|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-09-2007, 11:56
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Kicsit furcsán nézek Grenre, majd válaszolok neki:
- Nincs itt semmi féle hústorony Farkason kívül - jegyzem meg felé halkan mosolyogva.
- Nem tudom, meddig voltál kiütve, talán 5-10 percig, vagy többel, de Farkas hozott ide, talán ő látott valakit vagy valamit.
- Elvesztetél valamit? - kérdem Grentől.
Amikor látom, hogy erőlködik segítek neki felállni, majd amikor látom, hogy viszonylag jobban érzi magát, elmegyek Hyashoz is és megnézem, hogy mit segíthetek rajta.
|

02-09-2007, 12:41
|
Member
|
|
|
|
Odatántorgok Hyas-hoz, hogy megnézzem él-e még egyáltalán.
Alig, de él még.
Begyűjtöm Hyas-t is, hátha van még benne szufla. (lásd: fentebb) Gyors ellátásba részesítem a sebeimet, meg júl meghúzom a pálinkás butykost. A lovak témára csak nemet intek hosszúfülnek és gyalogszerrel járok egy nagyobb kört, nyomokat keresve.
A bozótosban jóval távolabb attól a helytől, ahol Grent találtad még találsz körülbelül 15 hullát, ebből csak egyen látszik, hogy mibe halt bele (több vágás van rajta), a többin nincs semmilyen seb.
Last edited by Chris; 02-09-2007 at 16:50..
|

02-09-2007, 12:42
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Megnézem Hyas él-e még és ha igen akkor szólok Alysium-nak, hogy ha lehet lássa el őt is. Odamegyek a pónimhoz, megnyugtatom kicsit, aztán megnézem a batár "hült helyét". A lovak felől megyek oda és lassan óvatosan haladok. Megnézem a lovak közt lógó vonórudat, hogy mégis hogy ér véget. Mintha elvágták, és lecsiszolták volna.
Közben az erdő felé tekingetek.
Ezután, végigjárom az elesett ellenfeleket és megnézem a felszerelésüket, fegyvereiket. Csak az van náluk, amit látsz: hosszú kardok, bárdok, harcikalapácsok, láncingek, ruhák. Ha nem egyértelműen halálos a sebük (hiányzó fej, kifordult belső részeket tekintek annak) akkor a tőrömmel átvágom a torkukat. Már mind halott. Ha van náluk valami kötszer akkor jelzem az elfnek és felé dobom. Nincsen.
Ezután elindulok befelé ugyanarra az erdőbe amerre berohantam és óvatosan keresem a küzdelmem helyét. Odabent is hasonlóan járok el az elesettekkel mint az úton.
Az találod, amit Farkas is, körülbelül 15 hullát, ebből csak egyen látszik, hogy mibe halt bele.
Last edited by Chris; 02-09-2007 at 16:48..
|

02-09-2007, 23:45
|
Member
|
|
|
|
A tőlem telhető legjobb módon ellátom Hyast is, ahogy lehet. Odaszólok Farkasnak, hogy egy kicsit szélesebb körbe nézzen, Grennel, nézzenek körül, látótávolságon belül maradjanak, de azért valószínűleg egy batár már csak felfog tűnni távolról is.
Last edited by Chris; 02-13-2007 at 06:51..
|

02-10-2007, 21:39
|
Member
|
|
|
|
Grennek és Alysiumnak:
- Fürtelmes mágiák dútak itten, jubb lönne, ha nöm mászkánánk össze vissza. A batárnak nincs nyuma, tán mösszebre vitte a setít gonusz erű.
Last edited by Chris; 02-10-2007 at 22:27..
|

