Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok > Online RPG > Hollószárnyak
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-23-2007, 14:59
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Egy darabig nézem a képet aztán közlöm a többiekkel:
-Ez egy madár képe. Úgy nézem holló, vagy varjú. Mint valami összekevert kirakójáték, vagy mozaik. Kirakjuk? mert mielőtt nekikezdünk meg kell előre számolni, hiogy ha lehet páratlan lépésből tegyük.

El lehet mozdítani a darabokat? megpróbálom megálapítani anélkül, hogy a képhez érnék, meg azt is, hogy van-e "szabott hely" ahova a darabokat helyezni kell.
Úgy veszed észre, hogy a lapokat le lehet emelni a tábláról.

A középső (5) és a jobb alsó (9) kivételével leveszem őket a falról aztán balról-jobbra a következő sorrendben rakom fel őket:
4-7-1 (felső sor) 2-5-8 (középső sor) és 3-6-9 a legalsó sor.
Az ajtó felnyílik, és egy ötszögletű terembe juttok...

Last edited by Chris; 01-23-2007 at 17:24..
Sponsored Links
Old 01-23-2007, 15:56
Pettyes Pettyes is offline
Member

Longevity: 97%

Amíg Farkas átér egy kicsit nekidőlök a falnak, pihenek. Amikor Gren megtámogat elindulok, Stancil segítségével. Nem zavar a törpe éneke, kifejezetten jól esik, időnként lassulok, mert majd elalszom, de igyekszem tartani magam. Próbálom megrázva fejem gondolataim kiüríteni és koncentrálni az istenekhez, akikben hiszek. Amikor átérünk megköszönöm a segítséget. A képet megnézve nekem is egy holló jut az eszembe, de már nem érzek nagyon erőt, hogy bármit is csináljak, inkább a falnak dőlök és pihenek egyet. Meg nem is akarok már több csapdát megízlelni.
Mire beértek a terembe úgy érzed nem vagy képes ébren maradni.

Last edited by Chris; 01-23-2007 at 17:21..
Old 01-23-2007, 17:20
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Default P.sz. 3737, Kyel 1. havának 1. napja, az Ólom órája, Yankar

Ötszögletű terem, közepén ötszögletű medence (kb 2,5 ynevi láb mély), aminek az alja 8 háromszögből és egy négyszögből áll. A szoba öt sarkában egy-egy 1,5 ynevi láb magas szobor áll. Minden szobor mögött két-két üres fáklyatartó, és két-két ajtó van (ilyen elrendezésben: ajtó, fáklyatartó, szobor, fáklyatartó, ajtó). Kivéve a bejárattól balra helyezkedő szobornál, ott csak egy fáklyatartó van és egy ajtó (ilyen elrendezésben: bejárati ajtó, fáklyatartó, szobor, ajtó). A bejárat egy sarokkal van szemben. A bejárati ajtó és a medence között a padlón mozaikokból kirakott rúnák láthatóak.

I. Szobor:
egy nadrágot, hosszú csizmát és felöltőt viselő, feltűzött hajú nőalak, épp előre lép, jobb kezében kést tartva, mintha támadni készülne. A kés nem kőből van, hanem fémből, akár egy rendes penge.

II. Szobor:
egy hosszú, csuklyás köpenyt viselő alak, akinek csak az alakjából lehet következtetni arra, hogy nő, mert a csuklya alatt olyan sötét van, hogy nem látszik az arca.

III. Szobor:
díszes ruhába öltözött nőalak, hosszú kibontott hajjal, amiből halvány fehér fény árad, mintha egy maréknyi csillagot szórtak volna szét a hajfürtjein. Szinte földöntúli látványt nyújt a halvány derengésben.

IV. Szobor:
egy hosszú köpenyt viselő, feltűzött hajú nőalak, tőrt tart a kezében, amit épp eldobni készül, a fegyver itt sem kőből van, hanem fémből.

V. Szobor:
egy egyszerű ruhát viselő kibontott hajú nőalak, aki a jobb mutató ujját az ajkai elé tartja, mintha csendre intene.

Az I, IV, és V szobrok arca nagyon hasonló, a II szobornak nem látszik az arca, sötét van a csuklya alatt, a III szobor arca szebbnek tűnik a többinél.

