|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: kell-e nekünk új behalt anarch szint kis létszámmal?
|
1: legyen csopi összevonás!
|

|
19 |
50.00% |
2: legyen új anarch szintt!
|

|
19 |
50.00% |

12-13-2006, 20:39
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Z otleteben a 2-s pont resze (legnagyobb ori eltavolodasanak %-os nagysaga) meger egy kis gondolkodast szerintem.
Ahhoz a reszhez nem szolt hozza senki...
pedig szerintem az nem lenne hulyeseg...es akkor emellett megengedheto szerintem az egy ember tobb klan dolog is.
|

12-14-2006, 01:47
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Arwyl,Z azt mondta,hogy egy 400k hekis orit nehéz bebontani 2400ra,mert ha bebontasz 300k hekit,túlcsordul az üres terület,tehát 65535 hekinként vissza kell építeni.Bár én ezt még nem próbáltam soha,hogy mi van,ha csorog az üres.Sztem akkor is tudna lépni egy ori,ha 2400 heki be van építve,és 350k pedig túlcsorgott.
Z kettes ponja pedig télleg jó és ötletes 
Az,hogy anarchban nincs semmilyen szabály,mert anarch,ez hülyeség.Vagy az nem számít szabálynak,hogy a D kivételével az összes szinten 90 nap után vipelni kell?Tehát egy jó ötletet csak azért elvetni,mert hogy anarchban ne legyenek szabályok,butaság.Nem az a cél,hogy minél "anarchistább" legyen az anarch,hanem hogy minél élvezhetőbb.Felőlem hívhatjuk akárhogy a klános csopit,ez már részletkérdés 
|

12-14-2006, 07:57
|
Member
|
|
|
|
Devil:
Ha én felhúztalak-felhúzlak a 4 db orimmal ami nagy akkor kiváncsi vagyok habzik-e a szád meg rángatnak-e a görcsök mikor összeszámolod kinek-hány "gigaorija" van. Ha csak az arányokat nézzük elég lenne pl.: Hullá-ra gondolnod és elvinne a szívinfraktál. (nem komolyságosan mondom, de azért kissé gondójjál bele)
Mellesleg szvsz a "gigák" nélkül ugyanúgy nem lenne harc. A különbség annyi lenne, hogy kissebb hekin punnyadna be per pill a csopi q magas anyagárak mellett. Szerintem azzal, hogy a nagyok a többi csopihoz (legalábbis ahol vagyok-látom) képest olcsón adják ki nagy tömegben a nyersit, fegyit stb. a kissebb, harcoló oriknak pluszt adnak. Mert aztán akárki rakna össze egy full harci klánt, egyszerűen befulladna és szétesne akármijen penge, ha a piacon semmi vagy kevés és drága lenne. Mert mit érsz el ha felütöd magad 1000-ről 1600 hekire, ha se anyagod se pénzed nem lesz, mert körötted csupa szintén harci ori van? Foglalsz agyba-főbe barakot, templomot, kocsmát, házat. ÉS? az üreset miből építed be? Miből veszel nyersit? Honnan? Pár hét max és ott áll egy rakat ori. Az egyik fele megtépázva a másik fele tök jól felütve és egyiknek sincs esélye, hogy bármit is kezdjen. Építesz bányát? Harciba? honnan?
Most ne sértődj meg de szerintem ahhoz, hogy a D-ben vagy bármilyen csopiban érdemes legyen harcolni és nem csak egy-két hétig (amíg elfogy a felléptetett tartalék pénz-teki-stb) ahhoz kellenek a nagy termelők. Szerinted pl ha per pill az összes nagy ori amelyik termel egyszerűen leszabizik mi történne? Ott állna egy rakat harcra élezett ori és szép lassan kihalna, ha nem megy dettó szabira.
Remélem érted azért, h mire gondolok?! Nem sértősből meg ijesmi, de ezt is nézni kell sztem. Mert lehet akárhány milliárdod tartalékban egy harci orkban, ha nincs amire elköltsdd. Hogy képzel katit fegyver nélkül? Hova teszed ha nincs épanyag?
Mellesleg én sokminden vagyok a Hódban, de a hatalomvágyó nem illik rám sztem 
Never:
Pont Az Anarch-ban jelenleg is vannak szabályok. Pl.: a 90 nap amit te is mondtál. A magyar normálban nincs ugyi. Tehát az anarch per pill ebből a szempontból sokkal keményebben le van szabályozva mint a normál. Normálba megtehetem, hogy a 4. szinten leszabizok és várok egy évet, míg az 5.-en felhozok egy orit. Anarchba ezt vippelés vagy az 1 db újra nélkül az életbe se.
Szecsa: sztem ennyi minyima kellene. Mármint a %-os távolságbehatárolás. Különben tényleg az lenne, hogy fél klán nagy termelő a másik fele meg csupa barak-ház felépítésű harci. Elvégre semmi más nem kellene nekik. Tekit-kaját-épanyagt-pénzt mindent kapna klánrakiból. A serege meg full lovas, ork tábornok v. harcos aszt szeva. Úgy húzna felfelé ahogy akar.
|

12-14-2006, 08:18
|
Member
|
|
|
|
Z,ugyan engem már nem húz ez fel,de azért értem,hogy mire akart kilyukadni devil,a sok,felesleges gigaori alatt 
1.: a topot annyira felhúzzák,hogy egy 1700 hekin fellépő orinak teljesen elveszik a kedvét,hogy egyáltalán megpróbáljon felcaplatni,20k hekire.Fedezés ugye kilőve neki,ütni meg csak néha tud,hiszen alig van kit.Persze ütheti hullát is,de ha épp rossz kedvében találja,akkor gyakorlatilag átadta neki az összes földjét  Most átlagjátékosról beszélek,nem Jupiról vagy Goniról,akik 50-60 orikkal mászkálnak egyben.
2.:sztem a nyersi csak azért ilyen alacsony,mert hulla ott tartja  Ez neki is jó,nekünk is.De vajon a 100k feletti orikból mennyi tesz ki naponta nyersit,olcsón?Tehát,a gigaorik több,mint a fele,teljesen feleslegesen akkora,és csak dísznek jó,mint ahogy az enyém is.
|

12-14-2006, 08:36
|
Member
|
|
|
|
Never :
Én is értem alapból, hogy mi Devil baja, de viszont pl nekem a 4 db "giga" orimból kettő csak azért ment fel, mert a legelső anarchos orijaim és "szívemcsücskei". Ha pedig megvalósul a klánrendszer akkor egy rakat harc lesz (sztem), mert pl én is csinálok harciklánot (meg ismikkel is, ha nem útálnak meg ) és hajrács!
Én pl a 4 orimból 3-ból teszek ki naponta minden nyersit (össz 40-50 milla mindenből) a negyedik tekiír meg beszélgetős abból néha tekiakciót tartok.
|

12-14-2006, 08:41
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by VérGyöngyTyúk Z
Én pl a 4 orimból 3-ból teszek ki naponta minden nyersit (össz 40-50 milla mindenből) a negyedik tekiír meg beszélgetős abból néha tekiakciót tartok.
|
Én igazából magamból indultam ki,mert hát én már hónapok óta nem tettem ki semmit a piacra,katin kívül 
De tartok tőle,hogy akkoris sok a felesleges gigaori.
Te azt mondtad,hogy azért olcsó a nyersi,mert vannak ezek az orik.
Nézzük meg a többi csopit  Minden csopiban olyan az ára,amilyenre szabja az aktuális piacuraló,ennyi az egész,és sztem egyikben sem drága a nyersi.
D-ben pontosan,hogy a nagyorik miatt ilyen olcsó,hiszen az építési költség baromi drága,legalább a nyersin lehessen spórolni,legalábbis így gondolkodtunk régebben.
Sehol máshol nincsenek ilyen orik,ezért sehol máshol nem kell ilyen olcsó nyersi.Ördögi kör 
|

12-14-2006, 08:59
|
Member
|
|
|
|
Na ja. Mert pl most van egy másik topic itt mellettünk, ahol az 1/A-ban eluralkodó nyersanyagtalanság a téma. Mert ott is a drága felfed miatt egyre kevesebben kockáztatják a termelő törpék létét amiket simán beütnek. Sztem ez lenne a termelők nélkül a D-ben, meg minden csopiban. Szépen időrendben (durván vonalazva):
1. harci beüti termelőt, bontja a foglalt bányákat és építkezik (a termelő által piacra rakott cuccból)
2. termelő leesik, felfedezni abból a pénzből tud lassan amit a cuccaiért kap. Viszont kevesebb a cucc ezért drágábban adja.
3. A harci maga alá üti a termelőt, már nem éri meg lefele támadnia. Ha nem kereskedő akkor a pénze szépen elfolyik. Amennyire telik beépíti az oriját, de harci akar maradni, null bánya, éhezés, stb.
4. A leütött termelő nem akar kockáztatni. Minimális bánya, maxra a haderő. Nyersit nem ad el, mert neki kell lassan araszol a hadi után vissza fel.
5. A hadi bepunnyad. kevés pénz, tartalék épanyag, kaja semmi. alatta egye közelg a volt termelő.
6. A volt termelő lecsapja a hadit alulról fel, de nem épít mást csak barak + sereg. Beépít aztán, hogy ne kelljen többet ijesmit elviselnie maxra gyúrja a védelmet és bontja a bányákat.
A végén a kezdetben jól menő hadis szétesik és a termelőből hadi lesz védelemre gyúrva. --> csopi behal.
Ha rossz a gondolatmenet szóljatok. De sztem hosszabb távon ez várható ha nincs egy elkülönült "védett, nem csapható" termelő csapat.
|

12-14-2006, 09:05
|
Member
|
|
|
|
Z,nem a termelők fontosságát vitatom,tudhatnád,hiszen Y-ban nekem is van pár 
Amúgy remélem,hogy kitalálnak majd vmit az okosok a törpöknek,hogy tudjanak fedezve haladgatni.
Mellesleg nagyon eltértünk a tárgytól  Bár talán már nem akkora gond,hiszen minden fontosabb dolgot megbeszéltünk.
De térjünk vissza az ötletedre,ami korlátozná,hogy ne lehessen egy 100k hekis termelő 1 2k hekis hadival egy klánban.Van,aki ezt nem támogatja? 
|

12-14-2006, 09:15
|
Member
|
|
|
|
Témavissza 
Nemtom, sztem lehet szavazós kellene rá. Meg eleve az, h klánok legyenek Anarchba.
Te pl mekkora eltérészt tartanál ésszerűnek?
Én a 30% a legnagyobb értékéből számítva. Azért mert kis nosztalgija Annyi volt a 1,1-ben az az érték amekkoráig csapni-varizni-tolizni tudtál ellent.
|

12-14-2006, 09:26
|
Member
|
|
|
|
Sztem az egyértelmű,hogy kell a klánosdi,arról nem kell szavazás 
A 30% sztem tökéletes,így ha van egy 20k hekis termelő,akkor min. 6k hekisnek kell majd lennie a legkisebb tagnak,ami sztem reális.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|