02-12-2007, 14:14
|
Member
|
|
|
|
Átkutatom az összes hullát amit találok és az egész "csatateret" nagyjából egy óra múlva visszamegyek a "batárhoz". Azt találod náluk, amit fentebb már leírtam.
-Semmi. Csak halottak. - mondom a többieknek. - előbb szedjük össze ami használható aztán meglátjuk mi lesz. Ha megint ojan eltűnőset játszanak mint mikor Alysium-mal találkoztunk, akkor hamarost visszatérnek szerintem. Gyalog nem jutnak túl messzire.
Megnézem a "csali" szekeret, hogy helyre tudom-e hozni. Eltört a kereke, aligha tudsz vele mit kezdeni. Viszont még a keresgélésed során egy szerencsétlen középkoró férfi hulláját megtalálod nem mesze a szekértől a bozótosaban, látszik rajta, hogy nem harcos (nála semmit nem találsz, valószínűleg már kifosztották).
Aztán visszatérek az erdőbe és az összes fegyvert, páncélt amit össze tudok szedni kihordom a szekér mellé.
Alysium-nak:
-Valószínüleg nem gyalog jöttek idáig. Körbenéznél bentebb az erdőben lovak vagy táborhely után? Jól jönne még élelem meg pár hátas.
Lovakat találsz, de élelmet nem, csak vizet kulacsot találsz a nyergekre erősítve. A lovak száma feltűnően kevesebb (5db), mint ahány emberrel találkoztatok.
A lovakat kivezetem az erdőből, miután felpakoltam rájuk minden fegyvert-páncélt amit le tudtam cibálni a halottakról.
Az egyetlen sérült fickó sebeit alaposan megnézem és a fegyvereit külön teszem a többitől alaposabb szemlére. Teljesen levetkőztetem a hullát és minden egyes tárgyát megnézem. Gondolom, azt, aki nem a fegyvertelen szekérnél lévő fickó. Ezt a láncingeset te ölted meg, határozottan emlékszek rá. Semmi különlegeset nem találsz nála.
Aztán a lovakat vezetve vissza a többiekhez.
Körbenézek magunkon és óvatosan megvakarom a fejem:
-Remélem, hogy a Nagyúrék, csak a közelbe tüntek el, de fel kell készülnünk, hogy akár magunkban is megyünk tovább. Azt hiszem ezek - mutatok a hullákra - közül, csak a lemészárolt szekeresgazda aki megérdemli, hogy eltemessük. Alysium! Menj egy nagyobb kört a környéken, hátha a batárt vagy a Nagyúrékat megtalálod. Farkas! Légyszíves áss az öregnek egy sírt itt az út mellett. Én megnézem a szekeret, hátha mégis tudunk vele valamit kezdeni.
A szekér mellől minden holmit (ami rajta volt előzőleg) arrébb rakok, görgetek (megnézem mi is volt az eredeti rakománya) aztán megvizsgálom az első kerekeket és a szekérrudat. A zsákokat kibontva, ruhákat, és könyveket találsz, fazekakat, és egyéb használati eszközöket találsz, de nem olyan mennyiségban, amivel kereskedni lenne érdemes.
Azt mérleglem, hogy az első kerék mögött nem sokkal egyszerően levágom a szekér nagyobbik részét, kicsit megerősítem a levágásnál kötéllel, vagy a hátsó részből kiszedett szegekkel-deszhadarabokkal és így kapunk egy kétkerekű kordét amire pakolni lehet. A lovak elhúzzák ha kell.
Fűrész hiányában elég barbár munkát tudnál vele végezni, ami könnyen vezethet ahhoz, hogy az egész szekér darabokra esik.
A könyvek címeit megnézem és kicsit beléjük is lapozok. Nagyrészt hőskölteményeket, meg daloskönyveket találsz.
-Nem egy írástudatlan paraszt volt az utazó - dörmögöm magam elé.
Féreteszem egy zsákba a könyveket, aztán újra a szekeret kezdem szemlélni.
Magam elé mormogok míg összehúzott szemmel nézem:
-Könnyíteni kellrajta és akkor talán egy félig keréken guruló szán. Hmm.. bár most vannak lovak, az talán elég.
A közelben gyűjtök pár száraz ágat és tüzet rakok az út mellett. Teszek oda vizet forrni több (3) edényben. Az egyikből teát készítek a másodikból sűrű levest, a harmadikat tisztán hagyom, hogy a sebek kötözéséhez-tisztításához legyen. Hyas-t odatámogatom-vonszolom Farkas-sal a tüz közelébe és ha magánál van itatok vele egy kis levest, aztán eszünk.
-Javaslatok? Remélem Alysium megtalálja a Nagyúrékat, mert különben magunk kell utaznunk tovább.
Last edited by Chris; 02-13-2007 at 06:51..
|

02-12-2007, 14:29
|
Member
|
|
|
|
Amíg a többiek végzk a dolgukat, Gren javaslatára körbe lovagolok a környéken látótávolságban igyekszem maradni, ha gond lenne, akkor azt egyrészt jelezni, másrészt előbb visszaérni.
Semmi különöset nem találsz.
Last edited by Chris; 02-12-2007 at 15:29..
|

02-12-2007, 20:55
|
Member
|
|
|
|
Grennek:
- szörintem inkább a szökeret, mög a támadúkat kíne köresni, mint a holtakat, űk megvárnak minket. Ülj a luvadra és menjünk nézzünk körül. A hosszúfül júl luvagúl, meg a szeme is jú, ha már íjat használ. Gyursan elluvagol, ha ellenségbe botlik. Mink meg menjünk együtt, hátha tinyleg itten van valahul a táboruk. Az is lehet, visszajünnek ide, amit teheik. Jubb ha mi kapjuk letolt gatyával üket, mink fordítva.
Milyen meszire mentek el?
Ha Grennek nincs ellenvetése, akkor kb 1-2 órányira.
Last edited by Chris; 02-13-2007 at 06:52..
|

02-12-2007, 22:21
|
Member
|
|
|
|
Visszalovagolok a többiekhez és közlöm a szomorú hírt, hogy nem találtam semmit sem. Láthatják rajtam, hogy én elég rossz bőrben vagyok, talán egy csata a végzetemet is jelentheti. Ha Gren megkínál étellel, azt elfogadom és kitisztítom a sebét annak, akinek szüksége van rá. A magamét biztos ellátom.
Mondom Farkasnak, hogy elmehetünk harcolni, de sem én sem Hyas nincs igazából harcképes állapotban, nekünk pihennünk kellene, bár ha harcolni akarnak, akkor nem hagyom cserben őket, talán ez a megoldás. Majd leülök a tűz mellé.
Pettyes: olvass zöldet
Last edited by Chris; 02-13-2007 at 06:48..
|

02-13-2007, 12:39
|
Member
|
|
|
|
Farkas-nak:
-Inkább térjünk kissé magunkhoz. Egyikünk sincs annyira jól, hogy esélye lenne pár teljesen kipihent és feltüzelt harcossal szemben. Inkább egyél és várjuk meg Alysium-ot.
Mikor visszajön az elf őt is kínálom étellel, aztán amelyikünk a legjobban ért a sebekhez azzal végigkötöztetek mindenkit. Amennyire lehet ellátjuk a sebesüléseket.
Mikor szól Alysium, hogy "megtalálta" őket, feltápászkodok:
-Vidd a legjobb lovakat. Gondolom jobban értesz hozzájuk mint én. De ne kettőt. Legalább négyet, meg kötelet. Bár ha a batárral vannak akkor azon is akad kötél. Ha megvannak gyertek erre és ami a lovakra fér hozzátok el. Nézdd meg mijen állapotban van a kocsi. Ha visszatértetek meglátjuk érdemes-e elhozni és megpróbálni a javítását.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|