Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-09-2007, 16:19
csavo's Avatar
csavo csavo is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

az igazsag az, hogy a felfedezessel kapcsolatban nemreg volt ujitas, es nemhiszem h atinak van most kedve ilyen kvotas dolgokkal foglalkozni. viszont a torpek banyahoz jutasat valahogy kell segiteni. ezert szerintem egyszeruen annyit kene megvaltoztatni, hogy a torpe olcsobbert fedezzen. ez ennyire egyszeru. ugy ahogy az elfnek van olyan elonye hogy olcsobbert fedez 30%-al, lehetne a torpenek is. ez nem boritana fel semmien fajok kozotti eggyensulyt, csak megoldana valamelyest a torpek banyahoz jutasat nagyobb hektarokon.
Sponsored Links
Old 02-09-2007, 16:29
Kisbér Kisbér is offline
Member

Red face

Quote:
Originally Posted by csavo View Post
az igazsag az, hogy a felfedezessel kapcsolatban nemreg volt ujitas, es nemhiszem h atinak van most kedve ilyen kvotas dolgokkal foglalkozni. viszont a torpek banyahoz jutasat valahogy kell segiteni. ezert szerintem egyszeruen annyit kene megvaltoztatni, hogy a torpe olcsobbert fedezzen. ez ennyire egyszeru. ugy ahogy az elfnek van olyan elonye hogy olcsobbert fedez 30%-al, lehetne a torpenek is. ez nem boritana fel semmien fajok kozotti eggyensulyt, csak megoldana valamelyest a torpek banyahoz jutasat nagyobb hektarokon.
Célzott heki fedezése törpének -30%.
Igaz, hogy így majd mindenki célzottan fedez törpeként, de hát ugye a negatívum az benne, hogy egyrészt többe kerül (bár így sem a pénz a szűk keresztmetszet), másrészt viszont ha nem bányát akarsz fedezni, akkor is fel kell építened...
Old 02-09-2007, 16:51
csavo's Avatar
csavo csavo is offline
Junior Member

vagy lehetne ugy h katonaigeny -50%, mert a felfedezesi arany igyisugyis a torpeknel egesz magas, es a penzigeny pedig a 4x-ese. beszelek a celzott felfedezesrol.
Old 02-09-2007, 18:16
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
Originally Posted by csavo View Post
vagy lehetne ugy h katonaigeny -50%, mert a felfedezesi arany igyisugyis a torpeknel egesz magas, es a penzigeny pedig a 4x-ese. beszelek a celzott felfedezesrol.
bár viszonylag kevés pénzről van szó, számomra mégis értelmetlen, hogy pont a bányász fajnak a legdrágább a célzott fedezése (nem a szükséges katonákra gondolok, hanem a 4*-es pénzigényre).

amúgy jól beszélsz, mivel itt tkp a törpe fajról van szó. éppen ezért lehet, hogy értelmetlen megint változtatni az egész felfedezési dolgon. gondolkoztam már én is ezen, de nem írtam le ezidáig, mivel nem volt normális ötletem... én úgy látom, hogy nagyon nehéz megtalálni az arany középútat... ha túl nagy előnyt kap a faj, akkor nagyon tápos lesz, ha meg valami nagyon elenyészőt, akkor meg nem csináltunk semmit.

amúgy itt vannak az ötleteim (a 2 kizáró vagy alapon):
1. (eddig is hangzott el ez, de más formában): a törpe felfedezésénél ne legyen figyelembe véve a fedezési arány.
2. a törpe esetében a toronybónusznál ne legyen maximum érték. vagyis ha a törpének van 25% tornya, akkor a tornyok arányának a bónusza ne 30, hanem 50% legyen. számolgattam egy keveset, és talán az is elfogadható, ha a 30% max helyett 50% van...

a 2. pont egyrészt orvosolná azt, hogy a törpe ne legyen ingyenföld az A-ban, és emellett még termelgethetne is. másrészt lehet, hogy az elf mellett lesz még 1 beüthetetlen (vagy nagyon nehezen beüthető) faj, amire gondolom, hogy nincs nagy szükség... de arra is kell gondolni, hogy klántámadásnál a törpe teljesen át kell építse az oriját, amivel elveszti ezt az előnyét. vagyis nem lesz teljesen beüthetetlen, ha jól figyelsz.
(!ezt az előnyt a lentebbi csoportokban nem nagyon lehetne kihasználni!)