A teremről készült rajzot megkaptátok e-mailben.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Old 01-23-2007, 21:00
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

A nő fordítja:
- A szobrok közül, felismerni hármat, a Csuklyás Hölgyet, a késest és Csendet vigyázót, amelyek egy és ugyanazt ábrázolni, Ilho-mantari. A másik két szobrot nem ismerni fel, talán valaki ismerni? A rúnák a padlón jelenteni:
"Fény nélkül nincsen árnyék."
Két rendszert ismerni fel, az első esetén az fáklyatartóból, a szoborból és az ajtóból lenni 1, ami összesen három, tehát jó, míg a többinél 2 ajtó, 2 fákja ami rossz... de lehetni az is, hogy 2 fákja+2 ajtó +1 szobor, lenni 5 ez pedig megint jó.
És születnek emberek.

Last edited by Chris; 01-23-2007 at 21:08..
Old 01-24-2007, 09:22
Member

Egy percig szótlanul nézem a szobrok arcát, háha mlékeztetnk valamire. Utána megnéze az anyagukat is ugyan olyan köből vannak, mint a terem többi része (nem érek semmihez) és a fémfegyvereket is mestermunkának tünnek. Az előzőekből okulva a Nagyúrék felé szólok ( a mondandója után) de a szemem a szobrok közt cikázik.
-Én arra gondolok Nagyúr, hogy ha itt valamit elrontunk akkor a szobrok végeznek velünk. A késes szorok valószínüleg késharccal küzdenek, a csuklyás meg a fénylőhajú varázsló. A csendreintő pedig talán valamilyen hanggal tud ölni. Most jobb ötletem nincs. -tárom szét akarjaim.
Fél szemmel látod, hogy Hyas a csuklyás alak előtt valami jeleket rajzol a levegőbe, és mormog valamit.
Odalépek Hyas mellé és beroggyantott térdekkel ökölbe szorított kézzel szólok hozzá, készen rá, hogy elvetődjek, ha akár ő, akár a szobor hirtelen mozdulatot tesz:
-Remélem csak imádkoztál. Vagy magad is valami vajákos vagyol? Mit csinálsz?
- Jól gondolod, csak megadtam a kellő tiszteletet - mondja Hyas, miután befejezte, amit elkezdett.
A szobor nem mozdul meg.
-Bocsáss meg, de nem ismerem sem ezt az istent sem a vallásának elemeit. Meg aztán - körbepillantok - be kell látnod eléggé feszült helyzetben vagyunk.
- Megértem. De tiszteletet és hálát adni soha nincs rosszkor, főleg, hogy ezt a helyet Neki szentelték.

Last edited by Chris; 01-24-2007 at 09:29..
Old 01-24-2007, 09:41
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Alysium: míg Gren és Hyas beszélget, te egyre álmosabb vagy, eddig is nagyon nehezedre esett ébren maradni, de most úgy érzed, ha nem ülsz vagy fekszel le valahova állva is elalszol.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Old 01-24-2007, 09:42
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

- Kinek jut eszíbe istenek szubrábúl elmís játékut csinálni, micsuda istönkárumlás ez. (fejvakarás)
- Ez aligha egy játék... - közli Hyas, de nem magyarázza meg hogyan is érti ezt.

Last edited by Chris; 01-24-2007 at 09:46..
Old 01-24-2007, 12:51
Pettyes Pettyes is offline
Member

Szép lassan bebotorkálok a bal oldali fal elejéig, nehogy legyen valami ajtó, ami lecsukódik és ott maradok, bár elgondolkodom, hogy lehet, hogy itt bent sem lesz sokkal jobb, de visszafordulni már nincs erőm, lecsusszanok a fal mentén ülő/gugoló helyzetbe és álomba szenderülök.
Old 01-24-2007, 14:20
Member

Amikor látom, hogy Alysium a fal mellé botorkál odamegyek hozzá és megpróbálom felkelteni. Előbb csak a vállát rázogatom, aztán ha nem ébred fel szelíden pofoncsapom:
-Ébredj hé! Ne hagydd magad legyűrni egy olyan vajákos mérge miatt aki tán ezredévek óta halott!
Akár hogy próbálkozol, nem tudod felébreszteni.

Last edited by Chris; 01-24-2007 at 14:27..
Old 01-24-2007, 14:38
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Nem nyulok semmihez, figyelgetek, nézegetem a fegyvereket, hátha van köztük igéretes.
Azt veszed észre a fegyverekkel kapcsolatban, amit Gren is.

Last edited by Chris; 01-24-2007 at 17:03..
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules