlékeim szerint valami olyat is olvastam hogy 12-es sörtées puskával kapott az ember mellbe egyett és ment tovább, igaz kábitószer hatása alatt.
FEO mi helyzet az expanzív lőszerekkel, azt most szabad vagy nem szabad használni? (vadásznál látam már olyat ;-) )
Gyulaword (#79796)
|

02-25-2006, 01:22
|
Banned
|
|
|
|
Quote:
Ha jól tudom a test felületének 2%-a az ahol a lövés azonnali halált okoz. A Kis agy és a gerinc felső része.
Emlékeim szerint valami olyat is olvastam hogy 12-es sörtées puskával kapott az ember mellbe egyett és ment tovább, igaz kábitószer hatása alatt.
FEO mi helyzet az expanzív lőszerekkel, azt most szabad vagy nem szabad használni? (vadásznál látam már olyat ;-) )
|
TILOS! főleg neked GYULA mer nem vagy ki-be számithato  D
|

02-27-2006, 12:15
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Önvédelemre tilos használni a roncsoló és sokkoló hatása miatt, pedig ez a lőszer bent marad a meglőtt személyben mig az engedélyezett teljes köpenyes lőszer akár több emberen is átmehet mire megáll.
Vadászatra használható az expanziv lőszer.
Viszont a leváló köpenyes lőszer minden esetben tilos. Ilyen pl az accellerátoros lőszer. Műanyag köpenye van és a lövedékről leválik a külső müanyag amikor a lövedék elhagyja a csövet és igy nem azonositható be a lövedék, hogy melik fegyverből lőtték ki.
|

02-25-2006, 12:58
|
Junior Member
|
|
|
|
Sziasztok 
egelőször elmondom hogy egyáltalán nem értek a fegvyerekhez és a törvényekhez sem de viszont érdekelnek.
Azon gondolkoztam hogy légpuskát akárki tarthat(papámnak is van tanyán)és ha belegondoltok ha azzal semenlősz vlakit az valószinűleg meghal.és ilyen fegyvere akárkinek lehet...
bár azt is hozzátenném hogy elég kicis a valószínűsége hogy am ezőn ne vedd észre ha ott egy ember... 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|