a fedezési bónuszhoz visszatérve: ha a törpe fog kapni fedezési bónuszt, akkor szerintem illene, hogy kapjon az elfhez hasonlóan egy maluszt is...

elnézést, ha nagy hüleséget írtam. nem ragaszkodok ezekhez, de talán lehetnek kiindulási pontok...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Old 02-09-2007, 19:00
skiti's Avatar
skiti skiti is offline
Member

Longevity: 95%

hmmm...
és ahhoz mit szóltok ha kombinálnánk ezt a problémát egy másik topikkal))
gondolok itt az új személyiség kérdésére.
esetleg egy olyan személyiség kidolgozása megérne szerintetek egy misét, aminek a fedezés volna olcsóbb?
esetleg ha nem is is zéruson, de alacsonyan tartaná a fedezési arányt?
Old 02-09-2007, 19:10
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by skiti View Post
hmmm...
esetleg egy olyan személyiség kidolgozása megérne szerintetek egy misét, aminek a fedezés volna olcsóbb?
Nem rosz az elgondolás de szerintem ezt a problémát nem egy másik személyiséggel kellene orvosolni hanem valamilyen úton olcsóbbá tenni a törpe felfedezését

Gyulaword (#79796)
Old 02-09-2007, 19:12
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Nem rosz az elgondolás de szerintem ezt a problémát nem egy másik személyiséggel kellene orvosolni hanem valamilyen úton olcsóbbá tenni a törpe felfedezését
az viszont diszkrimináció ha az egyik fajnak olcsóbb lesz a fedezés a többi meg szív
Claívsolais (3) (#379234)

"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Old 02-09-2007, 19:13
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by skiti View Post
hmmm...
Ez a csapongás az ötletek között úgy érzem nem segít a megvalósítás felé vezető uton Egyébként az ötleted nagyon tetszik csak kéne neki egy másik topic Küldök is érte egy ződet.

Ja csávó ötlete ellen sincs kifogásom, de a -50%-ot soknak tartom. Nem minden törpe termel! Kár lenne egy kigyúrt haditörpét ennyire megtámogatni. Inkább -30% és a bányák ne számítsanak bele a területbe ahogy korábban javasolta valaki.
Old 02-09-2007, 19:24
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Ez a csapongás az ötletek között úgy érzem nem segít a megvalósítás felé vezető uton Egyébként az ötleted nagyon tetszik csak kéne neki egy másik topic Küldök is érte egy ződet.

Ja csávó ötlete ellen sincs kifogásom, de a -50%-ot soknak tartom. Nem minden törpe termel! Kár lenne egy kigyúrt haditörpét ennyire megtámogatni. Inkább -30% és a bányák ne számítsanak bele a területbe ahogy korábban javasolta valaki.
Monro a topic eleján is volt egy két ötlet azokrol mi a véleményed?

Gyulaword (#79796)
Old 02-09-2007, 19:35
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Xeper javaslata

Méretszámításnál nem számítana a bánya (tehát a fedezési képletbe nem a terület, hanem a bánya nélküli terület kerülne be), és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor...
Így duplán kevesebb katona lenne a fedezés egy termelőnek, de csakis akkor, ha valóban termel. Pl 10% bánya már érvényesíthetné ezt a kedvezményt... nem sok, de ha valaki 10%ot tart, akkor már gyengül annyit az orija hogy megérdemelje a kedvezményt

__________________________________________________ _______

-Fegya- javaslata

Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.

Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%

akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:

1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%

Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.

Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.
Válasz idézettel

__________________________________________________ _

laziga javaslata

Na végig nyálaztam mégegyszer az egészet. Az lenne az elképzelésem hogy az alap ötletett meghagyva ,tehát a leütött föld mennyisége vonodjon le a felfedezési arányból, azt toldjuk meg azzal hogy ez csak a termelőkön könyítsen kelljen hozzá mondjuk minimum 20%bánya. Ennek a 20%-nak ütés előtt megkeljen lenni és csak abban az esetben vonodjon le az arány igy tényleg azokon könnyít akik termelnek.

Ezeket találtam a topic elején, szerintem érdemes róluk beszélni.

22-33, 38, és a 44. hozzászólásbol másoltam ezeket ide be.

Gyulaword (#79796)

Last edited by Gyula; 02-09-2007 at 19:44..
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules